εμπρηστικές επιθέσεις

εμπρηστικές επιθέσεις

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από μπετόνι με εύφλεκτο υγρό, έξω από το σπίτι του εισαγγελέα στη δίκη της «17 Νοέμβρη», Βασίλη Φούκα στην Ηλιούπολη. Άλλες εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον δικαστικών και άλλων στόχων, σημειώθηκαν από τη νύχτα έως και τις 12.15 το μεσημέρι, στην Αθήνα. Μηχανισμό εξερράγη τα ξημερώματα και στο σπίτι του εισαγγελέα Παπαγγελόπουλου.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 7ο όροφο της πολυκατοικίας και ο μηχανισμός τοποθετήθηκε μπροστά στην είσοδο, αλλά από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Την ίδια ώρα, εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια έξω από το γραφείο του δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου, στον 4ο όροφο της οδού Πατησίων 105. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν επίσης, μικρές υλικές ζημιές, αλλά δημιουργήθηκε πανικός, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κανείς.

Εξάλλου, τα ξημερώματα από τις 2 έως και τις 2.10 καταγράφηκαν άλλες πέντε παρόμοιες εμπρηστικές επιθέσεις. Ειδικότερα, άγνωστοι τοποθέτησαν τρία γκαζάκια κάτω από πολυτελές τζιπ, στην οδό Αγ. Γεωργίου, στο Χολαργό, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο όχημα.

Ακολούθησαν οι εκρήξεις εμπρηστικών μηχανισμών σε δύο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Τριών Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, στην είσοδο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Θουκιδίδου, στον Αγ. Δημήτριο, και έξω απο γραφείο ευρέσεως εργασίας, σε πολυκατοικία στην Αγία Παρασκευή.

Στις 2.10 άγνωστος τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια έξω απο το ταχυδρομικό ταμιευτήριο στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά δεν πρόλαβε να τον πυροδοτήσει, γιατί τον αντελήφθη ο φύλακας και τράπηκε σε φυγή. Ο μηχανισμός παρελήφθη απο την αστυνομία και εξετάζεται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας με την ελπίδα ότι θα βρεθούν ίχνη, που ενδεχομένως θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

tvxs.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License