επιθεση του ΚΚΕ σε καταληψη στο Ναυπλιο

Ρεσιταλ τραμπουκισμου απο το ΚΚΕ στο Ναυπλιο

Η σχολη Καλων Τεχνων στο Ναυπλιο τελει υπο αυτονομη καταληψη εδω και 3 εβδομαδες. Στην διακυρηξη που μοιρασαν οι φοιτητες απο την αρχη εθεσαν ως βασικο χαρακτηριστικο της καταληψης την ανεξαρτησια απο κομματικές γραμμες και την αντιθεση προς καθε φορεα εξουσια (κρατικο, κομματικο, φοιτητικο). Αυτο εφερε εξαρχης το ΚΚΕ στην απενατι πλευρα. Σημερα λοιπόν ύστερα απο 2 γενικες συνελευσεις στις οποιες εγινε αποδεκτη η συνεχιση των καταληψεων το ΚΚΕ επιτεθηκε άμεσα. Αρχικά ενώ στη σχολή πραγματοποιόταν ανοιχτο αντιμαθημα εισεβαλαν προκλητικα 4 κνιτες κολωντας αφισες του ΚΚΕ παντού. Όταν αυτό έγινε αντιληπτο απο τους φοιτητές υπήρξε αντιπαράθεση που κατέληξε σε σκισιμο των αφισών και ξεκαθαρισμα απο τους φοιτητες πως το ΚΚΕ είναι φορέας εξουσίας και επομένως  έρχεται σε αντιπαράθεση με το χαρακτήρα της κατάληψης η παρουσία του ΚΚΕ εκει μέσα. Οι κνίτες με φανατισμό άρχισαν να ξανακολλάνε αφίσες παντού. Τα πνέυματα άναψαν και οι κνίτες κάλεσαν όλα τα στελέχη  του κόμματος στην περιοχή.  Δύο γεγονότα που ακουλήθησαν είναι ενδεικτικά του τι έγινε. ΚΚουές 50 χρονών έπιασε απο τα μαλιά παιδί μικρότερο απο 20 χρονών ενώ προσπαθούσε να βγάλει αφίσα ενώ τη στιγμή που οι φοιτητές κατάφεραν σύσσωμοι να πετάξουν όλους του ΚΚουέδες έξω απο τη σχολή  ένα ς απο τους ΚΚουές (φαναρτζής- γραμματέας του ΚΚΕ ενονόματι ) άρχισε να απειλεί φοιτητή που φώναζε ΄"εξω ρε παλιοσταλίνες" πως τον έχει φωτογραφήσει και θα τον κανονίσει. Ο ίδιος δε δίστασε να  αρπάξει απο το χέρι μια φοιτήτρια 20 χρονών και να της πεί "εσένα θα σε γαμήσω". Επειδή το ΚΚΕ έχει ιστορία τραμπουκισμού και τέτοιων αλήτικων μεθόδων είναι σίγουρο πως έπεται συνέχεια. Ειδικά την Πέμπτη που έχει κανονιστεί η γενική συνέλευση για τη συνέχιση της κατάληψης.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Τι μας λέει, τι μας λέει.

Εδώ και 20 μέρες ένας πυρήνας ελεύθερων πολιτών, ευχάριστων φοιτητών και πολύχρωμων χαρταετών, συνδέθηκε κάτω στο Ναύπλιο. Πρόκειται για μια ομάδα που προτίθεται να προβεί σε αυτοδιαχείριση της διάνοιας. Πρόκειται για μια ομάδα που βήμα με το βήμα θέτει σε λειτουργία το Πανεπιστήμιο και το άσυλο, το φυσικό περιβάλλον του ελεύθερου πνεύματος.

Η αστυνομία και ο καλός Κομμουνιστής. (Αληθινή ιστορία)

Ρωτήστε, ακόμη κι αν δεν έχετε την απορία, ποιος μπορεί να ενοχληθεί από την αυτονόμηση, την αυτενέργεια και από την κάθε έκφανση ελευθερίας. Είναι η Αστυνομία (Η Αστυνομία). Ποιος θα δοκιμάσει να καθαρίσει τον παραλογισμό της ευημερούσας πόλης από κάθε φωσφορίζων λεκέ. Είναι οι μικροαστοί (Η Αστυνομία).

Ποιος θα επιχειρήσει να σπάσει μια αυτόνομη κατάληψη. Ποιος θα θελήσει να σπάσει τα μυαλά μας. Ποιος θα νοιώσει αρμόδιος για μια επίθεση στο νεογνό άσυλο; Είναι το ΚΚΕ (Η Αστυνομία).

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, μετά από δεκαεννιά(19) ημέρες εκκωφαντικής απουσίας, μετά από δύο(2) εκκωφαντικές αποχωρήσεις από τις Γενικές Συνελεύσεις, το Κόμμα επέστρεψε με άγριες διαθέσεις. Μια ομάδα αστυνομικών, μεταμφιεσμένων σε αφισοκολλητές εισχώρησε με αφίσες της ΠΚΣ στο Κατειλημμένο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, προκαλώντας καίριο πλήγμα στην αισθητική των κατοίκων του. Με πρόφαση το άσυλο, υπερασπίστηκαν την χυδαία επίθεσή τους, χρησιμοποιώντας ως και γροθιές (με πρόφαση το άσυλο). Το κλίμα βάρυνε αρκετά ώστε τα ΚΝΑΤ (κάτι γελοίοι εργατοπατέρες, εξοπλισμένοι με θράσος και φρεσκοσιδερωμένες εργατικές φορεσιές) παρουσιάστηκαν με απροκάλυπτη την πρόθεση τρομοκρατίας και την απειλή άσκησης βίας. Μικρά κορίτσια και αγόρια ένοιωσαν το χέρι του ΚΚΕ στα πρόσωπα, στους λαιμούς και στα μυαλά τους. Δεν θα έμεναν για πολύ μέσα.

Όταν δεν μπορεί η ΠΚΣ, όταν η ΚΝΕ αποτυγχάνει, όταν τα ΚΝΑΤ αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση, τότε ποιος;

-Ποιος; Η Αστυνομία αυτοπροσώπως.

Την ώρα που οι εργατοπατέρες περνούσαν την έξοδο, η Αστυνομία αυτοπροσώπως στάθμευσε σε απόσταση τριάντα (30) μέτρων από το άσυλο. Ίσως περνούσαν τυχαία. Λογική όμως είναι μια τέτοια σύμπτωση. Η πρόταση της κυβέρνησης, δια στόματος Ευριπίδη Στυλιανίδη, ήταν λήξη των Καταλήψεων και εναλλακτικές μορφές διαμαρτυρίας (πχ. εκθέσεις στην "φωνή των μαθητών"). Η πρόταση της ΚΝΕ, διά στόματος Ιωσήφ Στάλιν, ήταν λήξη των Καταλήψεων και εναλλακτικές μορφές αγώνα (πχ.;). Η πρόταση της Αστυνομίας, διά χημικών και ροπάλων, ήταν λήξη των Καταλήψεων και εναλλακτικές μορφές ταξικής πάλης (πχ. φόνοι και επιθέσεις με οξύ).

Το ΚΚΕ, η Κυβέρνηση και η Αστυνομία συναντήθηκαν όλως τυχαίως στην διάθεση για εναλλακτικότητα και λήξη των Καταλήψεων. Τι θα εμπόδιζε μια τυχαία συνάντησή τους έξω από το άσυλο;

Τίποτα παλικάρια μου.


Καταληψιες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License