Ο αντισιωνισμός είναι αντισημιτισμός

αναδημοσίευση

Terminal 119

[ Ιανουάριος / 2009]


Ο αντισιωνισμός είναι αντισημιτισμός!


Μια εβδομάδα πριν, βγάλαμε ένα κείμενο με τον τίτλο «Αυτό που δεν πέτυχαν τα γκλοπς, θα το πετύχει ο αντισημιτισμός;» βλέποντας πως ένας ανοιχτός αντισημιτισμός είχε αρχίσει να ενεργοποιείται σε διάφορα μέρη της χώρας υπό τον αντισιωνιστικό μανδύα της αντίθεσης στους βομβαρδισμούς της Γάζας. Εκείνο που μας απασχολούσε σε εκείνο το κείμενο ήταν να μην ενθαρρυνθεί από πουθενά κάποιο αντισημιτικό ξέσπασμα στην ελλάδα, ακυρώνοντας έτσι την όποια σωστή εσωτερική κατεύθυνση (αυτή της δημιουργίας του «εσωτερικού εχθρού») είχε δώσει η εξέγερση του Δεκέμβρη 08’ ενάντια στις δομές του ελληνικού κράτους. Όταν γράφαμε εκείνο το κείμενο δεν φανταζόμασταν ότι θα βλέπαμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον μια εύγλωττη μετάφρασή του τίτλου εκείνου στην πραγματικότητα: πράγμα το οποίο έγινε πριν τρεις μέρες έξω από τη Συναγωγή της Λάρισας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, όταν στη μία μεριά της Συναγωγής ήταν στημένες τρεις διμοιρίες με τα γκλοπς ανά χείρας ενώ στην άλλη μεριά του ίδιου κτιρίου εξελισσόταν μάχη γύρω από ανθρώπους που θέλανε να ξηλώσουν ή να προστατεύσουν το αστέρι του Δαυίδ που έφερε η καγκελόπορτα της Συναγωγής. Πράγματι σε εκείνη τη φάση δεν υπήρξε καμία καταστολή από έξω. Το πρόβλημα βρισκόταν μέσα στην πορεία.


Ας τα πάρουμε από την αρχή: στις 17 Ιανουαρίου 2009, στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε μια πορεία 2,000 ατόμων αλληλεγγύης στους κρατούμενους της εξέγερσης του Δεκέμβρη 08’ και ενάντια στον τρομονόμο, με τον οποίο διώκονται ποινικά 19 από τους εξεγερμένους για τη συμμετοχή τους στα γεγονότα της Λάρισας. Αυτή η πορεία ήταν εν μέρει μια πρώτη πρακτική εφαρμογή του συνθήματος που ακούγεται από άκρη σε άκρη σε διάφορες πόλεις: «Να πάρουμε πίσω τους φυλακισμένους μας!».


Το αμόκ

Τη στιγμή, ωστόσο, που η διαδήλωση έφτασε στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής πάνω στην οποία βρίσκεται το μνημείο για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων της Λάρισας και περιμετρικά της οποίας, βρίσκεται η Συναγωγή, το εβραϊκό σχολείο και τα γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, κοντά στην οδό Παλαιστίνης, κάποιους επαναστάτες από το αναρχικό μπλοκ τους έπιασε το αντισημιτικό τους αμόκ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αναρχικό μπλοκ είχαν από νωρίς εμφανιστεί παλαιστινιακές σημαίες οι οποίες κυμάτιζαν δίπλα στις μαυροκόκκινες, αποκαλύπτοντας έτσι την επιλεκτική ανεκτικότητα κάποιων συντρόφων σε σημαίες ορισμένων μόνο εθνών ή κρατών.


Αν και οι Παλαιστίνιοι που πήγαν να κρεμάσουν τις παλαιστινιακές σημαίες στο μνημείο του Ολοκαυτώματος ήταν ιδιαίτερα συζητήσιμοι και εντός ενός λεπτού πείστηκαν να μην κάνουν κάτι τέτοιο, ορισμένοι έλληνες αναρχικοί προσπαθούσαν έπειτα να κρεμάσουν τις σημαίες τους πάνω στο μνημείο με αγριοφωνάρες και τσαμπουκάδες. Αυτή είναι λοιπόν η περίφημη «αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό» και η περίφημη «αλληλεγγύη στην Ιντιφάντα» που ακούμε τόσο καιρό! Έλληνες αντισημίτες και παρανοϊκοί προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα όξυνσης και φανατισμού για να βοηθήσουν υποτίθεται τους παλαιστίνιους στον αγώνα τους, καλύτερο μέσο του οποίου αγώνα βρέθηκε η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος!


Την ίδια ακριβώς στιγμή αρχίζουν να σπάζονται οι δύο κάμερες που βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Κοινότητας για λόγους ασφαλείας της Συναγωγής και αρκετός κόσμος αρχίζει να μαζεύεται και να βρίζει τους μπάτσους που με τρεις διμοιρίες ήταν χωμένοι μέσα στο στενό δρομάκι που βρίσκεται η πόρτα της Συναγωγής. Αυτές οι κινήσεις αν και είχαν στόχο τους εκπροσώπους της «τάξης» και τα μέσα επιτήρησης/ ελέγχου… δεν εμποδίστηκε κανείς να διατυπώνει ελεύθερα σχόλια του στιλ «φυλάνε τους εβραίους»… και το σύνθημα «σκυλιά, φυλάτε τα αφεντικά σας!», που φωνάχτηκε ξαφνικά, πήρε ένα νέο άρωμα… μιας και οι μπάτσοι εκείνη τη στιγμή κάθονταν μπροστά από τη Συναγωγή, ένα περίπτερο και ένα σουβλατζίδικο. Και δεν πιστεύουμε ότι το σύνθημα εννοούσε ως αφεντικά των μπάτσων τους κ. κ. σουβλατζή και περιπτερά.


Το τελευταίο και χειρότερο περιστατικό συμβαίνει μπροστά στην παλιά πόρτα της Συναγωγής, όπου ενώ η πορεία προχωράει, μια ομάδα επαναστατών αναρχικών, την οποία βοηθάνε 2 Παλαιστίνιοι (ξέρετε, αυτοί που αποτελούν το άλλοθι τους για κάθε είδους αντισημιτική ενέργεια…) αποφασίζει πως θέλει να ξηλώσει το αστέρι του Δαυίδ που βρίσκεται πάνω στην καγκελόπορτα. Από πίσω, κάποιος φώναζε «σπάστε το», «κάψτε το» και άλλα τέτοια… επαναστατικά καλέσματα.


Η Αντίδραση

Πριν προλάβουν να γίνουν καταστροφικές κινήσεις, αυθόρμητα συντρόφισσες και σύντροφοι από διάφορες συλλογικότητες καθώς και μετανάστες που συμμετείχαν στην πορεία κάνουν αλυσίδα μπροστά στην πόρτα της Συναγωγής για να την προστατέψουν και άλλες συντρόφισσες και σύντροφοι αρχίζουν να βρίζονται και να σπρώχνονται με τους αντισημίτες. Το ότι κάποιοι σύντροφοι φώναζαν στους «παρεμβαίνοντες» πως είναι «εθνίκια» και «φασίστες», δημιούργησε αναμφισβήτητα αμηχανία την οποία οι οργισμένοι επαναστάτες, μην μπορώντας να επεξεργαστούν, μετουσίωναν σε ερωτήσεις του στιλ «τι είναι αυτοί ρε που φυλάνε την πόρτα; Εβραίοι;». Ενώ άλλοι από αυτούς που είχαν ήδη σηκώσει τις σημαίες τους για να καταστρέψουν το αστέρι του Δαυίδ, υποψιαζόμενοι ότι κάτι παράξενο συμβαίνει – δηλαδή ότι κάποιοι από την πορεία αρχίζουν να προστατεύουν το αστέρι – και παραδεχόμενοι το πρωτόλειο επίπεδο σκέψης τους, αρχίζουν να μας ρωτάνε με το παλούκι ανά χείρας ερωτήσεις του στιλ «εξήγησε μου γιατί, δεν ξέρω, πες μου να μάθω γιατί δεν πρέπει να το ξηλώσω…» κτλ. Αυτές οι «όμορφες στιγμές» έληξαν μετά από λίγο, αφού το αστέρι του Δαυίδ τελικά δεν ξηλώθηκε, και η πορεία προχώρησε προς το τέλος της.


Κάποιες ώρες αργότερα, ενώ είχε τελειώσει η πορεία, το μνημείο του Ολοκαυτώματος τελικά βεβηλώθηκε με μπογιές. Υποψιαζόμαστε πως τη βεβήλωση διέπραξε η ίδια ομάδα νεοναζί που μία ώρα πριν (στις 8.30 περίπου) κυνηγούσε μαζί με τα ΜΑΤ με πέτρες και χημικά κάποιους διαδηλωτές προς την πλατεία Ταχυδρομείου. Υποψιαζόμαστε…

 

Την ώρα που στοχοποιούν εβραίους, δεν επιτίθεσαι σε συναγωγές

Την ώρα που στοχοποιούνται συναγωγές, δεν μιλάς για αντιθρησκευτική κριτική

Θα θέλαμε να πούμε με την ανακοίνωση αυτή πως για μας με την πορεία στη Λάρισα φτάνουμε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου ο ριζοσπαστικός χώρος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να λάβει κάποιες αποφάσεις. Με αυτά που περιγράφουμε παραπάνω φάνηκαν δύο ξεκάθαρα αντιτιθέμενες τάσεις εντός της πορείας: αφενός αποπειράθηκε να γίνει η χειρότερη βεβήλωση εβραϊκών κτιρίων και μνημείων τα τελευταία χρόνια στη χώρα, με αφετηρία κάποιες ομάδες αναρχικών – βεβήλωση που τελικά επετεύχθη αργότερα από τους νεοναζί – αφετέρου, για πρώτη φορά σχηματίστηκε μια αυθόρμητη άμυνα απέναντι σε έναν τέτοιου είδους αντισημιτισμό του δρόμου. Αξίζουν βεβαίως συγχαρητηρίων όσοι σχημάτισαν την άμυνα αυτή κινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.


Θα θυμίσουμε πως η τελευταία καταγεγραμμένη επίθεση στην εβραϊκή κοινότητα της Λάρισας έγινε το 2001 με μολότοφ που πετάχτηκε στον ίδιο τοίχο που προχτές έγινε η απόπειρα ξηλώματος του αστεριού. Εκείνη η επίθεση είχε γίνει από νεοναζί στις 28 Μαΐου 2001, την ίδια μέρα που δολοφονήθηκαν 18 άτομα στο Ισραήλ από βομβιστή "αυτοκτονίας" μέσα σε καφετέρια.  


Θα θυμίσουμε επίσης πως την τελευταία εβδομάδα 100 περίπου νεοναζί της Χρυσής Αυγής διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια «στο σιωνιστικό έγκλημα στην Παλαιστίνη» και στο «νέο Ολοκαύτωμα», όπως δήλωναν, καίγοντας μια αμερικανική και μια ισραηλινή σημαία, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Τσεκούρι και Φωτιά στα εβραϊκά σκυλιά». Εκείνη η διαδήλωση να θυμίσουμε, επίσης, πως διεξάχθηκε ανενόχλητα.


Επίσης θα έπρεπε από δω να ενημερώσουμε ότι πέρα από το βανδαλισμό της Συναγωγής του Βόλου στις 31/12 και τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος και της Συναγωγής στη Λάρισα, βανδαλισμοί έγιναν επίσης στη Συναγωγή της Κέρκυρας και στα εβραϊκά νεκροταφεία της Αθήνας. Τέλος, βράδυ Κυριακής προς Δευτέρα, στις 19/01, επίθεση έγινε και στα εβραϊκά νεκροταφεία των Ιωαννίνων με αποτέλεσμα να σπαστούν 3 τάφοι. «Υπάρχουν κύκλοι που χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής για να εκφράσουν τον αντισημιτισμό τους. Τέτοιες ενέργειες μας προσβάλλουν όλους και θα πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο των φορέων της πόλης», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Ελισάφ, πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας των Ιωαννίνων.


Αυτή η σύμπνοια εντός αυτού του ευρύτατου «αντισιωνιστικού» ρεύματος στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρο πλέον υπέρ ποιων επιτυγχάνεται και ότι πρέπει να προκαλέσει όχι μόνο συζητήσεις και προβληματισμό αλλά και μια σοβαρή και χωρίς μεν και αλλά αντιμετώπιση. Η συλλογική μνήμη που «ξεχνά» το τι πράγματι ήταν ο φασισμός, βλέπει παντού φασισμούς και σχετικοποιεί τα παλιά εγκλήματα. Η σημερινή δήθεν επαναστατική μνήμη που δεν καταλαβαίνει σε τι είδους πόλεμο είναι μπλεγμένη οδηγεί στην ισοπέδωση της συνολικής ιστορικής μνήμης και εμμέσως σε αντιδραστικά και ρατσιστικά μονοπάτια. Όταν οι στόχοι και τα συνθήματα κάποιων, των οποιωνδήποτε, ταυτίζονται με αυτά των νεοναζί, κάτι περίεργο αρχίζει να συμβαίνει.


Όποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του κράτους του Ισραήλ και των μνημείων που αφιερώθηκαν στους έλληνες εβραίους για τη μαζική σφαγή τους από τους Ναζί του Χίτλερ, είναι επικίνδυνος. Το 85% των ελλήνων εβραίων, περί τους 60,000 ανθρώπους,  εξολοθρεύτηκε από τους Ναζί κατά την περίοδο του 1942-1945. Τα μνημεία είναι αφιερωμένα σε αυτά τα θύματα, στα θύματα του γερμανικού φασισμού και αντισημιτισμου. Όσοι δυσκολεύονται να το χωνέψουν αυτό, αμφισβητούν εξαρχής την εξόντωση ή βεβηλώνουν τη μνήμη των θυμάτων, θεωρώντας τα υπεύθυνα για ζητήματα εξολοκλήρου άσχετα. Συνεχίζουν, έτσι, να συνδέουν τις επιλογές του κράτους του Ισραήλ με τις ελληνικές εβραϊκές κοινότητες (όπως έκανε το ΚΚΕ το 2006 με αφορμή τον πόλεμο Χεζμπολάχ-Ισραήλ) και κάνουν τη δουλειά των φασιστών και μόνο αυτών! Με το μανδύα του αντισιωνισμού (που επιτίθεται σε οποιονδήποτε θεωρείται «σιωνιστής») και με τις ευλογίες μιας μερίδας αριστερών και ριζοσπαστών φαίνεται να ξεκινά κάτι που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί αργότερα και αυτό είναι ευθύνη όλων μας να το συνειδητοποιήσουμε.


Όσοι ξεκινάνε τις υποτιθέμενες αντιθρησκευτικές τους καμπάνιες (όχι ενάντια στη δική τους θρησκεία, αλλά των άλλων…) τώρα που τα όρια αντισιωνισμού και αντισημιτισμού γίνονται κοινωνικά όλο και πιο δυσδιάκριτα, αν δεν είναι αντισημίτες οι ίδιοι, γίνονται απλώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι του εξοντωτικού αντισημιτισμού. Και δίνουν ακόμη ένα αριστερής προέλευσης επιχείρημα στους φασίστες. Τι εννοούμε με αυτό; Πως οι νεοναζί όντας απονομιμοποιημένοι να χρησιμοποιούν τον παλιό χιτλερικό λόγο εναντίον των εβραίων (βιολογικός αντισημιτισμός κτλ), έχουν καταφύγει έκτοτε στα τρία πολύ κεντρικά και επιτυχημένα, από πλευράς καμουφλάζ μίσους, επιχειρήματα της αριστεράς: το αντικαπιταλιστικό («αγαπώ τους εβραίους, μισώ όμως τις εταιρείες και τις τράπεζές τους»), το αντισιωνιστικό («αγαπώ τους εβραίους, μισώ το ρατσιστικό εβραϊκό κράτος») και το αντιθρησκευτικό («αγαπώ τους εβραίους, μισώ τη ρατσιστική εβραϊκή θρησκεία»). Μέσω των δύο αυτών αξόνων μπορεί ο καθένας να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να αντικαθιστά έντεχνα τη λέξη «εβραίος» με τη λέξη «σιωνιστής» και, αντίστοιχα, από τον Μιχαλολιάκο μέχρι την Παπαρήγα και από τον Πλεύρη μέχρι τον Αλαβάνο… όλοι να μιλάνε την ίδια γλώσσα, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς μάλιστα.


Κλείνοντας, πρέπει να πούμε ότι καταδικάζουμε τη βεβήλωση αυτή στη Λάρισα, όπως και την πιο πρόσφατη στα νεκροταφεία των Ιωαννίνων, σαν επαίσχυντη αντισημιτική πράξη και καλούμε όλες και όλους αυτούς που διατηρούν ακόμη αντιφασιστική μνήμη να προβάλουν αντίσταση σε τέτοιες ενέργειες και να συμπαρασταθούν σε όλους όσοι κινδυνεύουν να γίνουν θύματα αντισημιτικών επιθέσεων. Καλούμε όλες τις ομάδες και οργανώσεις να πάρουν θέση για το κύμα αντισημιτισμού τον τελευταίο μήνα που έχει στοχοποιήσει εβραϊκά κτίρια και μνημεία και να απομονώσουν τους φορείς του αντισημιτικού μίσους και των αντισημιτικών ιδεολογημάτων.

 

Ο αντισιωνισμός είναι αντισημιτισμός!

Ενάντια στον αντισημιτισμό από όπου κι αν ξεσπάει!

Αλληλεγγύη στις ισραηλιτικές κοινότητες!

 

 

Terminal 119

για την κοινωνική και ατομική αυτονομία

21/01/09

 

ΥΓ. πολλοί σύντροφοι τις τελευταίες μέρες και μετά το προηγούμενο κείμενό μας, που εκδώσαμε μαζί με το Café Morgenland, μας ζήτησαν να πάρουμε θέση και για την πολεμική σύρραξη στη Γάζα μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ. Απαντούμε και δημοσίως σε όλο αυτό τον κόσμο πως η σύρραξη στη Γάζα ουδεμία σχέση έχει με τον ελληνικό αντισημιτισμό, σχέση την οποία θέλαμε να στιγματίσουμε με το προηγούμενο κείμενό μας, και δεν κολλάει με τίποτα το ένα ζήτημα με το άλλο. Δεύτερον, πως η σύρραξη στη Γάζα δεν είναι η μοναδική που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και σίγουρα δεν είναι η δραματικότερη, οπότε αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί πρέπει να τοποθετηθούμε επιλεκτικά για αυτή μόνο τη σύρραξη ενώ κανείς αναρχικός, κανείς αριστερός, κανένα ΜΜΕ δεν τοποθετείται πχ για τη γενοκτονία στο Σουδάν, τους Άραβες νεκρούς του Ιράκ ή τις δεκάδες συγκρούσεις τις οποίες τα ντόπια ΜΜΕ αρνούνται πεισματικά να προβάλλουν. Τρίτον, αρνούμαστε κατηγορηματικά οποιαδήποτε κριτική προς το κράτος του Ισραήλ, το οποίο κατά κανόνα δέχεται αντισημιτική κριτική από τη στιγμή της σύστασής του (βλέπε την ανάλυση για όλα τα παραπάνω στο 1ο και στο 2ο τεύχος του terminal119 καθώς και σε πολλά κείμενά μας). Τέταρτο και τελευταίο, όντας πιστοί ακόλουθοι του συνθήματος «ο εχθρός είναι εδώ», επιλέγουμε σταθερά και με συνέπεια την κριτική στο ελληνικό κράτος, την καταστροφή του οποίου επιθυμούμε, καθώς και στην ελληνική κοινωνία. Η κριτική στο ισραηλινό κράτος έχει αναληφθεί εδώ και δεκαετίες από τους συντρόφους μας μέσα στο Ισραήλ στους οποίους στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς! Πάντως όσο κι αν οι ισραηλινοί σύντροφοι και συντρόφισσες προσπαθούν να μας πείσουν για το πόσο χάλια είναι το κράτος του Ισραήλ, εμείς τους αντιτείνουμε πως τα λένε αυτά γιατί δεν έχουν έρθει ακόμη στην ελλάδα…

 

από giati 23/01/2009 1:13 πμ.


me  poia logiki den kovetai afti i dimosiefsi?
rwtaw ki elpizw se apantisi

από terminales 23/01/2009 1:36 πμ.


O αντισημιτισμός είναι και αντισιωνισμός και όχι το ανάποδο.

Το γενικό εμπεριέχει το ειδικό και όχι το ειδικό να εμπεριέχει το γενικό.

Είναι σαν να λέτε :

O αντιφασισμός είναι και ανθελληνισμός, επειδή κάποιοι είναι αντιφασίστες και δεν γουστάρουν τα "χρυσά αυγά" που τυχαίνει να είναι και έλληνες !

από gastarbeit 23/01/2009 2:15 πμ.


Ειλικρινά βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την τοποθέτηση και με βάζει να σκεφτώ πράγματα που δεν είχα σκεφτεί ως τώρα. Αυτό όμως που με εκνευρίζει και για το οποίο θα παρακαλούσα αυτόν που έγραψε το κείμενο να μου το εξηγήσει, γιατί δε μπορώ να ψάχνω τα τεύχη του Terminal 119 είναι το εξής: "Τρίτον, αρνούμαστε κατηγορηματικά οποιαδήποτε κριτική προς το κράτος του Ισραήλ, το οποίο κατά κανόνα δέχεται αντισημιτική κριτική από τη στιγμή της σύστασής του"

από arage 23/01/2009 2:22 πμ.


"Τρίτον, αρνούμαστε κατηγορηματικά οποιαδήποτε κριτική προς το κράτος του Ισραήλ"

exoyn kopei poly sobarotera

afto giati den exei kopei idi

από αντισιωνιστής και αντι-αντισημίτης 23/01/2009 2:25 πμ.


Αν εξαιρέσουμε ότι στο κείμενό σας ταυτίζετε τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό,στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σας μέχρι κεραίας! Απο εκεί και πέρα,ο σιωνισμός,είναι πολιτική ιδεολογία,και όποιος όλες οι πολιτικές ιδεολογίες,είναι απόλυτα φυσιολογικό να της ασκούνται κριτικές και φυσικά είναι λογικό,να έχει αντιπάλους. Η συγκεκριμένη ιδεολογία μάλιστα,που είναι και ακραία εθνικιστική,είναι λογικό να συναντά την απέχθειά μας. Και βέβαια οι εγκληματίες που εφμαρμόζουν αυτή την εγκληματική και ανθρωποκτόνο ιδεολογία,δεν μπορεί παρα να είναι εχρθοί μας. ΥΓ: Το υστερόγραφό σας...το γ#@%^&^%&% και ψώφησε! Με το συμπάθειο!

από παιδιά 23/01/2009 2:42 πμ.


Ήμαρτον! Με πόνεσε το δάχτυλο απ τη ροδέλα του μάους...

από αντι-αντισημίτης 23/01/2009 2:55 πμ.


Επειδή λέει τα πράγματα με το όνομά τους;

Αν φτάνεις να ζητάς να κοπεί κείμενο ρεύματος που συμμετείχε στα γεγονότα του Δεκέμβρη και μάλιστα ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ οπτική περί εξέγερσης (και δικαίωμά τους, άσχετα τι διαφωνίες μπορεί να έχω εγώ ή ο καθένας μας), μόνο και μόνο επειδή αναδεικνύει τον πρωτόγονο αντιδημοκρατισμό/αντιπροοδευτισμό μερίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου (που ελπίζω ότι ΔΕΝ αποτελεί πλειοψηφία), ζήτω που καήκαμε.

Ανακοίνωση καταδίκης των φασιστών και σοσιαλ-ναζί αντιεβραίων στη χώρα μας εξέδωσε σήμερα και η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, και την ανάρτησε και στο σάιτ της.

από Αναρχικος παλαιστίνιος 23/01/2009 3:16 πμ.


ειναι χαλια η ελλάδα και το ισδραήλ που ρίχνει βομβες δεξια και αριστερα, απαγορεύει διαδηλώσεις και εφαρμόζει την πιο ρατσιστική πολιτική από την εποχή των Ναζί (το τείχος) είναι μια χαρα.Τι αλλό θα ακούσουμε; θε μο;

από 3210 23/01/2009 3:18 πμ.


kala paidia apo to terminal to exete xasei ligo. 2 metra kai 2 stathma se ola. epanastash pantou arkei na mhn peiraxtei kati pou en dynamei einai enantia se enan ebraio. Re paidia allo oi ebraioi pou kakos xwrizoume se ebraious, palestinious, tourkous, ellhnes, albanous klp giati einai oloi antrwpoi kai allo oi ypostiriktes tou neou olokautomatos sthn gaza pou den exoun "fylh" giati einai sionistes, nazi, fanatikoi islamistes, xristianoi klp.
alla to keimeno einai kataptisto, alitheia tha prospathousate na perifrourisate mia eklisia h ena tzami me ton idio tropo??
Fwtia se ekklisies tzamia synagoges kai se oti narkwnei tous antrwpous. Den tha mas pei kaneis apo pou tha arxisoume.

eleos re remalia pou prospathite na dikaiologisete tetoies prakseis.

An sas aksizoun 1000 mpravo kai epenoi gia to teuxos gia thn koultoura tou biasmou, sas aksizoun kai alles 1000 roxales gia tetoies theseis.
Se kathe brisia kata mpatsou vrisketai enan ideologiko mandia.
Se kathe  apsixologiti en brasmo praksh briskete enan antisimiti

Telika poioi einai fariseoi k ypokrites?

από jeronimo 23/01/2009 3:42 πμ.


.... πως οι τέρμιναλ έχουν γίνει οι κλόουν του "χώρου", κάτι σαν ΟΑΚΚΕ της αναρχίας με τις επιλεκτικές τους μονομανίες... Κρίμα γιατί προέρχονται και από μια ομάδα με αξιόλογη δουλειά.

από Grnik 23/01/2009 4:55 πμ.


σβήστε το αυτό!!! Αν είναι δυνατόν! Ο Αντισιωνισμός, δηλαδή το να αντιτασόμαστε σε μια φασιστική, αποικιοκρατική ιδεολογία εξισώνεται με τον αντισημιτισμό, δηλαδή το να είμαστε ρατσιστές με τους σημίτες (εβραίους και άραβες);;;;

Είστε καλά άνθρωποί μου; Και στο τέλος μας λέτε γιατί να ασχολούμαστε με την Γάζα ενώ κι αλλου πεθαίνουν άνθρωποι; Ρε σβήστε τους φασίστες από δω μέσα!!!!!κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις...

* Ο αντισιωνισμός είναι αντισημιτισμός; Όσο και ο σιωνισμός είναι "σημιτισμός" δηλαδή εβραϊσμός. Ο σιωνισμός είναι εθνικό κίνημα των αρχών του αιώνα με στόχο την ίδρυση κράτους του Ισραήλ κυρίαρχα στην Παλαιστίνη. Σιωνισμός μετά το 1948 οπότε και επιτεύχθηκε ο στόχος σημαίνει υπεράσπιση και επέκταση του κράτους αυτού. Ο Σιωνισμός σήμερα είναι το αντίστοιχο με τη ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ στα ελληνικά δεδομένα, δηλαδή φασιστική ιδεολογία που οδηγεί στον πόλεμο και την εθνοκάθαρση. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είστε εσείς αυτοί που ταυτίζετε τον εβραίο με τον σιωνιστή όταν λέτε πως ΟΠΟΙΟΣ κατηγορεί τον δεύτερο κατηγορεί και τον πρώτο. (Τονίζω το όποιος γιατί υπάρχουν φυσικά και αυτοί που κρύβουν τον αντισημιτισμό τους πίσω από δήθεν αντισιωνισμό).

* Ώστε δεν πήρατε θέση για τον πόλεμο στη Γάζα επειδή θέλετε να μείνετε αφοσιωμένοι στην ταξική πάλη στην Ελλάδα ε; Και τότε πως εξηγείτε αυτό: "κατά την άποψή μας ο πόλεμος στο Λίβανο προκλήθηκε βασικά από την κυβέρνηση του Ιράν. [...] Το ισραήλ ουσιαστικά απάντησε στα πολεμικά επεισόδια της Χεζμπολάχ" (περιοδικό Τέρμιναλ, τεύχος 1ο σελίδα 30, σε 18σέλιδο παρακαλώ άρθρο για τον πόλεμο στο Λίβανο του 2006). Να που τότε μια χαρά πήρατε θέση. Και τι θέση ρε χαμαιλέοντες! Μάλλον αυτή τη φορά ο πόλεμος παραήταν ξεδιάντροπος για να τα πείτε φωναχτά, μιας και με τέτοιες θέσεις θα σας παίρναν όλοι με τα γιαούρτια.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μια χαρά θέση έχετε για τον πόλεμο. Η θέση αυτή συνοψίζεται στο "το Ισραήλ δε φταίει ποτέ, το Ισραήλ αμύνεται δικαίως". Απλώς τώρα επιλέγετε να μην το πείτε ανοιχτά και επικεντρώνεστε στο... "αντισημιτικό" ξέσπασμα.

ΥΓ. Το σκέφτηκα πολύ για το αν θα γράψω σχόλιο γιατί ώρες ώρες δίνετε την εντύπωση πως σκόπιμα παίρνετε τέτοιες ακραία φιλο-ισραηλινές θέσεις για να προκαλείτε συζήτηση γύρω σας, μιας και όπως παραδέχεστε οι ίδιοι η ομάδα σας (9 άτομα) υπάρχει κυρίως διαδικτυακά...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=961016

από φ@σιστοφάγος 23/01/2009 10:23 πμ.


Δηλαδή τι έχουν κάνει για τον ταξικό πόλεμο τον οποίο εσκεμμένα τοποθετούν μέσα στα σύνορα των αφεντικών; Είδατε καμιά ανακοίνωση για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, για τους νεκρούς μετανάστες στο αλλοδαπών, έστω για τον Αλέξη;
Μήπως τους είδαμε ή θα τους δούμε ποτέ σε καμιά κινητοποίηση ενάντια στο φασιστικό παρακράτος; Οχι βέβαια. Γιατί συμφωνούν απόλυτα με τους φασίστες και τους σιωνιστές ομοιδεάτες τους στο ότι οι αντιστεκόμενοι παλαιστίνιοι και άραβες είναι... ναζί!
Θα συμφωνήσω ότι θα πρέπει κάθε συλλογικότητα να πάρει απόφαση γι αυτό το φαινόμενο ρατσισμού ενάντια στους κολασμένους που το λατρεμένο τους τρομοκράτος μακελεύει. Καμία ανοχή στους τερμιναλ και τους ομοίους τους, καμία συμμετοχή όπου συμμετέχουν κι αυτοί. Αλλωστε, δε συμμετέχουν πουθενά εκτός από την σιωνιστική προπαγάνδα.

από κουραφέξαλα 23/01/2009 11:08 πμ.


Όσο γινόταν ο πόλεμος του ισραήλ εναντίον της παλαιστίνης, φαντάζομαι τι χούντα θα χανε στο εσωτερικο τους οι εβραίοι. Το πολύ πολύ να ανεχόντουσαν μερικές φωνές (εκλογές έχουνε βέβαια).
Για τίποτα καινούργιους λόγους ας πούνε οι ειδικοί.
Εγώ φαντάζομαι ότι το νάτο δεν κοτάει να πάει κατακει. Αλλιώς οι επίσης στρατοκράτες - πλην μουσουλμάνοι- τούρκοι δεν θα φωνάζανε. Παράλληλα βέβαια φρόντισαν να σκήσουν λίγο τσαμπουκά σε μας - για τα μάτια - μιά και το νατο ετοιμάζεται να στήσει κοτζάμ στρατόπεδο στη σαλονίκη με όπλα nbc (nuclear - biological - chemicals).

Μήπως επειδή οι αναρχικοί θεωρούνται απάτριδες (ή αντικρατιστές, διεθνιστές κλπ) πρέπει να πούνε "ουφ, τέρμα η λάρισα, κάτω ή ζήτω η σαλονίκη). Η επειδή ο χ-δήμαροχος ή νομάρχης κλπ θέλει να αναβαθμίσει την πόλη - πρωτευουσα του εμπορικά θέλει να παραδώσει την εθνική κυριαρχία υποολογίζοντας και σε κόσμιες αντιδράσεις ή σε κάποια προστασία (απο που?? μήπως απο τουρκία).

Όσο για τα σύμβολα, η ιδεολογία κάποιων δεν είναι κριτήριο ανοχής, αλλά καταδίκης στην περίπτωση. όταν το ισραήλ τώρα θα ξεκινήσει εκ νέου μια παγκόσμια κίνηση απόδειξης του δίκαιου του (και μη φασισμού) ενώ είναι καταφανές ότι έχουμε να κάνουμε με στιγνούς εγκληματίες πολέμου (διοικητές και μη), δηλαδή κατά της ανθρωπότητας. θα πρεπε βέβαια και οι άραβες να αποκλείσουν το ισραήλ εμπορικά κλπ.

από α/αυτόνομος 23/01/2009 11:46 πμ.


...εδω μέσα με το θεματάκι σας???

Εντάξει αρκετά ασχοληθήκαμε με τη ρατσιστοφοβία μερικών μερικών για ένα σύνθημα και μία πεντάλφα.

Υπάρχουν νεκροί, συλληφθέντες, και μια κοπέλα που δεν βλέπει και δεν μπορεί να μιλήσει. Υπάρχουν σφαγιασθέντες που πληθαίνουν κάθε μέρα στην παλαιστίνη. Δε θα ασχολούμαστε όλη την ώρα με την απόψυξη του ολοκαυτώματος...

Μου φαίνεται ότι σας αρέσει να ασχολούνται μαζί σας τελικά... Φάνει όμως παιδιά!

από ο αναδημοσιευτής 23/01/2009 12:18 μμ.


Έβαλα χτες το κείμενο των τέρμιναλ, παρόλο που διαφωνώ, ως διαφορετική άποψη και επειδή θέτει κάποια ζητήματα για το ριζοσπαστικό χώρο, όπως λέει. Κάποια από αυτά τα ζητήματα βέβαια δεν είναι αναάξια λόγου, όπως το θέμα της αντιθρησκευτικής κριτικής. Αν τους μισείτε, τους κράζετε και τους καταριέστε επειδή δεν ασχολούνται με άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως κάνετε εσείς, τότε γιατί δεν σταματάτε να σχολιάζετε το κείμενο; Είναι πολύ απλό. Αφήστε το να περάσει. Κάντε τους Μποικοτάζ!

υγ. πάντως η λογοκρισία δεν είναι λύση

από φ@σιστοφάγος 23/01/2009 12:59 μμ.


Σημίτες δεν θεωρούνται οι ισραηλινοί αλλά οι άραβες γενοκότερα. Σύμφωνα με τα παραμύθια της αγίας γραφής (σκατά στις σελίδες της) οι άραβες, εβραίοι κι άλλοι λαοί θεωρούνται απόγονοι του Σημ, γιού του Νώε.
Αν, τώρα, δεχτούμε ότι πράγματι υπάρχει ένας λαός που παραμένει γενετικά ο ίδιος από τον καιρό του Νώε, και μάλιστα του ανήκει δικαιωματικά η γή της παλαιστίνης, τότε γιατί να μη δεχτούμε πως οι σημερινοί σκατόψυχοι που αυτοαποκαλούνται "έλληνες" δεν κατάγονται από το μεγαλέξανδρο και τους ανήκει η μισή υφήλιος, γιατί να μη φωνάζουμε "αίμα-τιμή-χρυσή αυγή" και να αυτογελοιοποιούμαστε όπως οι γνωστοί παρακρατικοί και πατριώτες. Ετσι για να αντιληφθούμε λιγάκι σε τι σαθρές βάσεις στηρίζεται αυτή η χλαπάτσα του "αντισημιτισμού" τη στιγμή που δε θα έπρεπε να αποδεχόμαστε σαν αεθνιστές ή διεθνιστές καν την ύπαρξη σημιτικών λαών.

από ΑΠΟΜΟΝΟΣΤΕ ΤΟΥΣ 23/01/2009 1:12 μμ.


...για να δουν ολο και περισοτεροι την ξεφτηλα των Terminal. Ευτυχως οπως γραφτηκε και πιο πανω οι εν λογο "συντροφοι" δεν αποτελουν παρα μια υποπτη μειοψηφια που καμια σχεση δεν εχουν με την αυτονομια και τον αντιεξουσιαστικο χωρο. Οσο για τις αποψεις τους πιστευω οτι ειναι ελεγχομενες και κατευθηνομενες. Το υστερογραφο και η επιμονη αρνηση τους να καταδικασουν τη σφαγη στη Γαζα και τον τσαμπουκα του Ισραηλ ακομα και σε πολιτες αλλων κρατων και του ΟΗΕ δειχνει πολλα.

                            ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

από psycho 23/01/2009 1:18 μμ.


φίλε φασιστοφ@γε

όντως οι Σημίτες είναι αρχαία φυλή και δεν πρέπει να ταυτίζονται με σύγχρονα έθνη (ισραηλινούς και άραβες) ασχέτως αν η ιδεολογική βάση του "εθνισμού" (της σύγχρονης εθνικής ταυτότητας δηλαδή) προσπαθεί να δικαιολογήσει την τεκμηρίωση της σε υπεριστορικά και άρα ανιστόρητα αντιδραστικά και αντι-επιστημονικά σχήματα προγονολατρείας. Π.χ όπως οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι κατάγονται από τους αρχαίους Καρδούχους (που αναφέρει ο Ηρόδοτος) και κάποιοι Παλαιστίνιοι ότι το έθνος τους κατάγεται από τους Φιλισταίους.

το δικό μου σχόλιο πιο πάνω χρησιμοποιεί την "συμβατική" χρήση του όρου "Σημιτισμός" και αφορά στον μεν Ισραήλ την υποδήλωση εθνικής ταυτότητας (καλώς ή κακώς υπάρχει καθώς ένα διεθνιστικό επαναστατικό πρόταγμα ακόμη δεν την έχει αντικαταστήσει) και συνεπώς "αντισημιτισμός" που χαρακτήρισε τον φασισμό αλλά και τις αντι-εβραϊκές αντιδραστικές κινήσεις από τον 19ο αιώνα. Αυτές οι έννοιες είναι πολύ πιο πρόσφατες.

η ουσία του σχολίου μου είναι ότι καθε ταύτιση της έννοιας της εθνικής ταυτότητας (κατά αυτήν την συμβατική έννοια) του λαού του Ισραήλ με τον σιωνισμό, που είναι μια συγκεκριμένη πολιτική εθνικιστική, φασίζουσα ιδεολογία της ντόπιας αστικής τάξης, είναι αντιδραστική και δικαιολογεί είτε την πολιτική του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ και την καταπίεση των Παλαιστινίων, είτε τον παραδοσιακό "αντισημιτικό" φασισμό, όπου γης.

αυτή την διάκριση ανάμεσα στις δύο έννοιες οφείλει να κάνει κάθε ένας που μιλά στο όνομα του διεθνισμού, είναι εναντίον του πολέμου στην Γάζα, στον Ν.Λίβανο κλπ (και έλεος, δεν τον ξεκίνησε το Ιράν, αυτό μόνο ο Μπους και η Λίβνι το ισχυρίζονται) και παράλληλα οφείλει να καταδικάσει κάθε μορφή φασισμού και αντισημιτισμού που στρέφετει ενάντια στον εβραϊκό λαό

από φ@σιστοφάγος 23/01/2009 1:32 μμ.


Δεν χρειάζεται να επινοήσουμε έννοιες όπως "αντισημιτισμός" ή "ανθελληνισμός". Η έννοια του ρατσισμού περιλαμβάνει κάθε διάκριση ενάντια σε ανθρώπους λόγω εμφάνισης, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού ή φύλου. Για παράδειγμα, δεν έχω ακούσει τους "αντι"ρατσιστές τερμιναλ να μιλάνε ποτέ για "αντιπακιστανισμό" παρόλο που αυτή η μορφή ρατσισμού έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις την ελληνική κοινωνία. Την εντάσσουν στο ρατσισμό.
Τις εξειδικευμένες έννοιες τις επινοούν όσοι θεωρούν ότι είναι ανώτεροι και χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς σε σχέση με τους υπόλοιπους που υποφέρουν από το ρατσισμό, και τελικά δεν θέλουν να χτυπήσουν αυτό καθαυτό το ρατσισμό αλλά συκεκριμένα τον "αντισημιτισμό", συγκεκριμένα τον "ανθελληνισμό". Για πόσο μαλάκες μας έχουν;

από εγω 23/01/2009 1:38 μμ.


οι τερμιναλ ειναι απο τις ελαχιστες ομαδες στην ελλαδα που ασχολουνται με το ζητημα του αντισημιτισμου και που αντιτιθενται σε ισλαμοφασιστικες οργανωσεις τυπου χαμας..
το γεγονος οτι καθε φορα που δημοσιευεται κατι εδω ολοι τσακωνονται ποιος θα τους πρωτοκραξει εχει να κανει με το οτι τα ιντυμιντια εχουν γινει απο καιρο αντρο αντιιμπεριαλιστων..

για τον αντισιωνισμο και τον αντισημιτισμο
το ζητημα δεν ειναι τοσο αν λες σκατα στους εβραιους (πλευρης), σκατα στους ισραηλινους (αριστερα) η σκατα στο ισραηλινο κρατος (αα).
το σημαντικο ειναι οτι τα επιχειρηματα ειναι τα ιδια: οι εβραιοι (ισραηλινοι/ ισραηλινο κρατος) ειναι παντοδυναμοι, ελεγχουν ενα καρο τραπεζες, μετοχες, εταιριες, εχουν μια ιδιαιτερη αδυναμια να σκοτωνουν παιδια (διαβαζοντας τα ελληνικα μμε νομιζεις πως η ισραηλινη αεροπορεια πιο πολυ γουσταρει να βομβαρδιζει παιδικους σταθμους παρα βασεις της χαμας..) κτλ.
δλδ. τα κλασσικα αντισημιτικα επιχειρηματα μεταμορφωνονται μεσα απο εναν αντιιμπεριλιστικο λογο σε αντισιωνιστικη επιχερηματολογια..

ο αντιιμπεριαλισμος, οι λαοι και οι "αντιστασεις" τους
καταρχας η λεξη αντισταση ειναι "πονηρη": προυποθετει ενα "λαο" (χονδρικα μια αριστερη λεξουλα για το εθνος δλδ), ο οποιος "αντιστεκεται" απεναντι σε εναν ιμπεριαλιστη δυναστη. εκει ειναι και η ουσια της ολης αντιιμπεριαλιστικης θεωριας: εισαγει νεα υποκειμενα (τους "λαους"), τα οποια απλα "υπαρχουν" (σε συνδυασμο παντα με μια "πατριδα") και σε μια καμια περιπτωση δεν ειναι κατασκευες. εξαιρεσεις ειναι συνηθως οι αμερικανοι (οι οποιοι βεβαια ειναι ενα "συνοθυλεμα" εθνοτητων) και οι εβραιοι (οι οποιοι ποτε δεν ειχαν δικη τους "πατριδα").
ο αντιιμπεριαλισμος ειναι απλα ενας νηπιακος (δυστυχως ενιοτε και επικινδυνος) τροπος "αριστερης" σκεψης που χωριζει τα κρατη σε καλα και κακα αναλογα με τη γεωπολιτικη τους δυναμικη...

αντισημιτισμος και καπιταλισμος
το ζητημα με τους εβραιους δεν ειναι οτι επειδη εχουν διωχθει πολυ στο παρελθον τωρα κανουμε τα "στραβα ματια" ο,τι μαλακια και να γινει απο μερους τους.
εχει να κανει με το οτι ο συγχρονος αντισημιτισμος ειναι σαφες αποτελεσμα του καπιταλισμου (βλ. moishe postone: antisemitism and national socialism), αποτελεσμα του διαχωρισμου του κεφαλιου σε κεφαλαιο που παραγει (και ειναι αρα καλο για την κοινωνια) και σε κεφαλαιο χρηματιστηριακο (το οποιο δεν παραγει τιποτα και "παρασιτει"). ειναι χαρακτηριστικο οτι αυτος ο διαχωρισμος εγινε πρωτη φορα απο τους ναζι και οτι οι εβραιοι φυσικα ταυτιστηκαν με το "κοσμοπολιτικο" χρηματιστηριακο κεφαλαιο (μιας και δεν ειχαν "πατριδα") και οι γερμανοι με το καλο, χρησιμο κεφαλαιο (μιας και ηταν "λαος" με ριζες). αρα η αριστερη αποψη περι καλου πχ ΟΤΕ και κακων τραπεζιτων και "λαμογιων" που δεν παραγουν τιποτα εχει πολλες (βασικα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ) ομοιοτητες με αντισημιτικες ιδεοληψιες.

το κρατος του ισραηλ και η πολιτικη του
η συνεχιση λοιπον της υπαρξης του κρατους του ισραηλ ειναι μια αναγκη που προκυπτει απο τη αιτιακη σχεση καπιταλισμου/αντισημιτισμου καθως και απο την προσφατη ιστορια, δλδ το ολοκαυτωμα. αυτη η λεξη, η οποια στην ελλαδα χρησιμοποιειται μεχρι  και για την περιγραφη πυρκαγιων (!?!) σημαινει τη συστηματικη εξολοθρευση 6 εκατομμυριων εβραιων. η μοναδικοτητα του ολοκαυτωματος δεν εχει να κανει δε με τον αριθμο των θυματων οσο με το σκοπο της πραξης αυτης. εξολοθρευτηκαν για να εξολοθρευτουν. οχι για τη γη τους, οχι για τα λεφτα τους, οχι γιατι αποτελουσαν κινδυλο για την εσωτερικη ασφαλεια.
ο πολεμος που γινεται ειναι μαλακια οπως και καθε πολεμος. απο την αλλη μερια ομως το ισραηλ κανει αυτο που καθε κρατος θα εκανε στη θεση του. αντιμαχεται οργανωσεις που κανουν επιθεσεις στο εδαφος του και που εχουν ως ξεκαθαρο στοχο να το καταστρεψουν. αυτο δεν το κανει ουτε κρατος-δολοφονο, ουτε κρατος-ναζι..

για να το ληξω.. το προβλημα με τους αντιιμπεριαλιστες ειναι χρονιο. και οταν θα φτασουν να κανουν πορειες μαζι με τους ναζι για τους απανταχου καταπιεζομενους "λαους" θα ειναι πλεον πολυ αργα..
 
η αριστερη νικοξανθοπουλικη ταση να υπερασπιζομαστε τον (πιο) αδυνατο ειναι τροχοπεδη σε οποιαδηποτε προσπαθεια χειραφετησης του ανθρωπου..

από φ@σιστοφάγος 23/01/2009 1:45 μμ.


Για "ισλαμοφασιστική" Χαμάς μιλάνε μόνο οι νεοναζί και οι σιωνιστές ομοιδεάτες τους.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ* ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

*Στα όπλα, όχι στη θρησκοπληξία.

από # 23/01/2009 1:51 μμ.


ποιος φωτεινος νους αποφασισε να μεταφερει αμασητη στην ελλαδα την γραμμη ενος κομματιου της γερμανικης αυτονομιας που αυτοπροσδιοριζεται ως αντι-γερμανοι (Anti-deutsche).

Και καλα αυτοι αναγνωριζουν ως κυρια αντιθεση στη Γερμανια εναν υφερποντα εθνικισμο, διαχυτα σε ευρυτερα στρωματα, ο οποιος δεν επαψε το 45' και αναβιωνει ειδικα μετα το 89'. Και γι'αυτο κατεβαινουν στις πορειες με σημαιες του Ισραηλ (!), προκειμενου μπουν στο ματι του γερμανου "νοικοκυραιου".

Τα περι σιωνισμου, παλαιστινης κλπ ειναι για αυτους ξενα, αλλα τουλαχιστον θεωρουν οτι αναγνωριζουν σωστα αυτο που ειναι το κυριο μετωπο: το γερμανικο κρατος (το οποιο βεβαια μια χαρα τα παει με το κρατος του Ισραηλ) και ο εθνικισμος στο εσωτερικο.

Τωρα το να το παρεις αυτο το ηδη περιεργο σχημα και να το εφαρμοσεις στην Ελλαδα ως εχει, και πρωτοτυπο δεν σε κανει και οδηγει την παρανοια του σχηματος στα ακρα και σε γελοια αποτελεσματα. Γιατι ο γελοιος φιλοεβραϊσμος των απο πανω ουτε κατα διανοια απανταει στον εθνικισμο του ελληνα "νοικοκυραιου" που στρεφεται κυριως κατα της φιγουρας του μεταναστη, ακομα και αν περιεχει ισως ψηγματα παραδοσιακου αντισημιτισμου ουτε αγγιζει γι' αυτο καποια απο τις κυριες αντιθεσεις στη συγκυρια. Και γι'αυτο θυμιζει περισσοτερο ΟΑΚΚΕ ή τελοσπαντων κατι που στρεφεται κυριως απεναντι στους υπολοιπους του χωρου θελοντας ΑΥΤΟΥΣ να προκαλεσει, παρα καποιον που θελει στα σοβαρα να παρεμβει στη συγκυρια.

Το οτι ο συγχρονος αντι-σημιτισμος κρυβεται πολλες φορες πισω απο εναν διακηρυγμενο "αντι-σιωνισμο" ειναι σωστο. Αλλα το να λες οτι ο τελευταιος (αρα καθε κριτικη στο κρατος του Ισραηλ και την κυριαρχη ιδεολογια εκει [θα μπορουσε να πει καποιος οτι το κρατος του Ισραηλ με τη μορφη που πηρε ειναι η θεσμικη μετουσιωση του σιωνισμου]) οδηγει αναγκαστικα στον πρωτογονο αντι-σημιτισμο, ειναι χυδαιο και δινει στο κρατος του Ισραηλ αφεση αμαρτιων για μια πολιτικη απεναντι στους Παλαιστινιους η οποια στη βαση της και τη λογικη της ειναι φυλετικη.

Οποιος νομιζει οτι μπορει να παιζει ετσι με τον σιωνισμο με μια λογικη "καλυτερα σιωνισμος παρα στρατοπεδα συγκεντρωσης" δεν εχει καταλαβει οτι ο συγχρονος σιωνισμος, ειδικα εκει που εχει τη στηριξη των διαφορων χριστιανων νεοσυντηρητικων (με τους μουσουλμανους να ειναι ο "κοινος εχθρος"), οδηγει ακριβως εκει: σε συγχρονο απαρτχαϊντ και τυφλη εθνοκαθαρση. Τι αλλο ειναι η Γαζα παρα ενα συγχρονο στρατοπεδο συγκεντρωσης, που δεν συγκρινεται βεβαια ουτε κατα διανοια με τη φρικη του Νταχαου και του Αουσβιτς, αλλα για το "δυτικο πολιτισμο" μας, που υποτιθεται οτι εχει ζησει αυτη τη φρικη και την κουβαλαει πλεον για παντα χαραγμενη μεσα του, ειναι ενα πολυ επικινδυνο ολισθημα προς τα πισω;

 

.

από @ 23/01/2009 1:58 μμ.


>ειναι χαρακτηριστικο οτι αυτος ο διαχωρισμος εγινε πρωτη φορα απο τους ναζι

αυτό είναι λάθος. οι ναζί έδωσαν εθνικα χαρακτηριστικά σε μια πραγματική διαφοροποίηση - τραπεζικό κεφάλαιο κ κεφάλαια του πρωτογενούς/δευτερογενούς. η ανάλυση αυτής της διαίρεσης υπάρχει ήδη στον μαρξ και σε άλλους.

χαρακτηριστικο του διάχυτου αντισημιτισμού στην ευρώπη τον 18ο κ 19ο αι. ήταν ότι αυτό το τραπεζικό/χρηματιστικό κεφάλαιο είναι εβραϊκό ή τελος πάντων ελέγχεται από εβραίους, κάτι που είναι φυσικά ανιστορικό κλπ, ΚΑΙ ό,τι αυτό το τραπεζικό κεφάλαιο είναι άχρηστο/επιζημιο, και ελέγχει τα άλλα κεφάλαια, κάτι που είναι επίσης λάθος -- ο μαρξ είχε δείξει ότι είναι αναγκαίο κομματι των καπιταλιστικών κύκλων.

οι ναζί ούτε ανακάλυψαν την κατηγοριοποίηση αυτή (που είναι υπαρκτή) ούτε την "εθνικοποίησή" της και το συνακόλουθο στιγματισμό των εβραίων, παρά ώθησαν στο μη-περαιτέρω αυτές τις διάχυτες απόψεις, με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις.

αυτά έτσι στα γρήγορα.
σωστά αυτά για τον αντιιμπεριαλισμό.

από psycho 23/01/2009 2 μμ.


προφανώς ο αντισημιτισμός είναι μορφή ρατσισμού και προφανώς κάθε μορφή ρατσισμού είναι καταδικαστέα και χρήζει αντιμετώπισης. επ'αυτού καμία αντίρηση φίλε φ@σιστοφάγε.

ωστόσο δεν επινοήσαμε εμείς την έννοια αυτή, ούτε και οι ίδιοι οι εβραίοι.

υπάρχει στο αντιδραστικό ιδεολογικό οπλοστάσιο των αρχουσών τάξεων στην Ευρώπη τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα. θυμίσου την κριτική πχ. που κάνει ο Μαρξ στον αντισημιτισμό της Γερμανίας τον οποίο ονομάζει "σοσιαλισμό των ηλιθίων".

πολύ πριν την εμφάνιση των άλλων μορφών ρατσισμού (κατά άλλων εθνών, μεταναστών, ομοφυλόφυλων κλπ) υπήρχε ο αντισημιτισμός σαν ιδιαίτερη μορφή ρατσισμού, καθώς ο εβραϊκός λαός τότε και μέχρι το 1947, βρίσκονταν διάσπαρτος σε όλη την Ευρώπη και κάθε τρεις και λίγο δέχονταν πογκρόμ: από την Γερμανία μέχρι την τσαρική Ρωσία.

ο Χίτλερ απλά συστηματοποίησε την εξόντωση τους με βιομηχανικό και τεχνoκρατικό τρόπο.

ακόμη και στην Ελλάδα συνέβησαν τέτοια πράγματα. και διόλου τυχαία, ανάμεσα στους πρωτεργάτες των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων των καταπιεσμένων βρέθηκαν δυσανάλογα πολλοί (σε σχέση με την δύναμη των εβραϊκών κοινοτήτων) επαναστάτες με εβραϊκή καταγωγή. και παραδοσιακά το επαναστατικό κίνημα σε όλες τις εκδοχές του είχε σαν βασικό συστατικό του την πάλη ενάντια στον αντισημιτισμό σαν ιδιαίτερη μορφή καταπίεσης.

αυτό όσο και αν το περιέπλεξε η ίδρυση του ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ κράτος του Ισραήλ το 1947 και τα εγκλήματα του κατά των Παλαιστινίων, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. ας αναλογιστούμε ακόμη πως στην εδώ "λαϊκή" συνείδηση ακόμη περνάνε τα κρύα ανέκδοτα με τους εβραίους. και από αυτήν την άποψη, ενέργειες σαν την καταστροφή συναγωγών είναι αντιδραστικές κατά την άποψη μου για δύο λόγους:

1. τρομοκρατούν και τσουβαλιάζουν συλλήβδην σε συμβολικό επίπεδο όλους όσους έχουν βαφτιστεί εβραίοι και συνεπώς εξυπηρετούν τα μέγιστα την σιωνιστική προπαγάνδα για να τους "μαντρώσει" στο άρμα της πολιτικής του Ισραήλ. και αντί να καταγγέλουν κάθε μορφή φασισμού, ενδέχεται να ξυπνήσουν παραδοσιακές μορφές και αντανακλαστικά του σαν τον αντισημιτισμό

2. δυσφημεί τόσο τον απελευθερωτικό αγώνα των Παλαιστινίων όσο και την αλληλεγγύη μας προς αυτόν, καθώς συμβολικά πάλι μπορεί να ταυτιστούν τέτοιες ενέργειες με τον παραδοσιακό αντισημιτισμό των ναζί.

και για άλλη μια φορά, θεωρώ πως κάθε αντίληψη που ταυτίζει "σημιτισμό" με σιωνισμό και συνεπώς αντισημιτισμό με αντισιωνισμό, είναι αντιδραστική, ρατσιστική και δεν έχει θέση στο indymedia. με δυο λόγια: άκυρη η ενέργεια της αποκαθήλωσης του αστεριού του Δαβίδ από την συναγωγή, εξίσου άκυρη και η ανακοίνωση των terminal. και τα δύο νομίζω έχουν την ίδια ιδεολογική ρίζα.

.

από . 23/01/2009 2:03 μμ.


δικιο εχεις.
θενξ για τη διορθωση.

από γιαγιά του φ@σιστοφάγου 23/01/2009 2:32 μμ.


Τι κι αν ο αντισημιτισμός υπήρχε σαν έννοια από παλιά; Εδώ βλέπουμε να δικαιολογούν κάποιοι τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους επειδή κάποτε ο Κοσμάς ο γαμω-Αιτωλός τριγυρνούσε στα ραγιαδοχώρια και κύρηττε ότι "οι εβραίοι πίνουν ανθρώπινο αίμα" ή επειδή οι ναζί σκότωναν ανθρώπους ιουδαικού θρησκεύματος;
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το κράτος του ισραήλ; Αφού τότε δεν υπήρχε καν αυτό το κράτος ούτε ο σιωνισμός!
Πανάρχαιος είναι και ο ρατσισμός σε βάρος των νομαδικών λαών. Οταν οι εξουσιαστές ήθελαν να καταστήσουν αναγκαία την έννοια της ιδιοκτησίας στη γη, οι νομάδες τους χαλούσαν τα σχέδια αφού κατάφερναν να ζουν μια χαρα χωρίς κανένα "ζωτικό χώρο" και καμία ιδιοκτησία πάνω στη γη. Γι αυτό και κυνηγήθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων και εξακολουθούν να διώκονται. Δεν υπάρχει όμως κανένας όρος "αντινομαδισμός" ή "αντιτσιγγανισμός" παρόλο που όχι μόνο σκοτώθηκαν ρομά από τους ναζί αλλά ο ρατσισμός σε βάρος τους υφέρπει ακόμα στην γλώσσα των βαλκανίων που χαρακτηρίζουν οτιδήποτε βρώμικο σαν "γύφτικο".
Γιατί δεν υπάρχει "αντιτσιγγανισμός"; Γιατί δεν υπάρχουν Ρομά που να ζητάνε να φυλαχτούν από τον υπαρκτό ρατσισμό σε βάρος τους με την ίδρυση δικού τους κράτους π.χ. στο Μανχάτταν ή στην Πελοπόνησο;
Δε μου λέει τίποτα το επιχείρημα "έτσι τα βρήκαμε - έτσι θα τα αφήσουμε". Αυτά που βρήκαμε είναι εγκληματικά για τον άνθρωπο και οφείλουμε να τα αφήσουμε ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΑ.

από # 23/01/2009 2:32 μμ.


διαβασα και ενα κειμενο των Terminal για τις κινητοποιησεις των κατοικων της Λευκιμμης εναντια στο ΧΥΤΑ, το οποιο βρηκα εδω στο indymedia, και το οποιο βγαζει εντελως αυθαιρετα την αποψη οτι το συνθημα "οχι ΧΥΤΑ στη Λευκιμμη" εχει ως βαση τα ιδια ταπεινα και αντιδραστικα αντανακλαστικα οσων μικροαστων δεν θελουν στη γειτονια τους π.χ. ενα κεντρο απεξαρτησης κ.ο.κ.

Τωρα πως χρεωνουν τετοια κινητρα στους κατοικους μιας περιοχης που εδω και καιρο καποιοι την αντιμετωπιζουν ως τη "χωματερη" ολης της υπολοιπης Κερκυρας... Καμια αναφορα στις θεσεις των ιδιων των κατοικων ή στις συνθηκες της συγκεκριμμενης περιπτωσης.

Μονο αυτη η θολη απεχθεια απεναντι στους "μικροαστους" και η -παρουσιαζομενη ως "αυτονοητη"- θεση οτι "καπου ομως πρεπει να γινει η χωματερη, αρα γιατι οχι στη Λευκιμμη", θεση την οποια θα μοιραζοταν και ο καθε Πρετεντερης στη βαση εκεινη της γνωστης "εκσυγχρονιστικης" απεχθειας απεναντι στη "καθυστερημενη και φοβικη" ελληνικη "μαζα". 

Ρε μπας και οι Terminal ειναι η Τετα Παπαδοπουλου του χωρου;

από kai i praktorologi@ 23/01/2009 3:26 μμ.


7_ final_hit.indd

"Το κράτος του Ισραήλ φτιάχτηκε, όπως φαίνεται ιστορικά, πέρα από όλους τους άλλους λόγους που φτιάχτηκαν και τα υπόλοιπα κράτη, και για έναν ακόμη λόγο: για να λειτουργήσει ως χώρος προστασίας από το αντισημιτικό μένος. Το γεγονός ότι έγινε το Ολοκαύτωμα σημαίνει ότι μπορεί να ξαναγίνει – αυτό έλεγε κάποιος συγγραφέας που «επιβίωσε» της Shoa, ο Primo Levi. Το Ισ­ραήλ προσφέρει καταφύγιο στους Εβραίους της Διασποράς που πολλές φορές αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ένα άσυλο από τις επιθέσεις που δέχονταν είτε στην Πολωνία, είτε στην Αργεντινή είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Αυτό πρέπει να το σεβαστούμε εφόσον κι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν «μια κανονική ζωή», όπως κι εμείς στην Ελλάδα άλλωστε, έτσι δεν είναι; Σεβα­σμός δε σημαίνει να μοιραστώ τις φιλοδοξίες του οποιουδήποτε κράτους αλλά να αναγνωρίσω το ότι πολλοί Εβραίοι της Διασποράς αναγκάζονται να καταφύγουν κυνηγημένοι ακόμη και σήμερα. Αυτό έκαναν 3,000 Πολωνοεβραίοι το 67’-68’ μετά τα πογκρόμ εκεί. Αυτό κάνουν τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιες χιλιάδες Γαλλοεβραίοι. Το όλο «μυστικό» εδώ είναι να καταλάβουμε γιατί φτιάχτηκε το Ισραήλ 3 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, παρόλο που ο σχεδιασμός του από ευ­ρωπαϊκές δυνάμεις και σιωνιστικά μπλοκ υπήρχε από τη Σύνοδο του Μπαλφούρ. Σίγουρα υπάρχει η ταξική, η θρησκευτική, η φυλετική και η εθνική πλευρά. Ωστόσο, αν δεν πάρεις υπόψη σου τον αντισημιτισμό ή το Ολοκαύτωμα (τη συστηματική δολοφονία 6,000,000 Εβραίων), πλέεις σε πε­λάγη σύγχυσης. Η δική μας λογική λέει ότι όλα τα κράτη πρέπει να καταστραφούν. Αυτή είναι κυ­ρίως μια συμβολή της αναρχικής παράδοσης στην ταξική οπτική, στην κριτική του καπιταλισμού. Είμαστε αντικρατιστές, όμως έλα που οι Ναζί δεν ήταν (τουλάχιστον στο σύνολό τους!) οπαδοί της ταξικής ανάλυσης!! Σκότωναν τους εβραίους όχι γιατί ήταν πλούσιοι ή φτωχοί, εργάτες ή κα­πιταλιστές, αλλά γιατί ήταν εβραίοι!"

1ο terminal 119, σ.71

από psycho 23/01/2009 4:05 μμ.


1. και αντιτσιγγανισμός υπάρχει και πογκρόμ εναντίον των τσιγγάνων γίνονταν και γίνονται. σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Τσεχία, η Σλοβακία, οι ντόπιοι φασίστες είναι κατ'εξοχήν του "αντιτσιγγανισμού". Βάρβαρος όρος δεν μεταφράζεται στα Ελληνικά, αλλά σε αυτές τις χώρες - πίστεψε με - υπάρχει.

στην Ελλάδα έχουμε έτσι και αλλοιώς την ρατσιστική αντιμετώπιση που περιγράφεις, τους αποκαλούν "γύφτους".

2. οι ίδιοι οι τσιγγάνοι είναι διαχασμένοι ως προς την ταυτότητα τους. άλλοι όπως πχ στην Ελλάδα δεν αξιώνουν ξεχωριστή εθνική ταυτότητα, αλλά αντίθετα επιδιώκουν να ενταχτούν στην ελληνική, άλλοι όπως στην Ρουμανία (και ίσως και σε άλλες χώρες) διεκδικούν ξεχωριστή εθνική ταυτότητα, ως έθνος Ρόμα. μας αρέσει δεν μας αρέσει έτσι είναι και αν είμασταν εκεί θα έπρεπε να τους υπερασπίσουμε ενάντια στον ρατσισμό κράτους-φασιστών

3. δεν είναι "έτσι τα βρήκαμε-έτσι θα τα αφήσουμε". ο αντισημιτισμός έλκει μεν την ιδεολογική καταβολή του από παλαιά, ωστόσο είναι και σύγχρονο φαινόμενο και χρειάζεται και σύγχρονη αντιμετώπιση. πως αλλιώς να εξηγήσεις τις βεβηλώσεις εβραϊκών νεκροταφείων και συναγωγών φέτος στην Γαλλία? και πως αλλιώς να εξηγήσεις τις βεβηλώσεις εβραϊκών νεκροταφείων και στην Ελλάδα προ ημερών?

από @ 23/01/2009 5:25 μμ.


τι τουρλουμπούκι είναι αυτό; Δηλαδή επειδή μέσα στην ιστορική διαδικασία το ολοκαύτωμα επέδρασε στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, μπορεί το κράτος του Ισραήλ και οι συμπαραστάτες του να το επικαλούνται εσαεί, δικαιολογώντας τα πάντα; Τι φταίνει ρε τα παιδιά στη Γάζα για το ολοκαύτωμα; Έχουμε και την τρομερή πολιτική θέση των τέρμιναλ ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν είναι ο μοναδικός που γίνεται αυτή τη στιγμή. Τι σημαίνει αυτό ρε μάγκες; Ότι επειδή δεν έχουμε κάνει τίποτα για τους υπόλοιπους δε θα κάνουμε τίποτα και για αυτόν;
Πάρτε το καλά χαμπάρι: οι ναζί σφάγιασαν 6 εκατομμύρια εβραίους με τον ίδιο τρόπο που σφάγιασαν και 2 εκατομμύρια σλάβους και άλλους 2 εκατομμύρια τσιγγάνους (για τα τελευταία 2 νούμερα δεν είμαι σίγουρος, μπορεί να είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα πάντως μιλάμε για τέτοιες τάξεις μεγέθους). Όλα αυτά είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ΣΥΝΟΛΙΚΑ είτε είσαι εβραίος, είτε έλληνας, είτε παλαιστίνιος. Τέλος ο αντισημιτισμός στην ευρώπη δεν εξαντλείται στο Άουσβιτς. Έχει ιστορία πολλών αιώνων και δεν έχει ομογενοποιημένα χαρακτηριστικά σε όλη την ιστορία του. Το να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το κύριο ζήτημα στον ευρωπαϊκό χώρο όμως είναι ο αντισημιτησμός (που έχει τα ίδια κίνητρα και αιτίες πάντα) είναι αποτέλεσμα ή ύποπτων διασυνδέσεων ή βλακείας και ετεροκαθορισμού. Και επειδή δεν είμαι ΚΚΕ για να βρίσκω παντού πράκτορες, και επειδή είμαι πεπεισμένος ότι ώρες ώρες η βλακεία μέσα στο χώρο δεν έχει όρια αλλά και επειδή έχουμε βρεθεί μαζί σε κοινούς αγώνες (φασιστοφάγε εδώ είσαι άκυρος - οι τέρμιναλ συμμετείχαν όντως στην εξέγερση), δυστυχώς για όλους μας ισχύει το δεύτερο. Και όλοι ξέρουμε τι έλεγε ο (εβραίος) Αινστάιν για τη βλακεία....

από φ@σιστοφάγος 23/01/2009 5:26 μμ.


Οι φασίστες είναι τόσο άρρωστοι που τα βάζουν με τους νεκρούς. Με ζωντανούς σιωνιστές όχι μόνο δεν τάχουν βάλει ποτέ αλλά όσα κάνουν εξυπηρετούν στην προπαγάνδα τους. Αυτό δεν είναι καν ρατσισμός είναι αρρώστια.
Να στο πω κι αλλιώς: θα προτιμούσα χίλιες φορές να ζούσα μια ζωή όπως θα την ήθελα, με ελευθερία, αξιοπρέπεια, σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον και ειλικρινά δε θα με ένοιαζε μετά θάνατο να κάνουν τον τάφο μου χέστρα.
Οσο για την αμφισβήτηση του ολοκαυτώματος, τι να πω, για μένα το ζήτημα θα ήταν να σωθούν αυτά τα εκατομμύρια των ιουδαιστών (και όχι μόνο) που υπέφεραν τα πάνδεινα από τους ναζί και όχι να τους αναγνωρίσουμε μετά θάνατο.
Θεωρώ γελοίο να κατηγορούνται οι φασίστες επειδή "βεβηλώνουν" τάφους την ίδια στιγμή που η δράση τους βάζει σε κίνδυνο ζωντανούς ανθρώπους, αγωνιστές και μετανάστες. Πιστεύω στη ζωή πριν το θάνατο, ανησυχώ για τους ζωντανούς, όχι για τους πεθαμένους.
Εννοείται πως αν κινδύνευαν ιουδαιστές από ρατσιστές θα ήμουν ο πρώτος που θα ήμουν στο πλευρό τους. Ομως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και εκείνοι που κινδυνεύουν από το ρατσισμό είναι φτωχοί μετανάστες, μειονοτικοί, παλαιστίνιοι, ομοφυλόφιλοι, γυναίκες, που οι "δημοκράτες" "αντι"ρατσιστές αγνοούν επιδεικτικά την ίδια στιγμή που τραβάνε τους μαστούς τους για τον "αντισημιτισμό".

από psycho 23/01/2009 5:50 μμ.


οι του terminal όπως σωστά περιγράφει καποιος παραπάνω, αντιγράφουν βλακωδώς ένα γερμανικό κίνημα "antifa" με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε Γερμανία και Αυστρία κυρίως το οποίο ρέπει προς τον σιωνισμό ανοιχτά.

ειδικά στην Βιέννη έχουν καταγγελθεί από αραβικές και τουρκικές οργανώσεις μεταναστών - δίκαια ή άδικα δεν γνωρίζω - ότι ευθύνεται ακόμη και για επιθέσεις εναντίον τους!!

από αυτήν την άποψη είναι εξοργιστική και η θέση ότι "δεν δεχόμαστε κριτική για το κράτος του Ισραήλ". τι πα να πει αυτό? είμαι κατά όλων των κρατών πλην του σιωνιστικού? κάποιος λέει παραπάνω ότι οι terminal είναι κάτι σαν την ΟΑΚΚΕ της αυτονομίας. εγώ θα έλεγα ότι είναι σιωνιστές, τελεία και παύλα.

αλλά, ενώ προφανώς και το σημαντικό και το κυρίαρχο είναι να υπερασπίζεσαι τους ζωντανούς όταν κινδυνεύουν και όχι μετά θάνατον. το ερώτημα είναι όμως αν ο σιωνισμός μπορεί να χτυπηθεί με αμφιλεγόμενες πρακτικές. και τέτοια είναι η απόπειρα να κατεβάσεις από συναγωγή (μειονοτική εκκλησία δηλαδή) ένα σύμβολο.

και επίσης όταν κάποιος μπαίνει σε ένα νεκροταφείο και βεβηλώνει εβραϊκούς τάφους (και δεν μιλάω για κανά τρελαμένο black-metal σατανιστή που θα βεβήλωνε όλους τους τάφους) τότε αυτό τρομοκρατεί ναι ή όχι συγκεκριμένη μειονότητα και δίνει εκεί μυνήματα?

από φ@σιστοφάγος 23/01/2009 6:37 μμ.


Εσένα θα σε τρομοκρατούσε σαν αντιεξουσιαστή αν πάει ένας καραγκιόζης και "βεβηλώσει" τον τάφο π.χ. του Χ.Μαρίνου; Μπορεί να σε εξόργιζε αλλά σίγουρα δε θα σε τρομοκρατούσε κάτι τέτοιο. Το να επιτίθεσαι σε νεκρούς δείχνει την αδυναμία σου να τα βάλεις με τους ζωντανούς και η αδυναμία μόνο να τρομοκρατήσει δεν μπορεί.

"Ο αντισιωνισμός είναι και αντισημιτισμός" .
 Ή σκόπιμα ή χρησιμοποιώντας το πολιτικό μάρκετινγκ ο συντάκτης αυτού του κειμένου θέλει να μας προκαλέσει "σοκ" για να το διαβάσουμε;

1. Η ταύτιση του αντισημιτισμού με τον αντισιωνισμό μπορεί να είναι  ή ηλίθια ή αφελής. Έχουν γραφτεί αρκετές μελέτες από σύγχρονους αναρχικούς Εβραίους ότι ο σιωνισμός είναι ταυτόσημος με τον φασισμό - ναζισμό.

2.  Ανήκοντας και εγώ στη "φιλοσοφική σχολή" της αναρχίας μπορεί να κατηγορηθώ σαν αντισημίτης ενώ είμαι αντισιωνιστής;
 Μπορώ να παραθέσω ολόκληρο κατάλογο ονομάτων από αναρχικούς Εβραίους αγωνιστές, διανοούμενους και παράλληλα αντισιωνιστές.

 Παραθέτω μόνο μερικούς:
Ελιέ Ρεκλύ, Γαλλο-εβραίος γεωγράφος - φιλόσοφος και αναρχικός αγωνιστής,
Ρούντολφ Ρόκερ, Γερμανο-εβραίος αναρχοσυνδικαλιστής και στοχαστής που βοήθησε να οργανωθεί το εβραικό προλεταριάτο σε πάρα πολλές χώρες, 
Ντανιέλ Γκερέν, Γαλλο-εβραίος ιστορικός και αναρχικός αγωνιστής,
Μάρραιη Μπούκτσιν, Ρωσο-εβραίος στοχαστής, αναρχικός οικολόγος αγωνιστής, δημιουργός της θεωρίας της κοινωνική οικολογία,
Νόαμ Τσόμσκυ, διακεκριμένος γλωσσολόγος, αναρχοσυνδικαλιστής ,   ... ,
..., και τόσοι άλλοι ...

3.  Είναι γνωστό το επεισόδιο του Νέστορα Μάχνο με τον στρατιωτικό ο οποίος βοηθούσε με την ομάδα του, δήθεν, την επανάσταση στην Ουκρανία και προχωρούσε σε πογκρόμ Εβραίων της περιοχής και παρόλες τις επανηλειμένες προειδοποιήσεις των Μαχνοβιτών να σταματήσει (5 για την ακρίβεια), αυτός συνέχιζε. Τελικά τον κάλεσαν οι Μαχνοβίτες  σε μια συνέλευση στην πλατεία κάποιας κωμόπολης, και ο Μάχνο  εκτέλεσε αυτόν τον στρατιωτικό  επί τόπου!
(Η ιστορία του Μαχνοβίτικου κινήματος, εκδ. Ελεύθερος τύπος )
Το μικρό αυτό σχόλιο το γράφω, για να καταλήξω στο εξής:   Έχουμε μακρά και αγωνιστική παράδοση ενάντια στον αντισημιτισμό. Φυσικά και καταδικάζω αυτό που έγινε έξω από τη συναγωγή της Λάρισας, αλλά σίγουρα αυτή η ενέργεια ήταν ενστικτώδικη από οργή, και όχι από θέση αντισημιτική - ρατσιστική.

4.  Στο αφιέρωμα στην κεντρική σελίδα  "Οι Παλαιστίνιοι από αγρότες επαναστάτες", αναφέρεται και αναδεικνύεται ο ρατσιστικός - φασιστικός χαρακτήρας του σιωνισμού, όπως επίσης αναφέρεται ότι η Μοσάντ (αλωνίζει την Ελλάδα και με έμμισθους και με άμισθους εθελοντές πράκτορες) στον πόλεμο προπαγάνδας που διεξάγει, παραλληλίζει τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό - με τις γνωστές συλλογικές ενοχές που μπορεί να έχει αυτός ο παραλληλισμός - και κινείται σε δύο επίπεδα αυτή η προπαγάνδα: Από τη μια, όταν γίνεται κριτική στο κράτος του Ισραήλ, να εξισώνει θύτη και θύμα ( θύμα είναι το Ισραήλ που "βομβαρδίζεται" από τη Χαμάς) και από την άλλη, οποιαδήποτε αντίδραση και διαμαρτυρία  να συκοφαντείται σαν αντισημιτική. Μελλοντικά θα υπάρξει στο ιντιμίντια ένα αφιέρωμα στο σιωνισμό και κατά πόσο αυτός ταυτίζεται με τον φασισμό. Φυσικά σε αυτό εδώ το site δεν έχουν χώρο οι χριστιανοφασίστες, οι ισλαμοφασίστες, οι ιουδαιοφασίστες και όσοι προάγουν την εθνικιστική μισαλλοδοξία και το ρατσισμό.

Υ.Γ.   Αν ήμουν εγώ στο  admin την ώρα που πέρναγε αυτό το κείμενο - επειδή ο τίτλος και αρκετά σημεία του κειμένου αντιβαίνουν  την πολιτική δημοσίευσης του μέσου- θα το άφηνα αλλά  με σχόλιο  και θα το παρέδιδα στην κρίση των χρηστών - συμμέτοχων.
Σε λίγο κάποιοι θα μας πουν ή θα θελήσουν να γράψουν για το φασισμό του αντιφασισμού.
Ο σιωνισμός είναι συνώνυμο του φασισμού-ναζισμού, του ρατσισμού και της αποικιοκρατίας.


«Θα σχηματίσουμε εκεί κάτω (στην Παλαιστίνη) ένα κομμάτι του ευρωπαϊκού τείχους απέναντι στην Ασία, την πρωτοπορία του πολιτισμού απέναντι στη βαρβαρότητα».

Τίοντορ Χερζλ, θεμελιωτής του πολιτικού σιωνισμού, 1897.

Ο πολιτικός κυνισμός δεν έχει όρια:

«Αν ήμουν Αραβας ηγέτης δεν θα υπέγραφα ποτέ συμφωνία με το Ισραήλ. Είναι φυσικό: Hρθαμε στη χώρα τους. Ασφαλώς υπήρξαν ο αντισημιτισμός, οι Ναζί, ο Χίτλερ, το Αουσβιτς - αλλά τι φταίνε οι Αραβες για όλα αυτά; Αυτοί βλέπουν μόνο ένα πράγμα: Οτι ήρθαμε να πάρουμε τη γη τους. Γιατί θα έπρεπε να το δεχθούν»;

Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ, 1948.

  Σε δύο πολύ γνωστούς εβραίους,  προτάθηκε - πριν από τον κ. Μπεν Γκουριόν - να γίνουν οι πρώτοι πρόεδροι του Ισραήλ. Ο ένας ήταν ο Άλμπερτ Αινστάιν και ο άλλος ήταν ο Τσάρλι Τσάπλιν.
Φυσικά, αρνήθηκαν γιατί ήταν αντισιωνιστές.

 

λκκκH ιστορία των εβραίων: καλοκατασκευασμένοι μύθοι και αλήθειες που δεν λέγονται

     Οι εβραίοι, λέει ο κυρίαρχος μύθος, έφυγαν το 70 μ.Χ. μετά τη μεγάλη εξέγερση ενάντια στη Ρώμη. Και το Ισραήλ αποτέλεσε το 1948 εστία επαναπατρισμού των διωγμένων. Γνωστοί, διαδεδομένοι μύθοι. Η αλήθεια όμως, και οι ιστορικές αποδείξεις, μαρτυρουν άλλα. Το κείμενο παρακάτω μιλά και για τη χρήση της ιστορίας από τα κράτη.

  Βιβλικές αλήθειες και το άλλοθι του εβραϊκού λαού (1) Του SHLOMO SAND*
     Κάθε Ισραηλινός γνωρίζει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η ύπαρξη του εβραϊκού λαού χρονολογείται από τη στιγμή που παρέλαβε την Τορά (1) στο όρος Σινά, καθώς και ότι είναι ο απευθείας και αποκλειστικός απόγονος του λαού αυτού.

Ολοι πιστεύουν ότι ο εν λόγω λαός, μετά την έξοδό του από την Αίγυπτο, εγκαταστάθηκε στη «Γη της Επαγγελίας», όπου οικοδόμησε το ένδοξο βασίλειο του Δαβίδ και του Σολομώντα, το οποίο εν συνεχεία χωρίστηκε στα βασίλεια του Ιούδα και του Ισραήλ. Επίσης, κανένας δεν αγνοεί το γεγονός ότι αυτός ο λαός γνώρισε δύο φορές την εξορία: αρχικά μετά την καταστροφή του πρώτου ναού, τον 6ο αιώνα π.Χ., και, αργότερα, μετά την καταστροφή του δεύτερου ναού, το έτος 70 μ.Χ.

     Ακολούθησε μια περιπλάνηση που διήρκησε σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια: οι μετακινήσεις αυτές οδήγησαν τον εβραϊκό λαό στην Υεμένη, στο Μαρόκο, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στην Πολωνία και στα πέρατα της Ρωσίας, αλλά, παρ' όλα αυτά, κατόρθωνε πάντα να διατηρεί τους δεσμούς του αίματος ανάμεσα στις σκορπισμένες κοινότητές του.

Η δικαίωση του αγώνα  

    Στα τέλη του 19ου αιώνα, είχαν ωριμάσει πια οι συνθήκες για την επιστροφή στην αρχέγονη πατρίδα. Αν δεν υπήρχε η ναζιστική γενοκτονία, εκατομμύρια Εβραίοι θα είχαν επανεποικίσει ομαλά το «Ερέτς Ισραήλ» («τη γη του Ισραήλ»), αφού αυτό το όνειρο έτρεφαν επί είκοσι αιώνες όλες οι γενιές του λαού αυτού.

     Παρθένα η Παλαιστίνη, περίμενε τον αυτόχθονα λαό της να την κάνει να ανθίσει ξανά. Γιατί σε αυτόν ανήκε και όχι σε εκείνη την αραβική μειονότητα που στερείται ιστορίας και βρέθηκε εκεί κατά τύχη. Ηταν δίκαιοι, επομένως, οι πόλεμοι που διεξήγαγε ο περιπλανώμενος λαός για να ξαναπάρει στην κατοχή του τη δική του γη, και εγκληματική η βίαιη αντίσταση του ντόπιου πληθυσμού.

    Από πού προέρχεται αυτή η ερμηνεία της εβραϊκής ιστορίας; Είναι το έργο, από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και μετά, ταλαντούχων ανασκευαστών του παρελθόντος που η γόνιμη φαντασία τους, βασισμένη σε θραύσματα θρησκευτικής μνήμης, εβραϊκής και χριστιανικής, επινόησε μια ενιαία γενεαλογική αλυσίδα για τον εβραϊκό λαό. Γεγονός είναι ότι η πλούσια ιστοριογραφία του ιουδαϊσμού επιτρέπει πλήθος ιστορικών προσεγγίσεων.


    Ομως, η πολεμική που ξέσπασε στους κόλπους του δεν αμφισβήτησε ποτέ τις οντολογικές αντιλήψεις που σφυρηλατήθηκαν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20οαιώνα. Οταν ήρθαν στο φως ντοκουμέντα που απειλούσαν να αντικρούσουν την ιδέα του γραμμικού παρελθόντος, δεν συνάντησαν καμία απήχηση. Η εθνική επιταγή, σαν στρείδι ερμητικά κλειστό, απέκλειε οποιαδήποτε αντίφαση ή απόκλιση από την κυρίαρχηιδέα.

     Οι ειδικές μονάδες παραγωγής γνώσης πάνω στο εβραϊκό παρελθόν -τα πανεπιστημιακά τμήματα που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένα στην «ιστορία του εβραϊκού λαού»- συνεισέφεραν σημαντικά σε αυτή την παράδοξη ημιπληγία. Ακόμα και η καθαρά νομικού χαρακτήρα συζήτηση πάνω στο ερώτημα «ποιος είναι Εβραίος;» δεν απασχόλησε τους ιστορικούς: για αυτούς, Εβραίος θεωρείται κάθε απόγονος του συγκεκριμένου λαού που οδηγήθηκε στην εξορία πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.

     Οι «εγκεκριμένοι» ερευνητές του παρελθόντος δεν συμμετείχαν καν στην έριδα των «νέων ιστορικών» που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές της δημόσιας ιδεολογικής διαμάχης, που ο αριθμός τους ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένος, προέρχονταν από άλλες επιστήμες ή από εξωπανεπιστημιακούς χώρους: κοινωνιολόγοι, ειδικοί στους ανατολικούς πολιτισμούς, γλωσσολόγοι, γεωγράφοι, πολιτικοί επιστήμονες και αρχαιολόγοι ήταν εκείνοι που διατύπωσαν νέες σκέψεις πάνω στο πολυσυζητημένο εβραϊκό και σιωνιστικό παρελθόν. Στις τάξεις τους απαντούν επίσης πανεπιστημιακοί του εξωτερικού. Από τα «τμήματα εβραϊκής ιστορίας» αντίθετα, το μόνο που ακούστηκε ήταν δειλές και συντηρητικές αντιδράσεις, ενδεδυμένες με μια απολογητική ρητορική, στηριγμένη σε προκαταλήψεις.

     Εν ολίγοις, η εθνική ιστορία έχει ωριμάσει ελάχιστα τα τελευταία 60 χρόνια και, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα εξελιχθεί στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, τα γεγονότα που έφεραν στο φως οι έρευνες θέτουν σε κάθε έντιμο ιστορικό, αναπάντεχα, εκ πρώτης όψεως, πλην όμως θεμελιώδη ερωτήματα.

Μπορεί να θεωρηθεί η Βίβλος ιστορικό βιβλίο;

Οι πρώτοι σύγχρονοι εβραίοι ιστορικοί, όπως ο Ισαάκ Μάρκους Γιοστ ή ο Λέοπολντ Τσουντς, στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα, δεν την αντιλαμβάνονταν κατ' αυτόν τον τρόπο: στα δικά τους μάτια, η Παλαιά Διαθήκη ήταν ένα θεολογικό βιβλίο που έπαιζε το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στις εβραϊκές θρησκευτικές κοινότητες μετά την καταστροφή του πρώτου ναού. Χρειάστηκε να περιμένουμε ώς το δεύτερο μισό του ίδιου αιώνα για να συναντήσουμε ιστορικούς, με πρώτο τον Χάινριχ Γκρετς, που να ασπάζονται μια «εθνική» θεώρηση της Βίβλου: αυτοί έδωσαν στη φυγή του Αβραάμ προς τη Χαναάν, την έξοδο από την Αίγυπτο ή ακόμα και στο ενιαίο βασίλειο του Δαβίδ και του Σολομώντα τη διάσταση αφηγήσεων ενός αυθεντικού εθνικού παρελθόντος.

Οι ιστορικοί του σιωνισμού δεν έπαψαν έκτοτε να επαναλαμβάνουν αυτές τις «βιβλικές αλήθειες» που έγιναν ο άρτος ο επιούσιος της εθνικής παιδείας τους.

Να, όμως, που τη δεκαετία του 1980 η γη αρχίζει να τρέμει, κλονίζοντας τους αρχέγονους μύθους. Οι ανακαλύψεις της «νέας αρχαιολογίας» έρχονται σε αντίθεση με τη θεωρία μιας μεγάλης εξόδου τον 13ο αιώνα π.Χ.

Επιπλέον, ο Μωυσής δεν θα μπορούσε να βγάλει τους Εβραίους από την Αίγυπτο και να τους οδηγήσει στη «Γη της Επαγγελίας», για τον απλούστατο λόγο ότι εκείνη την εποχή η συγκεκριμένη γη... βρισκόταν στα χέρια των Αιγυπτίων.

Εξάλλου, δεν υπάρχουν ίχνη που να μαρτυρούν κάποια εξέγερση των σκλάβων στην αυτοκρατορία των Φαραώ ή τη γρήγορη κατάκτηση της γης της Χαναάν από ξένα στοιχεία. Δεν υπάρχουν, επίσης, σημάδια ούτε ενθύμια από τα μεγαλοπρεπή βασίλεια του Δαβίδ και του Σολομώντα.

     Οι ανακαλύψεις της προπερασμένης δεκαετίας δείχνουν ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν δύο μικρά βασίλεια: το βασίλειο του Ισραήλ, που ήταν και το ισχυρότερο, και το βασίλειο του Ιούδα, η μελλοντική Ιουδαία. Φαίνεται, μάλιστα, πως ούτε οι κάτοικοι του τελευταίου υπέστησαν την εξορία τον 6ο π.Χ. αιώνα: οι μόνοι που πρέπει να εγκαταστάθηκαν στη Βαβυλώνα ήταν η πολιτική και πνευματική αφρόκρεμα. Από εκείνη την καθοριστική συνάντηση με τις περσικές θρησκείες γεννήθηκε ο εβραϊκός μονοθεϊσμός.

    Αραγε, η εξορία του 70 μ.Χ. συνέβη πραγματικά; Παραδόξως, αυτό το «θεμελιώδες γεγονός» στην ιστορία των Εβραίων, που αποτελεί την απαρχή της διασποράς, δεν αποτέλεσε αντικείμενο κανενός ερευνητικού έργου.


    Κι αυτό, για έναν πολύ πεζό λόγο: οι Ρωμαίοι κατακτητές δεν εξόρισαν ποτέ κανέναν λαό σε όλο το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου. Με εξαίρεση τους αιχμαλώτους που έγιναν σκλάβοι, οι κάτοικοι της Ιουδαίας συνέχισαν να ζουν στη γη τους ακόμα και μετά την καταστροφή του δεύτερου ναού.

    Ενα τμήμα τους ασπάστηκε το χριστιανισμό τον 4ο αιώνα, ενώ η πλειονότητα ενώθηκε με το Ισλάμ μετά την κατάκτηση από τους Αραβες, τον 7ο αιώνα. Οι περισσότεροι διανοητές του σιωνισμού τα γνώριζαν όλα αυτά: έτσι, ο Γιτζάκ Μπεν Ζβι, μελλοντικός πρόεδρος του κράτους του Ισραήλ, όπως και ο Δαβίδ Μπεν Γκουριόν, ιδρυτής του κράτους, τα έγραφαν αυτά ώς το 1929, τη χρονιά της μεγάλης εξέγερσης της Παλαιστίνης. Και οι δύο αναφέρουν με διάφορες ευκαιρίες το γεγονός ότι οι χωρικοί της Παλαιστίνης είναι οι απόγονοι των κατοίκων της αρχαίας Ιουδαίας(2).

 

Το ελληνοϊουδαϊκό βασίλειο

Εάν, λοιπόν, δεν έγινε ποτέ ο διωγμός του λαού που κατοικούσε στην ρωμαιοκρατούμενη Παλαιστίνη, τότε από πού προέρχονται τα πλήθη των Εβραίων που εποικίζουν τα παράλια της Μεσογείου από την αρχαιότητα;

    Πίσω από το παραπέτασμα της εθνικής ιστοριογραφίας κρύβεται μια συγκλονιστική ιστορική πραγματικότητα. Από τη στάση των Μακαβαίων, τον 2ο π.Χ. αιώνα, μέχρι την εξέγερση του Μπαρ-Κόχμπα (3), τον 2ο μ.Χ. αιώνα, ο ιουδαϊσμός ήταν η θρησκεία με την εντονότερη προσηλυτιστική δραστηριότητα. Οι Ασμοναίοι είχαν ήδη προσηλυτίσει διά της βίας τους Ιδουμαίους της Νότιας Ιουδαίας και τους Ιτουραίους της Γαλιλαίας, οι οποίοι προσαρτήθηκαν στον «λαό του Ισραήλ». Με αφετηρία εκείνο το ελληνοϊουδαϊκό βασίλειο, ο ιουδαϊσμός εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και στα παράλια της Μεσογείου. Τον 1ο μ.Χ. αιώνα έκανε την εμφάνισή του στο σημερινό Κουρδιστάν, το εβραϊκό βασίλειο της Αδιαβίνης, το οποίο, όμως, δεν ήταν το τελευταίο που «εξιουδαΐστηκε». Ακολούθησαν και άλλα.


     Τα γραπτά του Φλάβιου Ιωσήφ δεν αποτελούν τη μοναδική μαρτυρία για την προσηλυτιστική ζέση των Εβραίων. Πολλοί ρωμαίοι συγγραφείς, από τον Οράτιο ώς τον Σενέκα κι από τον Ιουβενάλιο ώς τον Τάκιτο, εκφράζουν σχετικούς φόβους. Το Μισνά και το Ταλμούδ(4) επιτρέπουν την τακτική του προσηλυτισμού -έστω και αν, απέναντι στην αυξανόμενη πίεση του χριστιανισμού, οι σοφοί της ταλμουδικής παράδοσης εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους ως προς το ζήτημα.

     Η επικράτηση της θρησκείας του Ιησού στις αρχές του 4ου αιώνα δεν βάζει φρένο στην εξάπλωση του ιουδαϊσμού, ωστόσο απωθεί τον εβραϊκό προσηλυτισμό στις παρυφές του χριστιανικού κόσμου. Τον 5ο αιώνα κάνει την εμφάνισή του, στη θέση της σημερινής Υεμένης, ένα ισχυρό εβραϊκό βασίλειο με το όνομα Χιμιάρ, οι απόγονοι του οποίου θα διατηρήσουν την πίστη τους μετά την επικράτηση του Ισλάμ έως και τη σύγχρονη εποχή.

     Επίσης, οι άραβες χρονικογράφοι μάς γνωστοποιούν την ύπαρξη βερβερίνικων φυλών τον 7ο αιώνα, που έχουν εξιουδαϊστεί: μπροστά στην επέλαση των Αράβων που φτάνουν στη Βόρεια Αφρική στα τέλη του ίδιου αιώνα, εμφανίζεται η θρυλική μορφή της εβραίας βασίλισσας Ντίχια ελ-Καχίνα, η οποία προσπάθησε να τους αναχαιτίσει. Οι εξιουδαϊσμένοι Βερβερίνοι θα λάβουν μέρος στην κατάκτηση της Ιβηρικής Χερσονήσου και θα θέσουν τα θεμέλια της ιδιαίτερης συμβίωσης μεταξύ Εβραίων και Μουσουλμάνων που χαρακτηρίζει τον ισπανοαραβικό πολιτισμό.

     Ο σημαντικότερος μαζικός προσηλυτισμός λαμβάνει χώρα κάπου ανάμεσα στη Μαύρη και την Κασπία Θάλασσα: αφορά το τεράστιο βασίλειο των Χαζάρων, τον 8ο αιώνα. Η εξάπλωση του ιουδαϊσμού από τον Καύκασο ώς τη σημερινή Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πολλών κοινοτήτων, οι οποίες απωθούνται ομαδικά προς την Ανατολική Ευρώπη εξαιτίας των επιδρομών των Μογγόλων, τον 13ο αιώνα. Εκεί, μαζί με τους Εβραίους που είχαν έρθει από τις σλαβικές περιοχές του Νότου και τα σημερινά γερμανικά εδάφη, θα θέσουν τις βάσεις του μεγάλου πολιτισμού των γίντις(5).

     Οι αφηγήσεις σχετικά με τις ποικίλες ρίζες των Εβραίων απαντούν, λίγο ή περισσότερο δειλά, στη σιωνιστική ιστοριογραφία μέχρι περίπου τη δεκαετία του 1960. Στη συνέχεια περνούν στο περιθώριο, έως ότου εξαφανιστούν από τη συλλογική μνήμη του Ισραήλ. Οι κατακτητές της πόλης του Δαβίδ, το 1967, όφειλαν να είναι οι απευθείας απόγονοι του μυθικού του βασιλείου και όχι -θεός φυλάξοι!- οι διάδοχοι των βερβερίνων πολεμιστών ή των χαζάρων ιπποτών. Οι Εβραίοι, επομένως, αποτελούν ένα ιδιαίτερο «έθνος», το οποίο, ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια εξορίας και περιπλάνησης, επιστρέφει επιτέλους στη δική του πρωτεύουσα, την Ιερουσαλήμ.


Επιστράτευση της βιολογίας

     Οι φορείς αυτής της γραμμικής και αδιαίρετης αφήγησης δεν στηρίζονται μόνο στη διδασκαλία της ιστορίας. Επικαλούνται μάλιστα και τη βιολογία. Από τη δεκαετία του 1970 και μετά, μια σειρά «επιστημονικών» ερευνών στο Ισραήλ προσπαθεί να αποδείξει με κάθε μέσο τη γενετική συγγένεια μεταξύ των απανταχού επί γης Εβραίων.

     Η «έρευνα πάνω στην προέλευση των πληθυσμών» αποτελεί πλέον έναν θεμιτό και δημοφιλή τομέα της μοριακής βιολογίας, ενώ το αρσενικό χρωμόσωμα Υ αποκτά τιμητική θέση δίπλα σε μια εβραία Κλειώ (6), στο πλαίσιο μιας ξέφρενης αναζήτησης της κοινής καταγωγής του «εκλεκτού λαού». Η συγκεκριμένη ιστορική αντίληψη αποτελεί τη βάση της πολιτικής του κράτους του Ισραήλ που επικεντρώνεται στο θέμα της ταυτότητας, κι αυτό είναι που πονάει! Προσφέρει την ευκαιρία για μια οντολογική και εθνοκεντρική ερμηνεία του ιουδαϊσμού, τροφοδοτώντας έτσι ένα καθεστώς διακρίσεων που απομονώνει τους Εβραίους από τους μη Εβραίους -άραβες, αλλά και ρώσους μετανάστες ή ξένους εργάτες.

     Το Ισραήλ, 60 χρόνια μετά την ίδρυσή του, αρνείται να δει τον εαυτό του ως μια δημοκρατία που υπάρχει για τους πολίτες της. Περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς δεν θεωρούνται Εβραίοι και, σύμφωνα με το πνεύμα των νόμων, το κράτος δεν είναι δικό τους. Αντίθετα, το Ισραήλ παρουσιάζεται πάντα ως το κράτος των απανταχού επί γης Εβραίων, έστω κι αν δεν πρόκειται πια για κατατρεγμένους πρόσφυγες αλλά για ισότιμους πολίτες που απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα στα κράτη στα οποία διαβιούν.

     Με άλλα λόγια, μια εθνοκρατία χωρίς σύνορα δικαιολογεί τις σκληρές διακρίσεις που επιβάλλει απέναντι σε μια μερίδα πολιτών της, επικαλούμενη το μύθο του προαιώνιου έθνους που ανασυντάχθηκε για να επανενωθεί στη «γη των προγόνων».

Θρησκευτικές κοινότητες

   Το να γραφτεί, επομένως, μια νέα εβραϊκή ιστορία, απαλλαγμένη από το σιωνιστικό πρίσμα, δεν είναι εύκολο πράγμα. Το φως που διαθλάται μέσα από αυτό μετασχηματίζεται σε ανεξίτηλα εθνοκεντρικά χρώματα. Και όμως, οι Εβραίοι σχημάτιζαν ανέκαθεν συμπαγείς θρησκευτικές κοινότητες, συνήθως μέσω του προσηλυτισμού, σε διάφορες περιοχές του κόσμου: δεν συνιστούν, λοιπόν, ένα «έθνος» με κοινή καταγωγή το οποίο εκτοπίστηκε και περιπλανήθηκε για είκοσι αιώνες.

     Η εξέλιξη της ιστοριογραφίας, όπως και, γενικότερα, η διαδικασία του εκσυγχρονισμού, περνά, όπως γνωρίζουμε, μέσα από την επινόηση του έθνους, μιας έννοιας που απασχόλησε εκατομμύρια ανθρώπους κατά τον 19ο κι ένα σημαντικό κομμάτι του 20ού αιώνα. Στα τέλη του περασμένου αιώνα, τα όνειρα άρχισαν να ξεθωριάζουν. Ολο και περισσότεροι ερευνητές αναλύουν, ανατέμνουν και ανασυνθέτουν τις μεγάλες εθνικές παραδόσεις, κυρίως τους μύθους περί κοινής καταγωγής, ιδιαίτερα αγαπητούς στους χρονικογράφους του παρελθόντος.

Στην αναζήτηση της ταυτότητας, οι εφιάλτες του χθες θα δώσουν αύριο τη θέση τους σε άλλα όνειρα για μια νέα ταυτότητα. Οπως κάθε προσωπικότητα που αποτελείται από ποικίλες και ρευστές ταυτότητες, η ιστορία είναι κι αυτή μια ταυτότητα που εξελίσσεται.


Σημειώσεις

 

(1) Το ιδρυτικό κείμενο του ιουδαϊσμού, η Τορά -η εβραϊκή ρίζα «yara» (γιαρά) σημαίνει «διδάσκω»- αποτελείται από τα πέντε πρώτα βιβλία της Αγίας Γραφής ή Πεντάτευχο: τη Γένεση, την Εξοδο, το Λεβιτικό, τους Αριθμούς και το Δευτερονόμιο.

(2) Βλ. Δαβίδ Μπεν Γκουριόν και Γιτζάκ Μπεν Ζβι, «Το "Ερέτς Ισραήλ" στο παρελθόν και το παρόν», (1918, στα γίντις), Ιερουσαλήμ, 1980 (στα εβραϊκά) και Μπεν Ζβι, «Ο πληθυσμός μας μέσα στη χώρα» (στα εβραϊκά), Βαρσοβία, Εκτελεστική Επιτροπή της Ενωσης Εβραϊκής Νεολαίας και Εθνικού Εβραϊκού Ιδρύματος, 1929.

(3): Σιμόν Μπαρ-Κόχμπα: εβραίος επαναστάτης που ηγήθηκε της λεγόμενης «στάσης του Μπαρ-Κόχμπα» κατά των Ρωμαίων, το 132 π.Χ. Ιδρυσε ένα ανεξάρτητο εβραϊκό κράτος, το οποίο επανακατακτήθηκε από τους Ρωμαίους τρία χρόνια αργότερα.

(4) Το Μισνά, το οποίο θεωρείται το πρώτο έργο της ραβινικής λογοτεχνίας, ολοκληρώθηκε τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Το Ταλμούδ συνθέτει το σύνολο των συζητήσεων των ραβίνων σχετικά με το νόμο, τα έθιμα και την ιστορία των Εβραίων. Υπάρχουν δύο Ταλμούδ: το Ταλμούδ της Παλαιστίνης που γράφτηκε ανάμεσα στον 3ο και τον 5ο αιώνα, και το Ταλμούδ της Βαβυλώνας που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 5ου αιώνα.

(5) Τα γίντις, τα οποία μιλούσαν οι Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης, είναι μια σλαβογερμανική γλώσσα που περιλαμβάνει λέξεις εβραϊκής προέλευσης.

(6) Η Κλειώ στην ελληνική μυθολογία ήταν η μούσα της ιστορίας.

* Ιστορικός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, συγγραφέας του βιβλίου «Πώς εφευρέθηκε ο εβραϊκός λαός».1). Δημοσιεύτηκε 13/ 10 / 2008 στα ελληνικά στο ένθετο Λε Μοντ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας

LE-MONDE - 12/10/2008

 

 

από psycho 23/01/2009 9:33 μμ.


κατ'αρχήν φίλε και σύντροφε φ@σιστοφάγε δεν είμαι "αντιεξουσιαστής" (από που το έβγαλες?) αλλά κομμουνιστής-τροτσκιστής από τον χώρο του ΕΕΚ.

κατά δεύτερον αν κάποιος "καραγκιόζης" όπως λες (εγώ λέω ότι αυτά τα κάνουν οι φασίστες που είναι κρατικοί και παρακρατικοί τραμπουκοι και δολοφόνοι) ερχόταν και βεβήλωνε τον τάφο κάποιου γνωστού αποθανόντος συντρόφου, ναι εγώ θα οργιζόμουν και δεν θα φοβόμουν, με την έννοια ότι ξέρω τι καπνό φουμάρουν και ξέρω πως με το κίνημα θα τους αντιμετωπίσω.

αλλά το ερώτημα δεν είναι αυτό. το ερώτημα είναι όχι αν εγώ/εμείς που είμαστε "ψυλλιασμένοι" θα τους φοβόμαστε, αλλά αν μια μειονότητα ήδη φοβισμένη (στην προκειμένη περίπτωση οι εβραίοι της Ελλάδας, που έχει υποστεί διώξεις και ρατσισμό αγριότατο και πριν την ναζιστική κατοχή αριθμούσε 100.000 άτομα αλλά μετά εξοντώθηκε κατά 80%) θα τους φοβόταν. εγώ/εμείς δεν ανήκουμε σε ένα μειονοτικό κομμάτι για να φοβηθούμε και να βάλουμε την δική μας ψυχολογία στην θέση της δικιάς τους, αλλά τράβα και ρώτα αυτούς.

και πίστεψε με δεν θα τους πείσεις ότι "εντάξει μωρέ εμείς κατεβάζουμε όλα τα θρησκευιτικά σύμβολα και όχι μόνο το δικό σας από την συναγωγή", διότι αυτοί προς το παρών δεν είδαν κάτι αντίστοιχο σε χριστιανικές εκκλησίες.

κατά τα άλλα είναι προφανές ότι όλοι οι προαναφερόμενοι επαναστάτες και αγωνιστές εβραϊκής καταγωγής που αναφέρονται παραπάνω συμμετείχαν στο κίνημα ακριβώς γιατί αυτό έβαζε ως βασισκό άξονα πάλης την πάλη κατά του αντισημιτισμού.

επιπλέον είναι εξίσου ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οργανώσεις με "αριστερή σιωνιστική" ιδεολογία (ναι υπήρχαν και τέτοιες πολύ πριν την/τους terminal) που απευθύνονταν αποκλειστικά και μόνο στους σιωνιστικούς κύκλους, όχι μόνο δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο επαναστστικό (ούτε καν μεταξύ των εβραίων εργατών) αλλά την ώρα της επανάστασης βρέθηκαν στην άλλη  μεριά του οδοφράγματος. βλ. το παράδειγμα της Μπουντ στην Τσαρική Ρωσία και τον ρόλο της στην επανάσταση του 1917.

αν και η Μπουντ που ήταν μια αριστερή σοσιαλδημοκρατική σιωνιστική ομάδα ποτέ δεν τόλμησε να πει τις "λακαμίες" του terminal. επιτέλους σύντροφοι πρέπει να αποφύγουμε πλαστά διλλήματα του στυλ:

ή με την παλαιστινιακή αντίσταση και άρα με τον αντισημιτισμό,

ή ενάντια στον φασισμό και γιαυτό υπέρ του σιωνισμού (και της σφαγής στην Γάζα)

μυρίζει αντίληψη Μπους,

συντροφικά

από απορίας 23/01/2009 9:39 μμ.


Αυτή η τοποθέτηση που έκανες στο σχόλιο 977012 είναι η άποψη της ΣΟ για το θέμα; Το λέω γιατί δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λέει η ΣΟ για τον διάλογο που γίνεται παραπάνω.

Και αυτό που λες στο υστερόγραφο τι σημαίνει; Αφού κι εσύ θα το πέρναγες (που δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό) και θα το άφηνες στην κρίση αυτών που διαβάζουν, πού είναι το πρόβλημα; Και όποιος άλλος το "πέρασε" το ίδιο δεν έκανε;

Ρωτάω γιατί γενικά η ΣΟ δεν μας έχει συνηθίσει να κρίνει τα άρθρα και τις ανακοινώσεις που ανεβαίνουν στον Indymedia, και σωστά κάνει κατά τη γνώμη μου. Αυτό μέχρι τώρα γινόταν από την κουβέντα από τους χρήστες και η ΣΟ συμμετείχε ή όχι μόνο σαν χρήστες.

..

από φ@σιστοφάγος 23/01/2009 10:47 μμ.


Το ζήτημά μας φίλε τροτσκιστή δεν είναι αν είναι σωστές σαν πράξεις οι "βεβηλώσεις" νεκροταφείων. Τι το σωστό να έχει μια τέτοια πράξη; Το ζήτημα είναι αν αυτές οι πράξεις μπορούν να τρομοκρατήσουν τους ιουδαιστές. Μπορούν σίγουρα να τους κάνει να ισχυρίζονται ότι τρομοκρατούνται, όμως τρομοκρατούνται πραγματικά;
Δε συμφωνώ σ'αυτό που λες ότι επειδή εμείς οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι (που μπορεί να είμαστε και μειονοτικοί, γιατί το αποκλείεις;) δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιες πράξεις αλλά τρομοκρατούνται οι ιουδαιστές.
Η μολότωφ που έσκασε στο πάρτυ στην "λέσχη υπογείως της Καλιδρομίου" πέρισι, θα το θυμάσαι, δεν είχε στόχο ιουδαιστές μειονοτικούς αλλά τους νεολαίους συντρόφους σου.
Οι εμπρησμοί και τα μαχαιρώματα στα στέκια δεν είχαν στόχο ιουδαιστές αλλά αγωνιζόμενους α/α.
Δε θέλω να πω φυσικά ότι θα έπρεπε να έχουν στόχο ιουδαιστές, όμως αν κρίνουμε από τα γεγονότα, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι έχουν περισσότερους λόγους να νοιώθουν ότι κινδυνεύουν από τους παρακρατικούς παρά οι ιουδαιστές.
Αν πάρουμε και τα περιστατικά όπου ζωντανοί μετανάστες, πρόσφυγες, ρομά, ομοφυλόφιλοι έχουν μαχαιρωθεί, τραμπουκιστεί, δεχτεί εμπρησμούς κλπ, τότε ο ρατσισμός βγάζει μάτι ποιούς τρομοκρατεί. Η δε κουλτούρα του "αντρισμού" που έχει σαν αποτέλεσμα τη βάναυση κακοποίηση και βιασμό τεράστιου αριθμού γυναικών και είναι επίσης μορφή ρατσισμού, μας δείχνει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας είναι εν δυνάμει θύμα ρατσισμού όσο υπάρχει ρατσισμός.
Γιατί αυτή η εμμονή λοιπόν με τον αντισημιτισμό;
Για το αστέρι του κωλο-δαβίδ στη Λάρισα, επαναλαμβάνω ότι θεωρώ απόλυτα φυσιολογική την αντίδραση από πλευράς των παλαιστινίων που έχουν δεί αυτό το σύμβολο πάνω στις βόμβες που τους δολοφονούν. Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό γιατί δεν το έχουμε ζήσει. Γι αυτό και περνάμε αδιάφορα δίπλα από τα σύμβολα αυτά Επειδή ήμουν μπροστά στο περιστατικό η στάση μου ήταν να μην εμπλακώ εκτός και αν κινδύνευαν οι παλαιστίνιοι από τους αυτόκλητους σεκιουριτάδες του κωλοσυμβόλου.
Οσο φυσιολογική θεωρώ την αντίδραση της νεολαίας το Δεκέμβρη ενάντια στα σύμβολα της αστυνομίας άλλο τόσο θεωρώ φυσιολογική και την αντίδραση των παλαιστινίων.
Δεν εξισώνω την ευθύνη που έχει ο ένστολος μπάτσος για τις δολοφονίες των συναδέλφων του με την ευθύνη των συναγωγών για το ισραήλ γιατί δεν έχει καμία σχέση ο ισραηλινός χασάπης με τον ιουδαιστή αδελφό που ζει στη Λάρισα.
Την αντίδραση στα σύμβολα παραλληλήζω.

από οτι να ναι 24/01/2009 2:19 πμ.


οτι να ναι, ρε λαικιστή τι μας νοιάζουν αυτές οι μαλακίες;; λες και υπάρχει "καθαρός" λαός με αρχαία ιστορία και μπούρδες, τι προσπαθείς να αποδείξεις μ' αυτό; αυτό που κάνεις είναι μάλλον να επιβεβαιώνεις τους τέρμιναλ, οι οποίοι έχουν και πολλά δίκια σ' αυτά που λένε...δλδ τέτοια μανία που βγάζετε μόλις βρεθεί κείμενο να αμφισβητήσει τις αγνές προθέσεις σας ως αντιμπεριαλιστών μάλλον δείχνει πως η μανία σας με το ισραήλ δεν είναι τόσο αθώα αλλά μάλλον προέρχεται απ'την ελληνική παράδοση μίσους μέσα απ'την οποία κακώς ή κακώς όλοι έχουμε γαλουχηθεί

 

από @ 24/01/2009 4:48 πμ.


είναι ενδιαφέρον ότι ένας από τη ΣΟ εκφράστηκε καθαρά και ξάστερα για το ζήτημα, δείχνοντας έτσι και την άποψη που εκφράζει μάλλον και μέσα στη συνέλευση του ίντυ πε΄ρι λογοκρισίας.

Πρέπει όμως να απαντηθούν κάποια από αυτά που λέει ο λαϊκιστής:

1. το είπες και μόνος σου: εβραίοι κατήγγειλαν τον σιωνισμό! Αυτό εσένα πως σου φαίνεται, δεν είναι δίκαιο; Εμένα μου φαίνεται ναι, γιατί ο σιωνισμός υποτίθεται είναι ένα εσωτερικό εβραϊκό εθνικιστικό κίνημα και άρα υπόθεση των εβραίων να το καταγγείλουν με όποιο τρόπο γουστάρουν. Εσύ να καταγγείλεις τον ελληνικό εθνικισμό από τη θέση σου. Τέλος, μπορεί να πεις ότι θες για το τέρμιναλ, εγώ δεν έχω δει ωστόσο κάποια θέση του ενάντια στον εβραϊκό ή ισραηλινό αντισιωνισμό. Αυτό σημαίνει ότι ηθελημένα δεν κάνουν κριτική στους εβραίους αντισιωνιστές αλλά μόνο στους ευρωπαίους και, δη, στους έλληνες αντισιωνιστές! Κάτι το οποίο λέγεται απλώς... αντιεθνικιστική κριτική.

2. Θες να μας παραθέσεις το που λέει ο Μπούκτσιν ότι ο σιωνισμός είναι ναζισμός; Θες να μας πεις πόσο ο Ρόκερ αντιστάθηκε στον αντισημιτισμό του εργατικού κινήματος και πόσο ποσοστό του εργατικού κινήματος στην Αγγλία (το οποίο οργάνωσε ο Ρόκερ και άλλοι αναρχικοί) ήταν εβραϊκό και συνεπώς φανατικά αντι-αντισημιτικό; Ή αρέσκεσαι στη δημιουργία εντυπώσεων;

3. Η φράση που παραθέτεις από τον Μπεν Γκουριόν είναι μια χαρά. Δε λέει τίποτα το επιλήψιμο, ίσα-ίσα, καταλαβαίνει το πρόβλημα αλλά δεν ξέρει πως να δώσει και άλλη λύση. Η φράση του Χερτζλ είναι μια κλασική εθνικιστική φράση από τον ιδρυτή του σιωνισμού. Τα στοιχεία για τον Τσάπλιν και τον Αινστάιν είναι ότιναναι και άνευ πολιτικής ουσίας.

4. Η αντιθρησκευτική κριτική που κάνεις για τον εβραϊσμό - τώρα θυμήθηκες ότι η εβραϊκή θρησκεία είναι ρατσιστική; θες να μας πεις ποιας θρησκείας είναι τα περισσότερα θύματα ανά τους αιώνες σε όλο τον κόσμο από σταυροφορίες, ιερά εξέταση, 2 παγκοσμίους πολέμους κτλ; - είναι ίδια με αυτή του Πλεύρη και του κάθε αντιεβραίου ηγετίσκου. Καλό να τη διατυπώνει ένας εβραίος, αλλά όχι ένας έλληνας (πολιτογραφημένος χριστιανός) σαν κι εσένα με όλα του τα προνόμια κτλ.

5. Το τέρμιναλ λέει στο τέλος ότι δίνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους ισραηλινούς αναρχικούς. Πως είναι δυνατόν να το κάνει αυτό και να είναι πρακτόρικο (δηλαδή της Μοσάντ) όπως λέτε ή υπονοείτε πολλοί από εσάς;

Επιπλέον δίνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους ισραηλινούς αναρχικούς που όλοι τους είναι αντισιωνιστές. Πως το εξηγείτε αυτό;

6. Θέλεις να μας πεις σε ποιο σημείο του παραπάνω κειμένου ταυτίζεται η παλαιστινιακή αντίσταση με τον αντισημιτισμό;

7. Θες να μας εξηγήσεις σε τι το παραπάνω άρθρο αντιβαίνει την πολιτική δημοσίευσης του Ιντιμίντια;

φιλικά
ένας άλλος αναρχικός

ase ton fasistofago na iperaspizetai tous antisimitistes opws iperaspizetai kai ton filo tou ton pavlara i ton kalentzi.

anarwtiemai wres wres pos mpori kapios na enantionetai stin katapiesi ton ratsismo kai ta ethni kai na kani pories kratontas palaistiniakes simaies,na ksilwni evraika simbola kai na ipostirizi thriskolipta kinimata. Telika oi anti imperialistes exoun askisi megali epiroi ston xwro...

από φ@σιστοφάγος 24/01/2009 10:07 πμ.


Χωρίς τους φασίστες ο σιωνισμός θα ήταν ξοφλημένος. Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι ανύπαρκτοι "αντισημίτες" σαν τον Πλεύρη και τους παρακρατικούς "αντι"σιωνιστές τότε δε θα υπήρχαν και τα επιχειρήματα που παραλληλίζουν με τέτοια σκουλήκια όποιον αντιτίθεται στον σιωνιστικό φασισμό. Δε θα πανηγυρίσω νομικίστικες "νίκες" των "αντι"φασιστών κατά του αντισημιτισμού του Πλεύρη γιατί ουσιαστικά εκείνον διαφημίζουν δίνοντας στα ξεράσματά του κύρος. Χωρίς την αμοιβαία "στήριξη" από τους "αντι"φασίστες τα βιβλία του Πλεύρη δε θα τα ήξερε ούτε ο γιός του. Δε θα πανηγυρίσω τέτοιες "νίκες" γιατί δε θεωρώ τα δικαστήρια αρμόδια να κρίνουν κανέναν. Ο δεδηλωμένος ρατσισμός του Πλεύρη σε βάρος των ανθρώπων που αποκαλεί "λαθρο"μετανάστες είναι ικανός λόγος να καταδικαστεί στις συνειδήσεις του οποιουδήποτε. Ο αποδεδειγμένος κρατικός ρόλος που έπαιξε σαν πράκτορας της ΚΥΠ μου αρκεί. Το ότι έβγαλε ένα βιβλίο όπου συκοφαντεί τους ιουδαιστές σαν θρησκεία, ακόμα κι αν περιλαμβάνει αληθινά στοιχεία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δίνει επιχειρήματα στους σιωνιστές. Ορισμένοι έχουν πολύ θολά στο μιαλό τους τις έννοιες γενικότερα και επιλέγουν να βλέπουν τα πράγματα όπως τα βλέπουν οι φασίστες. Τι σημαίνει "ιμπεριαλισμός"; Για ορισμένους είναι μια έννοια ταυτόσημη με τον επεκτατισμό. Τόσο θολωμένοι είναι. Ο ιμπεριαλισμός είναι λενινιστικός όρος που σημαίνει το στάδιο της απόλυτης κυριαρχίας σε διεθνές επίπεδο της αστικής τάξης. Ο αναρχικός που εναντιώνεται σε κάθε κυριαρχία δεν έχει λόγους να εξειδικεύσει ότι εναντιώνεται και στην παγκόσμια καπιταλιστική κυριαρχία, είναι αυτονόητο και εμπεριέχεται στο χαρακτηρισμό του αναρχικού. Σαν "αντιιμπεριαλιστή" θα χαρακτηρίσει τον αναρχικό μόνο εκείνος που τον κοιτάζει από λενινιστικές θέσεις. Οταν επίσης ο αναρχικός είναι δεδηλωμένα ενάντια σε κάθε κράτος, είναι αυτονόητο ότι δεν εξαιρεί ούτε το παλαιστινιακό κράτος. Τη στιγμή όμως που αυτό το κράτος είναι πρακτικά ανύπαρκτο ενώ στην περιοχή δραστηριοποιείται εγκληματικά ένα από τα πιό ολοκληρωτικά, φασιστικά κράτη, τότε θα ματαιοπονούσε πολεμόντας το φάντασμα του κράτους της παλαιστίνης. Εκτός από τους παλαιστινίους πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις έχουν όλοι σχεδόν οι μετανάστες. Μήπως εκείνο που προτείνετε είναι να απομονώσουμε τους "συντηρητικούς" μετανάστες γι αυτές τους τις αντιλήψεις; Ορίστε οι θέσεις των "αριστερών" ρατσιστών του ρεσάλτο. Για τις ανοησίες περί φιλίας μου με τον Παυλάρα και τον Καλέντζη δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις αφενός, αφού ο Παυλάρας είναι ένα άτομο με τεράστια προβλήματα υγείας που του προσδίδουν το ακαταλόγιστο, αφετέρου δεν είναι παρακρατικός. Ο δε Καλέντζης έχει αποδείξει την αξιοπρέπειά του όταν στεκόταν έμπρακτα αλληλέγγυος σε συντρόφους τη στιγμή που κάποιοι άλλοι "σύντροφοι" τους έβγαζαν "χαφιέδες". Για άλλη μια φορά υπενθυμίζω ότι δεν είμαι αντιφασίστας αλλά αναρχικός που πολεμάει την εξουσία είτε αυτοπροσδιορίζεται σαν φασιστική είτε σαν δημοκρατική. Ο αγώνας μου ενάντια στο φασισμό έχει νόημα όταν ο φασισμός παίζει παρακρατικό ρόλο, όταν εξυπηρετεί την εξουσία. Διαφορετικά σαν αναρχικός δεν προτείθεμαι να παίξω το ρόλο της "αστυνομίας σκέψης" κρίνοντας ανθρώπους για τα πιστεύω τους, όσο κι αν διαφωνώ με αυτά.

από # 24/01/2009 2:26 μμ.


Δηλαδη η κριτικη στο κρατος του Ισραηλ ειναι προνομιο μονο των ισραηλιτων αναρχικων; Σκεφτειτε την παρανοια: Ειναι σαν να λεει καποιος οτι η κριτικη ειναι κατα βαση σωστη, αλλα την αποδεχομαστε μονο οταν βγαινει απο στοματα εβραιων, γιατι σε ολες τις αλλες περπτωσεις ειναι υποπτη... Απο την αλλη κανεις δεν μας λεει τι λενε για παραδειγμα αυτοι οι "ισραηλιτες αναρχικοι". Γιατι αν κι αυτοι λενε τα ιδια με καποιους απο δω μεσα ("κανενα κρατος, ουτε ισραηλινο ουτε παλαιστινικο") τοτε απλα εχουν βρει και αυτοι το κολπο να υπεκφευγουν και να αρνουνται και αυτοι οποιαδηποτε κριτικη στο κρατος του Ισραηλ. Αν θελουν να ειναι τουλαχιστον συνεπεις στο κλιμα "ο καθενας εναντια στον εθνικισμο του", το λιγοτερο που θα περιμενα ειναι να κανουν πορειες με παλαιστινιακες σημαιες. Αν κρινω ομως απο τη φανατικη υπερασπιση του ισραηλινου κρατους (και οχι απλα της ελληνικης εβραικης κοινοτητας) απο τους Terminal, τοτε η ιδεα των δυο να συζητουν μεταξυ τους απλα υπερβαινει ο,τιδηποτε θα μπορουσε να αναπαραστησει στο μυαλο μου δυναμη της φαντασιας μου. Η τελευταια απλα σηκωνει τα χερια και συνθηκολογει απεναντι στο σουρεαλισμο. Αφήστε που το "καθενας κατα του κρατους του" το βλεπω να οδηγει σε κανενα "αναρχισμος σε μια μονο χωρα" και τοτε θα τα εχουμε δει ολα.. 

Πρός Terminal 119:Σκύλοι φυλάτε τα αφεντικά σας

Η άθλια οργάνωση που αυτοαποκαλείται terminal 119 και που καμία σχέση δεν έχει με την επαναστατική αντικαπιταλιστική αριστερά ή τον αναρχικό χώρο ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ.Δεν θα μιλήσουμε για το από που έλκει το όνομά της αλλά θα αναφερθούμε στη τελευταία αθλιότητά της.

Με ανακοίνωσή της λοιπόν ανακαλύπτει(και όπου δεν ανακαλύπτει φροντίζει να τον εφευρει) τον αντισημιτισμό σε κάθε κριτικη του κράτους του ισραήλ ενώ φτάνει δίχως αιδώ στο συμπέρασμα (που το χρησιμοποιεί και σαν τίτλο της βρωμικης προκύρηξης της) πως ο αντισιωνισμός ισούται με τον αντισημιτισμό!!
Αυτή την ανακοίνωση λοιπόν που άνετα θα μπορούσε να είχε βγεί απο το στρατηγείο προπαγάνδας των Σιωνιστών θέλουν να μας παρουσιάσουν οι αστέρες της terminal σαν την νέα επαναστατική προσέγγιση και πάντα political correct αλά αμερικάνικα... που θα ώφειλε να έχει η επαναστατική αριστερά και ο αναρχικός χώρος.

Έχοντας εργολαβικά αναλάβει τον ρόλο του υπερασπιστή του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ οι terminal υβρίζουν και φτήνουν στους τάφους των παιδιών της Παλαιστίνης.


Από πλευράς μας μόνον αυτό:
το υπέροχο σύνθημα της άκρας αριστεράς αλλά και των συντρόφων του αναρχικού χωρου (για τους μπάτσους) "σκυλια φυλάτε τα αφεντικά σας" ωφείλει να έχει και έναν άλλο, δευτερον αποδέκτη: τους terminal.

Πέμπτη, 22 Ιανουάριος 2009  http://www.eksegersis.blogspot.com/

Οι ισραηλινοί μισθώνουν Blogers για τη μαύρη προπαγάνδα τους

Προπογάνδα κατα παραγγελία:
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χααρέτς το υπουργείο Απορρόφησης Μεταναστών (Εβραίων της διασποράς) άρχισε την στρατολόγηση Ισραηλινών που μιλάνε ξένες γλώσσες για να αντιμετωπίσουν την "αντισιωνιστική" προπαγάνδα (όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται), στα μπλόγκ!

Ο Γενικός γραματέας του Υπουργείου Ερέζ Χαλφόν αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα (την σφαγή καλύτερα) στην Γάζα δήλωσε ότι: "κατα την διάρκεια του πολέμου προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιον τρόπο να συνεισφέρουμε και εμείς στην κοινή προσπάθεια" "Αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε αυτή την τεράστια δεξαμενή του πλέον του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων με δεύτερη μητρική γλώσσα "

Οι εθελοντές θα αποστέλουν τα στοιχεία τους με email στην Γενική Διέθυνση του Υπουργείου όπου και θα καταχωρούνται με βάση τις γλωσσες που γνωρίζουν.Κατόπιν θα "προωθούνται" στο τμήμα MME του Ισραηλινού ΥΠΕΞ ,οι υπεύθυνοι του οποίου θα τους κατευθύνουν στις ιστιοσελίδες τις οποίες κρίνουν ότι είναι "προβληματικές" για τα περαιτέρω!

 

Σημείωση: Ο πόλεμος μέσω διαδικτύου έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια, απλά μερικοί ακόμη δεν το΄ χουν πάρει χαμπάρι.

από αντισιωνιστης κ οχι αντισημιτης!! 24/01/2009 11:34 μμ.


"κανενας δεν επιτρεπεται να κανει κριτικη στο Ισραηλ για οτιδηποτε,το Ισραηλ μπορει κ πρεπει να κανει σε ολους λογω της ιστοριας του!"

ΣΑΡΟΝ(ναι ο γνωστος σφαγεας των Σαμπρα κ Σατιλα που ειναι σε κωμα 3 χρονια!!...ουτε στον αδη δεν τον θελουν)

Λοιπον επειδη...βαριεμαι τους Μοσσαντ,τους δηθεν διεθνιστες,τα εμμισθα παπαγαλακια κλπ,επιγραμματικα τα εξης!

Α)απο το 45 ως το 50 το αμερικανικο εβραικο λομπυ μαζεψε κ εδωσε δουλεια σε ολους τους ναζι επιστημονες που ετρεξαν να παραδοθουν στους αμερικανους!

Β) απο το 46 μεχρι το 67 γραφτηκαν 2!!! ΔΥΟ...βιβλια για το ολοκαυτωμα κ γυριστηκε μια !,1...ταινια,ολα κατηγορηθηκαν,απο το λομπυ, οτι διαταρασσουν τις σχεσεις με τη ...φιλη!! Γερμανια κ ειναι απο πρακτορες των Σοβιετικων

Γ) απο το 67(πολεμος 6 ημερων) αρχιζει απο το ιδιο λομπυ κ το ιδρυμα Βιζενταλ, η μεγαλυτερη προπαγανδα που γνωρισε ο κοσμος,...συλλογικη ευθυνη κ ενοχη λαων κ κρατων(βελγιο,ελβετια,ρωσσια κλπ),ταυτιση του αντισημιτισμου με τον αντισιωνισμο,αποσιωπηση  της εξοντωσης των σλαυων ως υπανθρωπων,(πανω απο 8 εκατ,)ρομα,γερμανων κουμμουνιστων,ομοφυλοφιλων,ΑΜΕΑ...κ αλλαγη της εικονας του ρακενδυτου εβραιου στα γκετο με τον πανοπλο γενναιο στρατιωτη!

Δ)στα πλαισια της συλλογικης ευθυνης κ ενοχης Γαλλια,Αυστρια,Ελβετια κλπ ψηφισαν νομους που αν καποιος γραψει η πει δημοσιως οτι δεν εξοντωθηκαν 6 εκατ. αλλα 5....παει φυλακη!

Ε)το ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ γραφει στα παλαιοτερα των υποδηματων του αποφασεις του ΟΗΕ απο το 67,σκοτωνει αμαχους,εχει πυρηνικα οπλα,χτιζει τειχη....η Σερβια κ το Ιρακ(τελευταια μονο)βομβαρδιστηκαν για λιγοτερα!

ΓΙ ΑΥΤΑ Κ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΟΧΗ  οταν αποκαλω τον Σαρον,τον Ολμερτ,την Τζιπι Λιβνι κ αλλα ...γουρουνια, Φασιστες Σιωνιστες που πιστευουν οτι ειναι ο περιουσιος λαος ως ρατσιστες...

τελος αυτοι οι ιδιοι δινουν πατημα στους απανταχου φασιστες,ναζιδες,πλευρηδες,σκινχεντς,χρυσαυγουλα κ αλλους ηλιθιους να τα βαζουν με νεκροταφεια,συναγωγες κλπ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ Κ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΛιΓΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ

κ μετα κριτικη σε χαμας, κλπ(γιατι σημερα ειναι σα να κανουμε κριτικη σε ΕΛΑΣ,παρτιζανους του τιτο,κλπ αν επρεπε κ πως να σκοτωνουν τους κατακτητες)

από ttt 25/01/2009 1:25 πμ.


Απαντάω αμέσως: δ) Ο νόμος αυτός είναι πολύ σωστός και πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Ο αντισημιτισμός είναι ασφαλές κριτήριο ότι κάποιος είναι ναζιστής. ε) Δε λες τίποτα όμως για την πρώτη και βασική απόφαση του ΟΗΕ για τη διχοτόμηση της Παλαιστίνης, που δεν τη δέχθηκαν οι Άραβες, καθώς και ότι οι τελευταίοι αρνούνται ακόμη να αναγνωρίσουν το κράτος του Ισραήλ. - Ο Ολμέρτ, η Λίβνι κτλ. μπορεί να είναι καθάρματα, αλλά δεν είναι φασίστες, γιατί αν αυτοί είναι φασίστες, τότε όλοι οι αστοί πολιτικοί των ιμπεριαλιστικών χωρών τουλάχιστον είναι φασίστες. Αμερικανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Άγγλοι, Ρώσοι, Ιάπωνες, Βέλγοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι αστοί έχουν κάνει κατά καιρούς πολύ χειρότερα απ' το Ισραήλ. Η θεωρία ότι όλοι οι "κακοί" είναι φασίστες είναι ηλίθια και βολεύει μόνο τον αντίπαλο. - Ενιαίο Παλαιστινιακό κράτος; Τι εννοείς; Με τους Ισραηλινούς υπηκόους των Παλαιστινίων; Ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί! - Στα σοβαρά κάνεις σύγκριση ΕΛΑΣ και Χαμάς; Ουδέν σχόλιον!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License