Η ΤΣΙΤΣΙΟΛΙΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ "ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ"

Πως στήνεται το προφίλ της «καθολικής αποδοχής» της Ντόρας Μπακογιάννη ή η ΔΥΣΟΣΜΙΑ των συγκοινωνούντων δοχείων των εξουσιών και παραεξουσιών στην Ελλάδα

 

Δημοσιογραφικά τερατουργήματα ή η Τσιτσιολίνα αρθρογραφεί στην «Φωνή του Κυρίου»

Πως στήνεται το προφίλ της «καθολικής αποδοχής» της Ντόρας Μπακογιάννη ή η δυσοσμία των συγκοινωνούντων δοχείων των εξουσιών και παραεξουσιών στην Ελλάδα.

Ο Τάκης Μίχας αρθρογραφεί στην ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ εθνικιστικό στρατιωτικό περιοδικό!

Ο Τάκης Μίχας δεν είναι υπερπατριώτης. Ουδείς μπορεί να του προσάψει αυτή την κατηγορία. Τόσο η δράση του υπέρ κάθε λογής μειονοτήτων όσο και οι θέσεις που κατά καιρούς υποστήριξε, ήταν σε αντίθεση όχι μόνο με την κοινή γνώμη, αλλά και πολλές φορές με τις επίσημες θέσεις της χώρας μας, αποδεικνύουν το αντίθετο.

-Στην επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, δεν τάχθηκε απλώς υπέρ της δυτικής επιδρομής, αλλά πολέμησε με κάθε μέσο την λαϊκή στήριξη στους Σέρβους. Μάλιστα εξέδωσε και βιβλίο με τίτλο «Ανίερη ελληνοσερβική συμμαχία» (στο πανεπιστήμιο του …Τέξας!)

-Η δράση του στο Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, γνωστό μαγαζάκι του Σόρος, είναι επίσης πασίγνωστη

-Η αρθρογραφία του αξιοπρόσεκτη, στην Wall Street Journal και στο New Republic και το χαρακτηριστικό περυσινό άρθρο του «H BAΘΙΑ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», στο National Interest!!!

-Γνωστή και η πολεμική του ενάντια στους καθηγητές (εκσυγχρονιστή) Βερέμη και Δραγούμη, γιατί στο «Ιστορικό Λεξικό της Ελλάδας» που οι τελευταίοι εξέδωσαν το 1995, δεν περιελάμβαναν την ύπαρξη Βλάχων, Μακεδόνων και Τούρκων στην Ελλάδα.

-Παλαιότερα προειδοποιούσε πως θα προσφύγει σε διεθνή φόρα γιατί «οι υπάλληλοι του υπουργείου Τύπου, τον υπονόμευαν παραποιώντας συνέντευξη με τον Χόμπστμπάουμ» όπου υποστηριζόταν ότι οι Έλληνες δεν έχουν ελληνική καταγωγή. Μάλιστα μπερδεύοντας και την εβραϊκή καταγωγή του Χόμπστμπάουμ έγινε μέγα θέμα στους New York Times.

-Το 1993 ο Τάκης Μίχας έγινε διάσημος γράφοντας στο περιοδικό της ΟΝΝΕΔ, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν «σφαγέας των λαών» και χαρακτήριζε τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία «τύπου Νυρεμβέργης».

-Επίσης πασίγνωστη είναι η στενή φιλία του με την Ντόρα όπως ότι και το 1994 είχε κατέβει υποψήφιος με την Δαμανάκη.

Λοιπόν, φαίνεται και ότι οι Εθνικιστές έχουν τρελαθεί στην χώρα μας.

Αυτός ο Μίχας λοιπόν, προσελήφθη στο στρατο-μιλιταίρ εθνικιστικό περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία, το οποίο είχε διανείμει μέχρι και «προπαγανδιστική κασέτα από τους Τίγρεις του Αρκάν.

Λέει μάλιστα ότι το «μουσουλμανικό λόμπυ στην Ευρώπη είναι ισχυρότερο από το ισραηλινό". Αυτή είναι η εξήγησή του για την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ αν και εγώ πιστεύω ότι πρόκειται μάλλον για ανέκδοτο που άκουσε τότε στο κιμπούτς!!!

Η πρόσληψη έγινε χάρις την προσωπική παρέμβαση της Ντόρας στον Γ. Φιλλιπάκη (όχι τον μπατσοδημοσιογράφο) αλλά τον διευθυντή της ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε όμιλος με 20-30 περιοδικά, ανήκει στον Αντέννα) στην Άμυνα & Διπλωματία, του Γ. Φιλλιπάκη (πρώην υποστηρικτής του Οτσαλάν και τώρα τσάτσος διαφόρων κέντρων εξουσίας), ένα περιοδικό που κυκλοφόρησε χάρις τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, όταν υπουργός ήταν ο Α. Σαμαράς, με διευθυντή το μηδενικό και νεοδημοκράτη Α. Τάρκα και αρχισυντάκτη τον ακροδεξιό κολλητό του φασιστοειδούς εκδότη Μιχαλόπουλου, Μακάριο Λαζαρίδη (τώρα είναι στα δικαστήρια γιατί τον απέλυσε).

Έχουν τρελαθεί όλοι σε αυτόν τον τόπο ή είναι όλοι πουλημένοι;

 

από Lupus 28/04/2003 1:37 μμ.


Πολύ ενδιαφέρον το διαπλεκόμενο. Η Ντόρα δεν είναι μόνο χαμόγελο Colgate, αλλά παίζει παντού. Το μήλο κάτω από την μηλιά δεν πέφτει; Την μηλιά του ήρωα της αποστασίας; Του ανθρώπου που με το ζόρι βγήκε πρωθυπουργός και αμέσως απέλυσε χιλιάδες κόσμο και έκλεισε τους εκδότες εφημερίδων στην φυλακή; Έχουμε ξεχάσει αυτό το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα γεγονός. ΡΩΤΑΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΔΥ Πως συμβαίνει όμως τώρα, οι ίδιοι αυτοί διευθηντές να τον αβαντάρουν αντί να τον έχουν ξεσκίσει; Για τον Μητσοτάκη μιλάμε ή Dracumel!

από ΜΑΡΙΟ 28/04/2003 3:17 μμ.


Το πως συμβαίνει να υπάρχει ακόμη ο Μητσοτάκης μετά το χουνέρι που έκανε στους διευθυντές εφημερίδων, είναι από τα αξιοπερίεργα της ελληνικής κοινωνίας και δημόσιου βίου. Όσο και να φαίνεται παράξενο, ο Μητσοτάκης έχει προσωπικούς φίλους ή "οπαδούς" σε όλα τα κόμματα και πολιτικές παρατάξεις. Το πως το καταφέρνει δεν το γνωρίζω, αλλά το φαντάζομαι. Εκτός από την ΝΔ (όπου κατά κωμικό τρόπο έχει και τους φανατικότερους εχθρούς) έχει άριστες σχέσεις με ΠΑΣΟΚους δημοσιογράφους και πολιτικούς, με ΚΚΕ!!!!! πολλοί μιλάνε για την φιλία του με τον Χαρίλαο Φλωράκη (δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια, αλλά γνωρίζω ψηφοφόρους του ΚΚΕ που συμπαθούν!!! τον Μητσοτάκη). Γνωρίζω αναρχικούς!!!! που τον συμπαθούνε, άσε τον Συνασπισμό. Από εκεί προκύπτει και η "καθολική αποδοχή" της Ντόρας. Ο "ισχυρομνήμων" σίγουρα θα έχει πολύ περισσότερα να μας πει. Για τον Μίχα αυτά που λέει η Ρόζα είναι σωστά, αλλά έχει πει λίγα νομίζω. Δεν καταλαβαίνω όμως τα κίνητρά της, γιατί τα γράφει όλα αυτά; (από ποία πλευρά είναι εννοώ) Ο Μίχας υπήρξε και βασικός συνεργάτης και του Νατοϊκής έμπνευσης "Μετώπου Λογικής εναντίον του Εθνικισμού", που μόνο τον αμερικάνικο εθνικισμό δεν καταπολέμησε (Δαμανάκη, Κύρκος, Θεοδωράκης, Τζανετάκος, Ανδριανόπουλος, Βασιλάκης, Ιός, Σωμερίτης, Παπαδοπούλου, Μπαλάσκας, κλπ) Θα επανέλθω όμως.

από Βλέπει τον εαυτό του πράκτορα 28/04/2003 4:16 μμ.


Ο Τάκης ο Μίχας είναι και βασικός συντάκτης του "απόρρητου δελτίου" που βγάζει ο πρακτοράκος Μιχάλης Δημητρίου με γραφεία σ' ένα οίκημα, όπου δεν τους βλέπω καλά... Επίσης ήταν να πάει στον 9,84, όπου τον κόψανε ως πράκτορα με παρέμβαση από το περιβάλλον της Ντόρας, το ελληνοπρεπές τμήμα του περιβάλλοντος! Τέλος τον έχουν προσλάβει στη Χαφιεδοτυπία μαζύ με άλλους πράκτορες δυό χρόνια τώρα... Δεν έχει δική του άποψη για τίποτα. Δεσμούς με διάφορους δημιουργημένους από τη Μοσάντ απολαμβάνει. Εχει, σαλτάροντας πριν από πολύ καιρό δεί, τον εαυτό του ως πρακτορεύοντα ξένα συμφέροντα. Μεγάλο πρόβλημα με τις γυναίκες. Γι αυτό δεν βρίσκετε άκρη...

από ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ 28/04/2003 7:42 μμ.


Ο Τάκης Μίχας μόνο στο «Απόρρητο Δελτίο» δεν θα ήθελε να γράφει, γιατί είναι φανατικός εχθρός του.Ο γράφων τα σχετικά ανωτέρω τα μπέρδεψε με το «Νο πέιπερ» του Μιχάλη Δημητρίου. Σκοτίσθηκα για τον Μίχα που φτιάχνεται να μισεί τους σέρβους και απειλεί τους συμπαθούντες με... φυλάκιση{!} από την Ευρωπαική Ενωση-εδώ που τα λέμε ας το τολμήσει, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος- αλλά σας παρακαλώ μην ξαναγράψετε για την Τσιτσολίνα γιατί,δεν κάνω πλάκα, την έχω γνωρίσει και είναι συμπαθητικός τύπος, άσχετα με την δουλειά που κάνει.Πόρνες υπάρχουν άλλες να τα βάλετε, αν την βρίσκετε έτσι...

από Lupus 28/04/2003 8:42 μμ.


Η Τσιτσιολίνα ήταν πράκτορας της Ουγγαρίας και ωραία γκόμενα! Άρα είναι προτιμότερη από τον Μίχα που είναι πράκτορας του Ισραήλ και ασχημο-π...

από Lupus 28/04/2003 8:44 μμ.


Για το παρατηρητήριο του Ελσίνκι θα με ενδιέφεραν κάποια στοιχεία, αν κάποιος έχει την υπομονή να μου γράψει.

από το μικρό αρχείο 28/04/2003 10:15 μμ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/07/2002 «Πολύ καλά έκανε ο κ. Τ. Μίχας και πήρε (8.3.03) συνέντευξη από τον κύριο Κίσλινγκ. Ετσι μάθαμε κι εμείς πως ο κύριος αυτός ήταν γνωστός στην Ελλάδα από το 1990, όταν, στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεν για τα ανά τον κόσμο ανθρώπινα δικαιώματα, αυτός είχε εκπονήσει το συκοφαντικό κείμενο που παρουσίαζε την Ελλάδα σαν κόλαση για τις μειονότητες και έκαμνε λόγο για πρώτη φορά περί υπάρξεως σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Τώρα, μετά "την παραίτησή του", επανέρχεται προς ολοκλήρωση της αποστολής του υποδεικνύοντάς μας επανεξέταση, όχι μόνο της Ιστορίας μας αλλά και της... μυθολογίας μας! Με άλλα λόγια, υποδεικνύει την αυτοκατάργησή μας για να λυτρωθούν οι μειονότητες από την καταπίεση του ανελέητου ελληνικού κράτους! Προφανώς, σε περίπτωση που δεν θα ενδώσουμε, θ' αναλάβουν την προστασία των "μειονοτήτων" οι πονόψυχοι της Ουάσιγκτον». ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/03/2003 Περί πρακτόρων, δημοσιογράφων και τρομοκρατών Μόνο «βαποράκια»; Ξαφνιάστηκαν, λέει, οι Βρετανοί πράκτορες, που συνέδραμαν στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας για τις στενές σχέσεις στην Ελλάδα δημοσιογράφων και κράτους, γενικά, και δημοσιογράφων και αστυνομίας, ειδικότερα. Σταχυολογώ απ' όσα μετέφερε χθες στην «Ε» ο Τάκης Μίχας από τη σχετική επίσημη βρετανική έκθεση: * «Οι εκπρόσωποι Τύπου υπουργείων και οργανισμών εργάζονται ταυτόχρονα σαν δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο». * «Υπάρχει μια ειδική σχέση ενός τμήματος του Τύπου και της Αστυνομίας» και με τις διαρροές κινδύνευσαν οι έρευνες... Η βρετανική έκθεση περιορίζει τις επισημάνσεις της στα «βαποράκια» των διωκτικών αρχών και στους κρατικούς υπαλλήλους, που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και «ενημερώνουν» τον ανυποψίαστο πολίτη. Δεν επεκτείνεται και στους δημοσιογράφους - τροφίμους των μυστικών υπηρεσιών, ελληνικών και ξένων. Κρίμα. Θα 'χε γούστο... Γ.Β. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/09/2002

από το μικρό αρχείο 28/04/2003 10:18 μμ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΕΡΗ “….Αποτελεί, για παράδειγμα, γελοιότητα ολκής και αλάνθαστο δείγμα τριτοκοσμικής παρακμής, ικανοί, ευσυνείδητοι δημοσιογράφοι όπως ο Τάκης Μίχας αυτής της εφημερίδας και ο Αλέξης Παπαχελάς (αλλά ακόμη και ανεπαρκείς Ελληνοαμερικανοί συνάδελφοι, όπως η Ανθή Καρασσάβα από το περιοδικό ΤΙΜΕ) να βαφτίζονται πράκτορες από μερικούς, μόνο και μόνο επειδή καταπιάνονται με θέματα υψηλού -σε εισαγωγικά- κινδύνου. Να το πω αλλιώς. Δεν μπορεί να αποτελεί μομφή το γεγονός ότι εγώ, ως ευσυνείδητος, επαγγελματίας δημοσιογράφος, που θέλω να γράψω ένα βιβλίο ή ένα άρθρο για τη 17Ν και θέλω να έχω μια σφαιρική, συνολική εικόνα για το θέμα, επιδιώκω να μιλήσω με Βρετανούς και Αμερικανούς διπλωμάτες. Οφείλω να το κάνω. Είναι αυτονόητο. Δεν είναι;…” * Το βιβλίο του Γιώργου Κασιμέρη, «Η Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη». ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/07/2002

από abc 29/04/2003 1:40 πμ.


To θέμα είναι να μην αναπαράγεις, να μην υιοθετείς άκριτα(ή μετά από σκέψη) στο άρθρο ή το βιβλίο σου την οπτική των συγκεκριμένων διπλωματών, που ως υπηρέτες μιας πολιτικής γραμμής, πολύ συχνα ηθελημένα διαστρευλώνουν τα γεγονότα και θολώνουν τα νερα για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Είναι αυτονόητο. Δεν είναι;

από james 29/04/2003 2:35 πμ.


εφτασε η ωρα να βγουνε και τα απλυτα του παπαχελα στη φορα ,δεν νομιζετε?

από ισχυρομνήμων 29/04/2003 5:12 πμ.


1. Το «ισχυρομνήμων» είναι ένα ψευδώνυμο που απλώς χρησιμοποίησα για την περίσταση, στο πρώτο μου ποστ, σχετικό πάλι με τον «αντιεθνικισμό» ορισμένων (βλέπε στο λινκ http://www.athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=77454 ) κι έκτοτε μου έμεινε... Δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, δεν είμαι παντομνήμων, κι ακόμη λιγότερο παντογνώστης. Συμβαίνει βέβαια και να έχω την μνήμη σε κάποια υπόληψη, όχι την δική μου απαραίτητα, την όσο το δυνατόν κοινότερη μνήμη, αυτή που δύναται να μοιραστεί… Ξεκίνησα να παρέμβω κατόπιν της «πρόσκλησης» του Μάριου, αλλά και για να θίξω 2-3 ζητηματάκια που ανακύπτουν από το -ούτως ή άλλως κι ανεξάρτητα από την οπτική του γωνία- ενδιαφέρον ποστ. Τελικά κατέληξα σε ένα κείμενο-ποταμό για τα 2-3 «ζητηματάκια»!… Κυρίως θέμα του ο νεοφιλελευθερισμός, δευτερευόντως διάφορες παρεξηγήσεις σχετικά με αυτόν. Αν και συμμερίζομαι σε πολλά τη διάθεση του Μάριου και των λοιπών «συνιντιωτών», πιστεύω πως ορισμένες από τις παρεξηγήσεις αυτές αντανακλώνται στα λόγια τους. Θα δημιουργήσω μάλλον ένα ξεχωριστό ποστ στις «συζητήσεις», για να γίνει ουσιαστική κουβέντα, αν σας «λένε» κάτι αυτά που γράφω. Μόλις το τελειώσω όμως γιατί τώρα νυστάζω… 2. Σχετικά με τον Μίχα μπορώ να συνεισφέρω τα παρακάτω: -Αριστερής καταγωγής (δεν θυμάμαι σε ποια οργάνωση, μάλλον μαοϊκή), από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 τουλάχιστον «φιλελεύθερος», συντάκτης (υπό ποια ιδιότητα δεν θυμάμαι, διευθυντής μάλλον, λίγο δύσκολο να έβαζε τα λεφτά…) των edito του μοναδικού καθαρόαιμου νεοφιλελεύθερου περιοδικού «Εποπτεία», που μάλλον υπήρξε και το μοναδικό στο είδος του… παρένθεση : Εδώ θέλω να αναγνωρίσω στον κ. Μίχα μία προσωπική μου οφειλή στο περιοδικό του (ήμουν φανατικός αναγνώστης, τύφλα να ‘χουν οι Δαπίτες): χάρη και στα δικά του άρθρα, αλλά κυρίως χάρη σε εκείνα του κ. Γιάννη Μαρίνου στον Οικ. Ταχυδρόμο, παρέμεινα μαρξιστής-λενινιστής κατά την κρίσιμη τριετία 1991-94 (!). Δεν είναι και τόσο παράξενο, αν σκεφτεί κανείς πως, εκείνη την εποχή της γενικής σαστιμάρας, ελάχιστα πράγματα της προκοπής γραφόντουσαν εξ αριστερών. Από πού αλλού να πιαστεί λοιπόν κανείς σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, αν όχι από τον απίστευτο ρεβανσισμό του αντιπάλου;!! -Από διάφορες απόψεις ο Μίχας είναι σχετικά «συνεπής» στην πορεία του απ’ όταν έγινε νεοφιλελεύθερος. Και είναι από τους πρώτους που έθεσαν τον νεοφιλελευθερισμό στο πιο γενικό επίπεδο της πολιτικής ιδεολογίας: αυτό της αστικής ουτοπίας. Αντικρατισμός μέχρι αναρχοφιλελευθερισμού που λέει ο λόγος… Αλλά γι’ αυτά θα μιλήσω στο άρθρο μου… Γενικά όμως, κόφτε την «πρακτορολογία». Στα π…ρια μας στο κάτω της γραφής ποιος τον πληρώνει. Εκτός αν βρει κανείς καμιά απόδειξη να ‘χουμε να γελάμε μια δεκαετία. Προς το παρόν όμως αλλού καιγόμαστε. Παραπέμπω ξανά στο προσεχές μου άρθρο. -Δεν θα πω για το πώς πρέπει να δούμε τη συνύπαρξη Μίχα-εθνικιστών (τρίτη διαφήμιση στο προσεχές άρθρο…), θα δικαιώσω όμως τρόπον τινά το ψευδώνυμό μου λέγοντας ότι αυτή έχει ξαναϋπάρξει στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην Εποπτεία. Πρέπει να ήταν γύρω στο ’88, ένα άρθρο του …Αντωνάκη (του Σαμαρά ντε), ο οποίος ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές πρότεινε τότε οριστική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών με …μοιρασιά του πετρελαίου του Αιγαίου στα δύο!!! Να μη σώσω! Για όσους εκπλήσσονται θα διευκρινήσω ότι ο Αντωνάκης τότε είχε επιχειρήσει την μεταμόρφωσή του από Αβερωφικό μπούλη σε καθαρόαιμο φιλελεύθερο, με την κρυφή φιλοδοξία να ηγηθεί του ρεύματος… Και γαμώ τους αντιεθνικιστές μιλάμε ο Αντώνης ο «αιρετικός»… Συγγνώμη που δεν παραπέμπω συγκεκριμένα αλλά δεν έχω σχετικό αρχείο, σιγά μην τους πλήρωνα, στη βιβλιοθήκη του Παν/μιου μου διάβαζα… a suivre

από αναρωτιέμαι 29/04/2003 1:13 μμ.


Ο Γ(ιάννης) Φιλιππάκης των "ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ" δεν είναι κι ο εκδότης του "ΜΕΤΡΟ" και της ειδικής έκδοσής του "Η ΔΙΚΗ του αιώνα"; Για να μου λυθούν κάποιες ειδικές απορίες αν και τα παραπάνω είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά!

από κάποιος άλλος 29/04/2003 1:25 μμ.


Τι απορίες έχεις;

από ευχαριστώ 29/04/2003 1:56 μμ.


Απλά βγάζω τα συμπεράσματά μου για τα περιοδικά τύπου ΜΕΤΡΟ! Ευχαριστώ και πάλι.

από ενδιαφερόμενος 29/04/2003 7:05 μμ.


Είμαι περίεργος για τις σχέσεις εθνικιστών-νεοφιλελεύθερων. Πιστεύω ότι ο Σαμαράς αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτή την τάση. Περιμένουμε το άρθρο του Ισχυρομνήμωνα.

προς lupus κοίτα διεύθηνσηκαι θα καταλάβεις http://www.greekhelsinki.gr/bhr/greek/index.html

από έτσι 01/05/2003 11:39 πμ.


Νομίζω ΕΚΚΕ ήταν ο Μίχας, έχω ακούσει και για τον Ρήγα

Σ'αυτα τα περιοδικά επειδή διαφημίζεται πολεμικό υλικό, δηλαδή οι εισαγωγείς πολεμικου υλικού, που σημειωτέον έχουν πάρα πολύ καλές προμήθειες και έχουν στάνταρντ πελατεία το κράτος, πρέπει η ιδεολογία του περιοδικού να είναι εθνικιστική γιατί αυτή δικαιολογεί θεωρητικά τους κινδύνους για τους οποίους υπάρχει η ανάγκη αγοράς πολεμικού υλικού. Αυτό είναι MUST. Απο κεί και πέρα μπορεί ο χαφιές των Αμερικάνων και Μοσσάντ Τ.Μ. να γράφει και την "αιρετική" νεο-φιλελεύθερη αποψη για να είναι στοιχειωδώς "πλουραλιστικό" και άρα "εγκυρότερο" το περιοδικό, αυτός να βγάζει πρόσθετο χαρτζηλίκι και να χρωστάει και χάρη στην Ντορίτα ή όπου αλλού. Ολα στην κοινωνία τους είναι αλλαξοκωλίες. Στον γελοίο και ανήθικο αστικό κόσμο δεν υπάρχουν τέτοιες αντιφάσεις ή ζητήματα αρχών, αυτά είναι ξεπερασμένα. Και το έναν ευλογούν και τον άλλον θεραπεύουν και μέσα σε όλα είναι...μέχρι να μπλέξουν τα μπούτια τους και να δούμε αποκαλύψεις σε στυλ Κουρής- Αθανασούλης-υπουργοί Πασοκ...

από Σέρβος 05/05/2003 6:34 μμ.


Βλαντιμίρ Μποκάν, Ανθρωπος του Μιλόσεβιτς στην Ελλάδα Δολοφονήθηκε μετά τις Αποκαλύψεις του Τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, πέντε ημέρες μετά τη συνέντευξη και δύο ημέρες πριν τη νέα συνάντηση που θα είχα μαζί του, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του. -------------------------------------------------------------------------------- του Τάκη Μίχα [AIM (Εναλλακτικό Δίκτυο Πληροφόρησης) - Γραφείο Αθήνας, 26/10/2000] Το παραλιακό θέρετρο της Γλυφάδας, σε απόσταση μισής ώρας από το κέντρο της Αθήνας, δεν φημίζεται μόνο για τα κομψά του καταστήματα και τα παραλιακά εστιατόρια. Είναι επίσης ο τόπος που επιλέγουν διάφοροι νεόπλουτοι Ρώσοι και Σέρβοι ως τόπο κατοικίας τους και κέντρο των οικονομικών τους επιχειρήσεων. Ένα τέτοιο πρόσωπο ήταν και ο Σέρβος πολυεκατομμυριούχος Βλαντιμίρ Μποκάν. Ο κ. Μποκάν ήρθε στην Ελλάδα το 1992 και στο χρόνο-ρεκόρ των δύο ετών του δόθηκε η ελληνική υπηκοότητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα, που έκανε την εμφάνισή του το 1999 στη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα “Courier International”, ο νεαρός Σέρβος είχε στρατολογηθεί από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για να «διακινεί λαθραία καύσιμα για λογαριασμό των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Μιλόσεβιτς». Σε αντάλλαγμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση του προσέφερε την ελληνική υπηκοότητα και έκανε τα στραβά μάτια για τις υπόλοιπες, λίαν κερδοφόρες δραστηριότητές του. Σε αυτές, εκτός από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, συμπεριλαμβάνονταν και το λαθρεμπόριο τσιγάρων και όπλων. Το όνομα του κ. Μποκάν άρχισε να εμφανίζεται στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σε σχέση με την υπέροχη έπαυλή του, που λεγόταν ότι ανήκε στην οικογένεια Μιλόσεβιτς. Ο υιός Μάρκο είχε μείνει σε αυτό το οίκημα πριν τρία χρόνια. Επιπλέον, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Μποκάν σε ελληνικές και ξένες τράπεζες ανήκαν στην πράξη στο Σέρβο ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Αφού προσπάθησα ανεπιτυχώς επί μερικούς μήνες να βρω τα ίχνη του Βλαντιμίρ Μποκάν, τελικά κατάφερα να έρθω σε επαφή μαζί του και να κανονίσω μία συνάντηση. Συναντηθήκαμε το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2000 και πήγαμε στο γραφείο του στη Γλυφάδα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Μποκάν μου είπε ότι αποκόμιζε μέχρι και 10.000 δολάρια την ημέρα από το σπάσιμο του διεθνούς οικονομικού εμπάργκο της Γιουγκοσλαβίας, καθώς και από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και άλλων αγαθών στη δεκαετία του 1990. Είχε γίνει πολυεκατομμυριούχος. Σύμφωνα με εκθέσεις της αστυνομίας, που εμφανίστηκαν μετά το θάνατό του, ο Μποκάν κατείχε ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών. Είχε επίσης ναυτιλιακές εταιρείες καταχωρημένες στον Παναμά και την Κύπρο. «Επένδυε» τα κέρδη του στη Σερβία. Πριν αρκετά χρόνια αγόρασε από το κράτος ολόκληρη την αλυσίδα των περιπτέρων στο Βελιγράδι και στη βόρεια σερβική επαρχία της Βοϊβοντίνα. Ήταν επίσης ιδιοκτήτης μιας αλυσίδας καταστημάτων ρουχισμού και μιας κτηματομεσιτικής εταιρείας στο Βελιγράδι, καθώς και ενός ναυπηγείου στο λιμάνι του Δούναβη, Νόβι Σαντ, σημαντικού μεριδίου σε εργοστάσιο χημικών προϊόντων που παράγει λιπάσματα στη Σερβία και πολλών άλλων περιουσιακών στοιχείων. Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Μποκάν προσπαθούσε να τονίσει ότι δεν είχε πλέον καμία σχέση με τον κ. Μιλόσεβιτς και ότι ανυπομονεί να αρχίσει μια νέα ζωή ως ευυπόληπτος επιχειρηματίας στη μετά τον Μιλόσεβιτς εποχή στη Σερβία. Είπε επίσης ότι ήταν σε στενή επαφή με ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων με τον Βουκ Ντράσκοβιτς και τον Ζόραν Ντζίντζιτς. Στην πορεία της συνέντευξης (που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου), ο κ. Μποκάν αποκάλυψε ότι ήταν στενός φίλος του Σέρβου παραστρατιωτικού ηγέτη Ζέλικο Ραζνάτοβιτς, γνωστού επίσης ως «Αρκάν», που δολοφονήθηκε στο Βελιγράδι τον Ιανουάριο. Όπως μου είπε, τον Αρκάν σκότωσαν δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στον Μιλόσεβιτς, επειδή είχε πλησιάσει τον Μίλο Τζουκάνοβιτς, το φιλοδυτικό πρόεδρο του Μαυροβουνίου. «Ο Αρκάν ήθελε να βγει από το παιχνίδι», μου είπε. «Ξεκινούσε μια νέα ζωή. Ίσως μάλιστα να σκεφτόταν να πάει στη Χάγη να καταθέσει», μου είπε ο κ. Μποκάν. Όταν τον ρώτησα σχετικά με το λαθρεμπόριο πετρελαίου προς τη Σερβία, που διεξήγε κατά τη διάρκεια του εμπάργκο, παραδέχθηκε πρόθυμα το γεγονός. «Δεν το έκανα μόνο για τα χρήματα, αλλά και επειδή ήθελα να βοηθήσω τη χώρα μου», είπε. Αγόρασε ένα πλοίο το 1994, το οποίο χρησιμοποιούσε για να φορτώνει πετρέλαιο στην Ελλάδα και να το μεταφέρει στο Μπαρ του Μαυροβουνίου. Από εκεί, τα καύσιμα έβρισκαν το δρόμο τους για τη Σερβία. Οι ελληνικές αρχές ποτέ δεν τον ενόχλησαν. Αντιθέτως, προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν με κάθε τρόπο. «Οι ελληνικές αρχές», είπε, «έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να διευκολύνουν την παραβίαση του εμπάργκο. Για παράδειγμα, ποτέ δεν ζήτησαν πιστοποιητικά τελικού προορισμού. Οι ελληνικές αρχές», πρόσθεσε, «πίστευαν ότι η επιβολή του εμπάργκο ήταν άδικη». Επιπλέον, όπως δήλωσε στη συνέντευξη, αγόραζε πετρέλαιο από το διυλιστήριο ιδιοκτησίας του ελληνικού κράτους. Οι αποκαλύψεις του Μποκάν -τις οποίες καθόλου δεν αμφισβήτησαν οι ελληνικές αρχές μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης- ήταν άκρως σημαντικές. Αν και τα δημοσιεύματα για την παραβίαση του εμπάργκο από Έλληνες επιχειρηματίες ήταν συνηθέστατα κατά τη δεκαετία του 1990, αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιος κατηγόρησε ευθέως ένα μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενθάρρυνση της παραβίασης του εμπάργκο που είχε επιβάλει ο ΟΗΕ, μία πράξη που πιθανότατα βοήθησε να παραταθεί ο πόλεμος στη Βοσνία. Μετά το τέλος της συνέντευξης, αποφασίσαμε να ξανασυναντηθούμε. Είχε εδραιωθεί ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης. Την επόμενη φορά η συζήτηση θα επικεντρωνόταν στους τρόπους που χρησιμοποιούσαν διάφοροι Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικοί για να βοηθήσουν το καθεστώς του Βελιγραδίου. Του τηλεφώνησα την επόμενη ημέρα -δυστυχώς, όχι από ασφαλή τηλεφωνική συσκευή- και κανονίσαμε να συναντηθούμε την επόμενη Τρίτη, 14 Οκτωβρίου. Όμως αυτό δεν έμελλε να συμβεί. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, πέντε ημέρες μετά τη συνέντευξη και δύο ημέρες πριν τη νέα συνάντηση που θα είχα μαζί του, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με εκθέσεις της αστυνομίας, δύο οπλοφόροι, ο ένας οπλισμένος με ημιαυτόματο Καλάσνικοφ και ο άλλος με πιστόλι, φύτεψαν 10 σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος του. Από την πρώτη στιγμή μετά τη δολοφονία του, οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να την εμφανίσουν ως φόνο «τύπου Μαφίας». Έτσι άρχισαν να εμφανίζονται στον ελληνικό Τύπο αναφορές, που διοχέτευσε προσεκτικά η ελληνική αστυνομία, σχετικές με τις παλιότερες εγκληματικές του δραστηριότητες, τον έκλυτο βίο του, ακόμα και τις ερωτικές του περιπετειούλες. Υπάρχουν ωστόσο δύο κεντρικά γεγονότα που αντιστρατεύονται μια τέτοια ερμηνεία. Το πρώτο είναι το γεγονός ότι, σε όλη τη διάρκεια της επτάχρονης παραμονής του στην Ελλάδα, ο Βλαντιμίρ Μποκάν ενεργούσε εν γνώσει των ελληνικών αρχών. Τα επανειλημμένα διαβήματα Δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας προς τις ελληνικές αρχές, που τους ζητούσαν αν βοηθήσουν να περικοπούν οι δραστηριότητες του κ. Μποκάν, δεν οδήγησαν πουθενά. Το δεύτερο γεγονός αφορά στην επιλογή του χρόνου της δολοφονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου ο κ. Μποκάν αποφάσισε να βγει στη δημοσιότητα και άρχισε να αποκαλύπτει την έκταση της στενής οικονομικής συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ των ελληνικών αρχών και του καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Όπως επισήμανα, επίσης, στην κατάθεσή μου προς τον αστυνομικό υπάλληλο που ερευνά το φόνο, η επιλογή του χρόνου της δολοφονίας καθιστά περισσότερο από βέβαιη τη σχέση της δολοφονίας με την απόφασή του να αρχίσει να αποκαλύπτει διάφορες πλευρές των δραστηριοτήτων του. Ούτε ο Μιλόσεβιτς, ούτε οι άνθρωποί του στην Ελλάδα μπορούσαν να χαίρονται με την ξαφνική μεταστροφή στην αφοσίωση του Μποκάν και με την απόφασή του να αποκαλύψει την πλήρη έκταση της οικονομικής συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ Βελιγραδίου και Αθήνας.

Ειναι ισως ενδιαφερον οτι το σχολιο της Ροζα για τον Τακη Μιχα αποτελει αναπαραγωγη αναλογου σχολιου που πρωτοδημοσιευθυηκε στο ακραιο εθνικιστικο εντυπο "Αντιφωνητς" που εκδιδεται στη Θρακη και εχει στενες σχεσεις με τον επιχειρηματια κ.Εμφιετζογλου και κυκλους του Υπουργειου Εξωτερικων.

από Είστε σίγουροι; 08/05/2003 1:17 μμ.


Με αυτά που λέτε ότι υποστήριξε, για αναρχικός μου μοιάζει.

από ισχυρομνήμων 08/05/2003 4:06 μμ.


το "αναρχοφιλελεύθερος που περνάει κρίση πραγματισμού", σου κάνει;

από Κοκός 08/05/2003 4:13 μμ.


είναι τεραστίου μεγέθους νούμερο ως άτομο και μόνιμος υπερασπιστής των εγκλημάτων των Αμερικανών.

από Τάκης Τρίχας 08/05/2003 4:41 μμ.


...έλεγαν ότι ο Μίχας (τους) είχε θητεύσει στην ΟΣΕ. Μάλλον από εκεί του μείναμε οι "διεθνιστικές" του εξάρσεις (μη χέσω). Τέλος πάντων, τι σημασία έχει;

από Δείτε κι αυτό! 12/05/2003 10:28 μμ.


post image
Σας παρουσιάζω το υβριστικότατο κείμενο από το εφημεριδάκι του κου Εμφιετζόγλου, σχετικά με τον Τάκη Μίχα. Το έλαβα με φαξ και μετά το σκανάρησα αλλά πάντως διαβάζεται. Ξέρετε ποιός είναι ο κος Εμφιετζόγλου; Εθνικώς υπερήφανος μεγαλοευεργέτης της Θράκης και εργολάβος δημοσίων έργων από τους λίγους. Και προτού σπεύσετε οι (ουκ ολίγοι) ακροδεξιοί εδώ μέσα να πείτε μπράβο του του ελληνάρα, να σας ενημερώσω ότι ήταν πρόσφατα καλεσμένος στην ισραηλινή πρεσβεία, επ' ευκαιρία της αφίξεως του νέου πρέσβη. Κάτι το οποίον εμένα δεν μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη αλλά εσάς θα σας φέρει κρύο ιδρώτα!

Εικόνες:

από Θρακιώτης 12/05/2003 11:17 μμ.


Ρε έξυπνε! Τι μας λες για τον "εθνικώς υπερήφανο" Εφιεμτζόγου; Γράφεις όπως ο Ιός, ή είσαι Ιός. 1. Το εφημεριδάκι που γράφεις, δεν είναι ακροδεξιό. Εκδότης είναι ο Κ. Καραίσκος, ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ και ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΑΤΟΣ, ο οποίος έχει υποστηρίξει πολλούς μειονοτικούς στην περιοχή. Έχει στηρίξει και Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγγες. Δεν χάφτει όμως την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου στην Θράκη. Έλα να ζήσεις εδώ, και μετά μίλα. 2. Ο Μίχας ΔΕΝ είναι αριστερός. Είναι πρακτοράρα της Μοσάντ και της CIA. Το γνωρίζουμε όλοι. Και ΔΕΞΙΟΤΑΤΟΣ. Τι μας πετάς λοιπόν την κασέτα για "εθνικώς υπερήφανους"; Θέλεις να δικαιώσεις τον Μίχα; Άντε χάσου παλιοπροπαγανδιστή

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License