Η Χαμάς ευχαριστεί τη Βενεζουέλα για την απέλαση του ισραηλινού πρέσβη από τη χώρα

Σε δημόσια ανακοίνωση η οποία δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική της σελίδα, η Χαμάς θεωρεί ότι η απόφαση του Τσάβες αποτέλεσε «ένα γενναίο μέτρο» ενάντια στις «θρασύδειλες επιθέσεις» των ισραηλινών.

Η Χαμάς ευχαριστεί τη Βενεζουέλα για την απέλαση του ισραηλινού πρέσβη από τη χώρα

 

(από teleSUR, 7.1.09) http://www.telesurtv.net/noticias/secciones/nota/39887-NN/hamas-agradece-a-venezuela-expulsion-del-embajador-israeli/

 

http://www.telesurtv.net/noticias/secciones/nota/39861-NN/israel-considera-expulsar-a-diplomatico-venezolano/

 

 

Το ισλαμικό κίνημα της Χαμάς ευχαρίστησε σήμερα τη Βενεζουέλα για την απέλαση του ισραηλινού πρέσβη ενώ κάλεσε και άλλες κυβερνήσεις του κόσμου, και τις αραβικές ανάμεσά τους, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του προέδρου Τσάβες.

 

Σε δημόσια ανακοίνωση η οποία δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική της σελίδα, η Χαμάς θεωρεί ότι η απόφαση του Τσάβες αποτέλεσε «ένα γενναίο μέτρο» ενάντια στις «θρασύδειλες επιθέσεις» των ισραηλινών.

 

Σε κριτική προς την Αίγυπτο και την Ιορδανία -μοναδικές αραβικές χώρες με πλήρεις σχέσεις με το Ισραήλ- η Χαμάς εκφράζει την έκπληξή της για το γεγονός ότι δεν πήραν μια παρόμοια απόφαση να αποσύρουν τους διπλωμάτες τους από το Τελ Αβίβ.

 

Η απέλαση του ισραηλινού πρέσβη στο Καράκας, Shlomo Cohen, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας , Nicolas Maduro, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης με αφορμή τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ενώ στο επίσημο ανακοινωθέν της κυβέρνησης, αναφέρεται πως «… ο Λαός της Βενεζουέλα εκφράζει την χωρίς όρους αλληλεγγύη του στον ηρωικό Λαό της Παλαιστίνης… καταδικάζει αποφασιστικά τις κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στις οποίες προέβη το Ισραήλ και καταγγέλλει τη σχεδιασμένη εφαρμογή της Κρατικής τρομοκρατίας… ».   

 

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε επίσης την έναρξη ανθρωπιστικής αερογέφυρας με τη Γάζα.

 

 

Το Ισραήλ απελαύνει τον επιτετραμμένο εμπορικών σχέσεων της Βενεζουέλας στο Τελ Αβίβ

 

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την απέλαση του βενεζολάνου επιτετραμμένου εμπορικών σχέσεων, εκπρόσωπο της Βενεζουέλας στο Τελ Αβίβ, ως αντίποινα στην απέλαση του ισραηλινού πρέσβη στο Καράκας η οποία έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην επίθεση στη Γάζα.

 

Η Βενεζουέλα εκπροσωπείται στο Ισραήλ μόνον από έναν επιτετραμμένο εμπορικών σχέσεων, απόφαση την οποία προκάλεσαν οι θέσεις που έχει πάρει το Ισραήλ όσον αφορά τη χώρα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License