Αυτό που δεν πέτυχαν τα γκλοπς, θα το πετύχει ο αντισημιτισμός;

αναδημοσίευση

Cafe Morgenland & Terminal 119

[ Ιανουάριος / 2009]

Αυτό που δεν πέτυχαν τα γκλοπς,

θα το πετύχει ο αντισημιτισμός;

 

 

«Για κάθε γνωστό ή άγνωστο άτομο για το οποίο επιθυμούμε ή είμαστε αναγκασμένοι να σχηματίσουμε μια γνώμη, θέτουμε αδιάκοπα και με επιμονή, την ίδια στερεότυπη και τετριμμένη ερώτηση: Πως θα φερόταν αυτός ή αυτή, πως θα φερόταν αυτή ή η άλλη συλλογικότητα ή κοινωνική ομάδα εάν επαναλαμβανόταν το Άουσβιτς ή κάτι ανάλογο; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι το κυρίαρχο, το απόλυτο και καθοριστικό κριτήριο με το οποίο μετράμε και εκτιμούμε τα άτομα και τις ομάδες, τις πράξεις τους και την συμπεριφορά τους».

 

 

 

Στις 31.12.2008, πραγματοποιήθηκε μια «επαναστατική» επίθεση ενάντια στην  εβραϊκή συναγωγή του Βόλου (την παλιά την ανατίναξαν οι γερμανοί το 1943). Η επίθεση έγινε υπό την μορφή αναγραφής απειλητικών συνθημάτων στους τοίχους της συναγωγής (αλλού το λένε βεβήλωση ή ιεροσυλία) ενάντια στους έλληνες εβραίους της πόλης. Αυτή η πράξη επαίσχυντου αντισημιτισμού, αποτελεί μια προσπάθεια αλλαγής κατεύθυνσης στον αντικαθεστωτικό χώρο (η αφετηρία έγινε από το Indymedia Αθήνας που πέρασε  «προς χαράν και αγαλλίασην των αρχόντων» άρον-άρον την εξέγερση του Δεκέμβρη στα δευτερεύοντα, βάζοντας σαν κύριο θέμα το μεσανατολικό με τα απαραίτητα αντανακλαστικά και αξεσουάρ).

 

Γιατί βέβαια είναι πολύ βολικό όταν στην ελλάδα είδαμε ένα ξέσπασμα, μια εξέγερση που επιτέλους κοιτούσε «προς τα μέσα», βρήκε τον εχθρό στο ελληνικό κράτος και τα σκατά της ελληνικής κοινωνίας, επιτέθηκε ξεκάθαρα ενάντια στη ντόπια σαπίλα και το συντηρητισμό…όπου ακόμη και η κοινωνική απαλλοτρίωση («πλιάτσικο» το έλεγαν υποτιμητικά) άρχισε να ανθίζει καταχείμωνα…  τώρα να έρχονται εκείνοι οι οποίοι θα αρχίσουν να καίνε τις αμερικάνικες σημαίες, εκείνοι που θα φορτώσουν την διεθνή οικονομική κρίση και άλλον έναν πόλεμο στους εβραίους, εκείνοι που θα στοχοποιούν συναγωγές, εκείνοι που θα κοιτάξουν να «εξοστρακίσουν» την βία της εξέγερσης προς στόχους (βλέπε πρεσβείες Ισραήλ και ΗΠΑ) πιο συμβατούς με το ντόπιο εθνικισμό και τα παλιά, αγνά πατριωτικά αισθήματα που είχαμε συνηθίσει να ευλογούμε σε κάθε επαναστατική-πατριωτική επέτειο. Είναι, δε, περισσότερο βολικό όταν οι δομές που άφησε αυτή η εξέγερση πάνε πλέον να συνδεθούν με μετανάστες και εργάτες που δέχονται δολοφονικές επιθέσεις με βιτριόλι, όπως η μετανάστρια συνδικαλίστρια Κωσταντίνα Κούνεβα και όταν οι αλληλέγγυοι στην Κούνεβα επιτίθενται και τραυματίζουν έλληνες μπάτσους προς απάντηση, στον Πειραιά και αλλού. Είναι πολύ βολικό όταν θες να αποπροσανατολίσεις από τις δεκάδες προφυλακισμένους μετανάστες που άφησε πίσω της η καταστολή αυτής της εξέγερσης, είναι πολύ βολικό όταν πάνω από 50 Αλβανοί και Άραβες μετανάστες, μόνο στην Αθήνα, έχουν φάει ήδη 18μηνη φυλάκιση και πάνε για απέλαση. Είναι πολύ βολικό όταν τα ΜΑΤ τα έχουν φτύσει από το τρέξιμο που τους κάνουν χιλιάδες εξεγερμένοι και όταν παρακρατικοί και αγανακτισμένοι έλληνες φασίστες βγάζουν τα κουμπούρια και χτυπάνε στο ψαχνό. Ακριβώς αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο αντισημιτισμός, πάντα ως αντισιωνισμός, καταστέλλει ό,τι δεν κατάφεραν τα μαγικά όπλα των μπάτσων...

 

Στη δεδομένη χρονική συγκυρία είναι δεδομένο πως τέτοιες ενέργειες μόνο στόχο και αποτέλεσμα μπορούν να έχουν τη συσπείρωση ξανά γύρω από τον ελληνικό εθνικό ιστό, είτε για αντιιμπεριαλιστικούς είτε για ανθρωπιστικούς λόγους, όπου βέβαια μπορεί κανείς να διακρίνει τους μεν από τους δε. Έτσι, προσπαθούν να θάψουν ένα από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν και στην εξέγερση «Η εθνική ενότητα με αίμα είναι βαμμένη, το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι!».

 

Μέχρι τώρα μας είχε συνηθίσει κυρίως το κκε βέβαια (βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος, οχλοσύναξη «κομμουνιστών» και άλλων νοικοκυραίων κάτω από τα γραφεία της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, ουρλιάζοντας αντισημιτικά συνθήματα ενάντια στους έλληνες εβραίους), η χρυσή αυγή κι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις σε αυτές τις πρακτικές, η καθεμία βέβαια υπό το ολόδικό της «πολιτικό σκεπτικό». Τώρα ανέλαβε μια άλλη ομαδοποίηση, με υπογραφή ΑΚ (στο Βόλο). Το περίεργο της τελευταίας δράσης ήταν βέβαια πως ΑΚ Βόλου δεν υπάρχει απ’ όσο γνωρίζουμε ενώ είναι ενδεικτικό της περιόδου που διανύουμε ότι δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε αν μια τέτοια ενέργεια έγινε από νεοναζί ή άλλους. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ουκ ολίγοι από τον «χώρο» την χειροκροτούν στο Indymedia (και στον «στόχο»), χωρίς να μειώνουμε την αξία της αντίθεσης πολλών στην παραπάνω «επαναστατική» ενέργεια.

 

Η απειλή της χτεσινής «παρέμβασης» εκφράζεται με μια ρητορική ερώτηση τους σε ένα σύνθημα στους τοίχους της συναγωγής:

 

Το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί! Τίνος τη θέση έχετε; (υπογραφή Α.Κ.).

 

Αυτοί δηλαδή που κατηγορούν το Ισραήλ για συλλογική ευθύνη, το εφαρμόζουν οι ίδιοι χωρίς δισταγμό ενάντια στους έλληνες εβραίους του Βόλου.

 

Με την ερώτηση τους δεν εκφράζουν απλώς την περιέργεια τους, για να μάθουν τι γνώμη έχουν οι συμπολίτες τους, μιας και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την γνώμη των συμπολιτών αυτών για άλλα θέματα, μιας και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την αιματοβαμμένη ιστορία τους[1], αυτή που μυρίζει Ζικλον Β και κρεματόρια, για τα συναισθήματα τους, για τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Ζητάνε από τους έλληνες εβραίους του Βόλου να πάρουν θέση για τα γεγονότα στη μέση ανατολή και μάλιστα μια τέτοια θέση που να είναι καταδικαστική για το Ισραήλ, έτσι ώστε ο,τιδήποτε άλλο να τους κάνει «ενόχους εξ ορισμού». Μόνο έτσι δεν θα μπορέσουν οι στιγματισμένοι να τους ξεφύγουν.

 

Δίνουν οι ίδιοι βέβαια την απάντηση που ζητούν από τους ΑΛΛΟΥΣ, τους ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ, με το δεύτερο σύνθημα τους, μιας και πολύ πριν κάνουν την «επίσκεψη» τους στη συναγωγή, από τα γεννοφάσκια τους ήδη, γνωρίζανε τα πάντα για αυτή την υποχθόνια εγκληματική φάρα που είναι υπεύθυνη και συνένοχη για την πολιτική του Ισραήλ (σύμφωνα με την αντίφα μάλιστα, αυτοί δεν είναι καν έλληνες αλλά πολίτες ξένης και μάλιστα πράκτορες ξένης χώρας, του Ισραήλ). Έτσι για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία απαντούν οι ίδιοι με το δεύτερο σύνθημα τους:

 

Στη γενοκτονία δεν χωράνε «ουδετερότητα» και «ίσες αποστάσεις»! (υπογραφή Α.Κ.)

 

Η απειλή της σωματικής ακεραιότητας, της περιουσίας, των συναγωγών, των νεκροταφείων, των μνημείων του Ολοκαυτώματος, και γενικά ό,τι είναι ή θεωρείται εβραϊκό, εμφανίζονται σαν υπονοούμενες συνέπειες αυτών των συνθημάτων, συνέπειες που θα υποστούν οι στιγματισμένοι από τους «παρεμβαίνοντες».

 

Ποιο θα είναι λοιπόν το επόμενο βήμα, η επόμενη «επαναστατική» πράξη τους, αν δεν συμμορφωθούν στις υποδείξεις τους και κρατήσουν «ουδέτερη στάση» ή «ίσες αποστάσεις»;

Ποιες θα είναι οι επόμενες δυναμικές ενέργειες τους,  αν αυτοί που επέζησαν του Άουσβιτς και οι απόγονοι τους πάρουν θέση υπέρ του Ισραήλ; (πράγματι, δεν θέλουμε ούτε καν να τις φανταστούμε). Ήδη γράφουν πως επιτέθηκαν με μπογιές στη συναγωγή της Λάρισας – μια ψευδής πληροφορία από όσο γνωρίζουμε – προσπαθώντας να φτιάξουν κλίμα επιθέσεων σε εβραϊκούς στόχους της χώρας, συμπαρασύροντας κι άλλους από τον όχλο υπό τον μανδύα του αντισιωνισμού και της εναντίωσης γενικά… στις θρησκείες.

 

Θα το ξαναπούμε εδώ, χωρίς καμία περιστροφή. Μετά το Άουσβιτς, κάθε αντισημιτική ενέργεια και κάθε αντισημιτική απειλή, είναι συνώνυμη με την εξόντωση. Μην ξεχνάμε ότι στον προθάλαμο του Ολοκαυτώματος, είχαμε παράλληλα με την ελεύθερη προπαγάνδιση της κατωτερότητας και βλαβερότητας των υποχθόνιων εβραίων (αυτό δηλαδή που αρθρογράφος της Βαβυλωνίας θεωρεί «ελευθερία γνώμης»), τις επιθέσεις σε εβραϊκές συναγωγές (πχ. «νύχτα των κρυστάλλων»), κατοικίες, μαγαζιά κλπ. Τότε γράφανε  στους τοίχους των συναγωγών  «Juda verrecke!» («θάνατος στους εβραίους») ή «kauft nicht bei Juden!» («μην αγοράζετε από τους εβραίους») κ.α. Το ότι πριν 70 σχεδόν χρόνια δεν γράφανε τα ίδια που γράφουν σήμερα, οφείλεται απλά και μόνο στο γεγονός ότι τότε δεν είχαμε το μεσανατολικό ζήτημα. Σε τίποτε άλλο.

 

Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια και κάθε έκφραση απειλής ενάντια στους έλληνες εβραίους και υποσχόμαστε να κάνουμε τα πάντα ώστε να αναχαιτιστούν με κάθε μέσο τέτοιες ενέργειες, ώστε  είτε ως άτομα είτε ως ισραηλιτικές κοινότητες να αποφασίζουν όλοι και όλες ελεύθερα, αν θα είναι υπέρ ή κατά του Ισραήλ, αν θα κρατάνε ουδέτερη ή όχι στάση κλπ., χωρίς να τολμά κανείς να τους αναγκάζει να υπογράφουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης .

 

Απαιτούμε από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, απαιτούμε από κάθε άτομο και συλλογικότητα, την καταδίκη και απομόνωση τέτοιων ενεργειών και ομάδων, σαν φαινόμενα αντισημιτικού βόθρου, ρατσιστικής συμπεριφοράς και πατριωτικής έξαρσης.

 

Απαιτούμε από τον χώρο εκείνων των διανοουμένων που γράφουν αφηρημένα, βαρύγδουπα άρθρα ενάντια στον αντισημιτισμό και ρατσισμό, να καταδικάσουν το συγκεκριμένο.

 

Η σιωπή είναι συνενοχή!

 

Κάτω τα ξερά σας από τους έλληνες εβραίους!

 

 

Café Morgenland – αντιφασιστική ομάδα μεταναστών από τη Γερμανία

 

Terminal 119 – για την κοινωνική και ατομική αυτονομία

 

03/01/09


[1] Οι διωγμοί άρχισαν ήδη από τον Οκτώβρη του 1943. Στις 25 Μαρτίου του 1944 συνελήφθησαν και στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου και εξοντώθηκαν. Συνολικά 227 Εβραίοι από τον Βόλο έχασαν την ζωή τους («Χρονικά», ΚΙΣ). Χάρις στις προσπάθειες που κατέβαλαν ο αρχιραβίνος Πεσσάχ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωακείμ και τμήματα του ΕΑΜ, σώθηκε το 74% των Εβραίων του Βόλου. Σήμερα ο «εβραϊκός κίνδυνος» στο Βόλο  φτάνει μόλις τους περίπου 120 επιζώντες του Oλοκαυτώματος και των απογόνων τους.

από αυτός 03/01/2009 1:57 μμ.


Γράψατε δέκα σελίδες για δυό συνθήματα στην συναγωγή του βόλου, και δεν αφιερώσατε μια γραμμή για τις ωμές δολοφονίες στη γάζα. Προφανώς και όταν δολοφονούνται παιδιά, άμαχοι, ισοπεδώνονται κατοικίες και κόσμος γίνεται πρόσφυγας απο μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή σαν αυτή του ισραήλ δεν χωράνε ουδετερότητες. Προφανώς εσείς έχετε διαλέξει στρατόπεδο.

Να υποθέσω οτι οπου να ναι θα σας δούμε κι εσάς σε καμια διαδήλωση με εβραϊκές σημαίες όπως τα συντρόφια σας στη γερμανία;

---
* ΣΟ προσπάθησα να ανοίξω συζήτηση για το άρθρο και να το βάλω εκεί αλλά μου βγάζε database error και το βαλα εδώ.

Δεν μπορείς να βγάζεις πολιτικά συμπεράσματα από το τί γράφεται στο ιντυμίντια, εκτός κι αν η μόνη πραγματικότητα όπου ζεις και παρεμβαίνεις είναι το ιντιμίντια. ευχαριστώ.

από apopanw 03/01/2009 2:37 μμ.


Εμένα και άλλους, πολλά ζητήματα που θίγονται στο κείμενο με βρίσκουν σύμφωνο. ΄Ισως (δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω)σε έναν βαθμό και κάποιους άλλους που αυτή την στίγμη κάνουν πορεία για την Κούνεβα, και όχι προς την ισραηλινή πρεσβεία να κάψουν σημαίες του ισραήλ και της αμερικής. 'Ελεος πια με τον "αντι-σιωνισμό", το μόνο που μπορούμε να είμαστε ως "έλληνες", είναι ανθέλληνες, ούτε αντισιωνιστές ούτε άντιθετοι σε κανέναν άλλον εθνικισμό πέραν του ελληνικού για την ώρα. Δεν γουστάρουμε όλοι ιντιφάντα, μάρτυρες του Αλάχ και Χαμάς που δεν μπορώ να καταλάβω πως οι όλοι αυτοί προωθούν το ζήτημα της εξέγερσης και της επαναστάσης και αξίζουν την αλληλεγγύη μας. 'Οσοι γουστάρετε δικαίωμα σας αλλά μην μετατρέπετε τον "αντι-σιωνισμό" ντε και καλά σε ζητούμενο για όλους μας.

από αυτός 03/01/2009 2:48 μμ.


σορρυ που αντιδράσαμε στους βομβαρδισμούς.
Δεν θα ξανασυμβεί

Άλλο οι Εβραίοι, όπου και εάν ζουν και άλλο το κράτος του Ισραήλ.

Οποιαδήποτε επίθεση απέναντι σε συναγωγές ή άλλους Εβραϊκούς “στόχους” στην Ελλάδα και όπου αλλού στην Ευρώπη ή τον υπόλοιπο κόσμο έχει σαφώς αντισημιτικό χαρακτήρα και πρέπει να είμαστε εχθρικοί απέναντι της. Η ταύτιση των Εβραίων όλου του κόσμου με το κράτος του Ισραήλ, το καθεστώς Απαρχάϊντ και την γενοκτονία των Παλαιστινίων οδηγεί όχι μόνο σε αντισημιτικές και ρατσιστικές αντιλήψεις αλλά ακόμα παραπέρα βοηθάει τους φασίστες με το πρόσχημα της υπεράσπισης του παλαιστινιακού λαού να βρουν λόγο ύπαρξης και ακροατήριο.

Ας μην ξεχνάμε όχι μόνο τους Ισραηλινούς Αναρχικούς και Αριστερούς Διεθνιστές ή τους Ισραηλινούς Αρνητές Στράτευσης και Αντιρρησίες Συνείδησης που μέσα στο ίδιο το Ισραηλινό κράτος δίνουν την μάχη ενάντια στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και τις χιλιάδες Εβραίους σε όλο τον κόσμο που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις ενάντια στην στρατιωτική επίθεση στην Παλαιστίνη, που καταδικάζουν και αρνούνται την πολιτική του Ισραηλινού κράτους.

Η καταδίκη της γενοκτονίας που συντελεί το κράτος του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό είναι αδιαπραγμάτευτη. Καμία επίκληση της μοναδικότητας του Άουσβιτς δεν μπορεί να την συσκότιση την σφαγή που λαμβάνει χώρα αυτές στην Παλαιστίνη. Έτσι και αλλιώς κάθε εποχή έχει τα δικά της Άουσβιτς, και εάν ακόμα στις μέρες μας δεν έχουμε δει το σύγχρονο μας Άουσβιτς, στην Γάζα βλέπουμε το σύγχρονό γκέτο της Βαρσοβίας. Δεν μπορούμε παρά να συγκρίνουμε την αντίσταση των Παλαιστινίων με εκείνη των Εβραίων του γκέτο της Βαρσοβίας που δεν δέχτηκαν να ακολουθήσουν την τύχη του αμνού επί σφαγή και δώσανε την ύστατη μάχη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η αλληλεγγύη μας απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό δεν μας ταυτίζει με την Χαμάς ή την Φατάχατ. Ακόμα και μέσα στην λωρίδα της Γάζας ή στην Δυτική Όχθη υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, καταπιεστές και καταπιεζόμενοι Ξέρουμε καλά ότι ακόμα και εκεί στην Παλαιστίνη παράλληλα με τους βομβαρδισμούς του κράτους του Ισραήλ διεξάγεται και ένας ταξικός πόλεμος. Ξέρουμε ότι ακόμα και αυτές οι μπόμπες του Ισραηλινού Στρατού σε κάποιους Παλαιστίνιους φέρνουν καταστροφή και θάνατο και σε κάποιους άλλους πλούτο και εξουσία. Ξέρουμε καλά ότι εκεί στην Παλαιστίνη, ακόμα και τώρα που κανείς δεν ξέρει εάν θα ζει την άλλη στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται ταξικά και διεθνιστικά Εάν θέλουμε να ταυτιστούμε με κάποιους πολιτικά είναι με αυτούς τους Ανθρώπους.

Η αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, το αίτημα μας να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού, καθώς και για άμεση αποχώρηση του από τα Παλαιστινιακά εδάφη, δεν μειώνει τα αντανακλαστικά μας απέναντι στον Ρατσισμό, τον Εθνικισμό, το Μιλιταρισμό, τον Αντισημιτισμό τον Θρησκευτικό Φονταμενταλισμός όλων των θρησκειών.

ola

από kala 03/01/2009 3:53 μμ.


όλα πολύ ωραία τα είπες φίλε και συμφωνούμε, τη σύγκριση με το γκέτο της βαρσοβίας και τη λέξη γενοκτονία τι τις ήθελες; Δεν χρειάζεται να επικαλεστούμε κανέναν ξένο όρο για να συγκινήσουμε και να συγκινηθούμε για το σημερινό δράμα των Παλαιστινίων.

Επειδή βαριέμαι λιγάκι να αναλύσω, σε παραπέμπω εδώ να δεις κατά το ελάχιστο τι ήταν το γκέτο της βαρσοβίας

http://en.wikipedia.org/wiki/Warsaw_Ghetto

και να μου πεις τι κοινό βλέπεις μετά μεταξύ Γάζας και Γκέτο βαρσοβίας (πχ γιατί δημιουργήθηκε η κάθε μια "κοινότητα", από τι άτομα αποτελούταν/ αποτελείται η κάθε μία κοινότητα, αν ετίθετο θέμα πολεμικής σύρραξης τότε μεταξύ δύο αντίπαλων παρατάξεων, ποιο θα ήταν το μέλλον των εβραίων αν δεν αντιστέκονταν ούτως ή άλλως, ποιά ήταν τότε η αντίστοιχη Δυτική Όχθη όπου σήμερα κανείς Παλαιστίνιος εκεί δεν κινδυνεύει κτλ)

Όσον αφορά τον όρο γενοκτονία, είναι αρκετά προβληματικός στα λόγια σου γιατί τότε... ένας άλλος όρος πρέπει να βρεθεί για να περιγράψει τις γενοκτονίες των Αρμενίων (1,5 εκατομμύριο κόσμος με άγριο κυνήγι και εντός ελάχιστων ημερών) και των εβραίων (περίπου 6 εκατομμύρια κόσμος μετά από μια συστηματική βιομηχανία θανάτου με θαλάμους και κρεματόρια η οποία στήθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα σε 5 περίπου χρόνια).

από υποννοούμενο 03/01/2009 4:25 μμ.


«Για κάθε γνωστό ή άγνωστο άτομο για το οποίο επιθυμούμε ή είμαστε αναγκασμένοι να σχηματίσουμε μια γνώμη, θέτουμε αδιάκοπα και με επιμονή, την ίδια στερεότυπη και τετριμμένη ερώτηση: Πως θα φερόταν αυτός ή αυτή, πως θα φερόταν αυτή ή η άλλη συλλογικότητα ή κοινωνική ομάδα εάν επαναλαμβανόταν το Άουσβιτς ή κάτι ανάλογο; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι το κυρίαρχο, το απόλυτο και καθοριστικό κριτήριο με το οποίο μετράμε και εκτιμούμε τα άτομα και τις ομάδες, τις πράξεις τους και την συμπεριφορά τους».

Με μόνο ένα, και μάλιστα τέτοιο, κριτήριο δεν πας πουθενά. Καταρχήν, η απάντηαη είναι εντελώς υποθετική και συνήθως δίνεται από τους ίδιους που θέτουν το ερώτημα. Κατά δεύτερον, φανερώνει με σαφήνεια, έναν αυτοαποκλεισμό από το προβληματισμένο κομμάτι της κοινωνίας που θέτει συνεχώς ερωτήματα, επίκαιρα και ουσιαστικά, που ζητούν επίκαιρες και όχι υποθετικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με το "απόλυτο και καθοριστικό" κριτήριο σας, λοιπόν, πώς εκτιμάτε τους εαυτούς σας, τις ομάδες σας, τις πράξεις σας και τη συμπεριφορά σας σχετικά με το ("κάτι ανάλογο") Άουσβιτς που συμβαίνει σήμερα και όχι μόνο, στην Παλαιστίνη και όχι μονο?

Αρκετά,όμως, με το Άουσβιτς. Το έχετε πάρει εργολαβία. Λες και δεν πέθαναν εκεί εκατομμύρια άνθρωποι που δεν ήταν Εβραίοι. Λέτε "Ολοκαύτωμα" και το θεωρείτε κάτι αποκλειστικά "δικό" σας. Λες και ήσασταν ο μόνος λαός που υπέφερε στο Β΄ Π.Π. ενώ δεν πολεμήσατε καν. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι χρησιμοποιείτε μια από τις σκοτεινότερες στιγμές τις ιστορίας για να δικαιολογήσετε άλλες παρόμοιες, στις οποίες εσείς τώρα είστε οι θύτες.

Με το δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο αναφέρομαι όχι εν γένει στους Εβραϊκής καταγωγής ανθρώπους, αλλά στο κράτος του Ισραήλ, αυτούς που το στηρίζουν και αυτούς που θεωρούν τους εαυττούς τους εν γένει "περιούσιο λαό", δικαιολογημένους να διαπράττουν ανήκουστα εγκλήματα και γενοκτονίες, μόνο και μόνο επειδή τα ίδια έχουν πάθει οι παππούδες τους.

Πάρτε θέση λοιπόν. Μην κρύβεστε πίσω από πολυκαιρισμένες καραμέλες όπως το Άουσβιτς και ο δήθεν αντισημιτισμός. Μιλήστε για το ΤΩΡΑ.

Γιατί, ενώ όλος ο κόσμος πανηγύρισε πριν 25 σχεδόν χρόνια την πτώση ενός τείχους του αίσχους, χτίζετε σήμερα ένα καινούργιο και μάλιστα σε γη που ανήκει σε άλλους?

Γιατί με ένα απλό "τρομοκράτες" πετάτε έναν ολόκληρο λαό σε ένα τσουβάλι? Ένα λαό που στη ΔΙΚΗ ΤΟΥ γη, εκεί που ζει χιλιάδες χρόνια, πολεμάει για τη ανεξαρτησία ΤΟΥ.

Οφείλετε να πάρετε θέση. Αν οι ίδιοι θεωρείτε τους εαυτούς σας κομμάτι της κοινωνίας και όχι "το κάτι άλλο".

από Ένας 03/01/2009 5:25 μμ.


Λες: "Αλλο οι Εβραιοι, οπου και εαν ζουν και αλλο το κρατος του Ισραηλ".
Στο Ισραήλ τουλάχιστον, το 95% στηρίζει τους βομβαρδισμούς. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να μη γίνεται ταύτιση; Με αυτή τη λογική, επειδή υπάρχει και ένα 5% μπάτσων που δεν είναι γουρούνια, θα έπρεπε να κόψουμε το "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι". Θά' πρεπε;

από ζητήσαν 03/01/2009 5:56 μμ.


και ζητούν, όσοι το κάνουν, απ' τους έλληνες εβραίους να πάρουν θέση;

από 222 03/01/2009 6:48 μμ.


τι να πεις για αν θρωπους που ΠΟΤΕ δεν εχουν καταδικασει τα εγκληματα και γραφουν κειμενα για εναν καλως γραμμενο τοιχο;  οτι λεμε για αυτους που  συγκρινουν ΖΩΕς  και ΒΙΤΡΙΝΕς.

 

υ.γ:  προφανως και δεν ειμαστε με την ΧΑΜΑς σταματειστε καποιοι να προβοκαρετε..λιγη ντροπη απεναντι στους νεκρους ρεεεεεε


Ενώ
Αυτοι που εξεγείρονται στην Παλαιστινη...είναι φοντεμενταλιστες,αντισημίτες,ομοφοβικοι,ισλαμιστές.

Αυτοι που εξεγειρονται στην Ελλάδα είναι.....μικροαστοι,πλιατσικολογοι,κωλοπαιδα.

Αυτοι που εξεγειρονται στην Γαλλια είναι..................αλήτες

Αυτά μας λένε.

Αν θέλουν οι "συντροφοι" που μας βγάζουν ολους Αντισημίτες,ας πάνε στην Γάζα να ζήσουν χωρις φάρμακα,χωρις τροφη με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ του Ισραηλ να σε σκοτώνουν κάθε μέρα.
http://www.pflp.ps/english/?q=campaign-remove-terrorist-designations

Μια κωλοσυναγωγή βάφτηκε στο Βολο,και βγήκαν καταγγελιες για Αντισημιτισμο.
400 άτομα πεθανανε,αλλά κουβέντα δεν ειπανε.

Ποση υποκρισια χωράει λοιπον?

από μμμ 03/01/2009 7:20 μμ.


Στο ερωτημα για ποιο λογο ζηταει κανεις απο τους Ελληνες, και οποιας αλλης εθνικοτητας εβραιους να παρουν δημοσια θεση μπορει κανεις να απαντησει ως εξης αν ειναι καλοπροαιρετος.
Γιατι ηγνωμη αυτων των ανθρωπων εχει μια βαρυνουσα σημασια δεδομενης της κοινης καταγωγης τους. Γι'αυτον το λογο(και για αυτον) αλλωστε εχουν σημασια και οι δηλωσεις γνωστων εβραιων για το ζητημα οπως ο Τσομσκυ και τοσοι αλλοι.
Δεν προκειται απαραιτητα λοιπον για αποδωση ευθυνων στους απανταχου εβραιους το να γραψει κανεις συνθηματα στο σημειο που συναντουνται, ποσω μαλλον που τα συνθηματα δεν ηταν ουτε υβριστικα ουτε απειλιτικα ,οπως με φοβερη μαεστρια παν να αποδειξουν οι τερμιναλ, τρομαρα τους.

Οτι δεν έχει να κάνει με τους Ελληνες εβραιους (σε καταγωγή η θρήσκευμα).
Αλλά με την Ισραηλινη θρησκεια που οπως ολες οι θρησκειες λειτουργούν ως αφορμή για εθνικισμούς.
Δεν έχεις ακούσει να λένε ΕΠΟΙΚΟΙ του Ισραηλ,εδώ ειναι" η γη μας που μας την έδωσε ο θεός ως γη της επαγγελιας" και να δικαιολογούν τις σφαγες στου Παλαιστινιους?

Αλλά ρε παιδια έλεος πια.Στην Θεσσαλονική κάθε μέρα βάφονται εκλησιες,και κουβέντα δε λέγεται.Στη Γάζα σφάζονται σε γκέττο κατα εκαντοτάδες οι Παλαιστινιοι και δε τρεχει τιποτα...
Οτι και να κάνουμε θα ειμαστε πάντα αντισημιτες για αυτους...μέχρι την σφαγή ολων των Παλαιστινιων.
Αλλώστε οι ιδιοι που μας κατηγορούν για Αντισημιτισμο,κατηγορούν συλλήβδην ρατσιστικά τον Ελληνικο λαό για αντισημιτισμο.
Ειτε ήσουν στους Φασιστες(που κατέδιδαν τους Εβραιους)είτε στο ΕΑΜ(που έσωζε Εβραιους)για αυτούς εισαι Αντισημιτης(στα κειμενα τους το λενε).


Ο Αντισημιτισμος το όχημα για τις νέες γενοκτονιες.
σφάξτε ρημάξτε σκοτώστε γκετοποιηστε ελεύθερα!

  ...και όλους... Θυμίζω ένα εξαίρετο κείμενο ενός αγγλοεβραίου, που γράφτηκε το 2006, κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στο Λίβανο. Φυσικά αυτά που γράφει ισχύουν και τώρα. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=559645

από αυτός που έκανε την ερώτηση 03/01/2009 8:28 μμ.


που έχουν κάνει δηλώσεις, δεν τις έχουν κάνει σαν εβραίοι και δεν ξέρω κι αν τους ζήτησε κανείς να πάρουν θέση σαν εβραίοι. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι σημασία έχει αν οι έλληνες εβραίοι της συναγωγής έχουν θέση κατά του ισραήλ ή το δικαιολογούν. Η σφαγή των παλαιστίνιων απ το ισραήλ είναι προφανές ότι είναι σφαγή, δεν έχει καμία βαρύτητα η γνώμη τους, δεν πρόκειται να επιρεάσει κανένα
Σ' αυτή τη λογική θάπρεπε όπου βλέπουμε κτίριο που στεγάζει κάποιο σύλλογο ή σωματείο να γράφουμε σύνθημα και να ζητάμε να πάρει θέση για τη δολοφονία του Αλέξη και για την εξέγερση.

από αναρχικός 03/01/2009 8:36 μμ.


Τι αποφεύγουν να αναγέρουν στο κείμενο τους οι φίλοι του κράτους του ισραήλ;Μα φυσικά το γεγονός της σύμπνοιας της ισραηλινής κοινωνίας(εν'ος τεράστιου ποσοστού της για την ακρίβεια) στην εξόντωση των παλαιστινίων.!Οι έλληνες νοικοκυραίοι βρίσκονται συχνά στο στόχαστρό τους -και δίκαια.Οι ισραηλινοί αντιστοιχοί τους;ποτέ!Η ανάγκη τους να διαχωριστούν από τους αναρχικούς και τους αγωνιστές που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των εξεγερμένων παλαιστινίων, που αποτελούν το καταπιεσμένο προλεταριάτο,καθώς και το ιδεολογικό τους κλουβί τους οδηγούν στο να στέκονται μέσα από τις αναλύσεις τους δίπλα στο ισραηλινό κράτος και τα ισραηλινά αφεντικά που εκμεταλλεύονται καταπιέζουν και δολοφονούν τους παλαιστίνιους οι οποίοι τόσο ταξικά όσο και με βάση την εξέγερση τους έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μου.Σε ότι αφορά την αυτονομία των σαλονιών που εκφράζουν οι terminal τίποτα δεν μας ενώνει.. 

από Αυτόνομος 03/01/2009 9:56 μμ.


Το γκέτο, η γενοκτονία

ΝΑΙ ΓΚΕΤΟ! Τόσο η λουρίδα της Γάζας όσο και η Δυτική Όχθη αποτελούν τεράστια γκέτο στα όποια όχι μόνο έχουν καταφύγει χιλιάδες πρόσφυγές από άλλα μέρη της Παλαιστίνης, αλλά ουσιαστικά οι άνθρωποι που ζουν εκεί δεν θα μπορούσαν επιβιώσουν εάν δεν υπήρχε η “ανθρωπιστική βοήθεια”. Ας μην ξεχνάμε ότι η λουρίδα της Γάζας είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου. Το στρατικοποιημένο κράτος του Ισραήλ μέσω του ελέγχου των τροφίμων, των φαρμάκων, του νερού και των καυσίμων των επικοινωνιών, των μετακινήσεων, τα μπλόκα, οι περιπολίες, η αφαίρεση των παραγωγικών πόρων και του νερού ασκούν μια από τις πιο αποκρουστικές μορφές ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ πάνω στον Παλαιστινιακό πληθυσμό. Μια βιοπολιτική εξουσία που σαν στόχο έχει να απλός να λυγίσει το ηθικό και την αντίσταση των Παλαιστινίων, αλλά να κυριαρχήσει πάνω τους μέσω τους ελέγχου όλων των όρων της ζωής τους. Τα τεράστια κλουβιά μέσα στα οποία το Ισραηλινό κράτος έχει κλείσει τον Παλαιστινιακό λαό είναι ίσως εικόνες από το μέλλων για το πώς σκοπεύει ο καπιταλισμός να διαχειριστεί τους πληθυσμούς που “περισσεύουν” από την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Τόσο στο γκέτο της Βαρσοβίας όσο και στα γκέτο της Παλαιστίνης η αντίσταση όσο μάταια και αν φαντάζει είναι όρος για την αξιοπρέπεια και χωρίς την αξιοπρέπεια δεν υπάρχει ανθρώπινη υπόσταση. Και στις δυο περιπτώσεις δεν μπορούμε να μιλάμε για εμπόλεμη κατάσταση. Η υπεροπλία τους ενός από τα δυο μέρη δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την άποψη. Το να συγκρίνεις στρατιωτικά τις ρουκέτες της Χαμάς με τον στρατό του Ισραήλ είναι να συγκρίνεις τις πέτρες των εξεγερμένων στην Ελλάδα με τα περίστρόφα της Αστυνομίας. Όσοι στην περίπτωση της Παλαιστίνης βλέπουν έναν πόλεμο με “παράπλευρες απώλειες” αναπαράγουν την ρητορική των ΝΑΤΟΪΚΩΝ σε όλους τους πολέμους- αστυνομικές επιχειρήσεις του στρατιωτικού βραχίονα της Αυτοκρατορίας.

ΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! Μια γενοκτονία διάρκειας που δεν μετράει μονάχα τις δεκάδες χιλιάδες θυμάτων από τις βόμβες και τις σφαίρες του Ισραηλινού Στρατού στα γκέτο της Παλαιστίνης και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Λίβανο και την Ιορδανία, αλλά και τις ακόμα πιο πολλές δεκάδες χιλιάδες θυμάτων χάσανε την ζωή της μέσω της ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ του κράτους του Ισραήλ πάνω στον Παλαιστινιακό λαό. Όλες και όλους αυτούς που χάσανε την ζωή τους στα νοσοκομεία γιατί δεν υπήρχαν τα φάρμακα που χρειάζονταν ή στα βομβαρδισμένα χειρουργεία, στα ασθενοφόρα που δεν μπόρεσαν να περάσουν τα μπλόκα του Ισραηλινού Στρατού.

Η τεράστια ευθύνη του κράτους του Ισραήλ για αυτή την μορφή της ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ πάνω στο παλαιστινιακό λαό έχει μια ακόμα πτυχή. Την εξουσία πάνω στον πληθυσμό του κράτους του Ισραήλ. Το στρατικοποιημένο καθεστώς του Ισραήλ είναι ένα καθεστώς που επιβιώνει και επιβάλει την κυριαρχία του πάνω στους υπηκόους του μέσω του μιλιταρισμού και του φόβου. Οι ρουκέτες της Χαμάς μπορεί να έχουν μηδαμινή ευστοχία σε πραγματικούς στόχους και οι άμαχοι Ισραηλινοί που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από αυτές να είναι ελάχιστη μπροστά στους Παλαιστινίους. Έχουν όμως τεράστια ευστοχία στο να βοηθάνε το στρατικοποιημένο καθεστώς του Ισραήλ να ελέγχει τον πληθυσμό του και να τον κάνει να αποδέχεται την πολιτική του πολέμου και τις γενοκτονίας. Αντίστοιχα η στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ είναι βούτυρο στο ψωμί της Χαμάς.

Σήμερα χιλιάδες Ισραηλινοί βρέθηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην βαρβαρότητα του Ισραηλινού καθεστώτος και την σφαγή στην Λουρίδα της Γάζας. Όσο έστω και μια μικρή μειοψηφία ισραηλινών αντιστέκεται και κρατάει την σημαία του Διεθνισμού δεν μπορούμε να ταυτίσουμε το κράτος του Ισραήλ με τους Ισραηλινούς. Πόσο άλλωστε τους Εβραίους που δεν είναι πολίτες τους Ισραήλ!

Όχι μόνο από αλληλεγγύη σε αυτούς τους συντρόφους που δίνουν την δικά τους μάχη. Αλλά γιατί όταν ταυτίζεις τους λαούς με τα κράτη έχεις περάσει ήδη στον τρόπο ανάλυσης των κυρίαρχων!

Δεν μπορούμε να μπούμε σε μια λογική ίσων αποστάσεων. Το ότι δεν ταυτιζόμαστε πολιτικά με την Χαμάς και δεν την θεωρούμε κομμάτι του επαναστατικού κινήματος ή έστω εχθρό του καπιταλισμού, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να συμψηφίσουμε την δράση της με αυτή του κράτους του Ισραήλ. Το κράτος του Ισραήλ είναι ένα κράτος ενταγμένο στο πολύπλοκό σύστημα των καπιταλιστικών κρατών και έχει από την ανοχή μέχρι και την υποστήριξη τους στην βαρβαρότητα του στην Παλαιστίνη. Η Χαμάς είναι μια Θρησκευτικο-πολιτικο-κοινωνική-στρατιωτική δομή που πήρε την εξουσία στα Παλαιστινιακά εδάφη, ακριβώς πάνω στην αδυναμία των άλλων πολιτικών δυνάμεων (ΦΑΤΑΧ, Αριστερά) να δώσουν μια προοπτική στον Παλαιστινιακό λαό. Θα ήταν (άστοχο το παράδειγμα αλλά δεν βρίσκω τώρα καλύτερο) να συγκρίνουμε την εξουσία μια συμμορίας σε μια φαβέλα με την εξουσία του κράτους και της αστυνομίας.

Ο αγώνας μας ενάντια στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και ενάντια στην βαρβαρότητα του Ισραηλινού κράτους περνάει και μέσα από τον αγώνα μας ενάντια στον Αντισημιτισμό.

από βόρειος 03/01/2009 10:04 μμ.


HOWL

For Carl Solomon

I

I saw the best minds of my generation destroyed by
madness, starving hysterical naked,
dragging themselves through the negro streets at dawn
looking for an angry fix,
angelheaded hipsters burning for the ancient heavenly
connection to the starry dynamo in the machin-
ery of night,
who poverty and tatters and hollow-eyed and high sat
up smoking in the supernatural darkness of
cold-water flats floating across the tops of cities
contemplating jazz,
who bared their brains to Heaven under the El and
saw Mohammedan angels staggering on tene-
ment roofs illuminated,
who passed through universities with radiant cool eyes
hallucinating Arkansas and Blake-light tragedy
among the scholars of war,
who were expelled from the academies for crazy &
publishing obscene odes on the windows of the
skull,
who cowered in unshaven rooms in underwear, burn-
ing their money in wastebaskets and listening
to the Terror through the wall,
who got busted in their pubic beards returning through
Laredo with a belt of marijuana for New York,
who ate fire in paint hotels or drank turpentine in
Paradise Alley, death, or purgatoried their
torsos night after night
with dreams, with drugs, with waking nightmares, al-
cohol and cock and endless balls,
incomparable blind; streets of shuddering cloud and
lightning in the mind leaping toward poles of
Canada & Paterson, illuminating all the mo-
tionless world of Time between,
Peyote solidities of halls, backyard green tree cemetery
dawns, wine drunkenness over the rooftops,
storefront boroughs of teahead joyride neon
blinking traffic light, sun and moon and tree
vibrations in the roaring winter dusks of Brook-
lyn, ashcan rantings and kind king light of mind,
who chained themselves to subways for the endless
ride from Battery to holy Bronx on benzedrine
until the noise of wheels and children brought
them down shuddering mouth-wracked and
battered bleak of brain all drained of brilliance
in the drear light of Zoo,
who sank all night in submarine light of Bickford's
floated out and sat through the stale beer after
noon in desolate Fugazzi's, listening to the crack
of doom on the hydrogen jukebox,
who talked continuously seventy hours from park to
pad to bar to Bellevue to museum to the Brook-
lyn Bridge,
lost battalion of platonic conversationalists jumping
down the stoops off fire escapes off windowsills
off Empire State out of the moon,
yacketayakking screaming vomiting whispering facts
and memories and anecdotes and eyeball kicks
and shocks of hospitals and jails and wars,
whole intellects disgorged in total recall for seven days
and nights with brilliant eyes, meat for the
Synagogue cast on the pavement,
who vanished into nowhere Zen New Jersey leaving a
trail of ambiguous picture postcards of Atlantic
City Hall,
suffering Eastern sweats and Tangerian bone-grind-
ings and migraines of China under junk-with-
drawal in Newark's bleak furnished room,
who wandered around and around at midnight in the
railroad yard wondering where to go, and went,
leaving no broken hearts,
who lit cigarettes in boxcars boxcars boxcars racketing
through snow toward lonesome farms in grand-
father night,
who studied Plotinus Poe St. John of the Cross telep-
athy and bop kabbalah because the cosmos in-
stinctively vibrated at their feet in Kansas,
who loned it through the streets of Idaho seeking vis-
ionary indian angels who were visionary indian
angels,
who thought they were only mad when Baltimore
gleamed in supernatural ecstasy,
who jumped in limousines with the Chinaman of Okla-
homa on the impulse of winter midnight street
light smalltown rain,
who lounged hungry and lonesome through Houston
seeking jazz or sex or soup, and followed the
brilliant Spaniard to converse about America
and Eternity, a hopeless task, and so took ship
to Africa,
who disappeared into the volcanoes of Mexico leaving
behind nothing but the shadow of dungarees
and the lava and ash of poetry scattered in fire
place Chicago,
who reappeared on the West Coast investigating the
F.B.I. in beards and shorts with big pacifist
eyes sexy in their dark skin passing out incom-
prehensible leaflets,
who burned cigarette holes in their arms protesting
the narcotic tobacco haze of Capitalism,
who distributed Supercommunist pamphlets in Union
Square weeping and undressing while the sirens
of Los Alamos wailed them down, and wailed
down Wall, and the Staten Island ferry also
wailed,
who broke down crying in white gymnasiums naked
and trembling before the machinery of other
skeletons,
who bit detectives in the neck and shrieked with delight
in policecars for committing no crime but their
own wild cooking pederasty and intoxication,
who howled on their knees in the subway and were
dragged off the roof waving genitals and manu-
scripts,
who let themselves be fucked in the ass by saintly
motorcyclists, and screamed with joy,
who blew and were blown by those human seraphim,
the sailors, caresses of Atlantic and Caribbean
love,
who balled in the morning in the evenings in rose
gardens and the grass of public parks and
cemeteries scattering their semen freely to
whomever come who may,
who hiccuped endlessly trying to giggle but wound up
with a sob behind a partition in a Turkish Bath
when the blond & naked angel came to pierce
them with a sword,
who lost their loveboys to the three old shrews of fate
the one eyed shrew of the heterosexual dollar
the one eyed shrew that winks out of the womb
and the one eyed shrew that does nothing but
sit on her ass and snip the intellectual golden
threads of the craftsman's loom,
who copulated ecstatic and insatiate with a bottle of
beer a sweetheart a package of cigarettes a can-
dle and fell off the bed, and continued along
the floor and down the hall and ended fainting
on the wall with a vision of ultimate cunt and
come eluding the last gyzym of consciousness,
who sweetened the snatches of a million girls trembling
in the sunset, and were red eyed in the morning
but prepared to sweeten the snatch of the sun
rise, flashing buttocks under barns and naked
in the lake,
who went out whoring through Colorado in myriad
stolen night-cars, N.C., secret hero of these
poems, cocksman and Adonis of Denver-joy
to the memory of his innumerable lays of girls
in empty lots & diner backyards, moviehouses'
rickety rows, on mountaintops in caves or with
gaunt waitresses in familiar roadside lonely pet-
ticoat upliftings & especially secret gas-station
solipsisms of johns, & hometown alleys too,
who faded out in vast sordid movies, were shifted in
dreams, woke on a sudden Manhattan, and
picked themselves up out of basements hung
over with heartless Tokay and horrors of Third
Avenue iron dreams & stumbled to unemploy-
ment offices,
who walked all night with their shoes full of blood on
the snowbank docks waiting for a door in the
East River to open to a room full of steamheat
and opium,
who created great suicidal dramas on the apartment
cliff-banks of the Hudson under the wartime
blue floodlight of the moon & their heads shall
be crowned with laurel in oblivion,
who ate the lamb stew of the imagination or digested
the crab at the muddy bottom of the rivers of
Bowery,
who wept at the romance of the streets with their
pushcarts full of onions and bad music,
who sat in boxes breathing in the darkness under the
bridge, and rose up to build harpsichords in
their lofts,
who coughed on the sixth floor of Harlem crowned
with flame under the tubercular sky surrounded
by orange crates of theology,
who scribbled all night rocking and rolling over lofty
incantations which in the yellow morning were
stanzas of gibberish,
who cooked rotten animals lung heart feet tail borsht
& tortillas dreaming of the pure vegetable
kingdom,
who plunged themselves under meat trucks looking for
an egg,
who threw their watches off the roof to cast their ballot
for Eternity outside of Time, & alarm clocks
fell on their heads every day for the next decade,
who cut their wrists three times successively unsuccess-
fully, gave up and were forced to open antique
stores where they thought they were growing
old and cried,
who were burned alive in their innocent flannel suits
on Madison Avenue amid blasts of leaden verse
& the tanked-up clatter of the iron regiments
of fashion & the nitroglycerine shrieks of the
fairies of advertising & the mustard gas of sinis-
ter intelligent editors, or were run down by the
drunken taxicabs of Absolute Reality,
who jumped off the Brooklyn Bridge this actually hap-
pened and walked away unknown and forgotten
into the ghostly daze of Chinatown soup alley
ways & firetrucks, not even one free beer,
who sang out of their windows in despair, fell out of
the subway window, jumped in the filthy Pas-
saic, leaped on negroes, cried all over the street,
danced on broken wineglasses barefoot smashed
phonograph records of nostalgic European
1930s German jazz finished the whiskey and
threw up groaning into the bloody toilet, moans
in their ears and the blast of colossal steam
whistles,
who barreled down the highways of the past journeying
to each other's hotrod-Golgotha jail-solitude
watch or Birmingham jazz incarnation,
who drove crosscountry seventytwo hours to find out
if I had a vision or you had a vision or he had
a vision to find out Eternity,
who journeyed to Denver, who died in Denver, who
came back to Denver & waited in vain, who
watched over Denver & brooded & loned in
Denver and finally went away to find out the
Time, & now Denver is lonesome for her heroes,
who fell on their knees in hopeless cathedrals praying
for each other's salvation and light and breasts,
until the soul illuminated its hair for a second,
who crashed through their minds in jail waiting for
impossible criminals with golden heads and the
charm of reality in their hearts who sang sweet
blues to Alcatraz,
who retired to Mexico to cultivate a habit, or Rocky
Mount to tender Buddha or Tangiers to boys
or Southern Pacific to the black locomotive or
Harvard to Narcissus to Woodlawn to the
daisychain or grave,
who demanded sanity trials accusing the radio of hyp
notism & were left with their insanity & their
hands & a hung jury,
who threw potato salad at CCNY lecturers on Dadaism
and subsequently presented themselves on the
granite steps of the madhouse with shaven heads
and harlequin speech of suicide, demanding in-
stantaneous lobotomy,
and who were given instead the concrete void of insulin
Metrazol electricity hydrotherapy psycho-
therapy occupational therapy pingpong &
amnesia,
who in humorless protest overturned only one symbolic
pingpong table, resting briefly in catatonia,
returning years later truly bald except for a wig of
blood, and tears and fingers, to the visible mad
man doom of the wards of the madtowns of the
East,
Pilgrim State's Rockland's and Greystone's foetid
halls, bickering with the echoes of the soul, rock-
ing and rolling in the midnight solitude-bench
dolmen-realms of love, dream of life a night-
mare, bodies turned to stone as heavy as the
moon,
with mother finally ******, and the last fantastic book
flung out of the tenement window, and the last
door closed at 4. A.M. and the last telephone
slammed at the wall in reply and the last fur-
nished room emptied down to the last piece of
mental furniture, a yellow paper rose twisted
on a wire hanger in the closet, and even that
imaginary, nothing but a hopeful little bit of
hallucination
ah, Carl, while you are not safe I am not safe, and
now you're really in the total animal soup of
time
and who therefore ran through the icy streets obsessed
with a sudden flash of the alchemy of the use
of the ellipse the catalog the meter & the vibrat-
ing plane,
who dreamt and made incarnate gaps in Time & Space
through images juxtaposed, and trapped the
archangel of the soul between 2 visual images
and joined the elemental verbs and set the noun
and dash of consciousness together jumping
with sensation of Pater Omnipotens Aeterna
Deus
to recreate the syntax and measure of poor human
prose and stand before you speechless and intel-
ligent and shaking with shame, rejected yet con-
fessing out the soul to conform to the rhythm
of thought in his naked and endless head,
the madman bum and angel beat in Time, unknown,
yet putting down here what might be left to say
in time come after death,
and rose reincarnate in the ghostly clothes of jazz in
the goldhorn shadow of the band and blew the
suffering of America's naked mind for love into
an eli eli lamma lamma sabacthani saxophone
cry that shivered the cities down to the last radio
with the absolute heart of the poem of life butchered
out of their own bodies good to eat a thousand
years.

II

What sphinx of cement and aluminum bashed open
their skulls and ate up their brains and imagi-
nation?
Moloch! Solitude! Filth! Ugliness! Ashcans and unob
tainable dollars! Children screaming under the
stairways! Boys sobbing in armies! Old men
weeping in the parks!
Moloch! Moloch! Nightmare of Moloch! Moloch the
loveless! Mental Moloch! Moloch the heavy
judger of men!
Moloch the incomprehensible prison! Moloch the
crossbone soulless jailhouse and Congress of
sorrows! Moloch whose buildings are judgment!
Moloch the vast stone of war! Moloch the stun-
ned governments!
Moloch whose mind is pure machinery! Moloch whose
blood is running money! Moloch whose fingers
are ten armies! Moloch whose breast is a canni-
bal dynamo! Moloch whose ear is a smoking
tomb!
Moloch whose eyes are a thousand blind windows!
Moloch whose skyscrapers stand in the long
streets like endless Jehovahs! Moloch whose fac-
tories dream and croak in the fog! Moloch whose
smokestacks and antennae crown the cities!
Moloch whose love is endless oil and stone! Moloch
whose soul is electricity and banks! Moloch
whose poverty is the specter of genius! Moloch
whose fate is a cloud of sexless hydrogen!
Moloch whose name is the Mind!
Moloch in whom I sit lonely! Moloch in whom I dream
Angels! Crazy in Moloch! Cocksucker in
Moloch! Lacklove and manless in Moloch!
Moloch who entered my soul early! Moloch in whom
I am a consciousness without a body! Moloch
who frightened me out of my natural ecstasy!
Moloch whom I abandon! Wake up in Moloch!
Light streaming out of the sky!
Moloch! Moloch! Robot apartments! invisible suburbs!
skeleton treasuries! blind capitals! demonic
industries! spectral nations! invincible mad
houses! granite cocks! monstrous bombs!
They broke their backs lifting Moloch to Heaven! Pave-
ments, trees, radios, tons! lifting the city to
Heaven which exists and is everywhere about
us!
Visions! omens! hallucinations! miracles! ecstasies!
gone down the American river!
Dreams! adorations! illuminations! religions! the whole
boatload of sensitive bullshit!
Breakthroughs! over the river! flips and crucifixions!
gone down the flood! Highs! Epiphanies! De-
spairs! Ten years' animal screams and suicides!
Minds! New loves! Mad generation! down on
the rocks of Time!
Real holy laughter in the river! They saw it all! the
wild eyes! the holy yells! They bade farewell!
They jumped off the roof! to solitude! waving!
carrying flowers! Down to the river! into the
street!

III

Carl Solomon! I'm with you in Rockland
where you're madder than I am
I'm with you in Rockland
where you must feel very strange
I'm with you in Rockland
where you imitate the shade of my mother
I'm with you in Rockland
where you've murdered your twelve secretaries
I'm with you in Rockland
where you laugh at this invisible humor
I'm with you in Rockland
where we are great writers on the same dreadful
typewriter
I'm with you in Rockland
where your condition has become serious and
is reported on the radio
I'm with you in Rockland
where the faculties of the skull no longer admit
the worms of the senses
I'm with you in Rockland
where you drink the tea of the breasts of the
spinsters of Utica
I'm with you in Rockland
where you pun on the bodies of your nurses the
harpies of the Bronx
I'm with you in Rockland
where you scream in a straightjacket that you're
losing the game of the actual pingpong of the
abyss
I'm with you in Rockland
where you bang on the catatonic piano the soul
is innocent and immortal it should never die
ungodly in an armed madhouse
I'm with you in Rockland
where fifty more shocks will never return your
soul to its body again from its pilgrimage to a
cross in the void
I'm with you in Rockland
where you accuse your doctors of insanity and
plot the Hebrew socialist revolution against the
fascist national Golgotha
I'm with you in Rockland
where you will split the heavens of Long Island
and resurrect your living human Jesus from the
superhuman tomb
I'm with you in Rockland
where there are twenty-five-thousand mad com-
rades all together singing the final stanzas of the Internationale
I'm with you in Rockland
where we hug and kiss the United States under
our bedsheets the United States that coughs all
night and won't let us sleep
I'm with you in Rockland
where we wake up electrified out of the coma
by our own souls' airplanes roaring over the
roof they've come to drop angelic bombs the
hospital illuminates itself imaginary walls col-
lapse O skinny legions run outside O starry
spangled shock of mercy the eternal war is
here O victory forget your underwear we're
free
I'm with you in Rockland
in my dreams you walk dripping from a sea-
journey on the highway across America in tears
to the door of my cottage in the Western nightwww.zeitgeistmovie.com

από βόρειος 03/01/2009 10:20 μμ.


Τώρα που το ξαναδιαβάζω, εκείνο το: saw Mohammedan angels staggering on tenement roofs illuminated αποδείχτηκε πολύ προφητικό.

από έν@ς 04/01/2009 12:56 μμ.


Αυτοαποκαλούμαι "αναρχικός", είμαι αναγκαστικά θύμα της μισθωτής σκλαβιάς, δραστηριοποιήθηκα και δραστηριοποιούμαι στο δρόμο ενάντια σε κράτος και αφεντικά, συμμετέχω στην εξέγερση και στις δομές που δημιουργήθηκαν μέσα από αυτήν, είμαι ενεργά αλληλέγγυος στη συνάδελφο Κωνσταντίνα Κούνεβα και παρών σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης που ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν την εγκληματική επίθεση σε βάρος της. Θεωρώ τον εαυτό μου αεθνιστή και γι αυτό το λόγο δεν διαχωρίζω ούτε τους συντρόφους, ούτε τους συναδέλφους ούτε τους εχθρούς σε ντόπιους και ξένους. Αυτό το κάνουν οι φασίστες και όσοι ετεροκαθορίζονται από αυτούς. Δεν υπάρχει "εσωτερικός" και "εξωτερικός" εχθρός για όσους έχουν καταργήσει τα σύνορα στις συνειδήσεις τους. Υπάρχει ταξικός/κοινωνικός εχθρός και ανάμεσά μας διαξάγεται ο ταξικός-κοινωνικός πόλεμος. Η εθνοκάθαρση που συντελείται στη Γάζα με άμεσα υπέυθυνο το δολοφονικό κράτος του ισραήλ είναι μέρος αυτού του κοινωνικού-ταξικού πολέμου και δε θα αποδεχτώ κανένα ορισμό του αντισημιτισμού που έρχεται από άλλες εποχές να φιμώσει την πολεμική μου ενάντια στο κράτος του ισραήλ. Δεν κρατώ ίσες αποστάσεις, είμαι αμέριστα αλληλέγγυος στους σκοτωμένους 15χρονους των Εξαρχείων όσο και της παλαιστίνης. Αν "προκαλούν" όπως λένε κάποιοι αντιστεκόμενοι, πολύ καλά κάνουν. Δε θα παρεκλίνω από τις αποφάσεις μου ούτε με τα γκλόμπς, ούτε με τις σφαίρες ούτε με τα χημικά ούτε με το σκιάχτρο του αντισημιτισμού που ανασύρουν όσοι θέλουν να κάνουν την όποια δουλειά τους.
Ας προσπαθήσουν να την κάνουν αλλά ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ!

από εξοντότρια 04/01/2009 2:48 μμ.


"Μετά το Άουσβιτς, κάθε αντισημιτική ενέργεια και κάθε αντισημιτική απειλή, είναι συνώνυμη με την εξόντωση."

Εδώ ακριβώς φαίνεται το πόσο εξυπηρετεί μερικούς το Άουσβιτς,ούτως ώστε να περνούν στο απυρόβλητο.
Όποιος κατηγορεί, στοχοποιεί ή δρα ενάντια λοιπόν σε άτομα ή ομάδες εβραικής καταγωγής (ανεξάρτητα από το αν έχει δίκιο ή άδικο) αυτομάτως "εξοντώνει" και γίνεται αντίστοιχος του Χίτλερ!

Ευτυχώς δηλαδή που δεν δολοφονούσε μαζικά αμερικανούς το 3ο ράιχ, γιατί σε τόσους πολέμους δεν θα είχαμε δικαίωμα να πούμε και πολλά!
Θα μας τη έλεγαν πάλι με φράσεις του στυλ "τολμάτε και κατηγορείτε έναν τόσο ταλάιπωρημένο λαό?"...
Α, και θα έπρεπε να ξεχάσουμε μπουκοτάζ σε μακ ντοναλτς κλπ
(αφού κάτι τέτοια θα έδειχναν αναντιαμερικανισμό)!

Όσο για το αν θα έπρεπε να απαιτούμε να πάρουν θέση ή όχι, πιστεύω πως όχι,για έναν και μόνο λόγο:
γιατί θα έπρεπε από μόνοι τους να είχαν αντιταχθεί ΕΝΤΟΝΑ σε μια τέτοιου είδους γενοκτονία η οποία γίνεται από την χώρα τους!

Απλά σκεφτείτε αν η χώρα μας έκανε κατι αντίστοιχο.Τι θα κάνετε?
Θα κρατούσατε "ίσες αποστάσεις"?
Ή θα βγαίνατε στους δρόμους και θα διαμαρτυροσασταν με οποιονδήποτε τρόπο,όπου κι αν ήσασταν?
Εκτός βέβαια και αν συμφωνούσατε,οπότε θα άλλαζαν τα πράγματα.....

Εν κατακλείδι,με το μόνο με το οποίο συμφωνώ σε αυτό το κείμενο είναι με το ερώτημα "αυτό που δεν πέτυχαν τα γκλοπς, θα το πετύχει ο αντισημιτισμός;".

Από την άποψη ότι πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο σε τι είμαστε υπέρ και όχι σε τι είμαστε κατά,ούτως ώστε να μην υπάρξει διχασμός -γεγονός το οποίο θα βόλευε πολλούς-!
(Π.χ.,όσον αφορά τους λαούς,είμαστε υπερ των Παλαιστηνίων όχι κατά των Ισραηλινών.)

Και φυσικά συμφωνώ με τη φράση αυτή και από την άποψη πως ότι και να γίνει, δεν θα πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί ο Δκέμβρης του 2008,όσος καιρός κι αν περάσει!!!

από παλιός 04/01/2009 2:58 μμ.


Ρε σεις, η Café Morgenland – 'αντιφασιστική ομάδα μεταναστών από τη Γερμανία' είναι γνωστό μαγαζί των μυστικών υπηρεσιών. Ρε ΣΟ λίγη προσοχή...

Ψάξτε λίγο στο δίκτυο και θα τους δείτε να κατεβαίνουν παντού με ισραηλινές και αμερικάνικες (!) σημαίες.....

Ουστ χαφιεδάκια...

από ......... 04/01/2009 3:39 μμ.


ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΤΕΡΜΙΝΑΛ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=961016

από αυτονομία ρε ! 04/01/2009 4 μμ.


1. Γενικά συμφωνώ με τις θέσεις που εκφράζει εδώ ο "Αυτόνομος". (Εχω μια επιφύλαξη μόνο για τον όρο "γενοκτονία", γιατί αυτός ο όρος όντως έχει καθειρωθεί να περιγράφει ένα είδος εθνο"κάθαρσης" πιο μαζικής, ολοκληρωτικής και "απότομης")

2. Από το αρχικό κείμενο, βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό το κομμάτι:

"Γιατί βέβαια είναι πολύ βολικό όταν στην ελλάδα είδαμε ένα ξέσπασμα, μια εξέγερση που επιτέλους κοιτούσε «προς τα μέσα», βρήκε τον εχθρό στο ελληνικό κράτος και τα σκατά της ελληνικής κοινωνίας, επιτέθηκε ξεκάθαρα ενάντια στη ντόπια σαπίλα και το συντηρητισμό…όπου ακόμη και η κοινωνική απαλλοτρίωση («πλιάτσικο» το έλεγαν υποτιμητικά) άρχισε να ανθίζει καταχείμωνα…  τώρα να έρχονται εκείνοι οι οποίοι θα αρχίσουν να καίνε τις αμερικάνικες σημαίες, εκείνοι που θα φορτώσουν την διεθνή οικονομική κρίση και άλλον έναν πόλεμο στους εβραίους, εκείνοι που θα στοχοποιούν συναγωγές, εκείνοι που θα κοιτάξουν να «εξοστρακίσουν» την βία της εξέγερσης προς στόχους (βλέπε πρεσβείες Ισραήλ και ΗΠΑ) πιο συμβατούς με το ντόπιο εθνικισμό και τα παλιά, αγνά πατριωτικά αισθήματα που είχαμε συνηθίσει να ευλογούμε σε κάθε επαναστατική-πατριωτική επέτειο. Είναι, δε, περισσότερο βολικό όταν οι δομές που άφησε αυτή η εξέγερση πάνε πλέον να συνδεθούν με μετανάστες και εργάτες που δέχονται δολοφονικές επιθέσεις με βιτριόλι, όπως η μετανάστρια συνδικαλίστρια Κωσταντίνα Κούνεβα και όταν οι αλληλέγγυοι στην Κούνεβα επιτίθενται και τραυματίζουν έλληνες μπάτσους προς απάντηση, στον Πειραιά και αλλού. Είναι πολύ βολικό όταν θες να αποπροσανατολίσεις από τις δεκάδες προφυλακισμένους μετανάστες που άφησε πίσω της η καταστολή αυτής της εξέγερσης, είναι πολύ βολικό όταν πάνω από 50 Αλβανοί και Άραβες μετανάστες, μόνο στην Αθήνα, έχουν φάει ήδη 18μηνη φυλάκιση και πάνε για απέλαση. Είναι πολύ βολικό όταν τα ΜΑΤ τα έχουν φτύσει από το τρέξιμο που τους κάνουν χιλιάδες εξεγερμένοι και όταν παρακρατικοί και αγανακτισμένοι έλληνες φασίστες βγάζουν τα κουμπούρια και χτυπάνε στο ψαχνό. Ακριβώς αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο αντισημιτισμός, πάντα ως αντισιωνισμός, καταστέλλει ό,τι δεν κατάφεραν τα μαγικά όπλα των μπάτσων..."

 

Υπάρχουν ΟΝΤΩΣ πολιτικά υποκείμενα που θα ήθελαν να κάνουν αυτό που περιγράφει το παραπάνω απόσπασμα. ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Αυτό ΔΕΝ σημαίνει φυσικά ότι το κάθε υποκείμενο που εκφράζει συμπαράσταση στους Παλαιστινίους ή ζητάει την ΔΙΚΑΙΗ ΕΙΡΗΝΗ στην Μ.Ανατολή, έχει αναγκαστικά σχέση με τα παραπάνω καταμαρτυρούμενα...

 

3. Θα είχε ακόμα μεγαλύτερη αξία μια προειδοποίηση σαν την παραπάνω, εαν ερχόταν από μία πολιτική ομάδα η οποία δεν εξέφραζε μια τόσο "φιλοισραηλινή" στάση (με το φιλοεβραική δεν θα είχα κανένα πρόβλημα). Αναφέρομαι στην ελλαδική ομάδα Τερμιναλ η οποία ενώ έχει πραγματικά εξαιρετικές θέσεις σε ένα σωρό άλλα θέματα, κρατάει μια στάση σε σχέση με το Ισραηλινό ΚΡΑΤΟΣ που για μένα είναι -τουλάχιστον- ακατονόητη. Κρ'ιμα...

 

4. Εννοείται ότι καταδικάζω την αναγραφή συνθημάτων στην συγκεκριμένη τοποθεσία στον Βόλο. Ιδιαίτερα άστοχη  και επικύνδυνη ενέργεια που ρέπει προς τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

 

5. Καταδική του αντισημητισμου (και του ισλαμισμου) δεν σημαίνει υποστήριξη του Ισραηλινού κατεστημένου και της καταπίεσης και  εξαθλιώσης των Παλαιστινίων. Αυτό το λέω για να το ακούσουν και οι "από εδώ" και οι "από εκεί".

 

6.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΠΑΛΗ

 

ΜΙΝΙΝΟΥΜ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΕΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

 

 

7.

 

ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΦΑΧΤΗΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ

 

 

8.

 

ΔΙΚΑΙΗ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ 

 

 

από με ισραηλίτικες και αμερικάνικες 04/01/2009 4:03 μμ.


σημαίες κάθε άλλο παρά κοντινές στις αντιλήψεις του αεθνισμού είναι. Από εκεί και πέρα ο σιωνισμός είναι κάτι το βδελυρό και χαίρομαι προσωπικά για κάθε ενέργεια αντίστασης εναντίον του, ειδικότερα όταν προέρχεται από άτομα, κοντινά στις αντιλήψεις μου, αν κατάλαβα καλά, όπως αυτά που έκαναν ότι έκαναν στο Βόλο. Εξάλλου όταν είσαι ενάντια του σιωνισμού είσαι μονάχα ενάντια σε όσους τον ενστερνίζονται. Με την ταμπέλα του αντισημιτισμού προσπαθούν κάποιες κουφάλες να καλύψουν τα εγκλήματα του σιωνισμού. Αν η καταγγελία του αντισημιτισμού είναι σιωνιστικό κόλπο, τότε δε στέκομαι αρνητικά απέναντι στον αντισημιτισμό. Αν πάλι είναι ταμπελοποίηση που αδικεί τα πράγματα είμαι επικριτικός απέναντι του. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα των ανταρτών αράβων, πάντα με την υποσημείωση πως ο πολιτισμός τους είναι κάτι ξένο προς τις αντιλήψεις μου. Όμως  τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Κοινώς ας αφήσουμε κάθε κριτική απέναντι στα συνεχιζόμενα θύματα του σύγχρονου φασισμού, που έχει άλλα σύμβολα και άλλες ονομασίες, αλλά την ίδια λογική με αυτούς που επιχείρησαν να τον εξαφανίσουν από τη γη.

από ΛΙΝ 04/01/2009 4:10 μμ.


Οι έλληνες εβραίοι πληρώνουν ετήσια εισφορά στην πρεσβεία του Ισραηλ.Τα οπλα του Ισραηλ πληρώνονται και με χρήματα απο τους ελληνοεβραίους.

Κάτω τα ξερά σας από τους έλληνες εβραίους!

 αυτό ειναι μιά απειλή αλλα εδω δεν είμαστε στην ΓΑΖΑ.

από kastoras 04/01/2009 4:18 μμ.


Aπλα παιδεια να μην ταυτιστειαυτη η αποψη με τον αυτονομο χωρο...

2 Θα ειχε πλακα ναελεγαν ΄΄

για τις επιθεσεις σε εκκλησιες   Κατω τα ξερα σας απο τους ελληνες χριστιανους!

Οποιαδηποτε επιθεση ειναι ταυτοσημη με  εξοντωση με το διωγμο των χριστιανων  απο τους τουρκους, μην θυμηθω και τα λιονταρια...

Σχεδον καθε αποψη εχει ενα ΄΄ιερο΄΄ που πρσκυναει,αυτη ποιο?

από εγκαλούν το ιντιμιντια 04/01/2009 5 μμ.


γιατί έβαλε τη γενοκτονία πιο πάνω από την ελληνική εξέγερση. Ε, φυσικό είναι αν είσαι στη Γερμανία, η Ελλάδα και η Γαζα σου φαίνονται εξίσου μακρινές. Και μια σαρκαστική πρόταση προς την Σ.Ο. Βάλτε τα δύο θέματα το ένα δίπλα στο άλλο, και όχι πάνω το ένα, και κάτω το άλλο για να δείξετε και στους τερμινάλ ότι σέβεστε την εξέγερση των Δεκεμβριανών. Τι να πει κανείς; Μα, το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν έμφαση σε πέντε έξι φυσήματα ενός σπρέι, όταν ξεψυχάνε αθώες ψυχές, δείχνει πως η πολιτική  ως μέσο προώθησης συμφερόντων αποκαλύπτει το πρόσωπο της κυρίως σε κρισιμες στιγμές, εκεί που η υπεράσπιση και ο ανθρωπισμός, γίνονται μέσο καθαγίασης εγκλημάτων. Το Ισραήλ αυτή τη στιγμή είναι το πιο μισητό κράτος στον κόσμο και αυτό δεν αλλάζει.

από αυτονομία ρε ! 04/01/2009 5 μμ.


...που γράφεις το 961067, είσαι αεθνιστής ?

Ο "Σιωνισμός είναι κάτι το βδελυρό" γράφεις... Συμφωνώ, αν και θα προτιμουσα την διατύπωσαη "ο Σιωνισμός είναι εγκληματικός έναντι των Αράβων Παλαιστινίων"

 

Εσένα λοιπόν που σου αρέσει να χρησιμοποιείς την διατύπωση "βδελυρό", συμφωνείς ότι ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΒΔΕΛΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;  (Αν όχι πως μιλάς εξ'ονόματος του Αεθνισμού?)


Μόνο ο σιωνισμός μπορεί να ισχυρίζεται τα περί περιούσιου λαού κλπ παπάρες, αλλά πιο σημαντικά να σκοτώνει όπου και όποτε θέλει. Το κράτος του Ισραήλ πρέπει να διαλυθεί εδώ και τώρα. υγ: Γεια σου μοσάντ με τα "αυτόνομα" παπαγαλάκια σου! υγ2: έχετε γνωρίσει κανέναν αυτόνομο ρε παιδιά;;;

από που βρίσκει έμπρακτη 04/01/2009 5:06 μμ.


εφαρμογή στους φουκαράδες τους παλαιστίνιους. Γιατί μη μου πεις ότι δεν ξέρεις ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν οργανωμένα σιωνιστικά μπλοκ που δουλεύουν με συγκεκριμένο σκοπό, τη "προστασία των συμφερόντω του Ισραήλ", δηλαδή του συγκεκριμένου εξουσιαστικού μπλοκ. Και μια και με ερωτάς. Θεωρώ βδελυρό να καίγονται σε πορείες αναρχικών μόνο ελληνικές σημαίες. Πρέπει να καίγονται ΟΛΕΣ, και η ελληνική, και η αμερικανική, και η ρωσική, και η αλβανική, και φυσικά η ισραηλίτικη. ΟΛΕΣ.

από και είδες τι γράφω 04/01/2009 5:11 μμ.


ακόμα και το ισλαμιστικό πολιτισμικό μοντέλο με βρίσκει επικριτικά διαφωνούντα. Όμως θαυμάζω τη μαχητικότητα τους. Γιατί οι άραβες προσπαθούν να διεκδικήσουν το δίκαιο τους με το θάρρος του θράσους της ανυποταξίας και όχι με πολιτισμένες καθωσπρέπει πουστιές. Ο αεθνισμός ευδοκιμεί μονάχα εκεί που συνθλίβεται η εξουσια σα νοοτροπία. Αλλιώς γίνεται κάτι άλλο που συντηρεί εξουσίες και συμφέροντα.

από αυτονομία ρε ! 04/01/2009 5:12 μμ.


"Μα, το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν έμφαση σε πέντε έξι φυσήματα ενός σπρέι, όταν ξεψυχάνε αθώες ψυχές,"

Αυτά τα "φυσήματα" τα έφαγες εσύ ΕΔΩ και θα κάνεις μεγάλη χάρη ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ (και όχι μόνο σε εσένα προσωπικά, ούτε μόνο στους συμπατριώτες σου) αν συνεχίσεις να αντιδράς σε αυτά. Αυτό το φορτίο σου "έλαχε". Το ξέρω μπορεί να φαίνεται "περίπλοκο", αν το σκεφτείς όμως λίγο θα δεις ότι είναι απλό. Απλούστατο. Και απόλυτα συνεπές με τις αρχές του ανθρωπισμού.

Εκτός βέβαια αν δεν τα έφαγες καθόλου αυτά τα "φυσήματα" και καθόσουν από την άλλη πλευρά της φυσούνας μαζί με τους ΚΚΕ δες και τα Χρυσαύγουλα, οπότε αλλάζει... (μη το πάρεις προσωπικά, απλά θέλω να κράξω το ΚΚΕ). 

Φίλε, ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗΤΑ (Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ)

από φυσικά και πρέπει να 04/01/2009 5:17 μμ.


καταστραφούν όλα τα κράτη. Αλλά και οι κυρίαρχες ιδεολογίες που συνοδεύουν την κάθε εκδοχή του κρατισμού. Επομένως και ο σιωνισμός που αποτελεί το ιδεολογικό πεδίο ανάπτυξης των προθέσεων του ισραηλινού κράτους.

από έν@ς 04/01/2009 5:20 μμ.


Που έγραψα "ο σιωνισμός είναι κα΄τι το βδελυρό"; Ρε μπας και δίνεις εξετάσεις για συντάκτης στο "ριζοσπάστη";

από όταν ο ανθρωπισμός 04/01/2009 5:22 μμ.


γίνεται φόρμουλα απόσπασης συνειδήσεων, όπως γίνεται από τους αντι-αντισημίτες.

Και επαναλαμβάνω, δεν φταίω εγώ αν μέσω της τηλεόρασης έφτασαν εικόνες που με συγκλόνισαν πιο πολύ από ότι στα εγχώρια. Δεύτερον, ως αεθνιστής δεν έχω συμπατριώτες. Αν έχεις εσύ αποδεκτεί αυτή την ορολογία δείχνει πως δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου πλήρως της έννοιες απάτριδες, αεθνιστές, αναρχικοί κλπ. Αν κάνω λάθος  ζητάω συγγνώμη. Δεν αντιδικώ μαζί σου απλά διαφωνώ. Τρίτον αν εδώ θρηνήσαμε τον Αλέξανδρο, στη Γαζα θρηνούν πολλαπλάσιους. Και αυτό δε μπορώ να το αγνοήσω. Δε μπορώ να καταλάβω την εμμονή σου να συγκρίνεις τα δύο γεγονότα και να υποδεικνύεις προσοχή αποκλειστική στο ένα, ενώ το άλλο είναι σημαντικότερο. Πορεία/ δράση και για την εξέγερση, πορεία/δράση και για τους νεοναζιστές του Ισραήλ.

από αυτονομία ρε ! 04/01/2009 5:26 μμ.


Το "Θάρρος" δεν είναι καμιά απόλυτη αξία...

Υπάρχουν και άνθρωποι που θαυμάζουν, ξέρω γω, τη "Σύνεση"...

Οπως υπάρχουν και άνθρωποι που έιναι μεν θαρραλέοι αλλά φασίστες (δεν αναφέρομαι στους Παλαιστίνιους).

------------------------------------------------------------------------------

("1948" : Το 48 γεννήθηκες ή στο 48 κόλλησες; Γιατί από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι....)

-----------------------------------------------------------------------------

Είναι πραγματικά αισχρό όποτε μια άποψη δεν σας ταιριάζει να την φορτώνετε στους ..πράκτορες. Εσένα θα σου άρεσε να σε λέγανε "πράκτορα του Πούτιν;" (ή όποιοι άλλου παρόμοιου)

------------------------------------------------------------------------------

Ναι άμα είσαι Παλαιστίνιος ή απλά τους συμπαθείς ή είσαι ανθρωπιστής τον Σιωνισμό τον βρίσκεις βδελυρό (Επειδή και εγώ τους συμπαθώ και είμαι και ανθρπιστής, σου λέω ότι και εγώ βδελυρό τον βρίσκω),

Οσο, ας πούμε, βδελυρό βρίσκανε και τον Ελληνισμό οι περισσότεροι ντόπιοι Μακεδόνες την εποχή του "Μακεδονικού αγώνα".

----------------------------------------------------------------

από εγώ το έγραψα 04/01/2009 5:30 μμ.


στο 961067

από αυτονομία ρε ! 04/01/2009 5:34 μμ.


πού το έγραψα αυτό;
από έν@ς 5:20μμ, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Που έγραψα "ο σιωνισμός είναι κα΄τι το βδελυρό"; Ρε μπας και δίνεις εξετάσεις για συντάκτης στο "ριζοσπάστη";
======================================================

Για κοίτα καλύτερα... Θα το βρεις...από απολυτότητας 04/01/2009 5:35 μμ.


αφού δεν ξέρει από οσφυοκαμπψίες, αν εξαιρέσεις διάφορους πολιτικάντηδες οπαδούς της "μέσης οδού".  Όσο για το πρακτοριλίκι, δεν υπάρχει; Υπάρχει, και αν δεν αφορά εμένα, εσένα, υφίσταται. Το αρνείσαι αυτό; Και αν ενοχλεί η έννοια βδελυρός ας αρκεστούμε σε άλλες. Ολοκληρωτικός, φασιστικός, εγκληματικός, εξουσιαστικός, απάνθρωπος, ναζιστικός, ρατσιστικός, υπερφίαλος, αλλαζονικός, μοχθηρός, ελεεινός κοκ. Η κεντρική σου θέση ποια είναι; Διαφωνείς μαζί μου στο ότι εναντιώνομαι στη σφαγή στη γαζα; Στο ότι επιτίθομαι στο Ισρηλινό κράτος; Στις λέξεις που χρησιμοποιώ; Που διαφωνείς;

από αυτονομία ρε ! 04/01/2009 5:51 μμ.


"Διαφωνείς μαζί μου στο ότι εναντιώνομαι στη σφαγή στη γαζα; Στο ότι επιτίθομαι στο Ισρηλινό κράτος; Στις λέξεις που χρησιμοποιώ; Που διαφωνείς;"

Διαφωνώ μαζί σου ΜΟΝΟ εαν δεν εναντιώνεσαι στο Ελληνικό κράτος πρώτα από όλα. Κατά τα άλλα συμφωνώ.


ταυτόχρονα.

από apistos 04/01/2009 11:52 μμ.


ταυτοχρονα περιεκτικη:

Το κρατος του Ισραηλ δολοφονει......

Ουτε στον ισραηλινο λαο αναφερεται ουτε στην ιουδαικη θρηκεια!

Εξαλλου μουσουλμανοι και χριστιανοι ειναι παιδια του Ιουδαισμου και μια και τα << παιδια >> εχουν την τιμητικη τους, γιατι να τους αφαιρεσουμε το δικαιωμα ερωτησεων????

Η αναγραφη ενος συνθηματος στην συναγωγη δεν εχει κανενα προσβλητικο λογο αλλα ειναι και το μονο σημειο οπου μπορει ο ελληνας πολιτης << εβραικης >> καταγωγης να το λαβει!

Εκτος και αν πρεπει να απαξιωσουμε και εξαφανισουμε  το εβραικον  ελληνων πολιτων και να τους ενσωματωσουμε με την βια στο ελληνορθοδοξο κλαμπ.

Η παρουσια και δραστηριοποιηση συναγωγης αποδεικνυει σεβασμο πρωτιστως, αυτη ομως η παρουσια δεν σημαινει οτι δεν εχουν υποχρεωση να ακουσουν ουτε τους αφαιρειται το  δικαιωμα να πραξουν κατα βουληση!

Αντιθετως η οποια μυστικοπαθεια, προσπαθει να αποδειξη οτι στην ελληνικη επικρατεια ......................η εβραικη συνειδηση ειναι κατακριτεα ., ισως ΚΑΙ......

 

 

 

 

από Loki 08/01/2009 9:42 πμ.


"η αφετηρία έγινε από το Indymedia Αθήνας που πέρασε  «προς χαράν και αγαλλίασην των αρχόντων» άρον-άρον την εξέγερση του Δεκέμβρη στα δευτερεύοντα, βάζοντας σαν κύριο θέμα το μεσανατολικό με τα απαραίτητα αντανακλαστικά και αξεσουάρ"

Αυτό το κομμάτι του κειμένου είναι πλέον μακάβριο. Δηλαδή ΔΕΝ έπρεπε να μπει πρώτο θέμα η σφαγή μερικών εκατοντάδων αμάχων από τη στρατοκρατία του Ισραήλ; Έπρεπε να είμαστε στη μούγκα μην τυχόν και κάποιοι (αλήθεια ποιοί;) μας πουν αντισημίτες; Αντανακλαστικά και αξεσουάρ η αηδία που νιώθουμε για τον κάθε λογής μακελλάρη; Και το indymedia πέρασε "άρον άρον" την εξέγερση στα δευτερεύοντα;

Τι να πει κανείς... Απλώς πως στη συνείδηση των πιτσιρικάδων και όσων κατέβηκαν στους δρόμους τον προηγούμενο μήνα, το Ισραήλ είναι η κρατική ενσάρκωση του Κορκονέα.

από πιο πολύ θυμίζει 08/01/2009 6:07 μμ.


χίτλερ παρά κορκονέα για να είμαστε δίκαιοι. Ε, ας τους κάνουμε βρε και εμείς το χατίρι, ας μην πούμε ξανά κουβέντα για τις σφαγές του Ισραήλ. Γιατί να μην αναφωνήσουμε κιόλας υπέρ των σφαγών; Τότε δεν θα είμαστε αντισημίτες, έτσι; Αιδώς αργείοι. Ψάχτε αλλού για εύπιστους. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

από περι συλλογικης ευθυνης 20/01/2009 10:40 μμ.


το παρακάτω αποσπασμα ειναι απο κειμενο των τερμιναλ και των μοργκενλαντ. Διαβαστε το και δείτε πόσο μακρια είναι από κάθε έννοια συλλογικης ευθυνης αυτοι οι ανθρωποι που ταχα μου κοπτονται για την αθωοτητα των εβραιων. Δε λέω, καμμία συλλογική ευθύνη ούτε στους εβραίους αλλά ούτε στους έλληνες (αν και ενίοτε οι κοινωνίες τουλάχιστον συναινουν ή αδιαφορουν απεναντι σε κάποια φαινόμενα) .Και επιπλεον, πρεπει πρωτα να βλεπουμε τα σκατα στο σπιτι μας και οχι στου γειτονα. Αλλά η γελοιότητα των ανθρωπων ξεπερνάει κάθε όριο. Πως ζουνε με αυτήν την ασυνέπεια δεν μπορω να καταλάβω

ιδου το κείμενο: καποιες φρασεις αν αντι για ελληνες ειχαν εβραιοι και αντι για μεταναστες παλαιστινιοι θα ήταν φτυστες αυτές που κατηγορούν

 

Παρ’ όλα αυτά για τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας δεν ευθύνονται οι μετανάστες ούτε η αθρόα συρροή τους στον ελλαδικό χώρο, όπως προσπαθούν να μας πείσουν δεξιοί και αριστεροί. Γιατί η αντιμετώπιση τους από τους έλληνες και το κράτος τους προϋπέθετε την θεώρηση του Άλλου/του ξένου ως κατώτερου, που ήρθε εδώ για να δουλέψει για «εμάς», να πουλήσει το σώμα της για «εμάς», να φάει από το ψωμί «μας», να είναι σκλάβος και υποτακτικός μας. Έτσι τα «όρια στην μετανάστευση», που διάφοροι επιθυμούν, το μόνο που θα μπορούσε να σημαίνει σήμερα θα ήταν: κι’ άλλα στρατόπεδα κράτησης μεταναστών, κι’ άλλες απελάσεις, κι’ άλλες δολοφονίες στα σύνορα, κι’ άλλοι «λαθραίοι» άνθρωποι. Και αυτό φυσικά σημαίνει αγώνας μαζί με τους μετανάστες στην ελλάδα για τα βασικά τους δικαιώματα. Ο ρατσισμός των ελλήνων, ως βασικό συστατικό της κοινωνικοποίησης τους, εξεγείρεται όποτε βλέπουν τα προνόμια τους να απειλούνται. Οι Αφγανοί μετανάστες εμποδίζουν την πελατεία των μαγαζιών τους, την πρωινή ησυχία των παιδιών τους, τις ανέμελες βόλτες των νυχτών τους, την κανονικότητα των δουλειών τους, την κυριαρχία της ελληνικής ταυτότητάς τους στους δρόμους και παντού, των σημαιών τους, του λευκού τους δέρματος, των οικογενειών τους, της πολεοδομίας τους. Νοιώθουν ότι απειλούνται τα προνόμιά τους. Έτσι για όλους αυτούς «ο Άλλος είναι η κόλαση». Πρέπει, λοιπόν, να επαγρυπνούμε γιατί «οι κάτοικοι περιμένουν την πλήρη απομάκρυνση όλων των προσφύγων από την περιοχή»[3]. Επειδή λοιπόν ο ρατσισμός είναι τυφλός:

Έλληνες, στην Πάτρα και παντού, κάτω τα ξερά σας από τους μετανάστες!

Όσο περισσότεροι ξένοι τόσο το καλύτερο!

Τα όρια στην μετανάστευση είναι ρατσισμός!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License