ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Ας γιορτάσουμε την Παγκόσμια μέρα του Μετανάστη με αγώνες στους δρόμους!

post image

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 5 μ.μ., στη Βουλή και πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασιλίσσης Σοφίας)

Ας γιορτάσουμε την Παγκόσμια μέρα του Μετανάστη με αγώνες στους δρόμους!

Η Πέμπτη 18 Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια ημέρα του Μετανάστη. Μαζί με χιλιάδες ευρωπαίους αντιρατσιστές και μετανάστες διαδηλωτές σε πολλές πόλεις της Ευρώπης συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή εβδομάδα δράσης για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων που διοργανώνεται από το 5ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές πολιτικές, καθημερινά οξύνει την αντι-μεταναστευτική πολιτική της. Η ΕΛ.ΑΣ. εξαπολύει ρατσιστικά πογκρόμ με αποκορύφωμα τη δολοφονία ενός πρόσφυγα την Κυριακή 26 Οκτώβρη στο Τμήμα Αλλοδαπών. Στα σύνορα οι δολοφονίες προσφύγων συνεχίζονται, στην Πάτρα αντί για ξενώνες φιλοξενίας ετοιμάζουν νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Και την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με ανθρωπισμό…

Είναι ψεύτες, υποκριτές, ρατσιστές και δολοφόνοι!

Την ώρα που:

• υπογράφεται το ρατσιστικό «Σύμφωνο μετανάστευσης και Ασύλου» της ΕΕ που ποινικοποιεί τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, αρνείται κάθε νέα νομιμοποίηση, στρατιωτικοποιεί τα σύνορα και μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-κρατητήριο του Ευρωπαϊκού Νότου
• τα ποσοστά έγκρισης πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα κυμαίνονται στο τραγικό 0,6%
• οι μισοί μετανάστες που ζουν στη χώρα παραμένουν χωρίς χαρτιά, φωνή και δικαιώματα, για να κερδίζουν οι λαθρο-εργοδότες στην κάθε Μανωλάδα καθώς και τα παράνομα κυκλώματα «νομιμοποιήσεων».
• Το ΛΑΟΣ, και η ναζιστική Χρυσή Αυγή με το περιτύλιγμα «συλλόγων κατοίκων» σε υποβαθμισμένες περιοχές όπως του Αγίου Παντελεήμονα και γύρω από τον Καταυλισμό Προσφύγων της Πάτρας, επιχειρούν να εντείνουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
• Το νέο νομοσχέδιο για τα παιδιά των μεταναστών που κατατέθηκε στη Βουλή δεν καλύπτει βασικές ανάγκες

Την ίδια ώρα το κίνημα βρίσκεται στους δρόμους πανευρωπαϊκά, με αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις. Στην Ελλάδα οι μετανάστες απεργοί πείνας στα Χανιά, έδωσαν το δικό τους νικηφόρο αγώνα για νομιμοποίηση και αξιοπρέπεια, μαζί με πολλούς αλληλέγγυους πολίτες, τοπικούς φορείς και αντιρατσιστικές οργανώσεις. Στην Αθήνα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο ρατσισμό της Αστυνομίας και του ΛΑΟΣ, συγκεντρώνουν χιλιάδες μετανάστες και έλληνες. Δεν θα περάσει!

Διεκδικούμε:

• Να μην εφαρμοστεί το ρατσιστικό «Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» της ΕΕ
• Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
• Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.
• Υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή σπουδάζουν στην Ελλάδα.
• Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων στο εκπαιδευτικό σύστημα και την περίθαλψη, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα επιδόματα.
• Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε πολέμους και εκστρατευτικά σώματα (Αφγανιστάν, Ιράκ, Κόσσοβο) που δημιουργούν νέους πρόσφυγες.

Για έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους. Θα εξασφαλίζει την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων. Έναν κόσμο αλληλεγγύης κι ελευθερίας.

Αντιρατσιστικές και Μεταναστευτικές Οργανώσεις

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License