κειμενο απο χανια για επιθεσεις παρακρατικων

επιθεσεις παρακρατικων

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ  ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ

 

Στις 9.12.08 έγινε πλέον φανερό, με τον πιο ακραίο τρόπο, πως το παρακράτος – αυτή η μηχανή καταστολής και τρομοκράτησης που αποτέλεσε δομικό στοιχείο του μετεμφυλιακού ελληνικού κράτους - όχι μόνο διατηρείται ανέπαφο, αλλά διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην κοινωνική ζωή, όταν αυτό απαιτείται. Σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Πάτρα και η Λάρισα, ομάδες φασιστοειδών έκαναν την εμφάνισή τους και σε συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν συντεταγμένα σε διαδηλωτές.

 

Συγκεκριμένα, στην Πάτρα, αργά το απόγευμα 5.000 διαδηλωτές πολιορκούσαν την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Γύρω στις 20:30 πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ εμφανίζεται ομάδα φασιστοειδών χρυσαυγιτών, ΟΝΝΕΔιτών, ασφαλίτες και απομεινάρια της πάλαι ποτέ παρακρατικής ομάδας των Κενταύρων, οι οποίοι παρουσιάζονται από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ως αγανακτισμένοι καταστηματάρχες (να σημειώσουμε εδώ ότι οι διαδηλωτές, όπως και στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις, επιτέθηκαν αποκλειστικά και μόνο σε τράπεζες). Ακολουθούν άγριες οδομαχίες. Οι παρακρατικοί μαζί με ασφαλίτες, περίπου 200 άτομα, επιτίθενται στους διαδηλωτές με πέτρες, ξύλα και λοστούς, ενώ αρκετοί από αυτούς κρατάνε και μαχαίρια. Τα ΜΑΤ βοηθούν με τη ρίψη δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Οι παρακρατικοί προβαίνουν σε προβοκατόρικες δράσεις σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων. Ακολουθεί ανθρωποκυνηγητό για εκατοντάδες μέτρα στους δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές διασκορπίζονται και διαλύονται. Τα φασιστοειδή περιπολούν όλο το βράδυ στην πόλη, κάνουν έρευνες σε κόσμο, ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν αγωνιστές παραδίδοντάς τους οι ίδιοι στην αστυνομία. Στην πλατεία Πυροσβεστίου τραυματίζουν διαδηλωτή με μαχαίρι, ενώ επιτίθενται και σε μεμονωμένους μετανάστες. Ο απολογισμός είναι πάνω από 25 προσαγωγές και τουλάχιστον 5 συλλήψεις. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρών Α.Φούρας παραδέχεται με δηλώσεις του την παρουσία μελών της Χρυσή Αυγής στα γεγονότα, ενώ σε βίντεο-ντοκουμέντο, τραβηγμένο μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ, ακούγεται η φράση: «ξαμολίστε τους χρυσαυγίτες να παν’ να τα πιάσουν τα κωλόπαιδα».

 

Το κράτος, μπροστά στην αδυναμία του να ελέγξει και να καταστείλει το κύμα της κοινωνικής οργής που εκδηλώνεται πανελλαδικά, εντείνει την καταστολή ενεργοποιώντας έναν από τους πιο ακραίους και μισητούς μηχανισμούς καταστολής και τρομοκρατίας  που διαθέτει: το παρακράτος και τα φασιστοειδή. Επίσης, το κράτος, επειδή δεν θέλει να εκτίθεται σαν μηχανισμός καταστολής και επειδή έχει το ίδιο απονομιμοποιηθεί στα μάτια των πολιτών ως τέτοιος, επιλέγει να ενεργοποιήσει το παρακράτος και να παρουσιάσει τις ενέργειές του ως αντίδραση της κοινωνίας και πιο συγκεκριμένα των καταστηματαρχών. Είναι αυτοί που πριν από 17 χρόνια δολοφόνησαν το Ν.Τεμπονέρα το Γενάρη το ’91, στην Πάτρα. Αναφέρουμε τα γεγονότα της Πάτρας λόγω της έκτασης και της έντασης του φαινομένου. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο ή περιορισμένο γεγονός αλλά για οργανωμένη επιχείρηση του κράτους.

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλα αυτά συμβαίνουν, με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση σε αρκετές πόλεις της χώρας, μια μέρα πριν τη Γενική Απεργία (10/12) και μετά την παράκληση Καραμανλή για αναστολή της απεργίας. Δεν είναι τυχαία η “εκκωφαντική” σιωπή του ΛΑΟΣ, την κύρια οργάνωση πολιτικής κάλυψης και εκτροφής φασιστοειδών. Δεν είναι τυχαία τα σημερινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο (το ΒΗΜΑ) με πληροφορίες για ενεργοποίηση του άρθρου 11 του Συντάγματος και κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πέμπτη εάν δεν έχει τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

 

Μοναδικός τους στόχος η τρομοκράτηση και η καταστολή του λαϊκού κύματος κοινωνικής οργής που έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Μοναδική επιλογή η μαζικοποίηση της εξέγερσης, των κινητοποιήσεων, των απεργιών.

 

ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10.12.08

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License