ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

 

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ του Σαββάτου 6/12, με εκτελεστικό όργανο την αστυνομία και ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση, ούτε τυχαίο περιστατικό ήταν ούτε μεμονωμένο επεισόδιο. Ήταν μια προμελετημένη πολιτική ενέργεια της αστικής τάξης και της κυβέρνησής της με πολύ συγκεκριμένους στόχους.

Η δολοφονία αυτή είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει το σύστημα στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία, που στενάζουν κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης και χτυπιούνται καθημερινά από την πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Είναι το μήνυμα, του πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την ογκούμενη οργή και αγανάκτηση του λαού που αναζητά τρόπους αντίστασης.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η δολοφονία του Γρηγορόπουλου, εκτελέστηκε λίγες μέρες μετά το βίαιο χτύπημα από τα ΜΑΤ της φοιτητικής διαδήλωσης της Πέμπτης 4/12, σε μια φάση που το φοιτητικό κίνημα επιχειρεί να ξαναβγεί στο προσκήνιο του αγώνα ενάντια στο νόμο πλαίσιο και την κυβερνητική πολιτική. Πρόκειται για την κλιμάκωση της κρατικής καταστολής, μέσω της οποίας το σύστημα επιδιώκει να τσακίσει τους αγώνες και τις αντιστάσεις του λαού και της νεολαίας. Μια κλιμάκωση που πρόκειται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, καθώς η αστική τάξη και η κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο λαός θα επιχειρεί όλο και πιο συχνά να αντισταθεί. Αυτή ήταν και η ξεκάθαρη προειδοποίηση για τις προθέσεις τους, που κρύβει το μήνυμα του Παυλόπουλου, ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί προς όλες τις κατευθύνσεις».

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΝΕΣΘΑΙ. Απέναντι στην πολιτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που εξαπλώνει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, που τσακίζει τα δικαιώματά μας στις σπουδές, τη δουλειά και τις ελευθερίες, και που δολοφονεί όταν νιώθει να κινδυνεύει από τη λαϊκή πάλη, Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ μπορεί να είναι μόνο Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ. Η μαζική πάλη, οι παρατεταμένοι λαϊκοί αγώνες για τα δικαιώματά μας, είναι αυτοί που τρέμει το σύστημα.

Οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι μπουν ξανά μπροστά στον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα στην εκπαίδευση, να παλέψουμε μαζικά για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΣ. Οι δικοί μας αγώνες για αυτά που μας ανήκουν, είναι αυτοί που θα απαντήσουν στο θάνατο του Αλέξη και των νεκρών που έχει δώσει το κίνημα στο παρελθόν.

 

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

 

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ


ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – ΠΛΑΙΣΙΟ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΣ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ

    Στην πορεία – απάντηση στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, Δευτέρα 8/12, 6μμ Προπύλαια

    Στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10/12, 11πμ Μουσείο

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ- ΤΕΙ

 


--
www.agonistikeskiniseis.org

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License