Πανηγυρική υποδοχή του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Βενεζουέλα του Τσάβες

αυτό θα πει αντιιμπεριαλισμός (από ιν.γρ)

Ρωσικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν την Τρίτη στη Βενεζουέλα για τις προγραμματισμένες κοινές ναυτικές ασκήσεις, σε μία επίδειξη ισχύος με αποδέκτη τις ΗΠΑ. Η Μόσχα κινείται προς επέκταση της επιρροής της στη Λατινική Αμερική και την Τετάρτη ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα σφίγγει το χέρι του Τσάβες... Μοίρα του ρωσικού Στόλου του Βορρά με ναυαρχίδα το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος» κατέπλευσε στο λιμάνι Λα Γκουάιρα, κοντά στο Καράκας, έπειτα από ταξίδι δύο μηνών από τη βάση του στόλου στο Σεβερομόρσκ της Αρκτικής, 15.000 ναυτικά μίλια μακριά. Ο χαιρετισμός έγινε με 21 κανονιοβολισμούς από το Ναυτικό της Βενεζουέλας. Η προγραμματισμένη για το Δεκέμβριο κοινή στρατιωτική άσκηση στα χωρικά ύδατα της Καραϊβικής είναι η πρώτη μεταψυχροπολεμικά και εξαγγέλθηκε μετά τη σύρραξη του Αυγούστου στον Καύκασο. Η άφιξη του στόλου στη Βενεζουέλα συμπίπτει με την πρώτη στα χρονικά επίσκεψη Ρώσου προέδρου στο Καράκας. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόκειται να γίνει δεκτός την Τετάρτη από τον Ούγκο Τσάβες την Τετάρτη, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική. Ο Τσάβες ανυπομονεί για την επίσκεψη του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ποντάροντας σε ρωσική βοήθεια για την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα, σε επενδύσεις σε προγράμματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και στην ενίσχυση της προσπάθειάς του για περιορισμό της αμερικανικής επιρροής στη Λατινική Αμερική.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License