Τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο μία ομάδα εκατό οικογενειών που ανήκουν στην κίνηση των «Χωρίς Στέγη» κατέλαβαν ένα παλιό εργοστάσιο τεσσάρων ορόφων στην περιοχή του λιμανιού του Ρίο  με σκοπό να καλύψουν τις άμεσες στεγαστικές τους ανάγκες, και να προχωρήσουν στην κατασκευή άλλων σπιτιών στο τεράστιο οικόπεδο που περιβάλει το εγκατελημένο εδώ και χρόνια κτίριο, για άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν στεγαστικό πρόβλημα.

Η κατάληψη είναι μέρος της αντίστασης των δίχως στέγη στο σχεδίου δήμου για την μετατροπή της γύρω από το λιμάνι περιοχής σε αναβαθμισμένη οικιστική περιοχή.

Οι χωρίς στέγη θέλουν να κατασκευάσουν εκεί σπίτια κυρίως για τα μέλη της μαύρης κοινότητας και να αναπτύξουν πολιτικές και κυρίως πολιτιστικές δραστηριότητες με απέυθηνση στα μέλη της τοπικής κοινότητας.

Όλη η περιοχή έχει ισχυρή αφρικανική παράδοση καθώς ήταν προορισμένη για τους απελευθερωμένους σκλάβους και είναι γνωστή και σαν μικρή Αφρική.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License