ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2008 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ και των παραχαρακτών της ιστορίας

...

post image

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2008   ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ και των παραχαρακτών της ιστορίας.  Το ‘73 το κατέλαβε ο στρατός με τανκ. Το 2008 πρυτανικές αρχές φοιτητικές παρατάξεις και κόμματα το παραδίδουν στην στρατοαστυνομία της δημοκρατίας.

-Το Πολυτεχνείο παραδίδεται για μια ακόμη φορά στα χέρια της αστυνομίας.
-Η Αθήνα αστυνομοκρατείται.
-Το κέντρο τίθεται σε στρατιωτικό κλοιό
-Η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας από το πολυτεχνείο Πλατεία Αιγύπτου την πλατεία Κουμουνδούρου, Ομόνοια Κάνιγγος Μοναστηράκι Σύνταγμα προπύλαια Κολονάκι, Πολεμικό μουσείο Μιχαλακοπούλου, Αλεξάνδρας Χίλτον Κάραβελ.
-Η αστυνομία της ελληνικής δημοκρατίας βρίσκεται σε κάθε στενό σε κάθε γωνία. Μέχρι την Κηφισίας μετά την Ισραηλινή πρεσβεία τρία κορδόνια μπάτσοι κάθε είδους ένοπλοι με κλούβες περιπολικά.


Ποτάμι ασφαλιτών στα καφέ γύρω από το πολυτεχνείο, γύρω από την πορεία, παλαιστινιακά μαντίλια και ασφαλίτες στα κάγκελα στην Κλαυθμώνος τραβούν φωτογραφίες. Από τις στάσεις των λεωφορείον άλλοι ασφαλίτες φωτογράφοι καταγράφουν πρόσωπα ενώ η πορεία κατευθύνεται στην βορειοαμερικάνικη πρεσβεία.

Τα ΜΑΤ ακολουθούν σε κάθε βήμα τη μέση της πορείας (το κομμάτι των προσυγκεντρώσεων της Κλαυθμώνος) και ιδιαίτερα στενά ακολουθείται από ΜΑΤ ασφαλίτες ΟΠΚΕ Ζιου ζιτσου και αλλά τους είδους με πολιτικά το συνολικό μπλογκ των αναρχικών αντιεξουσιαστων το οποίο ήταν ιδιαίτερα μαζικό και με τις πιο απαισιόδοξες μετρήσεις αριθμούσε  τουλάχιστον 1.500 γνωστούς άγνωστους κουκουλοφορους χωρίς να προσμετρούνται οι έξω από την περιφρούρηση της πορείας.  Είναι χαρακτηριστικό ότι οσα από τα Αστικά Μ.Μ.Εξαπατησης αναφέρθηκαν στην πορεία του πολυτεχνείου έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο μέγεθος του μπλοκ των α/α.

Τα περισσότερα συνθήματα για αλληλεγγύη στους κρατουμένους, αλλά και το παθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά, δονεί την βρεγμένη κατάσταση.
Ποτάμι η βροχή ποτάμι το λάθος για τη λευτεριά.

Η πορεία του πολυτεχνείου θα τελείωνε με  την αντιεξουσιαστικη κίνηση και στη συνέχεια με κκε Πάμε που ακολουθούσε σε απόσταση ασφαλείας. Αλλά είχε μια μικρή έκπληξη με το σπέσιαλ κοκτέιλ του φωτός
Πριν από τη  γωνία της Μαβίλης άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού που χορεύουν στον αέρα αρχίζουν να πετούν στις διμοιρίες που φιλάνε τους βορειοαμερικανους.
Ακολουθούν δευτερόλεπτα άγριας ηρεμίας, επικρατει ενας γρήγορος βηματισμός, κάποιοι τρέχουν και γίνεται μια μικρή κοιλία στο τμήμα των διαδηλωτών και οι μπάσοι εκτοξεύουν χειροβομβίδας κρότου λάμψεις, ενώ παράλληλα ένα πασχαλιάτικο βεγγαλικό δυναμώνει των ηχώ.

Ακολουθεί μια -κατά μόνας- ομοβροντία μεγατόνων … και γενηθήτω το φως… Πολυτεχνείο 2008 Ο αποκλεισμός της Αθήνας έχει σπάσει… 

Καταδίωξη από τα ΜΑΤ. Καποιοι/ες παραμένουν οπισθοφυλακή για να αποκρούσουν την μανιασμένη επίθεση. Πέφτουν σάπιοι καδή άλλα η επίθεση των ΜΑΤ δεν σταματά.

Η πορεία χωρίζετε σε γριά ομμάτια. Ένα τμήμα φεύγει προς Αλεξάνδρας κυνηγημένο και από τους μπάτσους που βρίσκονται στα δεξιά της Κηφισίας οι οποίοι διασχίζουν τον δρόμο σε λόγχη και ακουμπούν κυριολεκτικά με διαδηλωτές που έρχονται από την πλέβρρα της πρεσβείες προς Αλέξανδρος.. Ένα δεύτερο τμήμα  κυνηγιέται προς την Κηφισίας ενώ το τρίτα καταδιώκεται προς τη Φειδιπιδου και στην Μιχαλακοπουλου.
Κυνηγητό ανελέητο.

Σημείωση: Η εντολές από το Κεντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ προς τις διμοιρίες ήταν κατηγορηματικές κυνηγήστε  τους μέχρι να τους πιάσετε.
Σε όσους/ες  έφυγαν από Κηφισίας και μεσογείων τους περίμενε κλείσιμο από τα στρατεύματα κατοχής που είχανε τοποθετηθεί στον μεγαλύτερο κλοιό της πόλης.

Συλλαμβάνονται 11 άτομα. Ενώ η πληροφορία για άλλους 20 συλληφθέντες ξαπλωμένους στο δρόμο στην Πανόρμου και Αλεξάνδρας μένει ανεπιβεβαίωτη.
Αργότερα ακολουθεί και η ενημερώσει από την ΓΑΔΑ όπου αναφέρει 11 προσαγωγές.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ. Θα πρέπει να διευκρινιστεί το που και πως συνελήφθησαν οι 11 γατί μαρτυρίες αναφέρουν ότι κατά τις καταδιώξεις μαζί με τους διαδηλωτές ήταν και κάποιοι φασκιωμένοι με πολιτικά και 2 με παλαιστινιακές μαντίλες που άρπαζαν όποιον έβλεπαν να τρέχει αλλά πιο εύκολα όποιον βρισκόταν σε στάσεις λεωφορείων!
Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι συλλήψεις έγιναν περιφερειακά και όχι στην πορεία.


Λίγα λογια για τα 35 χρόνια.
Αυτή τη φορά στο πολυτεχνείο κυκλοφορούσαν πολλοί μαθητές κυρίως αλλά και γονείς με τα παιδιά τους. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι απαντήσεις δόθηκαν στις παιδικές ερωτήσεις.

Ενδεικτικά μόνο αποτυπώσαμε τα σημειώματα των παιδιών και τις ζωγραφιές που άφησαν πάνω στην τσακισμένη πύλη-σύμβολο. Αλλά και μαθητές που ήρθαν με τους δάσκαλους τους να καταθέσουν στεφάνι ήταν σαν στρατιωτάκια, Στέκονταν και τιμούσαν τους νεκρούς στη συγκεκριμένη περίπτωση,  όπως στην 25 Μαρτίου και στην 28η Οκτωβρίου... Η ιστορία θα δείξει. 


Για άλλη μια φορά το ΕΜΠ βρισκόταν σε πολιορκία από την αστυνομία. Οι κεντρικές εισόδους κλειστές Πατησιων με μπλε, Στουρνάρι με μπλε και ΟΠΚΕ Τοσίτσα με μπλε και ΟΠΚΕ και πιο πάνω ΜΑΤ. Παράλληλα ακροβολισμένοι στα απέναντι καφε και στη γύρο χτένα ένα τσούρμο ασφαλίτες.
Αυτή ηταν  η… εξωτερική περιφρούρηση του ιδρύματος.
Την παραχωρούν οι  αυτόκλητοι περιφρουριτες εσωτερικά του ιδρύματος. Αλλά αλήθεια πως είναι δυνατόν φοιτητές κλπ κλπ της περιφρούρησης να βλέπουν όλη τη νύχτα ΜΑΤ έξω από τις πύλες του πολυτεχνείου να …φυλάνε ; Ούτε λίγο ανατριχίλα ούτε λύγο τσίπα;
Ούτε καν ένα αντάριασμα όταν …οι μπάτσοι εχουν τα κλειδιά για να ανοίξουν την κεντρική πύλη στις 7.30 το πρωί για να μπορέσει να αποχωρήσει η περιφρούρηση λίγο πριν ξεκινησει ο εορτασμός.  

Και οι μέσα και οι έξω έχουν ένα κοινό σκοπό. Να προφυλάξουν το Πολυτεχνείο από τους… 300 προβοκάτορες  


Υ.Γ  (1) Χαρακτηριστικός διάλογος σε πηγαδάκι στο πολυτεχνείο σχετικά με τη διαμάχη για την αιματοβαμμένη σημαία.
«…Δε μας χέζεται όλοι σας ρε που άμα σας αφήνανε θα κομματιάζατε το πανι για να πάρει ο καθένας το πιο μεγάλο… . Οι μόνοι που θα έπρεπε να έχουν τον πρώτο και τελευταία λόγο για το που θα πρέπει να βρίσκεται η σημαία σύμβολο της εξέγερσης του πολυτεχνείου και πολύ περισσότερο αν θα φυλάσσεται σε αυτό το μπουρδέλο τη Βουλή είναι μόνο οι νεκροί του πολυτεχνείου και όλοι όση δολοφονήθηκαν στη δημοκρατία… αλλά είναι νεκροί  και εσείς τους δολοφονείταιξανα…» «καλά εσυ τα λές αυτά κνιτης άνθρωπος;»
«Τι λες ρε. Πρώην κνιτης παρακαλώ Διαγράφηκα στο μαθητικό»
«Γιατι/»
«Μπήκα μια φορά στην αχτίδα για ολομέλεια είδα τη φωτογραφία του Άρη και ρώτησα τον καθοδηγητη μου;  Σύντροφε έγινε ποτέ δήλωση αποκατάστασης του Βελουχιώτη;… Με διαγράψανε αλλά μέχρι θωρά δεν μου έχουν απαντήσει. Έγινε τελικά αυτή η δήλωση αποκατάστασης;…»

Υ.Γ (2)  Χαρακτηριστική συνομιλία για το αν έχει κόσμο περισσότερο η λιγότερο και γενικότερα για τα εσωτερικά ντιλ των παρατάξεων για τα τραπεζάκια έξω και τα γνωστά γραφικά για το ποιος θα έχει την καλύτερη βιτρίνα στο πανηγύρι.

-«…Πλακώθηκαν για τα αποφάγια που τους πετάει το κνιταριο και δεν βλέπουν ότι χρόνια τώρα όλο το πολυτεχνείο καταλαμβάνεται από την ΠΣΚ. Όλο το κεντρικό σημείο παραθύρι με θέα έχουν πάρει τσαμπουκά οι μάγκες και κάνουν όλοι τουμπέκι. Μετά τσακώνεστε  για τα κοκκαλα που σας πετάνε Δεν κοιτάτε που έχει γίνει εμετική η κατασταση εδώ μέσα. Σε λίγο θα πληρώνουμε και κουπόνι συνδρομή στο ΚΚΕ για να μπαίνουνε εδώ μέσα…»

-«…μωρέ εσύ αυτό λες, εδώ αφήνουνε κάθε χρόνο το πολυτεχνείο να το φυλάει η αστυνομία. Το έχουν δεχτεί ρε και δεν λένε τίποτα οι άχρηστοι. Άμα βάλεις τις φωτογραφίες του 73 με τωρινές φωτογραφίες, δεν αλλάζει τίποτα. Τώρα ,απλά είναι έγχρωμες και ο στρατός, είναι η αστυνομία... Είναι εντελώς ξεφτιλισμένη η πραγματικότητα…» κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ


Εικόνες:

Αρχεία:


Αν υπάρχει η δυνατότητα τα video να ανέβουν σε καλύτερη μορφή...
Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες…

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 18/11/2008 1:36 μμ.


post image

 

Μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης που πέταξαν οι μπάτσοι πάνω στους διαδηλωτές και η πράσινη χειροβομβίδα είναι πιθανότατα καινούργια παρτίδα…

Εικόνες:


Η Ισραηλινή πρεσβεία βρίσκεται γωνία κατεχάκη και κηφισσίας.

Εγώ ανέβηκα την κηφισσίας αφού έφτασε η κορυφή στην αμερικάνικη πρεσβεία. Τότε είχε τις κλασικές διμοιρίες από την αρχή της αμερικάνικης πρεσβείας μέχρι τον πύργο αθηνών. Άπό την κηφισσίας και μέχρι την πανόρμου δεν είχε καθόλου διμοιρίες. Σε κάποια στιγμή με ειδοποίησαν ότι το indy αναφέρει συλλήψεις γωνία Πανόρμου Κηφισσίας όπου βγήκα να δω και δεν υπήρχε άνθρωπος εκεί.

Υ.Γ. Γιατί κόσμος κινήθηκε προς κατεχάκη και όχι προς σταθμό πανόρμου???? Προς τα εκεί έχει αμέτρητα δημόσια κτήρια, την σχολή αστυφυλάκων και το υπουργείο δημόσιας τάξης.....Κοινώς είναι φωλιά του λύκου...

από ουγκ 18/11/2008 1:59 μμ.


Επίσης φέτος δεν είχε μπροστά τραπεζάκια ΠΚΣ αλλά μόνο ΚΝΕ....Βέβαια η μεγαλύτερη χοντράδα ήταν ότι ο τριήμερος εορτασμός του πολυτεχνείου με το κεντρικό πανώ καλούσε στο συνέδριο του ΚΚΕ και υπογραφόταν ΚΝΕ ΚΚΕ. Τα τελευταία 10 χρόνια το κεντρικό πανώ είναι η αφίσα της ΚΝΕ αλλά ποτέ μέχρι φέτος δεν είχε κομματική υπογραφή και προφανώς συνέδριο....Πέραν τούτο στα σκαλοπάτια του Αβέρωφ (Αρχιτεκτονική) είχε δεξιά και αριστερά κοκκινες σημαίες με αναγραφή ΚΚΕ....Η σύγκλητος του ΕΜΠ και η επιτροπή εορτασμού πρέπει να απολογηθούν για αυτά....Μπράβο Μάκη...ωραία τα καταφερες πάλι....

Επίσης θα ήθελα να σχολιάσω ττους συνοδούς της σημαίας....Φέτος οι περισσότεροι δεν ήταν ουτε Ν. Πασόκ, ουτε Πασπ, ούτε καν ασφαλίτες...Την σημαία φέτος την πήγαινε ο υπόκοσμος....μαζί με τον μαρκάτο,  τον μάκη, την μοροπούλου και μερικά φοβισμένα πασοκάκια......

από ... 18/11/2008 2:04 μμ.


Η Ισραηλινή πρεσβεία βρίσκεται γωνία κατεχάκη και Κηφισίας.
Ακριβώς. Εκεί βρίσκεται
Είχε μπάτσους δυο στενά μετά την Ισραηλινή πρεσβεία. Αυτές ήταν και οι δυνάμεις που κατέβηκαν για να κόψουν τους διαδηλωτές που ερχόντουσαν προς κατεχακη… από μεσογείων αλλά και Κηφισίας.

Είχαν φτιάξει μια ζώνη κλεισίματος –απομακρυσμένα από το κέντρο- αλλά οι άδειοι δρόμοι τους διευκολύνουν να λινούν τις δυνάμεις τους γρήγορα σε κάθε σημείο που θέλουν να αποκόψουν.


από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 18/11/2008 2:50 μμ.


post image
... στο βιντεο ειναι η πρωινή εισβολή των ΚΝΑΤ στο πολυτεχνείο για να πιάσουν θέσεις ...ακολουθουν φοτο.

Εικόνες:

από κ-α 18/11/2008 2:53 μμ.


post image
...

Εικόνες:

από κ-α 18/11/2008 3:05 μμ.


post image
. .

Εικόνες:

Αρχεία:

από κ-α 18/11/2008 3:06 μμ.


post image
..
.

Εικόνες:

από κ-α 18/11/2008 3:07 μμ.


post image
...

Εικόνες:

από κ-α 18/11/2008 3:10 μμ.


post image
. . .

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License