Το ΜΕΡΑ για τα κλωστήρια Λαναρά

Την Πέμπτη 13/11 οι εργαζόμενοι στα κλωστήρια Λαναρά απέκλεισαν το διόδια των Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί βρέθηκαν για αλληλεγγύη φοιτητές από το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων, καθώς και το ΜΕΡΑ με την ανακοίνωση που ακολουθεί:

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Στα κλωστήρια Λαναρά βλέπουμε για άλλη φορά μια επιχείρηση βιώσιμη με δυνατότητες να προσφέρει εργασία να μετατρέπεται σε πεδίο για κερδοσκοπικά παιχνίδια. Ο Λαναράς, η κυβέρνηση, οι τράπεζες και η ΕΕ έχουν την ευθύνη για αυτό το έγκλημα, καθώς τεράστια χρηματικά ποσά έγιναν καπνός, χωρίς να διασφαλιστεί οι θέσεις εργασίας και η λειτουργία των κλωστηρίων.

Η πρόσφατη απόσυρση της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης δείχνει ότι η λογική της ανταγωνιστικότητας επιδοτεί την κερδοφορία των τραπεζών, την κερδοσκοπία των επιχειρηματιών, αλλά όχι την προσπάθεια να σωθούν οι δουλειές. Εξάλλου, χρήματα υπάρχουν και νόμοι το επιτρέπουν, οι ρασοφόροι μεσίτες του Εφραίμ να κατακλέβουν το δημόσιο πλούτο, χωρίς ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΕΕ να φέρνουν αντιρρήσεις. Όπως δεν έφεραν αντιρρήσεις και στο Λαναρά που έφερε τα κλωστήρια στο χείλος του γκρεμού με τα «λαναρόχαρτα», τα παιχνίδια στο χρηματιστήριο κλπ.

Να μπει τέλος στην παρουσία του Λαναρά. Να χρηματοδοτηθεί τώρα η λειτουργία της επιχείρησης ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο που εμποδίζει μια τέτοια προοπτική και να παρακαμφθεί το εμπόδιο της ΕΕ, η οποία στηρίζει έτσι κι αλλιώς μόνο την κερδοφορία των εργοδοτών και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Η κρατικοποίηση της επιχείρησης και η λειτουργία με τον έλεγχο των εργαζόμενων και της κοινωνίας είναι η μόνη λύση, καθώς η επιδότηση του Λαναρά φάνηκε πως είναι λεφτά πεταμένα σε βαρέλι δίχως πάτο.

Είναι ώρα το εργατικό κίνημα, τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων, αλλά και οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι κοινωνικές οργανώσεις να πάρουν πρωτοβουλίες μάχης και αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων. Με διαδηλώσεις και απεργίες να στείλουμε μήνυμα εργατικής και κοινωνικής αλληλεγγύης στα κλωστήρια Λαναρά, στη Ζήμενς και αλλού. Το ΜΕΡΑ στήριξε και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα κλωστήρια για δουλειά και θα σταθεί δίπλα τους μέχρι τη δικαίωση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License