Δελτίο Τύπου (για τα επεισόδια στο πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης)

Δελτίο Τύπου συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


35 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ενώ το νόημα του μένει πιο επίκερο παρά ποτέ, τη στιγμή που οι φοιτητικοί σύλλογοι υλοποιούσαν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική, δέχτηκαν φασιστική-τραμπούκικη επίθεση απο τη νεολαία της ΝΔ(ΟΝΝΕΔ) και την κυβερνητική παράταξη στα πανεπιστήμια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Επίθεση με παρακρατικές μεθόδους(κράνη, καδρόνια, γκλομπ, πέτρες, κροτίδες), αλλά και στρατιωτικό σχέιδο επίθεσης απο δύο πλευρές στους φοιτητικούς συλλόγους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μελών φοιτητικών συλλόγων.

Στόχος ήταν η τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος, το χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων που σε αυτές μειοψήφισαν και η ανάδειξη των επιθετιων διαθέσεων της κυβέρνησης στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Απέναντι σε αυτές τις φασιστικές επιθέσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι απάντησαν προασπίζοντας οι ίδιοι το άσυλο ως ένα χώρο που δε χωρούν φασιστικές πρακτικές και έδωσαν ένα σαφές μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης των αγώνων τους.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ


Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Φυσικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Γεωπονίας, Πολιτικών Επιστημών, Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Μουσικού, ΠΑ.ΜΑΚ.

..

από ... 18/11/2008 12:02 μμ.


Να αναφέρουμε ότι δεν ήταν μόνο οννεδίτες-δαπίτες στη φάση. Σίγουρα υπήρχαν και παρακρατικοί, αφενός γιατί ποτέ η ΔΑΠ δεν κατάφερε να μαζέψει τόσο κόσμο (έτοιμο για πέσιμο εννοώ - με κράνη κλπ) και αφετέρου γιατί κάποια στιγμή προς το τέλος πετάχτηκαν και πέτρες από τη μεριά τους. Έτσι τραυματίστηκε ένας σύντροφος, αλλά ευτυχώς όχι σοβαρά. Και οι υπόλοιποι τρεις σύντροφοι είναι καλά πάντως.

Η ΟΝΝΕΔ, η ΔΑΠ και όποια άλλη φασιστική λογική δεν χωρά στο χώρο του ασύλου, αλλά και πουθενά. Ας τσακίσουμε τους φασίστες όπου κι αν υπάρχουν. Ή στις τρύπες τους ή στο νοσοκομείο. Αυτό ας γίνει μάθημα για την επόμενη φορά που θα μαζευτούν φασίστες σε χώρο ασύλου. Ας γίνει μάθημα και για την επόμενη 17η Ν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License