ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973- ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2008

Η σημαντική διαφορά του τότε και του σήμερα είναι ότι οι χούντες των τανκς και των ένστολων ήταν παράνομες ενώ οι σημερινές του κοινωνικοπολιτικού ολοκληρωτισμού είναι νόμιμες και μάλιστα με ισχύ διεθνούς δικαίου.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973- ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2008

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία -Ανατροπή

Νοέμβρης 2008

Με  τις σημαίες της Νοεμβριανής εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το ’73, ο λαός μας και η νεολαία  υπερασπίζονται, προβάλλουν και διεκδικούν το δικαίωμα στις μεγάλες εξεγέρσεις που κυοφορούνται και είναι απαραίτητες για ν’ αποκτήσει η κοινωνία ελπίδα, να χαράξει διέξοδο από τον λαβύρινθο της κεφαλαιοκρατικής βαρβαρότητας.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ  ’73 - ΝΟΕΜΒΡΗΣ  ’08. Από τις χούντες των ένστολων και των τανκς, περάσαμε σήμερα στις χούντες των χρηματιστηρίων, της κάθε είδους τρομοϋστερίας τους και των παγκοσμιοποιημένων μηχανισμών σωματικής και πνευματικής καταστολής του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Η σημαντική διαφορά του τότε και του σήμερα είναι  ότι οι χούντες των τανκς και των ένστολων ήταν παράνομες ενώ οι σημερινές του κοινωνικοπολιτικού ολοκληρωτισμού είναι νόμιμες και μάλιστα με ισχύ διεθνούς δικαίου.

  • Τότε τα τανκς κυρίευσαν το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ σαν κτίριο, αλλά το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ σαν χώρος του πνεύματος και της ελευθερίας σάρωσε την χούντα.
  • Σήμερα μια οδηγία της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και η βουλιμία των μικρών και μεγάλων εμπόρων της γνώσης  εξαρθρώνει και συνθλίβει ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ όχι σαν κτίρια, αλλά σαν περιεχόμενο για να γίνει η γνώση κεφάλαιο και ο άνθρωπος δούλος του.

Οι κάθε είδους εκπρόσωποι της νεοφιλελεύθερης χούντας των χρηματιστηρίων θα καταθέσουν και φέτος στεφάνια στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στο όνομα της δημοκρατίας!!!!

Τη δημοκρατία που αρνούνται καθημερινά και ολοκληρωτικά, τυπικά και ουσιαστικά.

Τη δημοκρατία που κακοποιούν καθημερινά σε κάθε της έκφραση.

Η δημοκρατία όλων αυτών έχει αναφορά την άρνηση της συλλογικής έκφρασης του ανθρώπου, την πλήρη απομόνωση του ατόμου για νάναι απόλυτα αποτελεσματική η τρομοκρατία της εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, που συνειδητά και μαζικά παράγει το σύστημα για τον έλεγχο της κοινωνίας.

Η δημοκρατία των κυρίων εκπροσώπων του νεοφιλελευθερισμού και της χούντας των χρηματιστηρίων, είναι από τα πάνω μέχρι τα κάτω η διαχείριση αυτής της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η «δημοκρατία-τρομοκρατία» αυτή, είναι εχθρική προς το πολυτεχνείο, βρίσκεται απέναντι από τη δημοκρατία του λαού και της νεολαίας, τη δημοκρατία της εξέγερσης, τη δημοκρατία του Πολυτεχνείου.

Αυτή τη δημοκρατία και το περιεχόμενο που ανάδειξε σε συνθήματα αλλά και διαδικασίες, το παλινορθωμένο προδικτατορικό καθεστώς του ’74, για 35 χρόνια σήμερα πασχίζει να μεταλλάξει, να φορέσει στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ το κουστούμι της δικής του «δημοκρατίας» για να το σβήσει σαν σταθμό και αγωνιστική αναφορά του λαού, των μεταπολεμικών γενεών.

Το Πολυτεχνείο, η δημοκρατία της εξέγερσης, τροφοδοτεί τους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες αλλά και τροφοδοτείται από αυτούς στην πορεία για μια ολοκληρωμένη νίκη του λαού.

Νοέμβρης 2008

Η κρίση της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης εξελίσσεται ραγδαία και επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και τους λαούς όλου του κόσμου.

Οι παρεμβάσεις- ρυθμίσεις με τα επιτόκια, τις κρατικές εγγυήσεις τρισ. δολαρίων με συνταγές ΚΕΙΝΣ και ΦΡΙΝΤΜΑΝ όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τη κρίση και τις αιτίες της, αλλά την ανατροφοδοτούν αυξάνοντας τη δραστικότητα και την επιθετικότητα του νεοφιλελεύθερου νεοπλάσματος ενάντια στη κοινωνία και τις δυνάμεις της εργασίας.

  • Δεκάδες εκατομμύρια νέοι άνεργοι και άστεγοι θα πλημμυρίσουν τους δρόμους του καπιταλισμού.
  • Το καθεστώς της ημιανεργίας θα απλωθεί στο σύνολο σχεδόν  των εργαζομένων.
  • Η ονομαστική μείωση μισθών και συντάξεων συζητείται ήδη σαν αναπόφευκτη εξέλιξη.
  • Η διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί  μόνιμη και σταθερή απειλή.

· Κάθε συλλογική έκφραση των δυνάμεων της εργασίας και του λαού, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να βρεθούν ουσιαστικά εκτός νόμου, για να μην σταθούν εμπόδιο στη καπιταλιστική «επανίδρυση».

Η «δημοκρατία της τρομοκρατίας», θα εξελιχθεί ακόμη πιο πολύ στην κατεύθυνση του γενικευμένου κοινωνικού και πολιτικού εκφασισμού.

Νοέμβρης 2008

Η ανάσχεση των δυνάμεων της κρίσης και του νεοφιλελευθερισμού δεν μπορεί να υπόκειται σε σκοπιμότητες και προϋποθέσεις.

  • Η άμεση ανατροπή της πιο διεφθαρμένης και επιθετικής νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της κεντροδεξιάς από το λαό θαναι ένα βήμα μπροστά.
  • Η αντικατάσταση της από το κεφάλαιο και το παρασιτισμό, από τους δημοσκόπους και τους εισαγγελείς, θαναι μια ακόμη ήττα του λαού.

Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, η δημοκρατία της εξέγερσης δεν θαχε ποτέ υλοποιηθεί αν οι έγκλειστοι σ’ αυτό, η ελεύθερη πολιορκημένη νεολαία σκεφτόταν ποιος θα διαδεχόταν τον Παπαδόπουλο την επαύριον του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ο Μαρκεζίνης η ο Καραμανλής.

Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ υπήρξε και υπάρχει, εμπνέει και καθοδηγεί γιατί έδωσε τη μάχη της νίκης του λαού χωρίς ύστερες σκέψεις και υστερόβουλες προϋποθέσεις.

Με τις σημαίες του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

· Ξεπερνάμε την ιδεολογία της μιζέριας.

· Αποκρούουμε την ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία του νεοφιλελευθερισμού.

· Αποκρούουμε την τρομοκρατία της γενικευμένης κοινωνικής ανασφάλειας.

· ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.

ΕΑΜ                                            ΕΑΜ νεολαία

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License