Λαϊκά δικαστήρια στην Βραζιλία

////

 

                                

 

Σήμερα 22 Οκτώβρη πραγματοποιείται η πρώτη  παρουσίαση των λαϊκών δικαστηρίων που τα κινήματα δράσης της Βραζιλίας εγκαινιάζουν για να δικάζουν την από το κράτος παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα κινήματα δράσης θεωρούν ότι το κράτος και τα λειτουργικά  του παρακλάδια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της στέγης κάτω από το πρίσμα της αστυνομικής διευθέτησης και αρνούνται να κατανοήσουν τις διεκδικήσεις που θέτουν τα κινήματα αστέγων.

Τα λαϊκά δικαστήρια θα αρχίσουν να λειτουργούν από τις αρχές του Δεκέμβρη, στις 4,5,6 του μήνα όπου η πρώτη συνεδρία θα έχει σαν θέμα «Η βία του Βραζιλιάνικου κράτους ενάντια σε αυτούς που μάχονται για το δικαίωμα στην στέγη», «Το Βραζιλιάνικο κράτος στην θέση του κατηγορούμενου».

Τα λαϊκά δικαστήρια, χωρίς να έχουν φυσικά άμεση δυνατότητα επιβολής της ετυμηγορίας τους,  αποτελούν  εντούτοις ένα σημαντικό πεδίο διεξοδικής ανάλυσης των ζητημάτων καταπίεσης που υφίστανται σ την καθημερινή ζωή τους οι κάτοικοι των πόλεων και των αγρών, και αποσκοπούν στην δημοσιοποίηση της δεδηλωμένη απόφαση των απλών ανθρώπων να αντιτάξουν την δική τους θέληση και αποφασιστικότητα για αντίσταση.   

http://www.tribunalpopular2008.blogspot.com/

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License