Καταγγελία του ΜΕΡΑ για τη "ζαρντινιέρα"

Το ΜΕΡΑ καταγγέλλει την πολιτική, δικαστική και ηθική κάλυψη που έδωσε η δικαιοσύνη στους πρωταίτιους της υπόθεσης με τη ζαρντινιέρα στις 17 Νοέμβρη πριν 2 χρόνια.

Το ΜΕΡΑ καταγγέλλει την πολιτική, δικαστική και ηθική κάλυψη που έδωσε η δικαιοσύνη στους πρωταίτιους της υπόθεσης με τη ζαρντινιέρα στις 17 Νοέμβρη πριν 2 χρόνια.

Η απόφαση του Εφετείου είναι χαρακτηριστική, καθώς καταδεικνύει ότι η επίθεση του αστικού μπλοκ εξουσίας στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα ακολουθείται από το χτύπημα σε κάθε έννοια κοινωνικού και πολιτικού δικαιώματος και την κατατρομοκράτηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Η δικαιοσύνη είναι η πρώτη που προσδένεται στην υδροκέφαλη εκτελεστική εξουσία για να υπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου. Βγάζει τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές με το που ξεφεύγουν από τα πλαίσια που ορίζει ο υποταγμένος συνδικαλισμός. Καταδικάζει αγωνιστές που παλεύουν στο μαζικό κίνημα και αθωώνει την αστυνομία και τους παρακρατικούς μηχανισμούς που κινητοποιούνται μαζί της.

Είναι πρόκληση συνολικά για την κοινωνία η ιδιότυπη ασυλία που δίνεται σε τέτοιες ενέργειες. Επιχειρούν να θωρακιστούν ειδικά το επόμενο διάστημα από τη διευρυνόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και τη δυνατότητα αυτή να λάβει χαρακτηριστικά μαχητικής κοινωνικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση στην καταστολή, τον εκφοβισμό, τις παρακρατικές ενέργειες και τη δικαστική τους ασυλία θα δοθεί με όρους κινήματος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License