Για κατάχρηση εξουσίας ελέγχεται ο διευθυντής του ΔΝΤ

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διενεργεί έρευνα σε βάρος του Γάλλου διευθυντή του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κατηγορείται για νεποτισμό στη στενή σχέση που φέρεται να διατηρούσε με μια υφιστάμενή του, ανακοίνωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του Ταμείου. «Ουδέποτε έκανα κατάχρηση της διευθυντικής μου θέσης στο ΔΝΤ» δήλωσε ο Στρος-Καν, ο οποίος πάντως στηρίζει την έρευνα κάνοντας λόγο για «περιστατικό που συνέβη στην προσωπική του ζωή τον Ιανουάριο του 2008».

Για κατάχρηση εξουσίας ελέγχεται ο διευθυντής του ΔΝΤ

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διενεργεί έρευνα σε βάρος του Γάλλου διευθυντή του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κατηγορείται για νεποτισμό στη στενή σχέση που φέρεται να διατηρούσε με μια υφιστάμενή του, ανακοίνωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του Ταμείου.
«Ουδέποτε έκανα κατάχρηση της διευθυντικής μου θέσης στο ΔΝΤ» δήλωσε ο Στρος-Καν, ο οποίος πάντως στηρίζει την έρευνα κάνοντας λόγο για «περιστατικό που συνέβη στην προσωπική του ζωή τον Ιανουάριο του 2008».

Ο Στρος-Καν κατηγορείται ότι έδειξε εύνοια την Πιρόσκα Ναγκί, ουγγρικής καταγωγής, πρώην υπεύθυνης του τμήματος για την Αφρική του ΔΝΤ η οποία είναι έγγαμη. ( σιγά τα ωά..) Η έρευνα θα εξετάσει αν η Ναγκί εξασφάλισε αμοιβή διακοπής εργασιακών σχέσεων όταν αποχώρησε από το ΔΝΤ τον Αύγουστο. Θα εξετάσει επίσης αν η Ναγκί πιέστηκε να παραιτηθεί από τον οργανισμό.
Η έρευνα άρχισε με πρωτοβουλία του Σακούρ Σααλάν, διευθύνοντος συμβούλου του ΔΝΤ, ο οποίος εκπροσωπεί την Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες στο διοικητικό συμβούλιο του διεθνούς οικονομικού οργανισμού. Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση, στην οποία ανφέρεται η εφημερίδα Wall Street Journal, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε πως «όλοι οι ισχυρισμοί, κυρίως αυτοί που εμπλέκουν την ανώτατη διοίκηση, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη». «Ο διευθύνων σύμβουλος κάλεσε ένα εξωτερικό συμβούλιο για να διεξαγάγει έρευνα και να διαπιστώσει την εγκυρότητα των ισχυρισμών αυτών» είπε, προσθέτοντας ότι , το πόρισμα της έρευνας αναμένεται «έως τα τέλη Οκτωβρίου».
«Συνεργάστηκα και συνεχίζω να συνεργάζομαι» τόνισε ο Στρος-Καν

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License