Απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ

Δήλωση-πρόκληση του Γ. Παναγόπουλου υπέρ των προγραμμάτων STAGE για τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή για το πιο απροστάτευτο και αδύναμο κομμάτι της νεολαίας. Για το κομμάτι εκείνο που η ΓΣΕΕ με την πολιτική της αφήνει εκτός συνδικάτων. Με δυο λόγια το μόνο που έχει να προτείνει η ΓΣΕΕ για τη μαύρη εργασία είναι η νομιμοποίησή της.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είναι σαφής μέσα στη ασάφειά του. Καμία κουβέντα για τις ευθύνες του κεφαλαίου και της εργοδοσίας σε ό,τι αφορά την κρίση που καλείται να πληρώσει ο εργαζόμενος. Καμιά κουβέντα για την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής καθώς υιοθετεί και πάλι την κριτική του ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολική ΝΔ-ΣΕΒ-ΕΕ, στην οποία συναινεί ουσιαστικά και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και η δήλωση-πρόκληση του Γ. Παναγόπουλου υπέρ των προγραμμάτων STAGE για τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή για το πιο απροστάτευτο και αδύναμο κομμάτι της νεολαίας. Για το κομμάτι εκείνο που η ΓΣΕΕ με την πολιτική της αφήνει εκτός συνδικάτων. Με δυο λόγια το μόνο που έχει να προτείνει η ΓΣΕΕ για τη μαύρη εργασία είναι η νομιμοποίησή της.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι στην κρίσιμη ερώτηση «τι θα κάνει η ΓΣΕΕ» η απάντηση είναι μεγάλα λόγια και καμία αγωνιστική πρωτοβουλία, πέρα από τις γνωστές συμβολικές κινητοποιήσεις. Κανένα αγωνιστικό πρόγραμμα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, κανένα πλαίσιο διεκδικήσεων για το σύνολο των εργαζομένων, καμιά διαδικασία συνελεύσεων για αποφασίσουν οι εργαζόμενοι.

Το ΜΕΡΑ καλεί σε αποφασιστική ρήξη με το συνδικαλισμό της γραβάτας. Είναι για συσπείρωση των εργαζομένων στα πρωτοβάθμια σωματεία μέσα από συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Είναι ώρα για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διεκδικήσεων που φέρνει στο προσκήνιο το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας. Είναι για ένα πλατύ μέτωπο συντονισμού και διεκδίκησης που θα στηρίξει κάθε κλάδο που θα βρεθεί στο δρόμο. Τέλος είναι ώρα οι εργαζόμενοι να βρεθούν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική με αποφασιστικούς, μαχητικούς αγώνες διαρκείας.

Όλα αυτά προϋποθέτουν μια νέα πορεία για το εργατικό κίνημα, πέρα από την ιστορικά ξεπερασμένη πρακτική στήριξης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συναλλαγής με ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την τακτική του ΠΑΜΕ που υποβιβάζει τη ρήξη με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ.

Η συνέντευξη στο
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=25748

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License