Πρόβα ιμπεριαλιστικής επέμβασης από τον Ευρωστρατό στη Θεσσαλονίκη

Η άσκηση ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/2008 του βαλκανικού τμήματος του ευρωστρατού (HELBROC) στο νομό Θεσσαλονίκης (8-12/9) δεν είναι τίποτα άλλο παρά πρόβα ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

Η άσκηση ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/2008 του βαλκανικού τμήματος του ευρωστρατού (HELBROC) στο νομό Θεσσαλονίκης (8-12/9) δεν είναι τίποτα άλλο παρά πρόβα ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Το πεδίο βολής Ασκού-Προφήτη γίνεται χώρος προετοιμασίας της Ελλάδας, με τη συμμετοχή δυνάμεων από Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, για τη «διαχείριση κρίσεων», ορολογία που ακούσαμε ξανά στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και σε κάθε μικρή και μεγάλη επέμβαση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Καταστροφές και ανθρώπινα θύματα σε πρώτη φάση, προσφυγοποίηση, αυταρχισμός, ξένη κατοχή και επικερδή συμβόλαια για πολυεθνικές σε δεύτερη φάση: αυτά έφεραν ως αποτέλεσμα όλες ανεξαιρέτως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μαζί βέβαια με μεγάλο κοινωνικό κόστος για τους εργαζόμενους των χωρών που συμμετέχουν σε αυτές.

Το ΜΕΡΑ καλεί σε πάλη για να απαιτήσουμε:
➢    Διάλυση του ευρωστρατού και κάθε άλλου σχηματισμού της ΕΕ
➢    Έξω οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια, τη Μ. Ανατολή, τον Καύκασο και το Αφγανιστάν
➢    Έξω οι βάσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ απ’ τα Βαλκάνια, τη Μ. Ανατολή και την Ελλάδα – Να γυρίσουν πίσω όλοι οι έλληνες φαντάροι.
➢    Όχι στον εθνικισμό και το ρατσισμό – Καμιά «αυτοδιάθεση» δεν είναι δυνατή κάτω από ιμπεριαλιστική ανάμειξη και επικυριαρχία
➢    Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ – Καμιά νέα ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ – Πάλη για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση της ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License