Free Gaza: Αποστολή στη Γάζα

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

2008: Εξήντα Χρόνια Τώρα

Ο Μάιος του 2008 σηματοδοτεί την 60ετή επέτειο της Νάκμπα, «της καταστροφής», όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων εκδιώχθηκε διά της βίας από την προγονική της πατρίδα για να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ. Κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών αρχών της ηθικής, το Ισραήλ εξακολουθεί να αρνείται σε αυτούς τους πρόσφυγες και στους απογόνους τους το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Το Ισραήλ δεν έχει παραδεχτεί, ούτε έχει προσπαθήσει να διορθώσει αυτή την ιστορική αδικία που γέννησε το Εβραϊκό κράτος. Αντ' αυτού, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια παλαιστίνιοι πρόσφυγες διαμένουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ τα σπίτια, τα χωράφια και οι περιουσίες τους κατοικούνται από εβραίους μετανάστες που κατέφθασαν στην Παλαιστίνη απ' όλο τον κόσμο.

Η ιστορική, παράνομη ιδιοποίηση της παλαιστινιακής γης, πατρίδας και κληρονομιάς βρίσκεται στην καρδιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Οδήγησε στη δημιουργία του μεγαλύτερου εν ενεργεία προσφυγικού πληθυσμού στον κόσμο. Άνοιξε το δρόμο για την κλοπή γης που ακολούθησε το 1967 και την εν εξελίξει εθνοκάθαρση που έχει συνθλίψει τους Παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη μέσα σε γκέτο και μπαντουστάν περικυκλωμένα από τείχη ύψους 10 μέτρων, πύργους ελεύθερων σκοπευτών και στρατιωτικές φρουρές. Δημιούργησε την ανοικτή φυλακή της Γάζας με έναν πένητα και πυκνοκατοικημένο πληθυσμό 1,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αυτό το τραγικό γεγονός κατέστησε εκδιωγμένους και απόκληρους τους Παλαιστινίους σε ολόκληρο τον κόσμο και τους μετέτρεψε σ' έναν πληθυσμό προσφύγων που κατέχει πλέον μόνο την ανάμνηση της Παλαιστίνης, θρύμματα τίτλων ιδιοκτησίας και μια ασβέστη επιθυμία να επιστρέψει.

Δήλωση Αποστολής

Θέλουμε να σπάσουμε την πολιορκία της Γάζας. Θέλουμε να αφυπνίσουμε τη διεθνή συνείδηση για τον σαν φυλακή αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα να αναθεωρήσει την πολιτική κυρώσεων και να σταματήσει την υποστήριξή της προς τη συνεχιζόμενη Ισραηλινή κατοχή. Θέλουμε να υπεραμυνθούμε του δικαιώματος της Παλαιστίνης να καλωσορίζει τους διεθνείς ως επισκέπτες, ως παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια, ως δημοσιογράφους, και ούτω καθ' εξής

Ποιοι είμαστε

Είμαστε αυτοί οι παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια και οι δημοσιογράφοι. Διαθέτουμε χρόνια εμπειρίας εθελοντισμού στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη κατόπιν πρόσκλησης Παλαιστινίων. Αλλά τώρα, λόγω της έντασης του κλοιού της παράνομης Ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, πολλοί από μας είναι σχεδόν αδύνατον να εισέλθουμε στη Γάζα και σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων αρνούνται επίσης την είσοδο στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη. Παρά τη μεγάλη αναγκαιότητα της δουλειάς μας, η Ισραηλινή Κυβέρνηση δεν μας επιτρέπει να μπούμε για να τη φέρουμε σε πέρας.

Είμαστε όλων των ηλικιών και προερχόμαστε από διάφορα περιβάλλοντα. Πίσω στην πατρίδα είμαστε δάσκαλοι, γιατροί, μουσικοί, γραμματείς, γονείς, παππούδες, δικηγόροι, φοιτητές, αγωνιστές, ηθοποιοί, δραματουργοί, πολιτικοί, τραγουδιστές-στιχουργοί, σχεδιαστές ιστοσελίδων, σύμβουλοι διεθνούς εκπαίδευσης, ακόμη κι ένας πρώην εργαζόμενος στη βιομηχανία του Χόλυγουντ κι ένας πιλότος. Είμαστε από τη Νότιο Αφρική, την Αυστραλία, την Αμερική, τη Βρετανία, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και αλλού.

Τι πρόκειται να κάνουμε

Προσπαθήσαμε να εισέλθουμε στην Παλαιστίνη από το έδαφος. Προσπαθήσαμε από αέρος. Τώρα σοβαρευόμαστε. Παίρνουμε το πλοίο.

The Free Gaza Movement

Αρχεία:

από \|/ 29/07/2008 5:06 μμ.


Athens Press Conference July 29    
Date : 07-29-2008

For Immediate Release:
Can unarmed seaborne civilians break the siege of Gaza?
A press conference at 13:00H, Tuesday, July 29
International Press Center
Zapion Exhibition and Congress Hall
Athens
Inaugurating The Free Gaza Movement Sailing to Gaza

In August, unarmed Palestinians, Israelis and internationals will sail directly to Gaza without going through Israeli territory and without seeking permission from Israeli authorities. They include an 81-year-old Catholic nun, an 83-year-old Holocaust survivor, Palestinians from Gaza, 16 nationalities, at least four major religions and the international press.

On Tuesday, July 29, 2008, the Free Gaza Movement publicly introduces its international team along with the Greek vessels that will take volunteers from Cyprus to Gaza in popular solidarity with Palestinian human rights. From that day, any attempt to damage the project will be considered an act of aggression against a nonviolent international human rights mission.

The boats will stop at Greek ports to receive supporters and there will be opportunities for the press and public figures to travel part of the way on board and to broadcast from aboard ship with the latest high-speed satellite data systems

Contact: Paul Larudee, +306.98.123.4829 or Greta Berlin, +33.60.73.74.512 for more information or go to www.freegaza.org

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License