4η επέτειος από την απόφαση του Αν. Διεθ. Δικαστηρίου: Καταστολή και αντίσταση εντείνονται

.

post image

Η καταστολή και η αντίσταση εντείνονται τέσσερα χρόνια μετά από την συμβουλευτική απόφαση του Ανώτατου Διεθνούς Δικαστηρίου  ενάντια  στο τοίχος της ντροπής του ισραήλ, χωρίς καμμιά εδαφική αλλαγή, η παλαιστινιακή λαική αντίσταση εντείνει τις ενέργειες,δικαστήρια και φυλακίσεις.

Στο Bilin, περιοχή της Ramallah, οι ισραηλινοί άποικοι και ο στρατός επεκτείνουν την παράνομη οικειοποίηση εδαφών, περιφρονώντας την απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο του ισραήλ ένα χρόνο πριν, η οποία επέτρεπε στους κατοίκους του Bilin να καταφεύγουν σε μηνύσεις ενάντια στην εκμετάλευση καναδικών επιχειρήσεων. Όπως άλλες περιοχές,στο Bilin παρουσιάζεται επίσης μια άνοδο στρατιωτικης βίας κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων που οργανώνονται ενάντια  στον τοίχο της ντροπής.`Εναν μήνα πριν ο Ibrahim Burnat πυροβολήθηκε από τρεις σφαίρες στο μηρό, και είναι ακόμα στο νοσοκομείο.

Το χωριό Nilin, γειτονικό του Bilin, έχει πραγματοποιήσει πολλές διαδηλώσεις για αρκετές εβδομάδες και αυτή την εβδομάδα βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας (βίντεο) από τον στρατό του ισραήλ. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η εφαρμογή της επιβλήθηκαν από την Παρασκευή μέχρι την Τρίτη από τους ισραηλινούς στρατιώτες σε μία προσπάθεια να σταματησούν οι διαμαρτυρίες ενάντια στην προσάρτηση των εδαφών των χωριών αυτών με την πρόφαση ,ότι είναι απαραίτητο να βρίσκεται εκτός του τοίχους της ντροπής ένας δρόμος που να διασχίζει το χωριό προς το εσωτερικό της Δυτικής Όχθης.

 Τη Δευτέρα (βίντεο) και την Τρίτη (βίντεο) οι διαδηλωτές έσπασαν την πολιορκία, κατόπιν συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις για τα 4 χρόνια από την απόφαση της Χάγης ICJ την Τετάρτη και την Πέμπτη  (βίντεο). Οι διαδηλώσεις  πραγματοποιούνται επίσης σε διάφορες άλλες πόλεις και χωριά , που περιλαμβάνουν: Al Ghson Dier σε Tulkarem, Azzoun Atmeh και Jayyus σε Qalqiliya, Beit Hanina στην Ιερουσαλήμ, Beit Iba σε Nablus, και Al-Masara, Umm Salamuna, και Al-Khader στη Βηθλεέμ.

Μεταξύ εκείνων που κρατούνται αυτές τις μέρες στη φυλακή για τη συμμετοχή στην αντίσταση είναι ο παλαιστινιακός διοργανωτής Beit Omar, Mousa Abu Maria, υπο διοικητική κράτηση από τις 11 Απριλίου. Οι διαδηλώσεις  θα συνεχιστούν αύριο επίσης.

Πηγή: Indymedia.org

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License