Να γιατί η ΚΟΕ βγάζει τα εσωοργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ στη φόρα!

Στο κυνήγι της πολυπόθητης ευρωκοινοβουλευτικής έδρας η ΚΟΕ μεταχειρίζεται κάθε μέσο. Ο κατήφορος που έχουν πάρει δεν έχει πάτο.

Σε αρκετούς από εμάς τους θαμώνες του indy έχει τύχει να διαβάσουμε εσωοργανωτικά σημειώματα διαφόρων οργανώσεων. Μπορώ πρόχειρα να θυμηθώ το έγγραφο του ΣΕΚ που είχε μπει παλιότερα, κάτι εισηγήσεις της ΑΡΑΝ, κλπ. Όλα αυτά σβήστηκαν αμέσως από την ΣΟ, και έτσι έπρεπε.

Αυτό που συνέβη με την ΚΟΕ σε αυτό το thread είναι πρωτοφανές!

Πότε άλλοτε οργάνωση διέρρευσε η ίδια με τα εσωτερικά της σημειώματα με mass-mails;

Πότε άλλοτε μέλη οργάνωσης άνοιξαν τα ίδια thread με σκοπό να βγάλουν τα άπλυτά τους στη φόρα;

Πότε άλλοτε σβήστηκαν τέτοια σημειώματα από την ΣΟ και (προφανώς) μέλη της οργάνωσης ζήτησαν την... επαναφορά τους;


Γιατί η ΚΟΕ που στο έγγραφο παρουσιάζεται να εγκαλεί τους 4 βουλευτές για ζητήματα πειθαρχίας παραβιάζει η ίδια την πιο βασική αρχή συγκρότησης οποιουδήποτε πολιτικού σχήματος που είναι "τα εν οίκω μη εν δήμω";

Η εξήγηση είναι ότι η ΚΟΕ εκβιάζει τον Συνασπισμό. Στόχος της είναι μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών που πλησιάζουν. Αλλιώς, θα βγάζει φόρα παρτίδα όλα τα εσωτερικά του.

Αυτό, μάλιστα, δεν είναι δικό μου συμπέρασμα, αλλά ειπώθηκε σε συζήτηση που είχα με ΚΟΕτζή. Βέβαια, αν θέλετε το πιστεύετε, αν δε θέλετε όχι.

Φυσικά, οι ΚΟΕτζήδες που έχουν στοιχειώσει το indy τους τελευταίους μήνες και εκφέρουν άποψη επί παντός επιστητού, μπορούν να το διαψεύσουν. Μένει όμως να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο επέλεξαν αυτή τη χυδαία τακτική ενάντια στους κατά τ' άλλα "συντρόφους" τους.

Για να προλάβω τους ΚΟΕτζήδες που θ' αρχίσουν να ωρύονται ότι "πρέπει να δημοσιοποιούνται όλα γιατί ο κόσμος της αριστεράς έχει δικαίωμα να ξέρει", θα προτείνω το εξής πολύ απλό:

Αν πιστεύετε ότι πρέπει να δημοσιοποιούνται τα πάντα:

1. Ας δημοσιοποιήσετε όλα τα πρακτικά της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν πιστεύετε ότι ο λαός της Αριστεράς πρέπει να πληροφορείται μόνο ό,τι σας συμφέρει, με επιλεκτικές διαρροές.

2. Ας μας πείτε πόσα λεφτά απ' την εκλογική επιχορήγηση έφτασαν στα ταμεία σας.

3. Ας μας πείτε ποιοί και πόσοι είναι οι μετακλητοί/αποσπασμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ που πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για να στελεχώνουν τον κομματικό σας μηχανισμό

4. Ας δημοσιεύσετε τη λίστα των ονομάτων του Καθοδηγητικού σας Οργάνου, όπως κάνουν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα/οργανώσεις στα συνεδριακά τους ντοκουμέντα. Τι φοβάστε, ότι θα τους απαγάγει ο ταξικός εχθρός;

Αυτά τα ολίγα με την ΚΟΕ. Και περιμένω απαντήσεις.

από Κοέξ 28/06/2008 9:10 πμ.


Αυτό που ίσως θα έπρεπε να γνωρίζουν οι οπαδοί της ΚΟΕ είναι ότι:

1. Οι 4 είχαν και έχουν δικαίωμα να΄έχουν την άποψή τους τη στιγμή μάλιστα που η άποψη αυτή ήταν σαφής και καθαρή στο ΣΥΝ πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οταν μπήκαν στο ΣΥΡΙΖΑ οι ΚΟΕτζήδες και οι όποιοι άλλοιελληνάρες γνώριζαν ότι υπήρχε σοβσρή τάση υπέρ της πολιτικής Ενωσης της Ευρώπης. 2. Είναι τυχαίο ότι αυτοί που θέλουν να διαγράψουν τους 4 είναι οι ίδιοι που με κρυφά μαγνητόφωνα ηχογράφησαν μια συζήτηση χωρίς να ενημερώσουν τους άλλους και μετά 'έσπρωξαν' τα χαρτιά στα διάφορα δίκτια; Ποιά είναι η διαφορά τους δηλαδή από τους διάφορους Μάκηδεςκαι τις ζούγκλες; Προτειμώ μια ανοιχτή φιλοευρωπαϊκή άποψη δίπλα μου παρά το Γκαίμπελς.3. Ολοι όσοι θέλουν τους 4 έξω από το ΣΥΝ κατά τύχη έχουν την ίδια άποψη στα εθνικά με την Κανέλη, τον Καρατζαφέρη και τον Ανθιμο. Οι κακοί σκοπιανοί, οικακοί τούρκοι, οι κακοί Εβραίοι κλπ.4. Η αντίδραση του Αλαβάνου ήταν άψογη και εντυπωσιακά αριστερή.5. Δεν παίρνει ο Ρούντυ σιγά σιγά το ΔΗΚΙ και όλους τους ελληναράδεςνα τραβήξουνε προς περισό. Είναι το πιο έντιμο μια και στην ουσία συμφωνούν με αυτούς περισσότερο.6. Η διαφορετική άποψη είναι καλοδεχούμενη πάντα και καθόλου ύποπτη.Το ύποπτο είναι στη βάση ενός γελοίου και απολίτικου αντιαμερικανισμού- αντιευρωπαισμού να διαλύονται η αλληλεγγύη, οδιεθνισμός και τα συμπεράσματα από την λειτουργία των ευρωπαικώνθεσμών όπως το ευρωπαικό δικαστήριο, κοινοβούλιο κλπ. Ειδικά την Ελλάδα την έχουν ωφελήσει όλα αυτά πολύ περισσότερο από τη γραμμή ΚΚΕ-ΚΟΕ-ΚΛΠ. Δικαιώματα, μετανάστες, περιβάλλον, κάμερες και τόσαάλλα προστατεύτηκαν κατά καιρούς από την κακή ΕΕ και όχι από τηνπαλληκαροσύνη των μελών της ΚΟΕ που φυσικά κανείς δεν την αμφισβητεί. 7. Αράχτε λοιπόν και ανεχτείτε το διαφορετικό μήπως και αρχίσουμεκάποτε να ζούμε λίγο πολιτισμό στο πετσί μας. 

από καφρε' 28/06/2008 10:42 πμ.
Οι <ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ> ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ τι προσφερουν στην ΑΝΤΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ?

Τι αναγκη εχει το ιντυ απο τις ΓΙΟΡΤΕΣ και τα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ τους?

μπουαχ!

υ.γ

Ψιτ,δεν βαλλω κατα της ΚΟΕ αλλα κατα του <<συριζα>> ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ!

Απλα,μια γνωμη εκφραζω και οχι πολεμικη οσον αφορα το ιντυ και την αντιπληροφορηση και μονο!

από αγανακτησμένος συριζαιος 28/06/2008 2:30 μμ.


Αγανακτησμένε και κοεξ,

δε πάτε να σώσετε το ΠΑΣΟΚ να ηρεμήσετε.

Έχετε μούτρα και μιλάτε, υπερασπίζεστε με αυτό τρόπο και την λάσπη τους 4 και μετα κόπτεστε για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαιρετίσματα στο Γιωργάκη...

Λέγεστε και αριστεροί...


από ανενταχτος συριζικός 28/06/2008 2:36 μμ.


Μπράβο παιδιά. Την κάνατε σκόνη την ΚΟΕ. Δεν καταλαβαίνετε όμως έτσι, ότι με αυτές, τις πολιτκές λογικές πάτε ντουγρού για το ΠΑΣΟΚ. Με λίγα λόγια συμφωνώ με τον από πάνω, αν και το ύφος του δεν μου αρέσει.

ΚΟΕτζή, αντί να γράφεις απανωτές δημοσιεύσεις με διάφορα ψευδώνυμα και να τρολλάρεις το thread, καλά θα κάνεις να απαντήσεις με πολιτικούς όρους στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα.

Και σ' ένα πέμπτο:
5. Αφού η ΚΟΕ ήθελε ντε και καλά να δημοσιοποιήσει τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το έκανε με μεθοδευμένη διαρροή δήθεν εσωτερικού εγγράφου και δεν είχε την τόλμη να το κάνει ευθέως με μια ανακοίνωση τύπου και να χρεωθεί και την πολιτική ευθύνη;

από Προς Κοεξ 28/06/2008 3:41 μμ.


Φιλε γιατι δεν ξεκαθαριζεις με ποιους εισαι τελικα;

Αυτα που λες γι`αυτους που θελουν να διαγραφουν οι 4 ειναι απαραδεκτα.

Εγω ειμαι Συν και απ`οσο εχω μιλησει μια διαφορους απ`ολα τα ρευματα, οι περισσοτεροι θεωρουν εξοργιστικο αυτο που εκαναν και μαλιστα  θα ηθελαν αλλαξη στο καταστατικο για να υπαρχουν συνεπειες σε κατι τετοια.
Μηπως διαβασες την ανακοινωση των κοκκινοπρασινων στην εποχη που λιγο πολυ τους λεει να φυγουν απο μονοι τους;; Το αριστερο ρευμα ουσιαστικο το ειδιο πιστευει, απλα δεν εχει βγει να το πει ανοιχτα.Περιμενουν να ητηθουν πολιτικα.

Τα πραγματα ειναι απλα.Δεν τιθεται θεμα ελευθεριας αποψης στον Συν.Αυτοι υπαρχει,αλλα υπαρχουν και ορια.Οι αποψεις αυτων των 3ων των περισσοτερων απο το ρευμα τους...δεν βαζω τον Ψαριανο γιατι ειναι ΟΦΑ (οπου φυσαει ο ανεμος) αυτος, ειναι αντιθετες με βασικες θεσεις του Συν αλλα και με τη διακυρηξη του Συριζα.Επισης επιθυμουν  συνεργασια με τον νεοφιλλελευθερισμο (Πασοκ).  Απορω τι κανουν ακομα στο Συνασπισμο.Εγω παντος δεν τους θεωρω καν συντροφους μου.

Δεν θα μπω  καθολου στα αλλα θεματα τις κοε γιατι δεν τα γνωριζω.Οσο για την αποψη της για τους 4 καλα κανει και τα λεει, καιρος να τα πουμε ανοιχτα και μεσα στον Συν. Και ο Αλαβανος να κοψεις τη `διπλωματια` και να δει τι πιστευει η πλειοψηφια της βασης για το θεμα.

Προς τον αγανακτισμένο, τους συριζαίους  και τους υπόλοιπους που συμμετέχουν στο thread

Θεωρώ οτι πρέπει να αποσαφηνιστούν τα ερωτήματα που θέτουν προς την ΚΟΕ. Συζητάμε:
1. Για τη στάση των 4 όσον αφορά την ψηφοφορία της Ευρωσυνθήκης στη Βουλή;
2. Για τη στάση της ΚΟΕ απέναντι σε τέτοιες λογικές;
3. Για το αν τέτοιες λογικές βλάπτουν την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γενικότερα της αριστεράς;
4. Για την αντίληψη που έχει η ΚΟΕ όσον αφορά τις εσωτερικές διαδικασίες της;
5. Για το αν η ΚΟΕ θέλει ευρωβουλευτή;
6. Για το αν η ΕΕ έχει συμβάλλει στην υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων των μεταναστών;

Τα ερωτήματα δεν είναι άσχετα μεταξύ τους. Ωστόσο, η μέχρι τώρα σύντομη συζήτηση δεν αποσαφηνίζει αν θέλει να ανοίξει κάποιος διάλογος σχετικά με τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση της ΚΟΕ απέναντι σε λογικές που μειώνουν τη δυναμική του εγχειρήματος. Επίσης, η συζήτηση δεν αποσαφηνίζει γαι το αν επίδικο είναι η τακτική που ακολουθεί η ΚΟΕ προκειμένου να υπερασπιστεί τις διακηρυχτικές (συμφωνημένες από όλες τις συνιστώσες) θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή, μπαίνουν πολλά και χύμα ζητήματα από τον αγανακτισμένο και τον Συριζαίο καλό είναι να αποσαφηνίσουν.

Αν το thread αφορά τη λάσπη και την μπουρδολογία σχετικά με την ΚΟΕ και τις θέσεις της καλή συνέχεια.

από αγανακτισμένος 28/06/2008 4:32 μμ.


Το θέμα είναι το εξής (και κανείς δεν τοποθετήθηκε μέχρι στιγμής): η ΚΟΕ εκβιάζει τον Αλαβάνο με επιλεκτικές διαρροές προκειμένου να βγάλει ευρωβουλευτή.

Οι 4 ελάχιστα με απασχολούν. Σ' αυτούς απλά αναφέρθηκα για να επισημάνω τη διπροσωπία της ΚΟΕ που απ' τη μια τους εγκαλεί για παραβίαση των συμφωνημένων, και απ' την άλλη η ίδια παραβιάζει τη βασικότερη συμφωνία που είναι το απόρρητο των συνεδριάσεων των οργάνων.

Και, μάλιστα, κάνει υπόγειες διαρροές. Δεν έχει καν τον πολιτικό ανδρισμό να τα βγάλει όλα στη φόρα με ένα Δελτίο Τύπου και να χρεωθεί την πολιτική ευθύνη των πράξεών της.

Αυτά μ' εμένα και το αρχικό post. Τα υπόλοιπα θα τα χαρακτήριζα μάλλον εκτός θέματος.

ΥΓ: οι κατά τ' άλλα λαλίστατοι ΚΟΕτζήδες, το αμίλητο νερό ήπιαν;

από λαλίστατος κοετζής... 28/06/2008 5:21 μμ.


Αφού τα έχετε βγάλει τα συμπεράσματά σας από "μια συζήτηση που είχε κάποιος με ένα κοετζή" και τον πιστεύετε κιόλας. Από εκεί και πέρα ότι ζητήματα πιστεύει η ΚΟΕ ότι πρέπει να θίξει σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντα τα έθιγε και ποτέ δεν το έπαιζε καλή για να βγάλει βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Πιστέψτε λοιπόν όποιον ανώνυμο θέλετε, δημιουργέιστε συνωμοσίες, κάντε ότι καταλαβαίνετε, στηρίξτε ακόμα και τους 4 (που "είχαν δικαίωμα να τοποθετηθούν έτσι" όταν η συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει άλλα). Σε συνομοσιολογίες εμείς δεν θα απαντήσουμε, αυτή την χάρη δεν σας την κάνουμε. Συγχαρητήρια, συνεχίστε έτσι.

ΥΓ: Για τον άκρως αηδιαστικό τύπο που έγραψε ότι οι απόψεις της ΚΟΕ είναι ίδιες με αυτές του Άνθιμου κτλ, ας πάει να ρωτήσει τους Τούρκους του mlkp για το πόσο "εθνικιστές" είμαστε. Μα λίγη ντροπή δεν έχετε πάνω σας;

από καφρε` 28/06/2008 5:31 μμ.
Οι <ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ> ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ τι προσφερουν στην ΑΝΤΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ?

Τι αναγκη εχει το ιντυ απο τις ΓΙΟΡΤΕΣ και τα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ τους?

Τι αναγκη εχει το ιντυ απο τις πολιτικες στρατηγικες που ακολουθουν...??????????????????????????????????

Οι καταγγελιες,διαψευσεις,αναιρεσεις  τι σχεση εχουν με το ιντυ?μπουαχ!

υ.γ

Ψιτ,δεν βαλλω κατα της ΚΟΕ αλλα κατα του <<συριζα>> ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ!

Απλα,μια γνωμη εκφραζω και οχι πολεμικη οσον αφορα το ιντυ και την αντιπληροφορηση και μονο!

από αγανακτισμένος 28/06/2008 5:38 μμ.


 1. Δε με απασχολεί η υπόθεση των 4. Ούτε καν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές. Συνεπώς, οι 4 βρίσκονται στη βουλή με τη δική σου ψήφο, όχι με τη δική μου. Εγώ απλώς τους έχω χεσμένους.

2. Δεν είπα ότι "η ΚΟΕ το παίζει καλή για να βγάλει ευρωβουλευτή", αλλά ακριβώς το αντίθετο! Ότι εκβιάζει με επιλεκτικές διαρροές για να βγάλει ευρωβουλευτή.

3. Έθεσα προηγουμένως μερικά πολύ συγκεκριμένα και (καθόλου συνωμοσιολογικά) ερωτήματα. Μπορείς να τ' απαντήσεις;

από καφρε` 28/06/2008 5:44 μμ.ΠΑΓΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ προς τα ερωτηματα και προβληματισμους που εθεσες...


Δεν αγγιζουν ουτε κατα διανοια τον σκοπο και την χρηση αυτου του χωρου...κοινως την ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

από (εγκεφαλικά) α-συνεχής 28/06/2008 5:56 μμ.


Επειδή (ακόμη) δεν έχει δοθεί μια «επίσημη» (και πειστική) απάντηση

για το θέμα: Τι ήταν τελικά το εν λόγω κείμενο;  Διαρροή εσωτερικού εγγράφου ή δημόσια ανακοίνωση;  Ας απαντήσει κάποιος ΚΟΕτζής...

από Κουάξ 28/06/2008 8:37 μμ.


Ολη μου η έννοια είναι να σου αποδείξω ότι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ ούτε

ελέφαντας άλλωστε! Αν δεν μπορείς να συζητήσεις αγαπητέ ΚΟΕτζή το γιατίπρέπει να είναι έγκλημα η διαφορετική (και γνωστή) σε όλους άποψη και προτιμάς τη διαρροή... πληροφοριών δήθεν τυχαία είναι δικό σου πρόβλημα. Μη ξεχνάς όμως ότι απόψεις σαν τις δικές σουμανιχαιστικές και απόλυτες διέσυραν αγωνιστές καιόσοι τις είχαν ταυτίστηκαν με τους κυνηγούς των κεφαλών αυτών των αγωνιστών.Για τη ταμπακιέρα όμως δεν μας είπατε τίποτα! 

από αγανακτισμένος 29/06/2008 12:15 πμ.


Για να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά.

1. Ή χαζός είσαι ή κάνεις τον χαζό. Σε περίπτωση που σου διέφυγε, το θέμα μας δεν είναι οι τέσσερις αλλά ο εκβιασμός της ΚΟΕ για να βγάλει ευρωβουλευτή. Το κατάλαβες ή να κάνω και κακά;

2. Εκτός απ' το ότι οι επιδιώξεις της ΚΟΕ βρωμάνε από μακριά, συζητιούνται κιόλας (κατ' ιδίαν, αλλά και δημοσίως). Αντιγράφω απόσπασμα ανένταχτου συριζαίου από το εν λόγω thread:

"Ερχονται οι εκλογές και όλα μέλι γάλα. Μετά αρχίζουν οι απαιτήσεις της κοε να της δοθεί βουλευτής και περισσότερη επιχορήγηση. Ταυτόχρονα (όλως τυχαίως) οξύνεται μια υποτιθέμενη πολιτική κριτική με δημοδιοποιήσεις διαφωνιών.Ο ΣΥΝ της δίνει (νομίζω) αυξημένη κρατική επιχορήγηση (σε σχέση με τη συμφωνία) και τους δίνει μια σειρά αποσπάσεις στελεχών της για να δουλεύουν επαγγελματικά για την κοε και να πληρώνονται από το κράτος. Μετά από αυτό -όλως τυχαίως πάλι- η κριτική μαλακώνει. Τώρα πλησιάζουν οι ευρωεκλογές. η κοε θέλει να δοθεί θέση εκλόγιμη σε αυτήν. Ολως τυχαίως οι (...πολιτικές τάχαμου) πιέσεις ξαναρχίζουν..."

3. Αν η ΚΟΕ ήθελε να κάνει δημόσια ενημέρωση δεν είχε παρά να βγάλει ένα Δελτίο Τύπου που θα έλεγε "στη Γραμματεία έγινε το και το, εμείς έχουμε αυτή τη θέση" και να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα της. Το κείμενο αυτό δεν είναι ούτε προκύρηξη, ούτε Δελτίο Τύπου, ούτε είναι πουθενά δημοσιευμένο. Είναι ένα εσωοργανωτικό σημείωμα που έγινε mass-mail, προφανώς από την ίδια την ΚΟΕ.

Επίσης, τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Γραμματείας μπορεί να έιναι προσβάσιμα από τις συνιστώσες, αλλά ούτε δημοσιεύονται στην Εποχή, ούτε μπορεί ο καθένας να περάσει απ' την Κουμμουνδούρου να τα πάρει.

4. Να προσέχεις, καρφώνεσαι ότι είσαι ΚΟΕτζής. Κανένα μέλος του ΣΥΝ ποτέ και πουθενά δεν θα έλεγε "Γιατί πράμα αγωνίζεσαι πασόκε, για καλύτερη ΕΕ? και ο γιωργακης το ιδιο.". Για τον απλούστατο λόγο ότι όλες ανεξαιρέτως οι τάσεις του ΣΥΝ είναι υπέρ της "εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" και άλλες τέτοιες μπούρδες. Εκτός αν ο ΣΥΝ ξύπνησε αντιιμπεριαλιστικά και άρχισε να βάζει ζήτημα αποδέσμευσης από την ΕΕ, και δεν το ξέρω.

5. Λοιπόν, θέλετε ή όχι ευρωκαρέκλα; Και αν όχι, γιατί χτυπάτε τον Αλαβάνο κάτω απ' τη ζώνη;

από Alexis Zedung 29/06/2008 1:29 πμ.


Η πρόθεση ψήφου, για τις Ευρωεκλογές 2009, σε σημερινή δημοσκόπηση, δίνει στο μεν ΣΥΡΙΖΑ 11,7%, στο δε ΚΚΕ 7,1%.

Ας ελπίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει αρραγής μέχρι εκείνη την ώρα γιατί , καθώς φαίνεται, αρχίσαν από τώρα να τρώγονται για το πώς θα μοιράσουν τις προσδοκώμενες ευρω-εδρες οι ...συνιστώσες

 

από οτιναναι (επίσης) 29/06/2008 7:43 πμ.


Για τις βουλευτικές του δίνουν 17% και για τις ευρωεκλογές που πάντα είναι και αυξημένα υποτίθεται τα ποσοστά 11%!!

Πολύ σκληρά ναρκωτικά παίρνουν οι δημοσκόποι...

από pink charlotte 29/06/2008 3:48 μμ.


τα πράγματα είναι απλά:
από τη μια πλευρά η ΚΟΕ προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα. Στην προσπάθειά της αυτή διαρρέει εσωσυριζικές συζητήσεις με μαζικά mails (και σε μέλη ΣΥΝ φυσικά), απειλεί ότι θα φύγει από την ΑΡΕΝ, διεκδικούσε (προ εκλογών) αποσπασμένα στελέχη (που τελικά τα πήρε) και βέβαια διεκδικεί και ευρωβουλευτή.
Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να παίξει το "αριστερό αντίβαρο" στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας αφενός να έρθει στην οργάνωσή της κόσμος που γουστάρει ΣΥΡΙΖΑ αλλά αισθάνεται πιο "αριστερός" από τον Συνασπισμό και αφετέρου να αμυνθεί έναντι των λοιπών της εξωκοιν.αριστεράς που την κράζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν.
Σε όλα αυτά βασικός της σύμμαχος είναι η δεξιά πτέρυγα του Συνασπισμού, που δίνει το άλλοθι στην ΚΟΕ να το παίζει η κομμουνιστική και καθαρή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

από ΚΟΕτζης (Δ.Μ.) 29/06/2008 5:35 μμ.


Το ακούσαμε και αυτό. Οτι ο Συν κάνει αποσπασεις για να μπορούν τα στελέχη της ΚΟΕ να δουλεύουν για την ΚΟΕ και να πληρώνονται από το κράτος. Πότε έγινε αυτό ρε λασπολόγοι; Ποιο μέλος της ΚΟΕ αποσπαστηκε (προφανώς μιλάμε για επαγγελματικη απόσπαση) για να πληρώνεται από το κράτος και να δουλεύει για την ΚΟΕ; Η ΚΟΕ δεν έχει καμια σχεση με τετοια καραγκιοζιλίκια και ειναι κριμα να αναπαράγονται από συντρόφους του Συριζα. Ας ρωτήσουν να μάθουν πρώτα πριν αναπαράγουν τις κοτσάνες των Πασόκων. Ας μας πουν λοιπον ποια ειναι αυτα τα στελεχη, διαφορετικα ας πανε στα σπιτια τους. Η ΚΟΕ δεν παζαρεύει τίποτα με κανέναν, τολμάει να αγωνίζεται, τολμάει και να νικάει! Αλλά προφανώς αυτό τους ενοχλεί. Όσο για τις έδρες, η ΚΟΕ αδιαφορεί και από την άλλη δεν τις παζαρεύει.

από αρκετά 29/06/2008 7:09 μμ.


Δεν είναι ο χώρος εδώ για να βγαίνουν ονόματα, αλλά μην προκαλείς κι εσύ έτσι εξώφθαλμα. Στο κάτω-κάτω είναι άδικο να προκαλείς εσύ και να βγαίνουν τα ονόματα άλλων.

Έχετε διαλέξει πολύ λάθος τακτική. Ο Μακιαβελισμός στα χειρότερά του. Όχι τώρα, εδώ και χρόνια.
Γι αυτό και το μαζικό πέσιμο που δήθεν σας παραξενεύει και νομίζετε ότι σας ζηλεύουν κιόλας...

από αγανακτισμένος 29/06/2008 7:55 μμ.


ΚΟΕτζή, με "επιχειρήματα" τύπου "Η ΚΟΕ δεν παζαρεύει τίποτα με κανέναν, τολμάει να αγωνίζεται, τολμάει και να νικάει!" δεν πείθεις ούτε πρωτοετή γκομενίτσα.

Λοιπόν, θα κάνεις και εσύ μια απόπειρα να μας εξηγήσεις γιατί επιλέξατε να διαρρεύσετε τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ μ' αυτό τον τρόπο, ή θα συνεχίσεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;

από Β. 29/06/2008 8:26 μμ.


 ορισμένες απαντήσεις στο κοεξ

 

 1. Όχι δεν έχουν το δικαίωμα να πάνε απέναντι στις κεντρικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως διατυπώθηκαν  στις βουλευτικές εκλογές αλλά και όπως απορρέουν από τη πανελλαδική συνδιάσκεψη. Απεναντίας μπορούν να πάνε στο ΠΑΣΟΚ όπου κάλλιστα θα μπορούν να εκφράζουν τέτοιες απόψεις.
 2. Εννοείς πως το Κοκκινοπράσινο  που ζήτησε τη παραίτηση των 4 λειτουργεί γκεσταμπίτικα μέσα στο Σύριζα??
 3. Συνεχίζεις να προσβάλλεις ασύστολα τα μέλη του κοκκινοπράσινου
 4. Σώπα ρε, και αν οι ψήφοι παίζανε τσίμα τσίμα , και έβγαινε λόγω των 4 υπέρ θα ήταν  πολύ αριστερό να χουμε βάλει εμείς τα χέρια μας για την επίθεση στα δικαιώματα του λαού.  Αριστερή στάση σημαίνει να μη διστάζει να σπάσεις τις σχέσεις με αυτούς που στηρίζουν τους αστούς ,κάθε άλλο είναι υποκρισία.
 5. Γιατί να γίνει αυτό ,και να μη γίνει αυτό που θέλει ο κόσμος του Συριζα , δηλαδή να φύγουν και να πάνε στο ΠΑΣΟΚ όσοι έχουν ίδιες απόψεις με αυτούς.
 6. Η ανοχή στο διαφορετικό καλώς και να υπάρχει αρκεί να υπάρχει μία κοινή βάση πάνω στην οποία θα συμφωνούμε. Αλλιώς ας κάνουμε ένα κοινό κόμμα όπου θα μαστε όλοι οι διαφορετικοί μέσα , δεξιοί ,αριστεροί, ακροδεξιοί….

 

 

 

 

 

 

 

 


Ένας κόσμος που να χωράει πολλούς κόσμους, όλοι οι αντινεοφιλελεύθεροι ενωμένοι, η ενότητα μέσα απ' τη διαφορά....

Δεν το ξέρατε τότε ότι μέσα στους πολλούς κόσμους είναι κι ο Παπαγιαννάκης;
Δεν το ξέρατε ότι μέσα στους "αντινεοφιλελεύθερους" είναι κι ο Παπαδημούλης;
Τώρα το μάθατε;

από ....... 29/06/2008 8:54 μμ.


Αφορμή για αυτές τις γραμμές αποτελεί η πρόσφατη στάση των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταψήφισαν την Ευρωσυνθήκη, αλλά κυρίως τα όσα ακολούθησαν και τη συγκεκριμένη στάση που είχαν η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η Π.Γ. του ΣΥΝ και ο ίδιος ο Α.Αλαβάνος.

Το θέμα της «κομματικής πειθαρχίας» και της «συνείδησης» έχει επανειλημμένα απαντηθεί από αρθρογραφία στην Αυγή και στην Εποχή. Ενδεικτικά αναφέρω την αρθρογραφία της Εποχής την Κυριακή 15/06 και κυρίως του Τ.Κορωνάκη με τίτλο «Δημόσια εκπροσώπηση, συνείδηση και αριστερά».

Με αφορμή το θέμα της στάσης των 4 φανερώθηκαν δύο πολύ σημαντικά πράγματα.

Το ένα αφορά τη στάση του ίδιου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Αλαβάνου καθώς και το τι προδίδει αυτή η στάση για το μέλλον.

Το δεύτερο αφορά μια επιθετική κίνηση ενάντια στα «αριστερότερα» τμήματα στο εσωτερικό του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό έγραψαν οι Π.Κοσμάς και Γ.Σαπουνάς (από την οργάνωση Κόκκινο) στην Εποχή στις 22/06 και αναφέρονται συγκεκριμένα στη στοχοποίηση του Κοκκινοπράσινου Δικτύου μέσα στον ΣΥΝ και στην ΚΟΕ από τις συνιστώσες. Υπήρξε μάλιστα έντονο επεισόδιο ανάμεσα στην ΚΟΕ και στον ΣΥΝ που όμως δεν πήρε έκταση. Για εμένα το ζήτημα αυτό αφορά την έλλειψη διαφάνειας στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με ενδιαφέρει η κουτσομπολίστικη αναπαραγωγή των αρπαγμάτων ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ή στις τάσεις του ΣΥΝ. Με ενδιαφέρει όμως ποια πολιτικά ζητήματα υπάρχουν, τι θέση παίρνει ο καθένας σε αυτά τα ζητήματα, και αν (εδώ είναι το ψητό) αυτά τα πολιτικά ζητήματα κουκουλώνονται στο όνομα διαδικαστικών αρπαγμάτων. Δηλαδή αν δεν παίρνουμε θέση. Για παράδειγμα στο θέμα των 4 και της Ευρωσυνθήκης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση. Δεν εννοώ το χλιαρό κοινό κείμενο – ευχολόγιο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και της γραμματείας του. Εννοώ την έλλειψη σαφούς αποδοκιμασίας προς τους 4, που επιτρέπει - αν δεν προτρέπει κιόλας - στην επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών.

Με αφορά κυρίως το πρώτο θέμα: Τι στάση κρατά πια ο Α.Αλαβάνος και τι μετατοπίσεις καταγράφονται.

Σαν πρόλογος: Νομίζω ότι ο Α.Αλαβάνος πιστώνεται προσωπικά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, στις δημοσκοπήσεις, και κυρίως στις προσδοκίες των αριστερών. Νομίζω επίσης ότι αποτελεί πολιτικό μέγεθος που απέχει μακράν από τους υπόλοιπους. Και έχω τη γνώμη ότι η απόσυρσή του από τον ΣΥΝ αφορά ένα (προσωπικού σχεδιασμού) πολιτικό σχέδιο για το πώς πρέπει να πορευτεί η αριστερά στην Ελλάδα στον 21ο αιώνα.

Άρα έχει μεγάλη σημασία η στάση του και κυρίως η εκτίμηση που έχει για τις πολιτικές εξελίξεις γενικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα. Επομένως σε όσα διαφωνώ, διαφωνώ με καλή την πίστη και ευχόμενος να έχω άδικο.

Πάω στο κυρίως θέμα: Πού διαφωνώ;

 1. Στην επίμονη γνώμη του Α.Α. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει. Είναι απολύτως σωστό και μάλιστα ο Α.Α. το υπογραμμίζει με εμφατικό τρόπο σε κάθε ευκαιρία. Πρέπει να αλλάξει και να ανταποκριθεί, αν δεν ανταποκριθεί θα ξεπεραστεί κλπ. Όλα αυτά εντάξει. Το ερώτημα είναι σε ποια κατεύθυνση πρέπει να αλλάξει, ποια κενά πρέπει να καλύψει, ποιες τρύπες να μπαλώσει, ποια χαρακτηριστικά του να ανατρέψει. Αυτό σημαίνει πολιτική μετατόπιση επί το δεξιότερο ή επί το αριστερότερο – με όλους τους κινδύνους που έχει μια τέτοια σχηματική διάκριση;
  Η ανανεωτική πτέρυγα το απαντά κατηγορηματικά: Χρειάζεται πρόταση εξουσίας, μόνοι μας δεν μπορούμε. Το απαντούν και οι συστηματικές δημοσκοπικές πιέσεις των ΜΜΕ που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα ανέξοδης καταγγελίας και αρνητισμού.
  Οι πολιτικές εξελίξεις και η εκτίμηση της πορείας των πολιτικών δεδομένων κι ειδικά όσων δημιουργούνται από το σκάνδαλο Siemens τι δείχνουν; Χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο «υπεύθυνο», με αντιπροτάσεις, με έτοιμες λύσεις, με αγχώδη υποστήριξη ότι σε όλα έχουμε απαντήσεις; Ή αντίθετα χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ έξω από το τόξο του πολιτικού συστήματος έτσι όπως αυτό ραγδαία απαξιώνεται;
  Ο καθένας πρέπει να προβληματιστεί: Το ταβάνι που αχνοφαίνεται να εμποδίζει την παραπέρα ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η έλλειψη αντιπροτάσεων ή η έλλειψη κινημάτων; Από το πώς απαντάς στην ερώτηση αυτή κρίνεται και το ποια πολιτική υιοθετείς.
  Μην απαντήσουμε εύκολα «κάνουμε και τα δύο». Δεν κάνουμε και τα δύο, αν και θα έπρεπε. Αλλά και τα δύο να κάναμε, κάτι θα δίνει τον τόνο, κάτι θα δίνει την τελική γραμμή.
  Μη συγχέουμε λοιπόν τις απαιτήσεις ενός δυναμικού και σύγχρονου τμήματος της σοσιαλδημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ (που είναι υπαρκτές και λογικές από τη μεριά τους), με το τι πρέπει να κάνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε να συγχέουμε την «πεποίθηση» μιας κατάλληλα διαμορφωνόμενης κοινής γνώμης ότι «η αριστερά δεν έχει προτάσεις» και «σε όλα λέει όχι», με το τι πραγματικές τομές οφείλει να κάνει η αριστερά. Αλλιώς θα ξεφεύγουν μαργαριτάρια που είναι ακίνδυνα και χωρίς σημασία μεν, χαζά και περιττά δε… (βλ. δήλωση Τσίπρα «δεν είμαστε εχθρικοί στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια»)
  Το σχήμα του Α.Α. είναι ότι πρέπει να ανατρέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ όπως υπήρχε. Αυτό σημαίνει ότι πάμε σε υπαρκτές πολιτικές μεταβολές στη φυσιογνωμία και στην ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ίσως σχηματικό και άδικο να λες ότι ντε και καλά αυτές οι μετατοπίσεις θα είναι είτε δεξιές είτε αριστερές. Πρέπει να προσδιορίσουμε όμως αυτές τις αλλαγές.
  Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσαρμοστεί στις σημερινές υπαρκτές προσδοκίες, όπως αυτές έχουν ήδη διαμορφωθεί, ή αν θα τις υπερβεί και θα τις αναδιαμορφώσει. Αν θα θέσει τις δικές του τομές, αν θα ορίσει ο ίδιος την ατζέντα. Αν θα σταματήσει να καθορίζεται με βάση το τι απαιτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
  Η πραγματική ιστορία των πραγματικών κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών, δείχνει ότι ο κερδισμένος δεν ήταν αυτός που ανταποκρίθηκε στις τακτικές ανάγκες, αλλά αυτός που ανταποκρίθηκε στις στρατηγικές προσδοκίες και διαμόρφωσε ο ίδιος τις τακτικές του. Η στρατηγική για τον Α.Α. δεν φαίνεται να υπάρχει. Υπάρχει μόνο η τακτική. Το πεδίο της άμεσης σημερινής πολιτικής.
  Η ηγεμονία στο χώρο της αριστεράς έχει ήδη κερδηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, έχει κερδηθεί βασικά από τον ίδιο τον Αλαβάνο. Το όριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαπραγμάτευση της ηγεμονίας του μέσα στην αριστερά, ή η υπέρβαση των χθεσινών ορίων και το κέρδισμα της ηγεμονίας κόντρα στην κεντροαριστερά και τη δεξιά; Και αν είναι έτσι, τι ακριβώς σημαίνει, ποια μέτωπα, ποιες κατευθύνσεις;
  Χρειάζεται όντως κάτι νέο. Το νέο όμως θα έρθει σε αντιπαράθεση με τα κλασσικά σχήματα που αναμένει το σύστημα και η περιρρέουσα δεξιόστροφη ή αριστερίστικη φιλολογία γύρω από την αριστερά. Θα έρθει με νέα ερωτήματα και –αναγκαστικά- νέες απαντήσεις.
 2. Με βάση τα παραπάνω: Ο Α.Α. έχει ένα σχήμα (χωρίς να το αποδέχεται) της αναμονής από την κρίση του ΠΑΣΟΚ. Είναι η λογική του ώριμου φρούτου από την πλευρά της αριστεράς. Όμως οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δεν επιβάλλουν αμβλείες γωνίες, πολυσυλλεκτικότητα και προγραμματική πρόσκληση.
  Κινδυνεύοντας να γίνω χυδαίος: Το ΠΑΣΟΚ ή θα λεηλατηθεί από την αριστερά, ή θα ανακάμψει. Μέση λύση δεν υπάρχει. Ο δρόμος της λεηλασίας και της ταχύτατης απαξίωσής του είναι αυτός που πρέπει να περπατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι με επιθετικούς προσδιορισμούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς σαν τους δικούς μου. Αλλά ούτε και με αναμονή ανύπαρκτων συνιστωσών που τάχα θα προκύψουν. Τα πράγματα έτσι κι αλλιώς θα κριθούν στη βάση και όχι στους μηχανισμούς.
  Άρα το ζητούμενο δεν είναι οι γέφυρες με τμήματα του ΠΑΣΟΚ. Ούτε όμως οι φραστικοί δονκιχωτισμοί εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Το γκρέμισμα της μεταπολιτευτικής Ένωσης Κέντρου δεν ήρθε με τις επιθέσεις του Αντρέα στην Ένωση Κέντρου, όσο με την αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση στον Καραμανλή που έκανε το ΠΑΣΟΚ σε σύγκριση με την Ένωση Κέντρου. Ο Αλαβάνος δεν θα αποκαθηλώσει τον Γιωργάκη με επιθέσεις εναντίον του, θα τον αποκαθηλώσει αποδεικνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κάνει πραγματική αντιπολίτευση και όχι το ΠΑΣΟΚ.
 3. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω: Ο Α.Α. επιλέγει τον πάση θυσία εξευμενισμό της δεξιάς πτέρυγας του ΣΥΝ. Καταλαβαίνει ότι υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος προβοκαρίσματος (έως και διάσπασης) του ΣΥΝ και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ από την ανανεωτική πτέρυγα που είναι δυνατή, σε κρίσιμα πόστα (ΜΜΕ) και καλά οργανωμένη. Ίσως επίσης να δέχεται ότι χρειάζεται μια γέφυρα με το ΠΑΣΟΚ και το ρόλο αυτό μπορούν να το παίξουν οι δεξιοί του ΣΥΝ. Τους έχει ανάγκη στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους χαρίζει όμως τη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ.
  Η ίδια η δεξιά πτέρυγα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ένα ρόλο κομπάρσου. Ειδικά όταν οι πολλές έδρες του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη βουλή αναμένουν μοιρασιά και τη μερίδα του λέοντος διεκδικεί και πάλι η δεξιά. Το πρόβλημα με τον Α.Α. ξεκινά από τη στιγμή που η πολιτική συνεννόησης, συνύπαρξης, εξευμενισμού της δεξιάς καταλήγει: Είτε στο να χτυπιέται η αριστερά (τάσεις του ΣΥΝ, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ). Είτε σε έκρηξη φιλήσυχων, νομιμόφρονων, δεξιών τοποθετήσεων. Το παράδειγμα της πρόσφατης κρίσης στα Πανεπιστήμια είναι ενδεικτικό. Τι χρειαζόταν η μεσοβέζικη τοποθέτηση; Ειδικά όταν έχεις τέτοιο παρελθόν με το άρθρο 16; Η τοποθέτηση ότι φέτος δεν είναι χρονιά αγώνων και απεργιών για την παιδεία; Η επίθεση μελών του ΣΥΝ (από το αριστερό ρεύμα) εναντίον της πλειοψηφίας της Συσπείρωσης στην ΠΟΣΔΕΠ;
 4. Τελικά τι σημαίνει αριστερή πολιτική; Ο Α.Α. παίζει στην εντέλεια το παιχνίδι της ατάκας, της τηλεοπτικής δήλωσης, της κοινοβουλευτικής παρουσίας. Υπάρχει όμως ένας ελιτισμός για το μαζικό κίνημα, την προσφυγή στους μαζικούς αγώνες. Όχι σαν εκ των υστέρων κοινοβουλευτική υποστήριξη, αλλά σαν προετοιμασία, σχέδιο, γραμμή. Δεν ξέρω αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσει κινήματα. Δεν ξέρω καν αν οποιοσδήποτε μέσα στην αριστερά μπορεί να εξαπολύσει κινήματα (ανεξάρτητα αν το θέλει), ή αν απλά συμμετέχει στα κινήματα όταν αυτά ξεσπάσουν. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το επιχειρεί, δεν το παλεύει. Στο σκάνδαλο Siemens η γραμμή είναι «εξεταστική επιτροπή»; Στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου η γραμμή ήταν «εξετάστε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο»; Στην παιδεία η γραμμή είναι «έχουμε πρόγραμμα», «έχουμε αντινομοσχέδιο»; Στο ασφαλιστικό ήταν «φτιάξτε κουμπαρά»;
  Εδώ νομίζω ότι είναι το όριο όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της αριστεράς συνολικά. Η αριστερή πολιτική θα έχει αποτελέσματα στη ζωή του εργαζόμενου λαού; Θα αλλάζει την καθημερινότητά του; Θα μπορεί να παλεύει και κατά το δυνατόν να αναιρεί βασικές επιθέσεις του νεοφιλελευθερισμού; Θα μπορεί να δίνει μάχες ανακούφισης; Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στη δεξιά και στην αριστερή πολιτική. Για να ξεπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα όριά του πρέπει να δώσει δείγματα γραφής σε αυτό το επίπεδο. Και αυτό είναι πιο δύσκολη και επίπονη άσκηση από την καλή τηλεοπτική παρουσία. Επομένως νομίζω ότι αυτή είναι η βασική τρύπα που πρέπει να καλυφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως σημαίνει και άλλα πράγματα από τον ίδιο τον Α.Α.

Γενικά έχω τη γνώμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν είναι λεονταρισμός η τοποθέτηση ότι στην πιο δύσκολη θέση από όλους βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ισχύει απολύτως. Και νομίζω ότι παρά τα πολλά λόγια για ΣΥΡΙΖΑ, γραμματείες, συνιστώσες, δημοκρατίες κλπ, την τελική γραμμή θα τη χαράξει ο Α.Αλαβάνος με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που αυτό έχει. Σε αναμονή και με ελπίδες λοιπόν.

από Κοετζης (Δ.Μ.) 29/06/2008 10:47 μμ.


Τι ονόματα να βγάλετε στη φόρα ρε λασπολόγοι; Πρώτα ρίχνετε λάσπη για αποσπάσεις και μετά λέτε ότι δεν θέλετε να πείτε ονόματα για να μην εκτεθεί κόσμος; Εσείς εκτείθεστε με το παιχνιδάκι σας γιατί όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα στελέχους της ΚΟΕ που να πήρε απόσπαση χάρη στο Συνασπισμό. Γι' αυτό κόφτε την πλάκα και πείτε τίποτα πιο σοβαρό. Η λάσπη σας επιστρέφεται. Δηλαδή τι περιμένετε; Οτι θα παγώσουμε, ότι θα φοβηθούμε;

από αγανακτισμένος 29/06/2008 10:56 μμ.


Σε ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο:

Γιατί έκανε αυτή τη διαρροή η ΚΟΕ, αν όχι για να εκβιάσει τον Αλαβάνο;

από παλιός 30/06/2008 12:16 πμ.


Έχει μπει στο ίντι αφίσα γιά την εκδήλωση της ΚΟΕ με Στοφορόπουλο και Παφίλη, στην οποιά αναφερόταν και η συμμετοχή του Κ. ως, προσέξτε παρακαλώ,

ΜΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

κάνω λάθος; είναι προβοκάτσια; ανακρίβεια;

Σε άαααααλλη αφίσα γιά την ίδια εκδήλωση ο ίδιος κύριος αναφερόταν ως  εφημ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό; είμαστε άνετοι;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ;

Από τη στιγμή που η κοε συμμετέχει στο σύριζα είναι λογική η συμμετοχή στον "κορβανά" των κρατικών επιχορηγήσεων.

Δεν καταλαβαίνω γιατί όμως οι κοέδες τόχουν κρυφό καμάρι και μάλιστα σε μιά αφίσα το γράφουν και στην άλλη κάνουν το γιαπωνέζο.

Λοιπόν λαλίστατοι κοέδες;

από .... 30/06/2008 1:45 πμ.


Βρε πανηλίθιε παλιέ ο συγκεκριμένος τύπος της ΚΟΕ δουλεύει κανονικά και δεν έχει αποσπαστεί πουθενά...

Βρήκες λαβράκι..

Αντε τώρα συνέχισε να κάνεις τον ασφαλίτη και ψάξε τον κατάλογο των μελών της ΚΟΕ να βρεις ποιος είναι επαγγελματικό στέλεχος και από τα παίρνει..

Α και συνέχισε να κάνεις επαναστατική γυμναστική από το indy...

 

από λες οτι δεν υπάρχει 30/06/2008 2:25 πμ.


κανένας -μα κανένας-αποσπασμένος της κοε στη βουλή??
εισαι σιγουρος?πρόσεχε τι λες γιατί στο ίντυ ξενυχτάνε πολλοί κακόβουλοι -συνάδελφοι ή μη- των εν λόγω επαγγελματικών σου στελεχών...που ξέρουν και ονόματα, και διευθύνσεις και....φεκ

από περαστικός και σύντομος 30/06/2008 2:28 πμ.


"Για τα περι επιχορηγησης, αποσπασεων κλπ αυτα ειναι τεχνικα θεματα που τα λυνει με καποιο τροπο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανηκουν στον ΣΥΡΙΖΑ συνολικα και με καποιον τροπο τα διαχειριζεται. Αυτοι που μιλανε για τετοια ζητηματα σα να ειναι "παροχες" του ΣΥΝ, σα να ανηκουν στον ΣΥΝ και αυτος να δωριζει καποια πραγματα, απλα να ξερουν οτι αντικειμενικα λειτουργουν ως παπαγαλακια του ΣΥΝ."
1 από ΚΟΕ στο 884965 στο thread http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=883980.
Αρα τι μας λέτε ότι δεν υπάρχουν αποσπάσεις; (άλλο ότι δεν είναι σημαντικό)
Ξαναλέω, δε μου φαίνεται σημαντικό αλλά εγώ ξέρω τρεις σίγουρα και καναδύο πιθανούς (ανάμεσα στους οποίους πιθανούς και κάποιος ΔΜ! δεν ξέρω αν είναι ο πιο πάνω) που έχουν αποσπαστεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς μην επιμένετε έτσι επιθετικά ("πανηλίθιε" κλπ) γιατί ούτε νόημα έχει να παραθέσει κανένας ονόματα (δεν το λέω απιλητικά, μην αρχίσετε,  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ κάτι τέτοιο). Σημασία θα είχε μια πολιτική κουβέντα στο ζήτημα που απότι φαίνεται δεν μπορεί να γίνει (μάλλον βασικά με δική σας ευθύνη).

ΥΓ: δεν έχω ξαναγράψει οπότε μην αρχίσετε "είσαι ο τάδε με άλλο όνομα", "είσαι φερέφωνο του Παπαγιαννάκη, του ΝΑΡ κλπ". Και ούτε έχω σκοπό να ξαναγράψω γιατί με χαλάει ο τρόπος "κουβέντας" στο indy.

από παλιός 30/06/2008 2:45 πμ.


Δεν είπα πουθενά ότι  έχει αποσπαστεί. Διάβαζε πρώτα κρετίνε πριν βρίσεις θρασύτατα.
Δεν είπα ότι ΔΕΝ δουλεύει. Είπα ότι αποτελεί, ως επαγγελματικό στέλεχος, μέρος της "μπάζας"  από τον κορβανά των επιχορηγήσεων.
Είπα επίσης αρχικρετίνε ότι καλά κάνει. Διάβαστο ρε πανύβλακα πάνω που το γράφω.
Αφού η ΚΟΕ συμμετέχει καλά κάνει και παίρνει όποια επιχορήγα συμφωνήσανε.
Προφανώς και δεν πρέπει ν αφήσει τα φράγκα στο κράτος.
Αυτό που είπα είναι γιατί περί αυτού η κοε σφυρίζει αδιάφορα.
Γιατί κοετζούλη;
Και κυρίως γιατί γράφει στην αφίσα μιά έτσι και μιά αλλοιώς.
Ε;
Είναι ντροπή; Είναι ψέμμα; Δεν υπάρχει γραμμή γιά το θέμα, τι λέμε και τι δε λέμε στον κόσμο;
Δεν θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ  να είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία οικονομικά και ονόματα;
Αυτό δεν επιβάλει η διαφάνεια μιάς αριστερής πολιτικής, ανοιχτής στην κρίση και τον μαζικό έλεγχο;
Τι λες λοιπόν περί αφίσας, διαφάνειας κλπ  θρασίμι που βρίζεις;

Α, να σε ρωτήσω και τ άλλο, που το κάνετε γαργάρα, παρά την τάχα δημοσιότητα με την οποία τζογάρετε.
Η διεύρυνση της γραμματείας συριζα θα την καταντούσε παιδική χαρά αν συμμετείχε εκπρόσωπος της Ρόζας, ενώ τώρα δεν είναι και λειτουργεί σωστά το όργανο;
Γιατί σε αυτό το θέμα αντί γιά δημοσιότητα κάνετε μόκο ενώ ο μαγαζάτοράς σας λύσσαξε μην τύχει και παίξει εκπρόσωπος από αυτό το σχήμα στη γραμματεία;
Μη μου πεις ότι θα ήταν κακό προηγούμενο γιατί μετά θα ζητούσε το κάθε σχήμα που προσχωρούσε να συμμετάσχει, γιατί τέτοια θέματα ή είναι συμφωνημένα από την αρχή ή δεν μπορούν να μπαίνουν ξαφνικά με δοσμένη αφορμή γιατί τότε αφορούν το συγκεκριμμένο σχήμα και δεν αποτελούν θέση αρχής.
Αυτό το πολιτικό στοιχείο είσαι σε θέση να το καταλάβεις κοετζούλη ή θα πάρεις φόρα να βρίζεις πάλι;
Εφόσον ηβαρύγδουπη οργανωσάρα σου αποφάσισε να παίξει μετα ευρέα ακροατήρια, τρομάρα της, πρέπει να δέχεταιτη δημόσια κριτική και να συνηθίσει στην ιδέα ότι ο κόσμος της, όποιας, αριστεράς, εκτός ρουλάχιστον του ΚΚΕ δε γουστάρει πιά παιχνίδια πίσω απ την πλάτη του, ούτε λαμογιές-συνεννοήσιες των φοβερών και τρομερών επιτελείων.
Άντε γιατί μου φαίνεται ότι έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο.
  

από παλιός 30/06/2008 2:54 πμ.


Έγραψα γιά απόσπαση, αλλά είναι δεδομένο ότι εννοούμε ανθρώπους που εργάζονται ήδη και συνεχίζουν να εργάζονται και να μισθοδοτούντε, με τη διαφορά ότι εργάζονται πλέον γιά κάποιο κόμμα της βουλής. Τέτοιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάνει και έχει ανθρώπους να δουλεύουν γιά το κοινοβουλευτικό του έργο. Βλέπεις κοετζή ότι παίρνω δεδομένο και το πλαίσο αυτό, κάτι που βέβαια δεν είναι καθόλου αυτονόητο.
Ούτε έγραψα ούτε εννόησα πουθενά ότι ήταν άνεργοι ή χαβαλέδες και τους πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απλά γιά σου δείξω ότι δεν είστε συνεπείς ούτε καν στο παιχνίδι που αποφασίσατε να παίξετε.
Τα περί ανωνυμίας είναι τρίχες γιατί πρώτον το συγκεκριμμένο όνομα το έχετε βάλει εσείς σε αφίσες με αυτή την ιδιότητα.
Δεύτερον, επαναλαμβάνω ότι σε τέτοια θέματα η γυναίκα του καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται.
Τόσο απλά.

από Συ.Ριζ.Α. Λαμίας 30/06/2008 3 πμ.


 ...η εναλλαγή στα οποιαδήποτε αξιώματα (γραμματεία Συ.Ριζ.Α., επιτροπές, κοινοβούλιο),ανά εξάμηνο,ανακλητότητα, ισοτιμία των συνιστώσεων, συχνές γενικές συνελεύσεις τοπικών επιτροπών. Διεύρυνση του Συ.Ριζ.Α. με περισσότερες συνιστώσες. Ναι στην ομάδα "Ρόζα", το "Ξεκίνημα", το ΔΗΚΚΙ, την "Εργατική Εξουσία, το "Λευκό", τους "Οικολόγους Πράσινους", την "ΑΡΑΝ" κοκ...

Εμπρός για μια σύχρονη επαναστατική Αριστερά. Για το Σοσιαλισμό.

από απορημενος 30/06/2008 4:03 πμ.


Δεν εχω καταλαβει τι ερωτηματα και προβληματικες βαζεις περιεργε...Πρωτον που μπορω να βρω ποιοι ειναι επαγγελματικα και μαλιστα αποσπασμενα στη βουλη στελεχη του καθε κομματος;Εννοω ανοιχτα,δημοσια γραπτα;Μου φαινεται λιγο κουφο....Αρα και γιατι η ΚΟΕ και η καθε ΚΟΕ να το κανει αν οντως εχει.Δευτερον που εχεις δει εσυ σε οργανωση της αριστερας που θεωρειται και στο χωρο της επαναστατικης αριστερας να εμφανιζει ανοιχτα ετσι τα μελη της καθοδηγησης της.Και γιατι να το κανει;Σαν ατομα η σαν πολιτικη και συνολικα της οργανωσης θα κριθουν; Ολοι ξερουν ετσι κι αλλιως οτι ο Ριναλντι ειναι κατι σαν γ.γ της ΚΟΕ.Για το κειμενο για τους 4 βουηξε όλος ο κοσμος της Αριστερας!Ολοι βγαλανε ανακοινωσεις αλλα η επιμονη προσπαθεια ν αμπει ενα βαθεια πολιτικο προβλημα κατω απο το χαλι όπως λεγεται ευφυως δεν λυνει τιποτα και ειναι και ανηθικο και ανεντιμο στον κοσμο της Αριστερας..Αρα εποικοδομητικο ηταν αυτο που εκανε η ΚΟΕ.Δεν εβγαλε τα ξεκατινιασματα και τις ειρωνιες που πιθανον να υπαρχουν στα κεντρικα του ΣΥΡΙΖΑ
αλλα τις αποψεις για ενα θεμα που μπορει να οδηγησει στο βαθος του χρονου το ΣΥΡΙΖΑ σε δεξια μετατοπιση η διαλυση!Αρα πολιτικη ηταν η επιλογη και οχι εκβιαστικη.Μακαρι αν και η ΚΟΕ κανει κατι άλλο παρομοιο να βρεθει και καποιος άλλος να βγαλει μια ενημερωση παρομοιαΤο πανω χερι ετσι κι αλλιως το εχει και ο ΣΥΝ σα συνιστωσα και οι Αννανεωτικοι λογω των επαφων και της ευνοιας τους στα μμε.Και μη με πειτε  προκατειλημενο η οτι άλλο, όλοι βλεπουμε ποιοι βγαινουν παντα και μιλανε ως ΣΥΡΙΖΑ και τοσα χρονια το βριζανε και το πολεμουσαν( όχι πως το σταματησανε).Τωρα οσον αφορα τη μικροπολιτικη σκοπιμοτητα που μπορει να κρυβει καθε κινηση καθε συνιστωσας εγω ενα κριτηριο εχω (όχι αλανθαστο αλλα μπουσουλα γιατι η πολιτικη ειναι παιχνιδι συσχετισμων παντα) για να δω αν ο άλλος ειναι τακτικιστης η εχει στρατηγικη .Δηλωνεις την γραμμη σου,τι στοχο βαζεις για την κοινωνια,στο μελλον αλλα και στην ευρυτερη χρονικη περιοδο,δηλωνεις την αναλυση σου,την τακτικη σου επιλογη,τους στοχους ,τους αντιπαλους και τα μετωπα και πιο πολυ δηλωνεις τι στοιχεια και τι χαρακτηριστικα θελεις για τα μετωπα αυτα και τι θα παλεψεις..Ε η ΚΟΕ και πριν γινει ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν μπει αλλα και όταν μπηκε ειχε πολυ ξεκαθαρη θεση όπως και κανα 2 ακομα συνιστωσες,Οι υπόλοιποι και ειδικα ο ΣΥΝ δεν νομιζω.Χαρακτηριστικο η σταση των Ανναεωτικων με τις κωλοτουμπες για το εγχειρημα και τη διακηρυξη αλλα και το Αρ.Ρευμα με τη στασιμη και χλιαρη σταση του τωρα όπως και ο Αλαβανος που ειτε προσπαθει να κρατησει ισορροπιες μεσω της μεθοδου του χαλιου που καταληγει να κανει πλατες στους ανανεωτες ειτε λεει τα κορυφαια οπως το ότι η διακηρυξη καλη ηταν για τοτε αλλα τωρα δεν ειναι ικανη να μας παει μπροστα,Το ζητημα ειναι γιαμ τι πραγμα ικανη και για κατα που μπροστα.Ε η ΚΟε και άλλοι εχουν ξεκαθαρη τοποθετηση.Πιο ενωτικα πιο Αριστερα.Οχι πιο φιλοπασοκικα,όχι πιο στο μεσο όρο,όχι πιο συνδιαχειριστικα,όχι πιο δεξια.Το ζητημα δεν ειναι για μενα το σαβουαρ βιβρ αλλα το αποτελεσμα!Θα δειξει βεβαια.Αν και για μενα θα αξιζε σε ενα ενωτικο εγχειρημα που σιγουρα αποκτα ολοενα πιο πολυ πολιτικο βαρος και για την Αριστερα και για το λαο απο ότι εχει βρεθει εως τωρα, όλοι να συμβαλλαμε για να παει πιο αριστερα απο τα μεσα και οχι να χαιρομαστε πιθανον αργοτερα στο στιλ σας τα λεγαμε!Εγω ειμαι 23 και ειλικρινα περιμενω ακομα μια Αριστερα πιο τολμηρη και πιο αποτελεσματικη για τον κοσμο.Ουτε πιο θεωρητικουρα,ουτε πιο ελιτιστικη ,ουτε πιο διασπασμενη,ουτε πιο περιχαρακωμενη, ουτε πιο σεχταριστικη.Αλλιως γιατι ο κοσμος να ελπιζει στην Αριστερα;Ειδωμεν!!

από αρκετά 30/06/2008 10:53 πμ.


Κοετζή ελπίζω να είσαι απλά πονηρούλης κι όχι τόσο κορόϊδο ώστε να πιστεύεις κιόλας αυτά που λες. Αν συμβαίνει το δεύτερο κάποιος(-οι) σε δουλεύουν πολύ χοντρά. Ονόματα πάντως δεν θα δεις. Είναι γνωστά αυτά, τα ξέρουν πάρα πολλοί άνθρωποι, οργάνωσή σου είναι στο κάτω-κάτω, φρόντισε να μάθεις τι και ποιός.

Όσο για το "τι σημασία έχει" που λέει κάποιος παραπάνω, και μόνο το γεγονός ότι η ΚΟΕ δεν το παραδέχεται παρόλο που είναι πολύ γνωστό, και μόνο ότι ο Κοετζής πιο πάνω το χαρακτηρίζει "καραγκιοζιλίκι", δείχνει το λόγο που η ΚΟΕ προτιμά κάποια πράγματα να είναι κρυφά.

Η ΚΟΕ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, παίζει πολύ με τους διαδρόμους, τις πληροφορίες, τα off the record (που γίνονται φυσικά on the record όταν βολεύει) κλπ.
Γι αυτό και η μυστικοπάθεια σε διάφορα άσχετα πράγματα, καλυμμένη φυσικά πίσω από το "Λενινισμό": Όταν εφαρμόζεις τέτοια τακτική, ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου 'ρθει, οπότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος για τις ανάλογες διαψεύσεις...

από και δεν ξαναγράφω 30/06/2008 11:20 πμ.


1. Ο αρχικός συγγραφέας δηλώνει οτι δεν είναι ούτε μέλος ούτε ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς δεν έχει κανένα δικαίωμα να θέτει τα ερωτήματα που θέτει και ούτε φυσικά να περιμένει απάντηση. Έτσι κι αλλιώς, αν η πρακτική της ΚΟΕ του φαίνεται απαράδεκτη, γιατί προτρέπει να βγούνε περισσότερα "εσωτερικά" του ΣΥΡΙΖΑ στη φόρα; Κάνουν λάθος οι σύντροφοι που "τσιμπάνε" και απαντάνε. Όποιος συριζαίος έχει αντίστοιχους προβληματισμούς μπορεί να τους θέσει και να απαιτήσει απαντήσεις στις τοπικές συνελεύσεις/συντονιστικά του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, έλαβα το mail και θεωρώ οτι δικαιούμαι να γνωρίζω τι συμβαίνει στο χώρο που υποστηρίζω. Δεν εντυπωσιάζομαι, ξέρω εκ των προτέρων οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και προβληματικές πλευρές, η πληροφόρηση είναι απαραίτητη για να μπορώ να παρέμβω (με όποιον τρόπο θεωρώ σωστό). Εννοείται οτι διαφωνώ πλήρως με τη δημοσίευση του κειμένου στο indymedia. Όταν βέβαια κυκλοφορεί ένα κείμενο σε πολλά email είναι αναμενόμενο τελικά να διαρρεύσει. Η ΚΟΕ χρεώνεται με την ευθύνη της διαρροής από την άποψη οτι χρησιμοποίησε αυτό τον τρόπο. Όλα τα άλλα που λέγονται εδώ μέσα αποτελούν άρρωστα σενάρια από άτομα που, στην καλύτερη περίπτωση, τρέφονται με κουτσομπολιά.

3. Όσοι εδώ υποστηρίζουν το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, ας κάτσουν να σκεφτούν αν χρησιμεύει σε τίποτα η συνέχεια αυτής εδώ της -ας πούμε- συζήτησης. Εγώ τουλάχιστον θεωρώ ευνόητο οτι από την πλευρά μας, θα πρέπει να λάβει οριστικό τέλος.

από συριζαίος 30/06/2008 1:33 μμ.


Ο αρχικός συγγραφέας δηλώνει οτι δεν είναι ούτε μέλος ούτε ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς δεν έχει κανένα δικαίωμα να θέτει τα ερωτήματα που θέτει και ούτε φυσικά να περιμένει απάντηση.

Ωραία λογική. Σε όποιον δεν είναι μέλος ούτε ψηοφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντάς έ;

 Έτσι κι αλλιώς, αν η πρακτική της ΚΟΕ του φαίνεται απαράδεκτη, γιατί προτρέπει να βγούνε περισσότερα "εσωτερικά" του ΣΥΡΙΖΑ στη φόρα; Κάνουν λάθος οι σύντροφοι που "τσιμπάνε" και απαντάνε. Όποιος συριζαίος έχει αντίστοιχους προβληματισμούς μπορεί να τους θέσει και να απαιτήσει απαντήσεις στις τοπικές συνελεύσεις/συντονιστικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο είναι. Πάλι στο ιντυμίντια θα δει τους προβληματισμούς τους. Μου κάνει εντύπωση πάντως που σε τόσα σχόλια σε αυτό το θρεντ, ένας δε βρέθηκε να απαντήσει το βασικό ερώτημα. Γιατί η ΚΟΕ διέρρευσε αυτά τα κείμενα; Είναι κομμουνιστική πρακτική αυτή; Γιατί τα διέρρευσε ανώνυμα; Γιατί δεν έχει το θάρρος της ανάληψης των πολιτικών της ευθυνών; Αν ενδιαφέρεται για το σύριζα, δεν πρέπει να επανορθώσει;

Τα ερωτήματα αυτά είναι ανεξάρτητα από τη συζήτηση για τους 4. Οι 4 είναι ένα θέμα (σοβαρό). Η αντίδραση της ΚΟΕ είναι ένα άλλο θέμα. Το ένα δεν ακυρώνει τη σημασία του άλλου.

Αν αυτή είναι η αριστερά που ονειρεύεστε ΚΟΕτζήδες, μάλλον δεν είμαστε από την ίδια πλευρά...

από κάποιος 30/06/2008 1:54 μμ.


Ποια διαρροή ρε παιδιά;

Το κείμενο το συνέταξε η ΚΟΕ. Δεν το διέρρευσε. Το δημοσιοποίησε.΄Όποιος δεν αναγνωρίζει τη διαφορά είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελής.

Και πολύ καλά έκανε και το δημοσιοποίησε. Να ξέρουμε κι εμείς που είμαστε φίλα προσκείμενοι (δε λέω μέλη γιατί δεν ξέρω πώς γίνεται κανείς μέλος) στο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η ουσία: Η στάση των 4 βουλευτών ήταν τόσο απαράδεκτη που και λίγα λέει η ΚΟΕ. Στην τελική εγώ θα δουλεύω 65ωρο με την υπερψήφιση της Ευρωσυνθήκης....

 

από Κοετζης (Δ.Μ.) 30/06/2008 2:07 μμ.


Ωραία συζήτηση. Όποιος δεν μπορεί να αποδείξει αυτά που λέει, να μη λέει τίποτα. Εμείς μιλάμε με αποδείξεις και όχι με λάσπη. Κομμένα τα παραμύθια με τις αποσπάσεις λοιπόν.

από ............ 30/06/2008 2:27 μμ.


το  πρόβλημα σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ  δεν ειναι αν η ΚΟΕ έβγαλε τα κείμενα στην φόρα και <<εκβιάζει>> τον Αλαβάνο. Είναι το ότι ο Αλαβάνος στηρίζει με την στάση του τους 4 της κοινοβουλετικής ομάδας( η θέση που πήραν δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ).Όταν έχεις ένα πρόβλημα, ή προσπαθείς να το λύσεις, ή προσπαθείς να το αποφύγεις.Ο Αλαβάνος με την στάση του δείχνει ότι επιλέγει το δεύτερο δρόμο.το κάθε πρόβλημα όσο δεν το λύνεις, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, δεν σημαίνει ότι δεν οξύνεται  (μεγαλώνει).Η KOE αυτην την στιγμή πράττει το σωστό με τον να δημοσιεύει την αντιπαράθεση.Απο την στιγμη που δεν μπορούν να το λύσουν οι συνιστώσες μεταξύ τους, ας το μάθει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει αυτός απάντηση στο πρόβλημα(να πιέση τις οργανώσεις, να κάνει κριτική κτλ ),ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ  είναι και η μεγαλύτερη συνιστώσα αν θέλετε.Η ΚΟΕ δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται απο κανέναν.


Η ΚΟΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΤΖΗΣ.

Τελεία και παύλα, οι συζητήσεις (λέμε τώρα) το έδειξαν γιά μιά ακόμη φορά.

Σε αφίσα της ΚΟΕ αναφέρεται στέλεχός της ώς εργαζόμενος (αμισθί, ρωτάω;)
γιά την ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΣΥΡΙΖΑ.
Γαργάρα, ή στην καλύτερη μας λένε ότι αυτά είναι τεχνικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια η ΚΟΕ δημοσιοιποιεί επιλεκτικά, επαναλαμβάνω ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, κάποια πρακτικά.
Γιατί όχι τα άλλα;

Μα γιατί αυτά συνέφεραν  στην προκειμένη περίπτωση το ΔΙΑΔΡΟΜΙΣΜΟ της ΚΟΕ.

Η ΚΟΕ ειδικά κάνει ΜΕΓΑ θέμα τη διεύρυνση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γιατί μένει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.

Προφανώς γιατί στην προκειμένη περίπτωση δε συνέφερε τα παιχνίδια κορυφής που παίζει η ΚΟΕ.

Ρωτάω πάρα πολύ απλά:

Είναι αυτά δείγματα γιά την προσπάθεια ενότητας, διαφάνεις, μαζικότητας, αξιοπιστίας
μιάς καινούργιας αριστερής προοπτικής;

Η ΚΟΕ είναι σαφώς και μακράν η δυσφήμηση ή η αλήθεια, όπως το πάρει κανείς, γιά το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Το βέβαιο είναι ότι η πρακτική και πολιτική της ΚΟΕ κάθε άλλο παρά πείθουν ότι εννοεί έστω και ένα εκατοστό από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της.


ΥΓ. Αλήθεια τι απέγινε η σπουδαία προσπάθεια με το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ;
Μα κάναμε τη δουλίτσα μας και τώρα σιγά μη μας νοιάζει.
Προφανώς και αυτό δικαιώνει όσους είχαν διαβλέψει την απλά
ΕΡΓΑΛΕΙΑΚΗ χρήση του περίφημου Φόρουμ από πολιτικά μορφώματα τύπου ΚΟΕ.

από ΚΟΕ FUNatic 30/06/2008 3:30 μμ.


1. Δεν αναφέρεται ως "εργαζόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα" αλλά ως μέλος της διεύθυνσής της (διευθυντής είναι ο Χατζησωκράτης και υπάρχει μια τριμελής - νομίζω - διεύθυνση που αποφασίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρχει κάποιος συντονισμός και έλεγχος της Κ.Ο. και να είναι όντως Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάτι άλλο. Βέβαια είναι ένα μέτρο που βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς να την εξασφαλίζει από μόνο του) και απότι ξέρω είναι πολιτική θέση και χωρίς μισθό.

2. Εντάξει, μας πείσατε. Η ΚΟΕ κάνει παιχνίδια κορυφής και αποτελεί τη δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπόλοιποι δεν κάνουν και ειδικά ο ΣΥΝ και κυρίως η ανανεωτική πτέρυγα κάνει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΖΩΝ, δεν κάνει παιχνίδια κορυφής, δεν ξέρει από τέτοια!

3. Επίσης μας πείσατε ότι: Κακώς η ΚΟΕ διαμαρτυρήθηκε που 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν στάση ΑΝΤΙΘΕΤΗ με την εκλογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και με κάθε πολιτική θέση και απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αποφάσεων της πανελλαδικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Καλά όλα αυτά. Εγώ έχω μια απορία: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΑ. ΑΥΤΑ, ΟΤΙ Η ΚΟΕ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ (ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΜΑ) ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Το ερώτημα είναι βέβαια ρητορικό. Αυτά είναι η μόνιμη λάσπη που πέφτει από συγκεκριμένους για να αμαυρώσουνε το ότι η ΚΟΕ μιλάει ανοιχτά και έχει ανεξάρτητη γνώμη και στάση. Αλλά ότι και να κάνουν αυτό δεν αλλάζει...

από παλιός 30/06/2008 4:03 μμ.


1. Επιτέλους! 'Επρεπε να περάσει μιά βδομάδα γιά να βγει κάποιος να πραδεχτεί αυτό που γράφει η αφίσα της οργάνωσης γιά τη συμμετοχή στελέχους της ΚΟΕ στη διεύθυνση της κοιν. ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;
Μπράβο αν είναι αμισθί, μπράβο αν είναι και επί μισθώ.
Το ερώτημα είναι γιατί όλα αυτά παίζουν στο μισοσκόταδο;
Στην άλλη αφίσα γιά την ίδια εκδήλωση τον δηλώνουμε το σύντροφα με άλλη ιδιότητα! Γιατί ντρεπόμαστε;

Δεν ξεκαθαρίστηκε επίσης αν υπάρχουν αποσπάσεις και τι είδους. Οι κοέδες τα λένε αντιφατικά και εδώ. Μιά λέει ένας δεν υπάρχουν, άλλος (;) λέει υπάρχουν αλλά αφορούν ήδη εργαζόμενους, παράλλος ότι αυτά είναι τεχνικά (;!;)θέματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της συμμετοχής στη νομή της κρατικής επιχορήγησης είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα και θα έπρπε να είναι ΔΗΜΟΣΙΟ. Εκτός και βέβαια αν οι συμφωνίες, που θα έπρπε να είναι πολιτικές και δημόσιες δεν είναι και τόσο πολιτικές και δημόσιες.
Λέω μήπως ε;

2. Επιεδή ο ΣΥΝ και ο Παπαγιαννάκης και δεν ξέρω ποιός παίζει παρασκήνιο είναι αυτό δικαιολογία ότι, ε τι να κάνει και η ΚΟΕ, αφού έτσι παίζουν, έτσι θα παίξουμε και μεις;
Προφανώς και κανείς, απ όσους κοιτάνε στο ίντι δε γουστάρει τις πρακτικές και τις απόψεις των Παπαγιαννάκηδων. Έχουν καταγγελθεί, φτυστεί και κλωτσηθεί εκατό χιλιάδες φορές.
Γιά την ΚΟΕ να μη μιλάμε επειδή ισχυρίζεται ο μαγαζάτορας ότι είναι κληρονόμος του Μαρξ, του Ένγκελς, του Στάλιν, του Ζαχαριάδη, του Χοτζέα και του ΓκρανΠάπα;

3. Πολύ καλά έκανε η ΚΟΕ και έκραξε δημόσια τους 4 κλπ.
Αυτό που λένε όλοι εδώ κοετζούληδες είναι ότι πως και δεν κράζει ααααλλα πράγματα και δημοσιοποιεί κάτι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ.
Κατανοητό ή να ορκιστώ απάνω στα άπαντα του μέγα Στάλιν; ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ λέμε!

4. Απάντηση γιά τη λύσσα κατά της συμμετοχής νέας συνιστώσας στη Γραμματεία δεν είδαμε.

5. Κατά τα άλλα (Φόρουμ, what Φόρουμ, μα τι λέμε τώρα; χαχαχα!) η ΚΟΕ λέει τη γνώμη της και τα @@ μας κουνιούνται (με το συμπάθειο δηλαδή).
Πολλά από όσα καταμαρτυρούνται στην ΚΟΕ θα μπορούσαν αν είχαν αποφευχθεί αν οι κοετζήδες ήταν στοιχειωδώς ειλικρινείς και έντιμοι στις απαντήσεις τους και τον πολιτικό τους λόγο.

6. Εσύ που λες κοκοκο θα έπειθες περισσότερο αν ήσουν από την αρχή λιγότερο αλαζόνας, τραμπούκος και παραδόπιστος. Μετά από αυτά πως να μη υπάρχει κακοπιστία κατά της ΚΟΕ;
Τη θεωρείς απολύτως αδικαιολόγητη; Οφείλεται στο ότι οοοοοοολοι οι άλλοι είναι λασπολόγοι, κακοί, κομπλεξικοί και ζηλεύουν το γωνιακό μαγαζί του χοντρούλη;
Ναι, μπορεί. Είναι όμως τόσο απολίτικη δικαιολογία όσο ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι η δήθεν πολιτική της ΚΟΕ που λέει τη γνώμη της. Πολιτικές κότες, γά να δούμε τα κακαρίσματα όταν σας βάλει γιά τα καλά μέσα στο τσουβάλι ο Αλαβάνος.

από πολιτικός κόκορας 30/06/2008 4:10 μμ.


Πολιτική κότα είναι αυτή που επιλέγει να μην πράξει τίποτα και πουθενά για να είναι ήσυχη πως δεν θα ασκηθεί κριτική σε αυτήν. Ο νοών νοείτω.

 

από αρκετά 30/06/2008 6:31 μμ.


Εκτός κι αν το "κοε" που υπογράφεις, σημαίνει Κουτρούμπεσης Ορέστης της Ευρυδίκης. Και πάλι όμως για να είσαι επώνυμος θα έπρεπε να μην βάλεις μόνο τα αρχικά. Επίσης αυτός που δημοσίευσε το επίμαχο κομμάτι από τα πρακτικά στο indymedia, επίσης δεν έβαλε ονοματεπώνυμο.
Κόψε λοιπόν αυτά τα δήθεν κατά πρόσωπο, επώνυμα και καθαρά κλπ.

Δεύτερον κανείς δεν σας ζήτησε να πείτε ονόματα, να καρφώσετε κάποιον ή κάποιους κλπ. Εσείς είσαστε που ζητάτε επίμονα να γίνει κάτι τέτοιο, ζητάτε ονοματεπώνυμα και στοιχεία (λες και οι άνθρωποι είναι τίποτα μιζαδόροι!) αλλιώς "όλα είναι λάσπη".

Για να τελειώνουμε με τους αποσπασμένους:
Οι αποσπασμένοι δεν είναι τίποτε μιζαδόροι που τα παίρνουν απ' τη Ζήμενς. Οι αποσπασμένοι είναι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι (ήδη διορισμένοι, αλλιώς δεν έχει νόημα η λέξη απόσπαση) που αποσπάστηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ τυπικά, στις οργανώσεις τους ουσιαστικά.
Και η ΚΟΕ έχει και η ΔΕΑ έχει κλπ. κλπ.
Δεν μιλάμε για τίποτε παράνομο, μιλάμε για ένα δικαίωμα που έχουν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε αυτή η μοιρασιά, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και τόσο ενωμένος όσο διαφημίζει.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα και μόνο πρόβλημα και είναι περισσότερο ηθικής τάξεως και τίποτε άλλο:
Πως μια οργάνωση που έτσι κι έβλεπε καμιά κρατική διαφήμιση σε αριστερή εφημερίδα (πράγμα που ήταν υποχρεωμένο το κράτος να κάνει) χαλούσε τον κόσμο, σήμερα συνοδεύει τις πολιτικές της επιλογές με δωράκια;
Γιατί να μην σκεφτεί κάποιος ότι η γραμμή για παναριστερά δεν έχει και τόσο αγνή βάση;

Αυτά είναι λογικό να τα σκεφτεί κάποιος, ειδικά αν δεν είναι και τόσο φιλικός προς την ΚΟΕ. Είναι λογικό, λογικότατο επακόλουθο, που ο μόνος τρόπος να το αποφύγει κανείς είναι να μην δεχθεί τέτοιες προσφορές! Άπαξ και τις δεχθεί, θα πρέπει μετά να έχει το σθένος να τις υπερασπίσει κι όχι να κρύβεται πίσω από (επίσης ανώνυμα) θρασύμια όπως ο "Κοετζής Δ.Μ.". (Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα δεν είναι η ανωνυμία. Το πρόβλημα είναι το ψέμα. Το ανωνυμία το είπα απλά γιατί μας το παίζετε κι επώνυμοι. Αφού είναι έτσι λοιπόν πείτε τα επώνυμά σας, να ξέρουμε τουλάχιστον ποιός είναι ο ψεύτης)

Τελευταίο:
Υπάρχουν πολλές έννοιες που είναι λίγο παρεξηγημένες. Μια από αυτές είναι το "κάνω πολιτική".
Πολιτική λοιπόν κάνει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο Παπαγιαννάκης.
Το να λέτε "Η ΚΟΕ κάνει παιχνίδια κορυφής...οι υπόλοιποι δεν κάνουν και ειδικά ο ΣΥΝ και κυρίως η ανανεωτική πτέρυγα κάνει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΖΩΝ, δεν κάνει παιχνίδια κορυφής, δεν ξέρει από τέτοια!", δεν σας τιμά και ιδιαίτερα.
Υποτίθεται ότι εσείς θέλετε κάπου να διαφέρετε από την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ.
Τέλος, γιατί να μην σκεφτεί κάποιος ότι παίζετε με τις εσωτερικές αντιθέσεις του ΣΥΝ για τους δικούς σας λόγους;
Αν δεν παίζατε, αν όλα ήταν καθαρά, θα καταγγέλατε επισήμως τους 4 κι όχι μέσω mail και indymedia. Και κυρίως θα λέγατε βρε αδερφέ μια κουβέντα και για τον Τσίπρα που δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και όλη η..."γενιά του 16" σφυρίζει ανέμελα, λες και ήταν ένα από τα αιτήματα του αγώνα!!
Τελικά τι συμβαίνει;
Μπορείτε να τα εξηγήσετε αυτά ανώνυμα; (Αν επιμένετε πάντως μιλήστε και επώνυμα, εμένα δεν μ' ενοχλεί)

από Δημήτρης 30/06/2008 6:52 μμ.


1. Δε θέλει πολύ σοφία για να καταλάβει κάποιος ότι το κείμενο που ήταν προς ενημέρωση κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΕ στο indymedia, αλλά κάποιος που του έφτασε το mail.

2. Λιγότερη σοφία χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι διάφοροι που υπογράφουν εδώ μέσα σαν "ΚΟΕτζής ΔΜ" κοκ, κάνουν πλακίτσα και δεν είναι μέλη της ΚΟΕ (πόσο μάλλον αυτοί που φαίνεται ότι υπογράφουν έτσι...).

3. Για την ουσία. Αν η υπόθεση αφορά εκλόγιμες θέσεις, πολύ σύντομα θα φανεί. Μάλλον όμως κάτι άλλο γίνεται για όσους το παίζουν και "ψαγμένοι" πολιτικά...

4. Δεν κλαψουρίζουμε. Όμως η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει λίγο αηδία εδώ μέσα με ότι κάνει η ΚΟΕ. Η κοε το τάδε για το συριζα, η κοε και ο Πρατσάντα, η κοε και οι ojos de brujo soundsystem, η κοε και οι κάλπες...

Για όποιον πιστεύει ότι κάνει μεγάλες αποκαλύψεις, ας συνεχίσει.

από αρκετά 30/06/2008 7:17 μμ.


1. Δεν θέλει και πολύ σοφία να καταλάβει κάποιος πως όταν στέλνει ένα μαζικό mail, το πιο πιθανό είναι να διαρρεύσει. Χρειάζεται τόσο λίγη σοφία που γίνεται σχεδόν συνειδητή πράξη.

2. Ακόμη λιγότερη σοφία χρειάζεται για καταλάβεις ότι, από τη στιγμή που απαντάς σε μια κουβέτα, θα πρέπει καταρχήν να διαψεύσεις ένα μαλάκα που δημιουργεί κλίμα και κάνει ζημιά στην οργάνωσή σου λέγοντας ψέματα, άσχετα με το αν το παίζει φίλος.

3. Δεν πρόκειται να φανεί τίποτε έτσι όπως το εννοείς και το να ψάχνεσαι πολιτικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξέρεις τους διαδρομισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα με το αν τελικά μαθαίνοται.

4. Όντως είναι αηδία, αλλά φταίτε κι εσείς γι αυτό. Για να μην πω φταίτε εσείς γι αυτό.

από Κοετζης (Δ.Μ.) 01/07/2008 1:02 πμ.


Χαίρομαι που κάπου εδώ σταματάει η λάσπη. Όσο για εμένα, είμαι μάλλον ο μόνος που μιλούσε τόση ώρα επώνυμα και χωρίς κανένα πρόβλημα, για οποιον γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

από Λασπολόγος 01/07/2008 3:08 πμ.


«...2. Λιγότερη σοφία χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι διάφοροι που υπογράφουν εδώ μέσα σαν "ΚΟΕτζής ΔΜ" κοκ, κάνουν πλακίτσα και δεν είναι μέλη της ΚΟΕ (πόσο μάλλον αυτοί που φαίνεται ότι υπογράφουν έτσι...)».


Ποιους ακριβώς εννοείς;
Ποια (συγκεκριμένα) nicknames και ποια (συγκεκριμένα) posts;Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License