H αντιπολεμική πορεία της 8ης Νοεμβρίου με την ματιά των Αναρχικών

H αντιπολεμική πορεία της 8ης Νοεμβρίου με την ματιά των Αναρχικών

Στην αντιπολεμική συγκέντρωση, της 8ης Νοέμβρη, στο Σύνταγμα και την πορεία που πραγματοποιήθηκε προς την αμερικάνικη πρεσβεία, συμμετείχαν περίπου 8.000 διαδηλωτές. Οι αναρχικοί άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και μετά με πανό που έγραφε «Η ''ΑΝΤΙ''-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΧΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ» κατευθύνονται στη Σταδίου στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Όταν στις 8μμ οι συγκεντρωμένοι ξεκινούν πορεία, το συγκροτημένο μπλοκ 500 περίπου αναρχικών, αντιεξουσιαστών και ανυπότακτων νεολαίων πορεύεται προς την αμερικανική πρεσβεία με παλμό και συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα: ΤΙΜΗ, ΤΙΜΗ, ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ - ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ Η ΧΩΡΑ - ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΜΠΡΟΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ - Ο ΛΑΝΤΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ, ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ - ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ ΤΟ ΜΠΟΪΝΓΚ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΤΑΝ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑΤΑΝ - ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ, ΤΑ ΚΡΑΝΗ, ΤΑ ΓΚΛΟΜΠΑΚΙΑ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠ' ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ - ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ - ΜΠΑΤΣΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΡΟΥΦΙΑΝΟ,Ι ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΤΖΟΥΛΙΑΝΙ κλπ. Το μπλοκ, μαζί με την υπόλοιπη πορεία, κατέληξε στην Αμερικάνικη πρεσβεία χωρίς προβλήματα.

Φίλε και (ελπίζω) σύντροφε, ευχαριστούμε για την κίνηση αυτενέργειας. Καλά έκανες και χρησιμοποίησες αυτό το βήμα που προσφέρεται σε όλους... Ομως, σε παρακαλούμε, μην δημοσιεύεις δύο φορές το ίδιο θέμα, διότι έτσι "σπρώχνονται προς τα κάτω" άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα, που έχουν συνεισφερθεί από άλλους συντρόφους (μας). Επίσης, αν είναι δυνατόν, μην χρησιμοποιείς κεφαλαία -όπως στην αναφορά των συνθημάτων- διότι με τον τρέχοντα συνδυασμό χρωμάτων είναι δυσανάγνωστα, οπότε στην ουσία αχρηστεύεις την ίδια σου τη δημοσίευση...

από karaspy 14/11/2001 12:49 πμ.


To oτι μπήκε 2 φορές έγινε καταλάθος. Φταίει το σύστημα και όχι εγώ. Μου έγραψε ότι κάτι δεν πήγε καλά. Είσαι πολύ λάθος να νομίζεις ότι το έκανα επίτηδες για να αποκλείσω συντρόφους (σας). Τώρα ποιοί είστε εσείς και οι συντρόφοι σας δεν με νοιάζει και πολύ. Το δίκτυο και ειδικά το intymedia έχει μια ορισμένη φιλοσοφία. Την αποδέχεσαι ή όχι. Αν είναι πολύ ανοιχτή, και δεν σου κάνει, επειδή εχείς μάθει να είσαι γκρουπόσκυλο δικό σου θέμα. Είσαι εδώ για να κάνεις κάτι, συμφωνείς δε συμφωνείς με τα κείμενα έχεις υποχρέωση να τα δημοσιέυεις. Αν δεν σου αρέσει κλειστο και φτιάξε κάτι άλλο, πιό κλειστό που ταιριάζει στα πολιτικά σου πιστεύω. Θές δε θες έτσι είναι τα πράγματα.

από nov73 14/11/2001 11:46 πμ.


Χαλάρωσε ρε μεγάλε! Και εγώ αναρχικός είμαι να σου διευκρινήσω κατ' αρχάς. Μην κάθεσαι και μαλώνεις τζάμπα. Το ότι υπάρχει indymedia και μπορούν επιτέλους να ακούγονται οι αναρχικές απόψεις χωρίς διαστρεβλώσεις είναι το παν. Τώρα για τα γκρουπούσκουλα κτλ. και μόνο ότι οτί οι άνθρωποι κάναν ένα ανοιχτό κανάλι που ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει αποδεικνύει ότι δεν θέλουν να περάσουν την γραμμή τους. Αν θες εκεί που πρέπει να τους πιέσουμε είναι να μπαίνουν τα νέα για την αλληλεγγύη στους συντρόφους όπως Μαζιώτης, Ευαγγελίδης κτλ και για την αναρχική δράση στην κεντρική στήλη όπως και στα άλλα Indymedia. Εκεί θα φανεί αν η αλληλεγγύη τους είναι κάλπικη ή αληθινή.

Αγαπητέ φίλε (διότι προφανώς θίχτηκες με το σύντροφε). Προσπάθησα να σου δώσω τεχνικές συμβουλές, αφού σε ευχαρίστησα για τη συμμετοχή σου. Νομίζω ότι ήμουν αρκετά ευγενικός. Εσύ ήσουν αγενέστατος κι επιθετικότατος. Δυστυχώς, βλέπεις παντού αριστερίστικες συνωμοσίες που θέλουν να σε καταστείλουν. Πρόβλημά σου. Δεν είμαι γκρουπούσκουλο, ούτε γκρουπόσκυλο, παρότι είναι σε "γκρούπα" και έχω και σκύλο! Αυτά είναι στερεότυπα που βολεύουν μερικούς, προκειμένου να μην δίνουν απαντήσεις σε πραγματικά ερωτήματα. Από αυτή τη στήλη (ακόμα κι αν θέλαμε) ΔΕΝ μπορούμε να σβήσουμε κείμενα. Στο χέρι σας, λοιπόν, είναι να ενημερώνετε τους ιντερνετικούς συντρόφους σας μέσα από αυτό το βήμα, που εμείς τα "γκρουπόσκυλα" προσπαθούμε να οργανώσουμε. Οπως είπα και στον (ευγενέστατο) σύντροφο που σχολιάζει επίσης, οι ειδήσεις για τους αναρχικούς αγωνιστές είναι καλόδεχτες. Να τις δημοσιεύετε μόνοι σας εδώ, όπως αποδεδειγμένα ξέρετε. Ευχαριστώ και παρακαλώ λίγη ευγένεια δεν βλάπτει. Στο φινάλε-φινάλε, την δικαιούμαστε!

από ΣΠΥΡΟΣ 14/11/2001 2:46 μμ.


Θα συμφωνήσω μαζί σου. Δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις. Βέβαια ο Αρίστος αφήνει κάποιες αιχμές, και δικαιολογημένα ο σύντροφος του απαντάει. Καλό θα είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις γιατί δεν οφελούν κανένα. Να προσπαθήσουμε να πάει μπροστά η φάση! Τα εκατέρωθεν μίση ας τα αφήσουμε στην άκρη. Διακρίνω μια γενικότερη φοβία για τους Αναρχικούς. Αδικαιολογιτη θα έλεγα. Ακόμα και σε χώρους που δεν θα έπρεπε να υπήρχε κάτι τέτοιο... Το εγχείρημα είναι από την φύση του αντιεξουσιαστικό, και κανένας δεν μπορεί να το καπελώσει.

Υπήρχαν και καλύτερα όμως που δεν τα γράψες. Τι λες για το ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΑΝΚΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΑΝΚΣ, ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ PUNKS; Τέλοσπαντων αυτό που λέω στους αναρχικούς είναι να προσέχουν τι λένε στο indymedia για να μην γίνουν ρεζίλι των σκυλιών. Έχουν και κάποιες καλές ιδέες να πουν εκτός από μαλακίες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License