Δήλωση φαντάρων από 31 μονάδες ενάντια στον πόλεμο

Με την παρακάτω δήλωση στρατευμένοι από 31 μονάδες του ελληνικού στρατού διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στην επίθεση ενάντια στο Ιράκ. Επίσης δηλώνουν την πρόθεσή τους να αρνηθούν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις ενάντια στο Ιράκ και σε οποιαδήποτε δύναμη κατοχής μετά τον πόλεμο με ή χωρίς τη στήριξη του ΟΗΕ, αν διαταχθούν. Καλούμε όποιους στρατευμένους επιθυμούν να διακινήσουν τη δήλωση στις μονάδες τους και να την υπογράψουν και αυτοί.

New Page 1

ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 31 ΜΟΝΑΔΕΣ

Όλοι εμείς, οι έλληνες φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στον ελληνικό στρατό, ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο ενάντια στον πόλεμο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στο Ιράκ και τασσόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του Ιρακινού λαού.

Καταδικάζουμε επίσης τη συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις. Τη συμμετοχή  που εκφράζεται με την αποστολή πολεμικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο και στην Ανατολική Μεσόγειο, τη συμμετοχή ελλήνων πιλότων στα AWACS που περιπολούν στο βόρειο Ιράκ και με τη χρήση της βάσης της Σούδας και των υπόλοιπων ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα για την υποστήριξη των Αμερικανοβρεττανών δολοφόνων. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει εκστρατευτικό σώμα στο μεταπολεμικό Ιράκ, ως δύναμη κατοχής. Ακόμη και η υγεία των στρατευμένων και των μόνιμων στελεχών του ελληνικού στρατού δείχνει να αποτελεί αναλώσιμο είδος σε αυτό τον πόλεμο όπως αποδεικνύουν τα σχέδια εμβολιασμού του πληρώματος της φρεγάτας «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο με το επικίνδυνο εμβόλιο για τον άνθρακα. Ταυτόχρονα η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο αλλά και σε διάφορες διεθνείς «ειρηνευτικές» αποστολές κοστίζει 80 δις δρχ το μήνα στον ελληνικό λαό.

Δυστυχώς, η αύξηση της πολεμικής ετοιμότητας στον ελληνικό στρατό, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση λόγω της επέμβασης στο Ιράκ, έχει προκαλέσει την περαιτέρω χειροτέρευση της ζωής μας μέσα στα στρατόπεδα. Οι βόμβες που ρίχνονται στους Ιρακινούς αμάχους έχουν ως αποτέλεσμα και την αύξηση των υπηρεσιών, των ασκήσεων και της πίεσης πάνω στους στρατευμένους μέσα σε ένα κλίμα αυξημένης ετοιμότητας και επιφυλακής, ειδικά στις μονάδες της παραμεθορίου.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Ø ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ.

Ø ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΕΣΗ Ή ΕΜΜΕΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

ü Να αποσύρει όλες τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο και να κλείσει όλες τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.

ü Να καταδικάσει δημόσια τη δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στο λαό του Ιράκ.

 

 

 

 Τη δήλωση υπογράφουν στρατευμένοι από τις εξής μονάδες:

9ο Σύνταγμα Πεζικού (Καλαμάτα), 282 ΜΚΤΕ (Κως), 187 Π.ΠΑΡ (Αλεξανδρούπολη), ΚΕΠΒ (Θήβα), 643 Τ.Ε. (Χίος), 30ος Λόχος Διαβιβάσεων (Λαγός Έβρου), 51 Σύνταγμα Πεζικού (Γρεβενά), ΧΙ ΜΠ/ΛΣ (Καβάλα), ΚΕΤΘ (Αυλώνας), 7η ΕΜΑ (Προβατώνας), ΜΥΠ ΣΠΓ (Μεγάλο Πεύκο), 174 ΜΕΑΠ (Αλεξανδρούπολη), 647 ΜΚΤΠ (Λιτόχωρο), 251 ΓΝΑ (Αθήνα), 401 ΣΝ (Αθήνα), 88 ΤΥΘ (Λήμνος), 406 ΣΝΙ (Ιωάννινα), 61 ΜΕ (Φάρσαλα), Ναυτική Διοίκηση Κύπρου, ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο), 3ο ΤΕΘ (Θεσσαλονίκη), 124 ΠΒΕ (Τρίπολη), 134 ΣΜ (Σαντορίνη), 12 ΕΜΑ (Έβρος), 265 ΤΕ (Λέσβος), 239 ΜΚΤΕ (Σάμος), 298 ΜΚΤΕ (Σάμος), 543 ΤΕ (Κως), ΝΝΣ/Ναύσταθμος Σαλαμίνας, 124 ΤΕ (Μυτιλήνη), 6ο Σύνταγμα Πεζικού (Κόρινθος).

από Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων 08/04/2003 12:17 μμ.


ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ (ΥΓ) ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Διαμελισμένα κορμιά, ακρωτηριασμένες παιδικές ψυχές και μια γη που ποτίζεται με αίμα. Η ιστορία του ανθρώπινου είδους, όπως οι «ελέω θεού» νεοευαγγελιστές προστάτες της «ασφάλειας» και του «πολιτισμού», αποφάσισαν να γράψουν πάνω στο κορμί του Ιρακινού λαού. Κι είναι μόνο η αρχή. Η αρχή ενός διαρκούς ολοκληρωτικού επιθετικού πολέμου, όπως τόσο κυνικά ομολογούν κι οι ίδιοι, εναντίον των «δυνάμεων του κακού» που αυτοί όρισαν σαν απόλυτοι μονάρχες.

Εγκλωβισμένοι απ’ την αυτιστική συμπεριφορά τους θέτουν σ’ όλη την οικουμένη μανιχαιστικά διλήμματα κι απειλούν με μια σειρά ισοπεδωτικών προληπτικών πολέμων μέχρι που κάθε ανθρώπινη αξία που γεννήθηκε πριν το 1776 να εξαλειφθεί και ζήσουμε όλοι την εικονική τους πραγματικότητα. Σ’ ένα κόσμο ομοιόμορφο, ευνουχισμένο, που θ’ αποτελείται μόνο από σκλάβους και προδότες και μόνη αξία το κέρδος.

Ως άνθρωπος αρνούμαι να εκλογικέψω αυτόν το «σχιζοφρενικό» πόλεμο. Μονάχα θυμός μπορεί να γεννηθεί μπροστά στα κομματιασμένα αθώα κορμιά από δειλούς «πολιτισμένους φονιάδες-απελευθερωτές», που οραματίζονται την επεκτατική τους ανοικοδόμηση με μόνο στόχο το κέρδος πάνω σε πεταμένα ανθρώπινα πτώματα.  Μονάχα οργή για την καπηλεία και τον εξευτελισμό βασικών ανθρώπινων αξιών, όπως ελευθερία και ειρήνη, που μετατρέπονται σε φονικά όπλα απέναντι στη θέληση των λαών για ζωή και ανεξαρτησία .Κι άξιοι συμπαραστάτες σ’ αυτή τη γενοκτονία είναι οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης και όχι μόνο, που καλύπτονται πίσω από λεκτικές φιοριτούρες ενώ στη πραγματικότητα με τη στάση τους βοηθούν να εξαπλωθεί κι άλλο η κτηνωδία του θανάτου. Συμμέτοχη σ’ αυτά τα εγκλήματα είναι και η Ελληνική ηγεσία που με φροντίζει να διευκολύνει το έργο των φονιάδων με διαρκή υποστήριξη. Ανεφοδιασμοί αεροσκαφών, παραχώρηση λιμανιών (Σούδα) κι αποστολές στο τόπο του εγκλήματος ελλήνων αξιωματικών και φαντάρων (Κουντουριώτης).

Ως άνθρωπος και ως γιατρός φοβάμαι και εξοργίζομαι για τη φονική απάθεια με την οποία νεκρώνουν το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων με τις ραδιενεργές ουσίες που σκορπίζουν με τόση ευκολία. Κληροδοτούν γενιές ολόκληρες με ανίατες ασθένειες όπως ο καρκίνος και στερούν κάθε δυνατότητα φυσιολογικής βιολογικής εξέλιξης στο πλανήτη. Ακόμη και η φύση αποτελεί γι’ αυτούς εχθρό, αντικείμενο βιασμού.

Η ελληνική κυβέρνηση που πρόσφατα αποφάσισε ακολουθώντας το παράδειγμα των «συμμάχων», να εμβολιάσει έλληνες φαντάρους και αξιωματικούς του Κουντουριώτη, που «δεν συμμετέχουν» στη σφαγή με το αμφιβόλου ποιότητας εμβόλιο του άνθρακα, το οποίο έχει κατηγορηθεί για πολλές παρενέργειες(άσθμα, διαβήτη, καρκίνο). Ήδη όπως είναι γνωστό πολλοί αμερικανοί στρατιώτες έχουν αρνηθεί να υποβληθούν σ’ αυτή τη διαδικασία.

Ως πολίτης βιώνω καθημερινά τη συρρίκνωση και τον αφανισμό βασικών πολιτικών κοινωνικών δικαιωμάτων και την εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων στο όνομα φαντασιωσικών εχθρών που απειλούν την ασφάλεια και την ειρήνη ενώ είναι αυτοί οι ίδιοι φονιάδες που σκοτώνουν αδιάκριτα και λεηλατούν ότι με αίμα κατέκτησαν οι λαοί στο δρόμο για την ελευθερία τους.

Ο πόλεμος μας αφορά όλους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να περιμένουμε απαθείς, να μας χτυπήσει τη πόρτα ο θάνατος. Η μόνη ελπίδα είναι η αντίσταση. Η ενεργής συμμετοχή σ’ ένα διεθνιστικό αντιπολεμικό κίνημα που θα γιγαντώσει τις φωνές των λαών για ειρήνη και ζωή και θ’ αφοπλίσει εκείνα τα διαστροφικά φονικά μυαλά που με μόνο όραμα τους τα δολάρια και τα Ευρώ σκορπίζουν το θάνατο στη γη.

Δηλώνω υπεύθυνα ως έφεδρος οπλίτης που κλήθηκα για να υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας όπως και τόσοι άλλοι ανήσυχοι έλληνες στρατιώτες από άλλες μονάδες ότι καταγγέλλω τούτο το πόλεμο κι αυτούς που τον στηρίζουν και ζητώ την άμεση επιστροφή των ελλήνων φαντάρων από το τόπο του εγκλήματος. Δηλώνω υπεύθυνα ότι αν ως έφεδρος οπλίτης κληθώ να υποστηρίξω τους φονιάδες στο πόλεμο εναντίον του Ιρακινού λαού θ’ αρνηθώ.

 

                                                               ΣΤΡ(ΥΓ) ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

                                                                                            51 Σ.Π. ΓΡΕΒΕΝΑ

από Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων 08/04/2003 12:22 μμ.


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ (ΙΑΤ) ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Κατατάχθηκα στο Π.Ν. σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τον άδικο και έκνομο πόλεμο των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης ενάντια στο Ιράκ. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη φρικαλεότητα των πολεμικών μεθόδων των σύγχρονων σταυροφόρων που καθημερινά προκαλούν εκατόμβες θυμάτων σε αμάχους, ισοπεδώνουν πόλεις και χωριά στο όνομα της «ελευθερίας». Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την ακόμα μεγαλύτερη φρικαλεότητα της αξίωσης των δυτικών δυνάμεων να καθορίζουν με την απειλή της ωμής βίας την τύχη των λαών ολόκληρου του πλανήτη καταστρέφοντας εκτός από τις πόλεις και τα χωριά των όποιων δεν σκύβουν το κεφάλι και κάθε έννοια αυτοδιάθεσης των λαών και πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής διαφορετικότητας. Σε μια περίοδο που ακόμα και όσες από τις δυνάμεις του δυτικού κόσμου δεν συμμετέχουν ενεργά στο άνομο αυτό εγχείρημα, προσφέρουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο «γη και ύδωρ» στους Αμερικανοβρετανούς κατακτητές δίνοντας είτε βάσεις και εναέριο χώρο είτε υποστήριξη στα μετόπισθεν είτε αναλαμβάνοντας να τους «ξαλαφρώσουν» σε άλλα ανοιχτά στρατιωτικά μέτωπα (Αφγανιστάν, Κόσσοβο, κ.ο.κ.). Καταδεικνύουν με αυτόν τον τρόπο και την υποκρισία των κροκοδείλιων δακρύων τους πριν και μετά τον πόλεμο και τον πολιτικό αμοραλισμό των διαβουλεύσεων για το μεταπολεμικό διαμελισμού της λείας στις πλάτες του λαού του Ιράκ.

Σε αυτήν την περίοδο αποκτά πιστεύω μεγαλύτερη παρά ποτέ αξία η ανάληψη ευθύνης από κάθε πολίτη οπουδήποτε στον πλανήτη, είτε ένστολο είτε όχι. Ίσως, δε ως ένστολος πολίτης την περίοδο αυτήν αισθάνομαι πολύ περισσότερο την ανάγκη αυτή όντας αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού και μοιραζόμενος με την πλειοψηφία του τα ίδια αντιπολεμικά και αντιαμερικανικά αισθήματα. Ο ελληνικός λαός έχει από το μακρινό παρελθόν έως το ΕΑΜικό κίνημα και την αντίσταση κατά της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών δείξει πως γνωρίζει καλά να αντιστέκεται ενάντια σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα υποχείριά τους ακόμα και όταν είναι κατά πολύ υπέρτερες και σε αριθμούς και σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Έχει ακόμα δείξει πως ξέρει καλά να στέκεται στο πλάι άλλων λαών που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους για εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση χωρίς πατρόνες.

Με αυτήν την έννοια πιστεύω πως είναι καθήκον μου η ανοιχτή και απερίφραστη καταδίκη του εγκληματικού αυτού πολέμου, καθώς και κάθε έμμεσης ή άμεσης ελληνικής συμμετοχής σε αυτόν. Με αυτήν την έννοια πιστεύω πως γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά από την έμμεση συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν είτε με τη μορφή των στρατιωτικών αποστολών στο γεωγραφικό χώρο της τέως Γιουγκοσλαβίας είτε με τη μορφή των ΝΑΤΟϊκών διευκολύνσεων είτε με τη μορφή της αποστολής της φρεγάτας «Κουντουριώτης» είτε με την παροχή των βάσεων της Σούδας και του Ακτίου είτε άλλως πως. Τέλος, θα πρέπει να διευκρινίσω ότι η εναντίωσή μου στον άνανδρο αυτό πόλεμο δεν πηγάζει από έναν γενικόλογο και αφηρημένο ανθρωπισμό ή πασιφισμό. Πηγάζει από το αυτονόητο σε κάθε σκεπτόμενο, ένστολο ή όχι, έλληνα πολίτη γεγονός ότι όσο χειρότερα πάει ο πόλεμος για τους αμερικανοβρετανούς τόσο λιγότερο απειλείται η ανεξαρτησία κάθε άλλου λαού στον πλανήτη και άρα και του ελληνικού λαού. Το ότι στις μέρες μας, σε τελική ανάλυση, η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας περνάει πρώτα και κύρια από την εναντίωση στο imperium της νέας τάξης πραγμάτων.

 

Αθήνα 7/4/2003

 

 

Γιώργος Νικολαΐδης ΝΑΥΤΗΣ (ΙΑΤ) Α.Γ.Μ. 21004

από Τσέτσος Παντελής 08/04/2003 6:48 μμ.


Ενα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του δυκτίου που πήραν τέτοια πρωτοβούλία και ενα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο σε αυτούς που τοποθετούνται και δημόσια παρόλο που υπηρετούν ακόμα τη θητεία τους. Ομως σε αποστολές εκτός Ελλάδος σπανίως στέλνουν κληρωτούς, εξάλλου γιαυτό έφτιαξαν και τους θεσμούς των ΕΠΥ, ΕΠΟΠ, ΕΜΘ κ.τ.λ. ώστε να μπορούν χωρίς πολλές αντιδράσεις να συμμετέχουν σε "ειρηνευτικές" αποστολές και άλλες εμπλοκές του Στρατού μας στο εξωτερικό. Φαίνεται ολοκάθαρα ότι ο προσανατολισμός του Στρατού αλλάζει, τώρα πλέον μιλάμε για Ευρωστρατούς, Δυνάμεις άμεσης επέμβασης, Διεθνής αστυνόμευση. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει? Νομίζω ότι πρέπει να πείσουμε τα επαγγελματικά στελέχη να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Στις τάξεις τους υπάρχουν αρκετά καλά παιδιά που εγκλωβίστικαν επαγγελματικά εκεί λόγω ανεργίας και ίσως λόγω μη συνηδειτοποίησης του τι ρόλο πρόκειται να παίξουν στην πραγματικότητα ως επαγγελματίες στρατιωτικοί. Είναι χιλιάδες και μάλιστα ηλικιακά ανήνουν στις ομάδες που παραδοσιακά προβάλλουν την πιο δυνατή και επικοδομητική αμφισβήτιση. Για άλλη μια φορά όμως ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!

από elzed 09/04/2003 3:21 μμ.


Έχουν μεγάλη σημασιά οι κινήσεις μέσα στο στράτευμα..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License