ΜΕΡΑ Θεσ/νίκης: Αλληλεγγύη στο φοιτητικό κίνημα

Είναι σήμερα ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι νέοι, οι άνθρωποι της διανόησης και της τέχνης, τα συνδικάτα και οι συλλογικοί φορείς της κοινωνικής δράσης να βρεθούν δίπλα στους φοιτητές, με κάθε τρόπο.

Το ΜΕΡΑ καταγγέλει την κυβέρνηση της ΝΔ που έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση στο φοιτητικό κίνημα και τα πανεπιστήμια επιχειρώντας να υλοποιήσει τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο Γιαννάκου-ΝΔ-ΕΕ, ο οποίος ψηφίστηκε παρά τη δεδηλωμένη αντίθεση χιλιάδων φοιτητών, της ΠΟΣΔΕΠ, αλλά και της κοινωνίας. Ένα νόμο που υπερασπίστηκαν μόνο οι κομματικοί μηχανισμοί της ΝΔ, οι δυνάμεις καταστολής και τα μεγάλα συμφέροντα.

Επιστρατεύοντας το χαρτί το εκβιασμού, όπως στο Παν/μιο Αθηνών ότι θα διακόψει την παροχή συγγραμμάτων, τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ και μπράβους της νύχτας (Παν/μιο Πειραιά κ.ά.), αλλά και τα ΜΑΤ που εμπόδισαν την Τετάρτη 28.5 την πρόσβαση στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να επιβάλλει στα ΑΕΙ-ΤΕΙ την πολιτική της. Μια πολιτική που δεν είναι παρά μια πλευρά της ίδιας πολιτικής που χτυπά τις ανάγκες και τα δικαιώματα στο ασφαλιστικό, που ρημάζει το λαϊκό εισόδημα με την ακρίβεια, που παραδίνει τις υποδομές στην κεδροσκοπία του κεφαλαίου όπως στον ΟΤΕ, που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας οδήγησε στο διατροφικό σκάνδαλο του ηλιελαίου.

Η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το σκηνικό και η χείρα βοηθείας στη ΝΔ δεν αποτελούν έκπληξη: είναι πάντα το κόμμα που είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, ενώ η πολιτική του στην παιδεία προετοίμασε όσα ζούμε.

Έπληξη αποτελεί ίσως η στάση των κομμάτων της επίσημης Αριστεράς. Το ΚΚΕ έβγαλε ανακοινώσεις σχεδόν ταυτόχρονα με τον Στυλιανίδη και τη ΝΔ αναπαράγωντας την ίδια επιχειρηματολογία περί περιφερόμενων ομάδων της ΕΑΑΚ κλπ, επαναλμβάνοντας τη λασπολογία των συγκροτημάτων που τόσο πολύ θέλει να θεωρεί αντιπάλους του. Στο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ η ταύτιση της «ανανεωτικής» πτέρτυγας των καθηγητών με τη ΝΔ και την πολιτική της και η ανάδειξή τους σε πρωταγωνιστές της επίθεσης στο φοιτητικό κίνημα, δείχνει τα όρια μιας πολιτικής που ψαρεύει σε θολά νερά, όπως κάνουν οι ανακοινώσεις της ΠΓ του ΣΥΝ: ή με το κίνημα ή με την κυβέρνηση είναι το δίλημμα.

Το φοιτητικό κίνημα δε χρειάζεται συνηγόρους. Όταν το λιποθυμικό επεισόδειο του πρύτανη του ΑΠΘ μετατρέπεται σε «ξυλοδαρμό» για να γίνει και αυτός «ομαδικός» με τη σειρά του από τους μηχανισμούς που δεν είδαν τη χρήση χημικών (παραλάϊζερ) από τραμπούκους στο Παν/μιο Πειραιά, το θέμα δεν είναι να απλά να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Οι ίδιοι μηχανισμοί εξάλλου ήταν απαθείς όταν η βία των ΜΑΤ αιματοκυλούσε την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και κάθε μεγάλη πόλη.

Είναι σήμερα ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι νέοι, οι άνθρωποι της διανόησης και της τέχνης, τα συνδικάτα και οι συλλογικοί φορείς της κοινωνικής δράσης να βρεθούν δίπλα στους φοιτητές, με κάθε τρόπο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License