Διώξεις στην Βραζιλία γυναικών που έκαναν έκτρωση

/

Το Mato grosso στο Βραζιλιάνικο νότο ζει σε μία σοβαρότατη κατάσταση  βιασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της σεξουαλικότητας, και του δικαιώματος ελέγχου της αναπαραγωγής, που ενορχηστρώνεται από το Υπουργείο δικαιοσύνης και την τοπική εισαγγελία.

 Γύρω στις 10000 γυναίκες ερευνώνται για την πιθανότητα να έχουν κάνει έκτρωση σε μία τοπική κλινική οικογενειακού προγραμματισμού που λειτουργεί στο κέντρο της πόλης εδώ και 20 χρόνια.

 Σε μία επίδειξη παντελούς απουσίας κατανόησης του προβλήματος και με σκοπό την άμεση τιμωρία των «παραβατών» η τοπική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνες που περιλαμβάνουν συλλογή ιατρικών αρχείων, και καταθέσεις γιατρών, προκαλώντας τον γενικό εκνευρισμό της τοπικής κοινωνίας.

 Η έκτρωση είναι ακόμα παράνομη στην Βραζιλία και δικαιολογείτε μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για την μητέρα ή όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα αποδεδειγμένου βιασμού. Ο νόμος είναι κληροδότημα του 1940 και παραμένει αμετάβλητος παρόλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι θα τον αλλάξει. Στην Βραζιλία κάθε χρόνο 1.500.000 γυναίκες κάνουν έκτρωση με το 20% από αυτές να αντιμετωπίζει επιπλοκές λόγο των άθλιων συνθηκών περίθαλψης που είναι απόρια της μη νομιμοποίησης του δικαιώματος του ελέγχου στο σώμα τους, και κατ΄επέκταση στην ίδια τους την ζωή.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License