Βολιβία. Προετοιμασίες για το αύριο.

///////

Οι αποσχιστικές προσπάθειες που προωθούν οι πλούσιες επαρχίες της Βολιβίας προκαλούν το κοινό αίσθημα των λαϊκών τάξεων που – παρόλες της αναστολές  της- στηρίζουν τις προσπάθειες του κινήματος που ηγήτε ο Evo  Morales για τον κοινωνικό μετασχηματισμό και την δικαιότερη ανακατανομή του πλούτου.

 

 
 
 
 
 
 

 

Το αποσχιστικό  δημοψήφισμα των πλούσιων επαρχιών της Βολιβίας παρόλο που έφερε σαν αποτέλεσμα 85% υπέρ της απόσχισης, παρουσίασε αποχή 65%. Αποχή που αν μη τι άλλο κατέδειξε ότι η προσπάθεια της αριστοκρατικής αντιπολίτευσης να σαμποτάρει τις όποιες προσπάθειες αλλαγής της Βολιβιανής κοινωνίας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μαζικοποιηθούν και να επιβληθούν επάνω στις κινητοποιημένες και διεκδικούσες λαϊκές μάζες.

Το ανιχνευτικό των διαθέσεων δημοψήφισμα, και η βία που ασκήθηκε στις περιοχές όπου αυτό πραγματοποιήθηκε από τους υποστηρικτές  της απόσχισης, δίνει δείγματα του σχεδιασμού που κάνει η Βολιβιανή αριστοκρατία, που θέλοντας να επιστρέψει στη εξουσία  δεν απορρίπτει ακόμα και την προοπτική ενός πραξικοπήματος.: 

 

 
 
 
 
 

 

Το αν θα τα καταφέρει να καταπνίξει τα όνειρα του Βολιβιανού λαού είναι κάτι που θα το δείξει το μέλλον. Αυτό όμως που δείχνει το παρών είναι ότι ο λαός αγρυπνά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License