Έκδοση υπόπτων από την Ινδονησία για την επίθεση κατά της ηγεσίας του Ανατολικού Τιμόρ

Κατηγορούνται τέσσερις

Κατηγορούνται τέσσερις αντάρτες
Έκδοση υπόπτων από την Ινδονησία για την επίθεση κατά της ηγεσίας του Ανατολικού Τιμόρ

ΑΠΕ
Υπό τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έγινε η μεταφορά των ανταρτώνΤζακάρτα
Προηγούμενο άρθρο: Στη χώρα του επέστρεψε ο πρόεδρος του Αν.Τιμόρ, δυο μήνες μετά τη δολοφονική απόπειρα (17/4/2008)
Την έκδοση τεσσάρων κρατουμένων, που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση εναντίον της πολιτικής και της πολιτειακής ηγεσίας του Ανατολικού Τιμόρ, αποφάσισαν οι Αρχές της Ινδονησίας.

Η έκδοση των ανταρτών στο Ανατολικό Τιμόρ πραγματοποιείται μια εβδομάδα μετά την απόφαση του αρχηγού τους να παραδοθεί.

Σύμφωνα με το BBC, ο Γκαστάο Σαλσίνα και 11 ακόμα αντάρτες αποφάσισαν παραδοθούν στις Αρχές ανατρέποντας τα δεδομένα. Η ηγεσία της χώρας μάλιστα έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή».

Οι κατηγορούμενοι επιβιβάστηκαν με τη συνοδεία αστυνομικών σε αεροσκάφος στη Τζακάρτα το οποίο προσγειώθηκε στο Ντίλι, την πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ.

Οι τέσσερεις άνδρες, που θεωρούνται ύποπτοι για το επεισόδιο του Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε διαφορετικά μέρη της Ινδονησίας.

Κατά την επίθεση, οι αντάρτες πυροβόλησαν αρκετές φορές τον πρόεδρο του Ανατολικού Τιμόρ, Ζοζέ Ράμος Όρτα, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο 58χρονος Ράμος Όρτα νοσηλεύτηκε για αρκετές εβδομάδες σε νοσοκομείο της Αυστραλίας και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει στην χώρα του.

Newsroom ΔΟΛ


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License