Ευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και την Άλλη Καμπάνια του Μεξικού

Αθήνα, 9,10,11 Μάη 2008

post image

Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Αλληλεγγύης

στους Ζαπατίστας και την Άλλη Καμπάνια του Μεξικού

Αθήνα, 9,10,11 Μάη 2008

Παρασκευή, 9 Μάη

· 17.00: Άφιξη και υποδοχή.

· 18.30: Έναρξη της Συνάντησης. Καλωσώρισμα εκ μέρους του CAPISE και της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας – Ενημέρωση σε σχέση με το πρόγραμμα, τις συμμετοχές κτλ– Χαιρετισμοί – Μικρή ενημέρωση εκ μέρους του CAPISE, σε σχέση με την κατάσταση στις ζαπατιστικές κοινότητες.

· 19.30: “Ο αγώνας των ιθαγενών λαών για την αυτονομία τους και ενάντια στον καπιταλισμό”. Δον Χουάν Τσάβες – μέλος του μεξικανικού Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CNI).

Σάββατο, 10 Μάη

10.30-12.30: Παρουσίαση των ομάδων ή/και των ατόμων που συμμετέχουν, σε σχέση με τη δουλειά τους, τις εμπειρίες τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κάθε ομάδα θα παρουσιάσει προτάσεις σε σχέση με τους στόχους της Συνάντησης.

12.30-15.30: Στρογγυλά τραπέζια εργασίας για να συζητηθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις που ήδη έχουν καταγραφεί σε σχέση με δράσεις και σχέδια αλληλεγγύης.

15.30-17.30: Φαγητό

17.30-19.00: Συζήτηση για την οργάνωση του Ευρωπαϊκού Καραβανιού Αλληλεγγύης που θα ταξιδέψει στην Τσιάπας το καλοκαίρι του 2008.

19.30: “Μεξικό 2008: δέκα χρόνια μετά από τη σφαγή του Ακτεάλ. Η ατιμωρησία συνεχίζεται. Ατένκο, Οαχάκα, Τσιάπας”. Συζήτηση με τη Μόνικα Μονρόυ και τη Τερέζα Γκονσάλες δε Τσάβες, μέλη της Διεθνής Επιτροπής Παρατηρητών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCIODH).

21.30: Συναυλία με τα μουσικά συγκροτήματα Turtle Ramblers, Kochise (Γαλλία) και PinkTank Project (Ελλάδα)

Κυριακή, 11 Μάη

· 10.30-12.30: Αναζήτηση των προοπτικών αυτής της Συνάντησης: συνεχίζουμε και πώς; Πιθανότητες δημιουργίας ενός ευρωπαίκού δικτύου αλληλεγγύης. Πιθανότητες για μια δεύτερη Ευρωπαϊκή Συνάντηση. Ποιοί οι στόχοι;

· 12.30-15.00: Συμπεράσματα και τελικές αποφάσεις.

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην καταστολή στην Τσιάπας

zapatistas_solidarity@lists.riseup.net

Εικόνες:

από Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστα 03/05/2008 2:51 μμ.


Σύντροφοι και συντρόφισσες,

 

Μερικές μόνο μέρες από την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και την Άλλη Καμπάνια, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Πολυτεχνείο, στην αίθουσα Γκίνη, στις 9-10-11 Μάη, σας στέλνουμε μερικές πληροφορίες.

 

Μέχρι στιγμής έχουν ειδοποιήσει ότι θα συμμετάσχουν στην Συνάντηση οι εξής ομάδες από Ευρώπη:

 

-Comunità Amici del Chiapas di Trento- Ιταλία

-Red ya basta – Γερμανία

-Solidaridad directa con chiapas y café rebeldía – Ελβετία

-Col.lectiu de Solidaritat amb la Rebel.lio Zapatista –Βαρκελώνη

-Plataforma de Solidaridad con Chiapas, Oaxaca y Guatemala – Ισπανία

-Comisión Chiapas de CGT – Ισπανία

-Centro de Documentación sobre Zapatismo – Ισπανία

-Collectivo zapatista de Lugano – Ελβετία

-Plataforma Vasca de Solidaridad con Chiapas – Χώρα των Βάσκων

-Comité de solidaridad con los pueblos de chiapas en lucha – Γαλλία

-Foro Internacional – Δανία

-LAG, Grupo de Latinoamerica - Νορβηγία

-Και από την Καμπάνια «Οι ζαπατίστας δεν είναι μόνοι» από την Ιταλία: YA BASTA  - Coordinamiento Toscano di Solidarieta con il Chiapas -Comitato Maribel di Bergano  -Proggeto Dignidad Rebelde - Mani Tese Lucca - Collectivi de Pisa 

 

Και από την Βενεζουέλα η φοιτητική ομάδα: - Colectivo Frente de Estudiantes Universitarios Mariscal Sucre.

 

Επίσης από τη Γαλλία θα ταξιδέψουν με δικά τους έξοδα, τα μουσικά συγκροτήματα Turtle Ramblers y Kochise,  συνεισφέροντας στη διοργάνωση της Συνάντησης με μια συναυλία που θα δώσουν μαζί με το μουσικό συγκρότημα από την Αθήνα, Pink Tank Project.

 

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των συμμετοχών φτάνει τα 45 άτομα, χωρίς να συμπεριλάβουμε τον κόσμο που θα συμμετάσχει από Ελλάδα. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License