Βαριές καταδίκες με συνοπτικές διαδικασίες για τις διαδηλώσεις κατά της Κίνας

...

post image

ΕΞΙ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ μοναχοί συμπεριλαμβάνονται στους 30 ανθρώπους που καταδικάστηκαν χθες από κινεζικό δικαστήριο σε ποινές φυλάκισης από τρία έτη έως και ισόβια για τις βίαιες διαδηλώσεις εναντίον του Πεκίνου που συγκλόνισαν τον περασμένο μήνα τη Λάσα του Θιβέτ. Οι ποινές μάλιστα ανακοινώθηκαν ακριβώς 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο στο Πεκίνο.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν τρεις άνδρες, ανάμεσά τους και ένας βουδιστής μοναχός ο οποίος κατονομάστηκε ως Μπασάνγκ: σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Μπασάνγκ κατηγορήθηκπως ηγήθηκε μιας ομάδας 10 ατόμων που κατέστρεψαν τοπικά κυβερνητικά γραφεία, έκαψαν καταστήματα και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Από τους πέντε άλλους βουδιστές μοναχούς που καταδικάστηκαν σε αυτήν την πρώτη δίκη συλληφθέντων, δύο καταδικάστηκαν σε 20ετή κάθειρξη και τρεις σε 15ετή κάθειρξη.

Όπως σημείωνε χθες ο Ρόμπι Μπαρνέτ, ειδικός στο Θιβέτ από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπιας, η ταχύτατη εκδίκαση της υπόθεσης ήταν κάτι το αναμενόμενο: «Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει μακρά παράδοση στη διεξαγωγή δικών με συνοπτικές διαδικασίες και ελάχιστη υπεράσπιση για τους κατηγορουμένους όταν θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα», δήλωσε. Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στη Λάσα στα μέσα Μαρτίου ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων δύο δεκαετιών. Σύμφωνα με εξόριστες θιβετιανές οργανώσεις, έως και 203 Θιβετιανοί σκοτώθηκαν κατά την κινεζική εκστρατεία καταστολής που έφερε με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Πεκίνο.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License