Συμβάν στην Ποσειδώνος

Μπάτσοι επιτίθονται σε μετανάστες στην Λ. Ποσειδώνος

Πριν λίγο στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου έπειτα από ατύχημα με μηχανάκια είχε μαζευτεί κόσμος ανάμεσα τους και μετανάστες. Μάλλον λόγω συγκεντρωμένου κόσμου κατέφθασαν και είκοσι με εικοσιπέντε μπάτσοι οι οποίοι αδιαφόρησαν τελικά για το ατύχημα κι έστρεψαν την προσοχή τους στους μετανάστες που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου, άρχισαν να τσεκάρουν χαρτιά, να τραμπουκίζουν, να τους εκφοβίζουν, τους πήραν μέχρι και τα κινητά.


Και δεν είναι απλά το ζήτημα του ρατσιστικής συμπεριφοράς των μπάτσων που διαχωρίζει ανθρώπους σε πρώτης, δεύτερης, τρίτης κατηγορίας, αυτό που με απασχολεί εξίσου είναι ότι αυτά τα καθίκια στα μπλε ενεργούν έτσι χρησιμοποιώντας εμάς όλους ως άλλοθι, αυτό που ονομάζουν «στο όνομα του ελληνικού λαού». Και αν εμείς δεν κάνουμε κάτι για αυτό και αφήνουμε αυτό το κατεστημένο αληταριό να ποδοπατά καθημερινά κάθε θεωρητική τελικά έννοια ισονομίας, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Γιατί δρουν στο όνομα μας.

 

από dzeel 30/04/2008 6:42 πμ.


αλλά αυτοί που τους κοιτάνε χωρίς να κάνουν τίποτα...

από α 30/04/2008 8:54 πμ.


δρούν στό όνομα της τάξης της οποίας τα συμφέροντα υπερασπίζουν.

αυτό που όμως έχει αξία είναι, ότι συχνά-πυκνά, δημοσιεύονται στο indymedia περιστατικά μέ μπάτσους για οποιοδήποτε λόγο, οπού ο συντάκτης διαμαρτύρεται κιόλας γιά τό ότι η αστυνομία ΔΕΝ κάνει καλά την δουλιά της.

Και ποιός λέει ότι δεν κάνει καλά την δουλιά της.

Αυτή ακριβώς είναι η δουλιά της.

Πλάτες στό οργανωμένο έγκλημα, καταστολή τών αγώνων τών κινημάτων, διώξεις αγωνιστών, παρακολουθήσεις, υποκλοπές,βία και τσαμπουκάς στούς μετανάστες - εκεί που ο φόβος βασιλεύει δηλαδή. 

Αυτή είναι η αστυνομία και κανείς δεν μπορεί κατω από τό πρόσχημα, του άν κάνει η δέν κάνει καλά την δουλιά της, να αθωώνει τόν πραγματικό σκοπό ύπαρξης της.

Μου θυμίζει η ιστορία, τίς διαμαρτυρίες γιά τα χημικά που πετάνε οι μπάτσοι στις διαδηλώσεις και εμείς διαμαρτυρόμαστε επειδή έχει περάσει η ...ημερομηνία λήξης τους ...

υγ ( χα ! )

τό μόνο κομμάτι της αστυνομίας, στό οποίο δίκαια θα πρέπει να διαμαρτυρόμαστε ότι κάνει η δέν κάνει καλά την δουλιά του, είναι η τροχαία ... 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License