Π.Σ.Ε:Καράκας- Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Ειρήνης και της Αντιιμπεριαλι

Guerra No!

post image

Από τις7 μέχρι τις 13 Απρίλη, στο Καράκας της Βενεζουέλας, πραγματοποιήθηκε  το Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική. Πεντακόσιοι πενήντα φιλειρηνιστές (550) - από άλλες χώρες, αλλά και τη Βενεζουέλα - αντάμωσαν στην πατρίδα ενός λαού που δίνει μάχη για την κυριαρχία και την ευημερία του, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην «Μπολιβαριανή Διαδικασία» και μέσα από τη συμμετοχή τους στη μεγαλειώδη πορεία που έγινε στις 13/4 για τη συμπλήρωση 6 χρόνων από την ανατροπή του πραξικοπήματος του 2002, με σύνθημα «Nunca mas traicionada la voluntad del pueblo!» («Ποτέ πια δε θα ξαναπροδοθεί η θέληση του λαού»). Συζήτησαν για την αναγκαιότητα να δυναμώσει η συντονισμένη αντιιμπεριαλιστική πάλη σε όλον τον κόσμο, εκπροσωπώντας και μεταφέροντας τους αγώνες 124 οργανώσεων από 76 χώρες (6 οργανώσεις δεν κατάφεραν να παραβρεθούν λόγω εκτάκτων προβλημάτων).

Τα δυο χέρια που σφίγγουν δίπλα από ένα περιστέρι και το κορίτσι που στις παλάμες του γράφει «Guerra No!» («Οχι πόλεμος»), που γέμισαν τις αφίσες και τα πανό του Συνεδρίου του ΠΣΕ (9-10/4), αλλά και της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ειρήνης (11-12/4), που πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια, «στόλισαν» δεκάδες πλατείες, δρόμους και τοίχους της πόλης, την οποία το προεδρείο του ΠΣΕ ανακήρυξε πανηγυρικά σε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Ειρήνης και της Αντιιμπεριαλιστικής Πάλης». Ενώ μέσα από τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργάνωσε σε όλο το Καράκας η Επιτροπή για τη Διεθνή Αλληλεγγύη (COSI - μέλος του ΠΣΕ στη Βενεζουέλα), οι Βενεζουελανοί και οι αντιπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πείρα, γνώμες, προβληματισμούς.

Το Συνέδριο εξέλεξε νέα 40μελή Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε τη νέα Γραμματεία, η οποία αποτελείται από τις εξής οργανώσεις: MOVPAZ (Κούβα), CPPC (Πορτογαλία), Γερμανικό Συμβούλιο Ειρήνης, Επιτροπή Ειρήνης και Αλληλεγγύης Παλαιστίνης, Εθνικό Συμβούλιο Ειρήνης Συρίας, Συμβούλιο Ειρήνης ΗΠΑ, Κογκολέζικη Επιτροπή Ειρήνης, Νοτιοαφρικάνικη Πρωτοβουλία Ειρήνης, Βιετναμέζικη Επιτροπή Ειρήνης, Γιαπωνέζικη Επιτροπή Ειρήνης, Πανινδική Οργάνωση Ειρήνης και Αλληλεγγύης. Στη θέση του εκτελεστικού γραμματέα συνεχίζει να είναι η ΕΕΔΥΕ (με εκπρόσωπο τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη). Επίσης, συντονιστές ανά περιφέρεια εκλέχτηκαν: για την Αμερική η MOVPAZ (Κούβα), για την Ευρώπη η CPPC (Πορτογαλία), για την Αφρική η Κογκολέζικη Επιτροπή Ειρήνης, για τη Μέση Ανατολή η Παλαιστινιακή Επιτροπή Ειρήνης, για την Ασία - Ειρηνικό η Βιετναμέζικη Επιτροπή Ειρήνης.

Εικόνες:

από ΠΣΕ 26/04/2008 1:54 μμ.


post image
.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License