Καταλήψεις στην Βραζιλία από τους «Χωρίς Στέγη»

/////

 

Μέλη του « κινήματος των Δίχως στέγη» κατέλαβαν χητές κτίρια στο Sao Paulo της Βραζιλίας.


 Αν η στέγη είναι δικαίωμα , η κατάληψη είναι υποχρέωση

200 περίπου μέλη του κινήματος κατέλαβαν κτίρια σπίτια που ανήκουν στην εταιρία για την ανάπτυξη  της πόλης και της στέγης. Η εταιρία θα έπρεπε να είχε παραδώσει τα κτίρια στους δικαιούχους από το 2006, κάτι που δεν έγινε, και βέβαια ούτε πρόκειται να γίνει αφού η εταιρία κήρυξε πτώχευση, και το υπουργείο στέγασης αδιαφορεί για την περάτωση των κτηρίων.

Εκτός από τα 238 διαμερίσματα που τώρα τελούν υπό κατάληψη, 200 άλλα μέλη του κινήματος εισέβαλαν σε ένα περιφραγμένο χώρο κοντά στις γραμμές του Μετρό και αφού έσπασαν τα σύρματα κατέλαβαν τον χώρο.

Πάνω η Kατάληψη της 16 de abril
Κατάληψη Alípio de Freitas

Οι κινητοποιήσεις των «Χωρίς Στέγη « εντείνονται σε όλη την χώρα και έτσι την ίδια μέρα 150 σύντροφοι στην επαρχία της Se στο κέντρο της  Βραζιλίας κατέλαβαν κτήρια που βρίσκονται στο στάδιο της οικοδόμησης και που έχουν παρατηθεί εδώ και 4 χρόνια.


Κατάληψη της Confederação dos Tamoios 1


Κατάληψη της Confederação dos Tamoios 2 

Το πρόβλημα της στέγης  έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις , και οι πλειοψηφία των Βραζιλιάνων ζουν σε παραπήγματα, την στιγμή που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια πολυτελείς βίλες για τους λίγους προνομιούχους.

Η λύση του προβλήματος είναι μία  και μοναδική, και οι κινηματίες των «Δίχως Στέγη» το ξέρουν και εντατικοποιούν τις κινητοποιήσεις τους, στηρίζοντας και μαζικοποιώντας το επαναστατικό κίνημα.

 


Κατάληψη της  Quilombo das Guerreiras 1


Κατάληψη της  Quilombo das Guerreiras 2


Κατάληψη της Vila da Conquista 2

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License