Βραζιλία-Ροντόνια. Επιθέσεις στην Λίγκα Φτωχών Αγροτών

ανακοίνωση της Λιγκας

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΡΟΝΤΟΝΙΑ

Ανακοίνωση της Λίγκας Φτωχών Αγροτών

 

 

Προετοιμάζουν μια νέα σφαγή στη Ροντόνια.

 

 

Στο τεύχος της 26.3.2008 του περιοδικού Istoe, ένα από τα κύρια θέματα του αναφέρεται στη Λίγκα των Φτωχών αγροτών και την κατηγορεί ότι είναι «ένοπλη ομάδα», «αντάρτικη οργάνωση», υπεύθυνη για «φόνους και παράνομη αποψίλωση των δασών» και πάει λέγοντας.

 

Με τίτλο «Η Βραζιλία έχει αντάρτες»(1) και με βάση τις μαρτυρίες του βουλευτή της Μπουρίτις, Ιραμάρ Γκοντσάλβες, του Σεμπάστιαν Νέτο μεγαλοτσιφλικά, μελών της αστυνομίας Περιβάλλοντος και του ανώτερου στρατιωτικού Ένεντι Ντέις, πρώην διοικητή της Στρατιωτικής Αστυνομίας στο Τζαρού, το περιοδικό παρακινημένο από τους μεγαλοτσιφλικάδες της περιοχής επαναλαμβάνει τις παλιές κατηγορίες κατά της Λίγκας των Φτωχών Αγροτών χωρίς όμως να παρουσιάζει και καμιά απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς.

 

Δείτε παρακάτω:

 

-στην αρχή του κειμένου αναφέρει ότι ο αγρότης Πάουλο Ρομπέρτο Γκαρσία δολοφονήθηκε το Φεβρουάριο αυτού του χρόνου από τη Λίγκα των Φτωχών Αγροτών. Στη μέση του κειμένου όμως λέει ότι οι δολοφόνοι ήταν μασκοφορεμένοι κάτι που προφανώς δεν επιτρέπει την αναγνώριση τους. Όμως δίχως δεύτερη σκέψη το περιοδικό υποθέτει ότι πρόκειται για τη Λίγκα των Φτωχών Αγροτών.

-Επίσης εικάζει ότι η Λίγκα των Φτωχών Αγροτών έχει ανοίξει ένα δρόμο προς τη Βολιβία. Ο δρόμος που κατασκευάστηκε το 2006 από περισσότερους που 1.000 κατοίκους της περιοχής της Τζανικόπολις με την υποστήριξη της Λίγκας των Φτωχών Αγροτών έγινε για να έχει πρόσβαση η κοινότητα στη πόλη Νιου Μαμορέ που βρίσκεται στην περιφέρεια της Τζανικόπολις. Όπως όμως συνηθίζει η ψευτο-δημοσιογραφία δεν ακουστήκαν οι απόψεις των κατοίκων και το περιοδικό «δεν ρώτησε κανέναν κάτοικο για την ιστορία αυτού του δρόμου».

-Το περιοδικό ισχυρίζεται ότι η Λίγκα Φτωχών Αγροτών κλείνει δρόμους για να εμποδίσει την αστυνομία να πλησιάσει στην περιοχή. Εντούτοις η αστυνομία περιβάλλοντος είναι διαβόητη για την κατάχρηση βίας κατά του πληθυσμού της Τζανικόπολις στην περιοχή, όπως το να σταματάει φορτηγά που μεταφέρουν ξυλεία, απαιτώντας χρήματα με την απειλή της κατάσχεσης του φορτηγού, γεγονός πασίγνωστο στην περιοχή. Να σταματάει τους κατοίκους της περιοχής με την απειλή των όπλων, σαν να πρόκειται για εγκληματίες, να κρατάει κόσμοσε ιδιωτικές φυλακές όπως έγινε το 2006 μ’ έναν χωρικό που χάθηκε στο δάσος κι έμεινε φυλακισμένος για τρεις μέρες στα κρατητήρια της αστυνομίας περιβάλλοντος. Αυτά είναι γνωστά σε όλους τους κατοίκους της Τζανικόπολις και βρίσκονται σε αντίθεση με το περιοδικό Istoe. Μετά από αλλεπάλληλες επιχειρήσεις της αστυνομίας και του στρατού ο κόσμος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Τζανικόπολις καθώς έκλεισαν τα λίγα έργα ξυλείας στέλνοντας στην ανεργία πολύ κόσμο. Τα πυροτεχήματα που τόσο τρόμαξαν τους ψευτο-δημοσιογράφους είναι η «μόνη άμυνα του κόσμου στην περιοχή για να μη χάσουν τα ηλεκτρικά πριόνια τους και να αποφύγουν την αστυνομική βία».

-Η κατηγορία για «αντάρτες» δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Λίγο πριν από τη «σφαγή του Κορουμπάρια» το 1995, ο τύπος του Μέριλαντ κατηγορούσε τους χωρικούς που είχαν καταλάβει τη φάρμα Σάντα Ελίνα ότι «εκπαίδευαν αντάρτες» και το αποτέλεσμα είναι σε όλους γνωστό: άνδρες, γυναίκες ακόμη και παιδιά δολοφονήθηκαν από της αστυνομία και τους μπράβους των μεγαλοτσιφλικάδων. Γι αυτό και το Istoeεπαναλαμβάνει την ίδια ιστορία μέσω της εφημερίδας «FolhadeRondonia»(2) που ελέγχεται από τους μεγαλοτσιφλικάδες για να προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα σφαγή στην Τζανικόπολις, το όνειρο των μεγαλοτσιφλικάδων στη Ροντόνια.

-Ο Σεμπάστιαν Νέτο, μια από τις πηγές του περιοδικού είναι γνωστός καταπατητής γης και εκπαιδευτής ένοπλων παραστρατιωτικών. Όσο για τον Ιραμάρ Γκοντσάλβες έχει ήδη αρκετές ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, μάλιστα σε μια από αυτές κατηγορείται ότι εργαζόταν σαν μπράβος μαζί με άλλους παρακρατικούς στον μεγαλοτσιφλικά Λουριβάλ Κάρλος ντε Λίμα υπεύθυνο για το θάνατο αρκετών αγροτών καθώς και για την απόπειρα δολοφονίας ενός δωδεκάχρονου παιδιού το 2006. Ο Ένεντι Ντέις, μια θλιβερή φιγούρα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Τζαρού μετά από αρκετές συλλήψεις και καταγγελίες για παράνομη και εγκληματική δράση.

 

Καθιστούμε υπεύθυνους σήμερα το κράτος και τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις για οποιαδήποτε επίθεση κι αν πραγματοποιηθεί κατά του πληθυσμού της Τζανικόπολις.

 

Κάτω ο πουλημένος τύπος, υπηρέτης των μεγαλοτσιφλικάδων!

 

Κάτω η ποινικοποίηση των αγώνων για τη γη!

 

ΛΙΓΚΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΝΤΟΝΙΑ

Δευτέρα 31 Μάρτη 2008.

 

  1. Το άρθρο με τίτλο « O Brasil tem guerrilha» βρίσκεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού http://www.terra.com.br/istoe/ στην έκδοση  αριθμός 2003 της 26/3/2008. Ο χάρτης και η φωτογραφίαπροέρχεται από το συγκεκριμένο άρθρο.
2.  Η συγκεκριμένη εφημερίδα συνεχίζει σχεδόν καθημερινά να επιτίθεται στην Λίγκα . Τελευταίο άρθρο της με τίτλο«Governo busca saída para a LCP» δημοσιεύτηκε στις 9 του Απρίλη. http://www.folhaderondonia.com.br/

από από 09/04/2008 5:46 μμ.


post image

πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση ενάντια σε ιθαγενείς χωρικούς , στο Μαναούς. Η κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος του περίφημου Λούλα , σε πλήρη αποκάλυψη.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License