Φοιτητικες εκλογες και μαρκετινγκ

Στην ατμόσφαιρα του πανηγυριού κυριαρχεί η ιλαρότητα

Γίνεται της Καλομοίρας

Πάρτι, διακοπές στη Μύκονο, πανάκριβες μικροφωνικές που παίζουν τραγουδάκια της μόδας σε εκκωφαντικούς τόνους, αφίσες που καλύπτουν και το τελευταίο χιλιοστό των σχολών επιστρατεύουν οι κυρίαρχες παρατάξεις για να αποσπάσουν την ψήφο των φοιτητών.

Διανέμουν δωρεάν χιλιάδες σελίδες σημειώσεων, τάζουν διευκολύνσεις στις εξετάσεις, ακόμη και ελεύθερο πάρκινγκ, κι όλα αυτά για να δουν τις παρατάξεις τους να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων.

*Γεγονός που θα είχε σημασία αν οι «φοιτητοπατέρες» συμφωνούσαν τουλάχιστον σ' έναν κοινό τρόπο έκδοσής τους. Αλλά ούτε κι αυτό δεν έχουν καταφέρει. Μετέρχονται διάφορα τρικ προκειμένου να εμφανίσουν την παράταξή τους νικήτρια. Συνήθως εμφανίζουν τις «δυνατές» τους σχολές αποκρύπτοντας τεχνηέντως όσες δεν τους ευνοούν, κατάγοντας έτσι «περίλαμπρες νίκες».

*Τα ίδια, Παντελάκη μου, κάθε χρόνο. Ο φοιτητής που έχουμε απέναντί μας στο προαύλιο της οδού Μασσαλίας, στη Νομική, δεν λέγεται Παντελής αλλά Νίκος: «Ψηφίζω ΔΑΠ, γιατί σ' αυτήν την παράταξη ανήκει η οικογένειά μου» υπογραμμίζει με προσποιητή περηφάνια. «Αλλά και για να βρω μια καλή δουλειά όταν τελειώσω» καταλήγει.

*«Παλεύουμε ενάντια στην ανεργία, για δουλειά πάνω στο αντικείμενό μας, με αξιοπρεπή μισθό και κανονική ασφάλιση», αντιτείνει η Ματίνα, αλλά η φωνή της χάνεται από τις οργίλες διαθέσεις του ντι-τζέι. Χώροι που πριν από μερικά χρόνια δονούνταν από τις μουσικές του Θεοδωράκη, του Λοΐζου και του Σαββόπουλου τέτοιες μέρες αποδίδονται σε φευγαλέες επιτυχίες της Χρύσπας, του Ρουβά και της Καλομοίρας.

«Θα μπορούσε να ακούγεται πιο ποιοτική μουσική, αλλά βλέπεις αυτά προσελκύουν τους νέους», καθησυχάζει τη δυσφορία μας κάποιος από το τραπεζάκι της ΔΑΠ.

*Η Χριστίνα θα προτιμούσε να μιλήσει ο Τσίπρας αντί του Αλαβάνου στη Νομική. «Είναι νέος, άφθαρτος, θα τον άκουγα με ενδιαφέρον. Οχι ότι ο Αλαβάνος τα λέει άσχημα, αλλά στον Τσίπρα θα πήγαινα σίγουρα».

*Στην ατμόσφαιρα του πανηγυριού κυριαρχεί η ιλαρότητα. Οι σοβαρές συζητήσεις δεν χωρούν προς το παρόν. Αλλωστε τα σαφή πολιτικά μηνύματα, με αποδέκτες την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα της αριστεράς, θα εξαχθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν τα μεγάφωνα θα έχουν σωπάσει.


Δ. Ε. Ν.


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 06/04/2008

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License