Συλλάβετε τον υιό Θάτσερ

Συλλάβετε τον υιό Θάτσερ

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του γιου της Μάργκαρετ Θάτσερ, σερ Μαρκ Θάτσερ, εξέδωσε η κυβέρνηση της Ισημερινής Γουινέας για την εμπλοκή του στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, το 2004. Ο γενικός εισαγγελέας τής, πλούσιας σε πετρελαϊκά κοιτάσματα, αφρικανικής χώρας δήλωσε ότι ο πρώην αξιωματικός των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, Σάιμον Μαν, που κρατείται στη χώρα αναμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης, έχει δώσει νέα στοιχεία εναντίον του σερ Μαρκ. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στη βρετανική τηλεόραση, ο Σάιμον Μαν είχε πει ότι ο Μαρκ Θάτσερ ήταν μέλος της ομάδας που σχεδίαζε το πραξικόπημα. Ο γιος της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο από δικαστήριο της Νότιας Αφρικής το 2005, αφού παραδέχτηκε ότι είχε εμπλακεί εν αγνοία του στην απόπειρα πραξικοπήματος. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Σάντεϊ Τέλεγκραφ», ο Μαρκ Θάτσερ, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για τον πρόσφατο κρυφό γάμο του στο Γιβραλτάρ, ανέφερε ότι δεν ανησυχεί καθόλου για το ένταλμα σύλληψης, καθώς η υπόθεσή του έχει ήδη εκδικαστεί.


Α.Σ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/03/2008

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License