Σειρά καταλήψεων Γής στη Βραζιλία

...

 

Σε μία συντονισμένη και καλά οργανωμένη κίνηση μέλη του «Kινήματος των χωρίς στέγη» προχώρησαν σε κατάληψη τριών λατιφούντιων σε τρις πόλεις της Βραζιλίας, στις Campinas, Maua, Embudas das Artes.

Σε κάθε μία από τις καταλυμένες εκτάσεις εγκαταστάθηκαν από 500 περίπου οικογένειες και έχουν αρχίσει να οικοδομούν ανθρώπινες κατοικίες. Από τις τρις μόνο στην μίααυτή της πόλης Καμπίνας, υπάρχει πρόβλημα όταν μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη η αστυνομία απέκλισε την πρόσβαση στην καταλυμένη γη απομονώνοντας τους καταληψίες από οποιαδήποτε κίνηση αλληλεγγύης .

Σε ανακοίνωσή του το «Κίνημα των δίχως στέγη» δηλώνει.

« Σήμερα σε μία μοναδική κίνηση, φτωχοί από 9 διαφορετικές περιοχές της Βραζιλίας , αντιστέκονται ενάντια στην μιζέρια της ζωής τους. Κινήσεις σαν αυτές σκοπό έχουν να κατοχυρώσουν τα φυσικά δικαιώματά μας στην στέγη, σε μία ανθρώπινη ζωή», « Είμαστε χιλιάδες, μεταφερόμενοι μέσα στο χάος της πόλης σαν τα ζώα, μισθωτοί, άνεργοι, παράνομα εργαζόμενοι, παιδιά χωρίς κανένα δικαίωμα σε μία εκπαίδευση με ποιότητα. Στην πόλη του κέρδους δεν υπάρχει θέση για τον μαύρο, την γυναίκα, τον εργάτη ή την εργάτρια που με το αίμα τους έκτισαν αυτές τις ίδιες πόλεις», « Ο νεοφιλελευθερισμός μας πνίγει. Τα λεφτά μας πάνε στις τσέπες των τραπεζιτών και για τον λαό είναι μόνο τα ψίχουλα δοσμένα όμως με πομπώδες εκδηλώσεις και παρουσιαζόμενα σαν δώρα της μεγάλης φιλολαϊκής πολιτικής.». «Προχωράμε διεκδικώντας τα δικαιώματά μας χωρίς να έχουμε αυταπάτες. Εδώ και Τώρα».

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν σε ένδειξη αλληλεγγύης εκτός από 11 κινηματικές οργανώσεις λαϊκής βάσης, 20 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις καθώς και 2 Συνομοσπονδίες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License