Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτών από την Κρατική Ασφάλεια με βάση το φρόνημά τους.

Τώρα το ζήτημα φτάνει στη Βουλή από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνο Βρεττό. Στην ερώτησή του αναφέρεται ότι, με βάση το δημοσίευμα, «η Κρατική Ασφάλεια έχει οργανώσει έναν πρωτοφανή μηχανισμό παρακολούθησης και ελέγχου των φρονημάτων των Ελλήνων πολιτών, η ΕΛ.ΑΣ. έχει στοχοποιήσει ομάδες πολιτών και αστυνομικοί παίρνουν μέρος σε εκδηλώσεις ναζιστικών συμμοριών ανά την Ελλάδα. Αν αυτά όντως συμβαίνουν, στη χώρα μας υπάρχει σαφώς έλλειμμα δημοκρατικών αξιών, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και η Πολιτεία είναι συνυπεύθυνη».

Για το ίδιο δημοσίευμα πρόκειται να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και ο Περικλής Κοροβέσης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Ιός


http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License