Μύγες κατάσκοποι...

Μύγες κατάσκοποι...

Και οι τοίχοι έχουν αυτιά, ή μάλλον σε λίγο έχουν μύγες κατασκόπους που θα καταγράφουν κάθε μας κίνηση. Μπορεί να μοιάζει σενάριο εφιαλτικής επιστημονικής φαντασίας, όμως αργά αλλά σταθερά γίνεται πραγματικότητα, καθώς σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο εκκολάπτονται «τα νέα έντομα υπερπράκτορες». «Την επόμενη φορά που ένα έντομο θα κάτσει στο περβάζι του παραθύρου σας, προσέχετε τι λέτε», γράφει το «New Scientist.» Το περιοδικό υποστηρίζει ότι επιστήμονες πειραματίζονται με την προσθήκη εμφυτευμάτων στον εγκέφαλο σκαθαριών, αρουραίων, μυγών και καρχαριών, ώστε να τα μετατρέψουν σε σάιμποργκ κατασκόπους. Ο έλεγχος της δράσης των ζώων θα γίνεται από υπερσύγχρονους υπολογιστές, οι οποίοι θα καθορίζουν την κάθε τους κίνηση και θα επεξεργάζονται σε χρόνο μηδέν τις πληροφορίες που συλλέγουν οι ηλεκτρονικοί κατάσκοποι. Πρωτοπόρος στην έρευνα είναι ο αμερικανικός στρατός, που χρηματοδοτούσε όπως υποστηρίζεται και πειράματα σε αρουραίους από ισραηλινά εργαστήρια.

Σε παράλληλες εξελίξεις, ο κυβερνοπόλεμος έχει πλέον μπει στη λίστα του ΝΑΤΟ με τις σοβαρότερες απειλές για τον πλανήτη. Σε συνέδριο στο Λονδίνο με θέμα το ηλεκτρονικό έγκλημα, ο Σουλεϊμάν Ανίλ, υπεύθυνος ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι τα θέματα της κυβερνοάμυνας θεωρούνται πλέον τόσο σημαντικά όσο αυτά της αντιπυραυλικής άμυνας και της ενεργειακής ασφάλειας.


ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΩΤΗ (Πηγές: www.newscientist.com, «The Guardian»)http://www.enet.gr/

από ότι 08/03/2008 2:21 μμ.


για κάθε μέτρο υπάρχει κι ένα αντίμετρο. Στον αντίποδα αυτών που λές μπορει να υπάρξει εργαλείο να σκανάρει για οτιδήποτε ηλεκτρονικό σε ακτίνα πολλών χλμ.
Μη μας πιάνει ο πεσιμισμός ότι τίποτα δε γίνεται και πρέπει να στηθούμε αμαχητί...

από ότι 08/03/2008 7:17 μμ.


το συγκεκριμένο κολπάκι (μύγες κατάσκοποι) το γνωρίζουμε ήδη οι φίλοι του Αστερίξ εδώ και πολλά χρόνια!!! Γκοσινί και Ουντερζό επομένως!

από ψυχεδέλουρας 08/03/2008 8:06 μμ.


γιατί εδώ που τα λέμε, αν οι μύγες κατασκοπεύουν, καλύτερα να τις κάνουμε φίλες μας παρά εχθρούς.
ως εχθροί μπορεί να είναι τελείως καταστροφικές για τη ζωή μας.
προτείνω μέλι υψίστης ποιότητος σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας, χαϊδέματα, υποκοριστικά ονόματα και άψογη περιποίηση.

από ψυχεδέλουρας 08/03/2008 8:11 μμ.


αν έχετε διαβάσει και λίγο επιστημονική φαντασία (ο τίτλος του σχολίου είναι από σχετικό μυθιστόρημα του Φίλιπ Ντίκ), θα ξέρετε ότι ακόμα και τα ανδροειδή μπορεί να έχουν συναισθήματα.
με λίγη καλή θέληση, οι κατάσκοποι μπορούν να δουλεύουν για δικό μας όφελος.
Σκεφθείτε το.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License