Και οι τοίχοι έχουν αυτιά, ή μάλλον σε λίγο έχουν μύγες κατασκόπους που θα καταγράφουν κάθε μας κίνηση. Μπορεί να μοιάζει σενάριο εφιαλτικής επιστημονικής φαντασίας, όμως αργά αλλά σταθερά γίνεται πραγματικότητα, καθώς σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο εκκολάπτονται «τα νέα έντομα υπερπράκτορες». «Την επόμενη φορά που ένα έντομο θα κάτσει στο περβάζι του παραθύρου σας, προσέχετε τι λέτε», γράφει το «New Scientist.» Το περιοδικό υποστηρίζει ότι επιστήμονες πειραματίζονται με την προσθήκη εμφυτευμάτων στον εγκέφαλο σκαθαριών, αρουραίων, μυγών και καρχαριών, ώστε να τα μετατρέψουν σε σάιμποργκ κατασκόπους. Ο έλεγχος της δράσης των ζώων θα γίνεται από υπερσύγχρονους υπολογιστές, οι οποίοι θα καθορίζουν την κάθε τους κίνηση και θα επεξεργάζονται σε χρόνο μηδέν τις πληροφορίες που συλλέγουν οι ηλεκτρονικοί κατάσκοποι. Πρωτοπόρος στην έρευνα είναι ο αμερικανικός στρατός, που χρηματοδοτούσε όπως υποστηρίζεται και πειράματα σε αρουραίους από ισραηλινά εργαστήρια.

Σε παράλληλες εξελίξεις, ο κυβερνοπόλεμος έχει πλέον μπει στη λίστα του ΝΑΤΟ με τις σοβαρότερες απειλές για τον πλανήτη. Σε συνέδριο στο Λονδίνο με θέμα το ηλεκτρονικό έγκλημα, ο Σουλεϊμάν Ανίλ, υπεύθυνος ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι τα θέματα της κυβερνοάμυνας θεωρούνται πλέον τόσο σημαντικά όσο αυτά της αντιπυραυλικής άμυνας και της ενεργειακής ασφάλειας.


ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΩΤΗ (Πηγές: www.newscientist.com, «The Guardian»)http://www.enet.gr/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License