12 μήνες στον Aνδράσκελα

απο Εργατικη Αλληλεγγυη

12 μήνες στον Aνδράσκελα

 

Σε ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε και στο εφετείο ο νεοναζί και μέλος της «Χρυσής Αυγής» Γιάννης Ανδράσκελας. Πρόκειται για επιβεβαίωση της ενοχής του για την επίθεση στην οποία συμμετείχε και καθοδήγησε ενάντια σε μέλη του ΣΕΚ που το 2000 προπαγάνδιζαν αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Κυψέλη.

 

Ο Ανδράσκελας που λίγο αργότερα από την επίθεση έγινε «ειδικός φρουρός» στην αστυνομία(!) το καλοκαίρι του 2000 είχε πρωτοστατήσει και στην επίθεση ενάντια στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο για την οποία έχει καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκισης πρωτόδικα. Συνεργάτης του σε αυτές τις επιθέσεις ανάμεσα σε άλλους νεοναζί ήταν ο Ρουμελιώτης ή αλλιώς «πόρκυ» που πρόσφατα καταδικάστηκε από το εφετείο σε 17 χρόνια φυλάκιση για δολοφονική επίθεση με μαχαίρι.

 

Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν και ο πρόεδρος του σωματείου ειδικών φρουρών Αττικής ο οποίος επιδίωξε να «βεβαιώσει» το δικαστήριο ότι ο Ανδρασκελαςδεν έχει σχέση με Χρυσαυγίτες παρά τις ουκ ολίγες φωτογραφίες που τον παρουσιάζουν και στις επιθέσεις αλλά και σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής. Η καταδίκη του είναι ένα μικρό βήμα για να βγάλουμε στην επιφάνεια τη σχέση Χρυσής Αυγής αστυνομίας καθώς ένας επικίνδυνος νεοναζί μπορούσε εδώ και τόσα χρόνια να είναι αστυνομικός έχοντας απλά μια συμβολική τιμωρία ενός μόνο μήνα από την ΕΔΕ που ενεργήθηκε σχετικά με το θέμα από την ίδια την αστυνομία.

 

Η υπόθεση που σώθηκε τελευταία στιγμή λίγο πριν καταλήξει στο αρχείο (όπως και τόσες άλλες) έχει δια ταύτα: Για πόσο καιρό θα συνεχίσει να είναι ο Ανδρασκέλας αστυνομικός; Πότε επιτέλους θα βγει εκτός νόμου η ναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής

από .. 28/02/2008 11:24 πμ.


με αναστολη ή τον κλεισανε μεσα;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License