Χορος εργολαβων γυρω απο τη καταργηση του αεροδρομιου του Ελληνικου

Το αεροδρομιο ξεπουληθηκε στη Χοχτιφ που με σκανδαλωδη συμβαση απαιτησε τη μη λειτουργια του αεροδρομιου Ελληνικου. Με τον ιδιο τροπο θα ξεπουληθουν τα λιμανια. Η παραλια απο Μοσχατο μεχρι Αγ Κοσμα περασε και αυτη με τη σειρα της σε ιδιωτες, ολα αυτά ξεχασρηκαν μπροστα στο κοινο συμφερον "νοικοκυραιων", εργολαβαιων, αρχιτεκτοναιων και λοιπων υπαλληλων συμφεροντων, και τωρα παμε για ζωνη υψηλης ανοικοδομησης

Το αεροδρομιο ξεπουληθηκε στη Χοχτιφ που με σκανδαλωδη συμβαση απαιτησε τη μη λειτουργια του αεροδρομιου Ελληνικου. Με τον ιδιο τροπο θα ξεπουληθουν τα λιμανια. Η παραλια απο Μοσχατο μεχρι Αγ Κοσμα περασε και αυτη με τη σειρα της σε ιδιωτες, ολα αυτά ξεχαστηκαν μπροστα στο κοινο συμφερον "νοικοκυραιων", εργολαβαιων, αρχιτεκτοναιων και λοιπων υπαλληλων συμφεροντων, και τωρα παμε για ζωνη υψηλης ανοικοδομησης,ενα τειχος απο κτιρια ολων των χρησεων θα κλεισει την αυρα του Σαρωνικου προς Αθηνα, το μητροπολιτικο ηταν το καροτο, ετοιμαστειτε για περιφερειακες στον Υμμητο, πολυοροφα κτιρια, δρομους και εμπορικα κεντρα μεσα στο αεροδρομιο. Ολοι μαζι συναγελανταν στα πανελ των δημαρχων και στα τριημερα φορα για τη δηθεν αποδοση του αεροδρομιου του Ελληνικου στο λαο, για τη δημιουργια μητροπολιτικου παρκου "υψηλου πρασινου, αλλου ηταν το παζαρι, στον αποχαρακτηρισμο των υψων στις γυρω περιοχες για την ανοικοδομηση, η οποια θα χρειαστει και δρομους μεσα απο βουνα, και εμπορικα κεντρα και διασκεδαστηρια για τους περιχαρεις νεους κατοικους. Ολοι οι ιδιωτες λοιπον ευχαριστημενοι η Αθηνα τλελειωσε απο Παρνηθα μεχρι παραλιακη, η Χοχτιφ πινει εις υγειαν των κοροιδων...οι πολιτικοι ρευστοποιουν τα καροτα που υποσχονται...
ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Πράσινο φως από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για κατάργηση των «ειδικών όρων»

Το αεροδρόμιο «έφυγε», αλλά το μπλόκο στις οικοδομές έμεινε

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Ομηροι ενός αεροδρομίου που δεν υφίσταται εδώ και επτά χρόνια, βρίσκονται εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στους Δήμους Αλίμου, Ελληνικού και Γλυφάδας, που ώς τώρα είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), πριν τους χορηγηθεί άδεια δόμησης.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια εξακολουθούν να χτίζουν οικοδομές με μειωμένο ύψος για να μην εμποδίζονται οι... πτήσεις, οι οποίες έχουν σταματήσει να εκτελούνται με τη λειτουργία του «Ελ. Βενιζέλος» τον Μάρτιο του 2001! Πρόκειται για μια ζώνη στην ανατολική και στη δυτική πλευρά του πρώην αεροδρομίου, υπεράνω της οποίας γίνονταν οι ελιγμοί προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών. Για λόγους ασφάλειας των πτήσεων από τη δεκαετία του '50 τα ακίνητα αυτής της κατηγορίας είχαν δικαίωμα να χτίσουν έως διώροφα, ενώ στις γύρω περιοχές επιτρέπονται κτίρια έως και οκτώ ορόφων.

Η διαπίστωση της ταλαιπωρίας, που είχε αποκαλύψει η «Ε», γίνεται και με επίσημο τρόπο μέσω της υπ' αριθμόν 6/2008 ομόφωνης γνωμάτευσης του Γ' τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που θεωρεί ότι «ο κρατικός αερολιμένας Αθηνών στο Ελληνικό καταργήθηκε ολικώς» από τον Μάρτιο του 2001 και ότι «έκτοτε έπαυσε και η προστασία των εγκαταστάσεών του». Η απόφαση βρίσκεται ήδη στα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ και είναι πλέον στο χέρι των κυρίων Χατζηδάκη και Σουφλιά να βάλουν τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία των ιδιοκτητών.

Στη συνεδρίαση της 8ης Ιανουαρίου εξετάστηκε το ερώτημα της ΥΠΑ σε σχέση με την ισχύ παλιότερης απόφασης του υπουργού Μεταφορών. Σύμφωνα με το πλήρες κείμενο της γνωμάτευσης, που έχει στη διάθεσή της η «Ε», τα μέλη του Συμβουλίου αποφάνθηκαν τα εξής:

* Με βάση τη σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία του «Ελ. Βενιζέλος», που κυρώθηκε από τη Βουλή το 1995, το Ελληνικό παύει να λειτουργεί ως αεροδρόμιο από τη θέση σε λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων στα Μεσόγεια. Επιπλέον, το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να αναπτύξει άλλο διεθνές αεροδρόμιο σε ακτίνα 50 χλμ. από την πλατεία Συντάγματος.

* Σε εφαρμογή της σύμβασης αυτής είχε εκδοθεί στις 13 Μαρτίου 2001 απόφαση του υπουργού Μεταφορών με την οποία το Ελληνικό κλείνει για αεροσκάφη με σταθερά πτερύγια. Να σημειωθεί πάντως ότι η διάταξη αυτή άφηνε στην ΥΠΑ περιθώρια ερμηνειών, αφού δεν αποκλείει τα ελικοφόρα, τα οποία όμως δεν χρειάζονται διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

* Επιπλέον, δεν υφίσταται θέμα αεροδρομίου στο Ελληνικό λόγω της κατασκευής των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τον νόμο του 1999, αλλά και με την απόφαση του 2001 του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, που εκδόθηκε σε εφαρμογή του, με την οποία δόθηκε η άδεια για κατασκευή γηπέδων αλλά και τη διέλευση της γραμμής του τραμ που έχει το αμαξοστάσιό του μέσα στο πρώην αεροδρόμιο.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/02/2008

από ....... 26/02/2008 2:43 μμ.


Τελεια οκταοροφες κτηματικες φουσκες, lidl, IKEA , mALL, πραγματικα ολα για το "λαο'

από ,.,.,.,.,.,.,. 26/02/2008 5:17 μμ.


Η ιδιότυπη συμμαχία Αριστεράς-Δημαρχαίων, γιατί κάνει μόκο για αυτήν την τσιμεντοποίηση;

Ή μήπως είναι λαουτζίκος οι περίοικοι του Ελληνικού;


από /////// 26/02/2008 5:42 μμ.


εεεε τι να πουν τα  θεσμοθετημενα "κινηματα πολης" , μοκο κανουν, δεν γνωριζουν τιποτα ουτε για τσιμεντοποιηση, ουτε για κλειστη παραλιακη ζωνη....κατι για καροτα λενε κι αυτα, περι "μητροπολιτικου". Οταν υψωθει το τειχος των πολυκατοικιων στους ομορους δημους η Αθηνα τελειωσε, θα παμε σα τα ποντικια. Οι εργολαβοι παντως μεσα απο την "αριστερα" το "κεντρο" και την ακροδεξια θα εχουν κανει τη δουλεια τους.

 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=828122

από ξεπλυμα χρηματος 26/02/2008 5:50 μμ.


και που να δειτε αδειες οικοδομης που χηρηγουνται ηδη απο Αυγουστο, δηλαδη προεκλογικα σε με αρτια οικοπεδα νεοκοπων ιδικτητων με πολυ χρημα για ξεπλυμα και τους χαριζουν τους οροφους οι δημαρχαιοι, αερα πατερα και κρυβουν οι πολεοδομιες τα ΦΕΚ περιορισμου υψους...και μαζι το σκ....ο τους

από απο πανω 26/02/2008 6:03 μμ.


περιεργες αδειες σε μη αρτια οικοπεδα

από ! 26/02/2008 6:45 μμ.


Αυτα τα δηθεν "κινηματα πολης" υπαρχουν για να κοιμιζουν συνειδησεις, να νομιζεις οτι καποιοι εχουν αναλαβει και αγωνιζονται για κατι και αυτοι να συναγελαζονται με τη τοπικη αυτοδιοικηση και τα συμφεροντα, μεχρι να φτασουν την οποια υποθεση σε τετελεσμενο γεγονος, μετα εχουν να λενε με ονοματεπωνυμα οτι και καλα αγωνιστηκαν , να βαζουν υοψηφιοτητες για τις εκλογες και φτου κι απ τη αρχη...

από ...το αεροδρόμιο Ελληνικού 26/02/2008 7:09 μμ.


Αφού δώσαν τον Ελαιώνα στον Παναθηναικό, το Παρκο Ελευθερίας στον ΔΟΛ, το Γουδί στα ΜΑΤ και τα Ολυμπιακά ακίνητα, τις Τζιτζιφιές σε όποιον πρόλαβε και το Καραισκάκη στο Κόκκαλη, αρπάζουν ότι έμεινε

για να μείνεις 

  1. χωρίς δημόσιο αεροδρόμιο
  2.  χωρίς δημόσιο αερομεταφορέα
  3. χωρίς εφεδρικό αεροδρόμιο
  4. χωρίς αεροπλοιια και ότι σημαίνει αφού η κίνηση είναι μονοπωλιακά στα χέρια τρίτων
  5. χωρίς παραλίες και αιγιαλό αφού τα βουτάνε οι μπουζουκτζήδες και τα Ολυμπιακά ακίνητα τα περιφράζουν και τα γεμίζουν κάμερες 
  6. και χωρίς βουνό (περιφερειακή Υμμητού)
  7. και χωρίς αέρα αφού θα γίνει τοίχος
  8. και να τους πληρώνεις για ότι αρπάξουν

για μια δράκα αρχιτεκτόνων, πολιτικάντηδων, εργολάβων, των μεγαλοοικογενειών του φεουδαλισμού του 21ου αιώνα και όλουυ του θίασου των συναυτώ που καρπώνονται τα πάντα ελεύθερα και υπεράνω νόμου από 6.000/000 ανθρώπους που μένουν σαν τα ποντίκια χωρίς ελεύθερους χώρους πουθενά για να κάνουν αυτοί το κέφι τους και να τα κονομάνε ανενόχλητοι.  

Τσιμέντα στην Αθήνα έχουμε αδόμητους χώρους με χωματάκι όπως στο Ελληνικό που έμεινε για να περνάει ο αέρας δεν έχουμε άλλους αλλά και αυτό θέλουν να το κάνουν χαβούζα μπας και δεν βγάλουν καμμιά δεκάρα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License