Σταλινικες αναδιαρθρωσεις στο ΣΥΝ, χμμμ συγνωμη..."ανανεωση" το ειπαν...

Αναδειξη ολιγομελους Πολιτικης Γραμματειας. Απαιτηση απο Τσιπρα σε παλιοτερα στελεχη να μην επιμεινουν στην επανακλογη τους...Οργανο πολιτικης διευθυνσης λεει οτι θελει τη ΠΓ, συγκεντρωτισμος εξουσιων ακουγεται...

ΣΥΝ: Ανανέωση και στη λειτουργία, με αναδόμηση οργάνων

Του ΓΡΗΓΟΡΗ ΡΟΥΜΠΑΝΗ

Στην παραγωγή πολιτικής ρίχνει το βάρος ο Αλέξης Τσίπρας
Ανανέωση, όχι μόνο ως προς το ύφος αλλά και ως προς τη λειτουργία του κόμματος, θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να προωθήσει την παραγωγή πολιτικής και να αφήσει κατά μέρος μεθόδους που θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες.

Ετσι, βασική κατεύθυνση στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (αναβλήθηκε για την άλλη εβδομάδα λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών αυτού του Σαββατοκύριακου), θα είναι η ανάδειξη ολιγομελούς και λειτουργικής Πολιτικής Γραμματείας, αντί της 20μελούς που λειτουργούσε μέχρι το τελευταίο συνέδριο.

Δεν θα προτείνει πολλά νέα σε ηλικία μέλη, θα κρατήσει τους εσωκομματικούς συσχετισμούς όπως διαμορφώθηκαν από την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας ΚΠΕ, αλλά θα ζητήσει και από μερικά εκ των παλαιοτέρων στελεχών να μην επιμείνουν στην επανεκλογή τους στην Π.Γ. και να ενισχύσουν τις υπό σύσταση επιτροπές πολιτικού σχεδιασμού, οικονομικής πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης.

Επί της ουσίας θέλει την Π.Γ. όργανο πολιτικής διεύθυνσης και όχι μακρών συζητήσεων, συχνά αντιπαραγωγικών, ή απλώς καταγραφής ψηφοφοριών. Προς ενίσχυση αυτού του προσανατολισμού, θα αναβαθμίσει τον ρόλο των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Φ. Κουβέλη (αντίπαλός του στη διεκδίκηση της προεδρίας) και Γ. Δραγασάκη και θα τους προτείνει να μετέχουν στις συνεδριάσεις του οργάνου «εξ οφίτσιο», καθώς η παρουσία τους είναι απαραίτητη:

* Για τον προσδιορισμό των πολιτικών στόχων, σε συνδυασμό με την κοινοβουλευτική δράση του ΣΥΡΙΖΑ.

* Για τη λειτουργία ολόκληρου του ΣΥΝ στην κατεύθυνση των πολιτικών πρωτοβουλιών του.

Παράλληλα με τη λειτουργία της οργανωτικής επιτροπής, επικεφαλής της οποίας προτείνει τον γραμματέα του κόμματος Νίκο Χουντή, θα επιχειρήσει τη δομική ανασυγκρότηση του ΣΥΝ, από τις τοπικές πολιτικές κινήσεις μέχρι τις νομαρχιακές επιτροπές.

Οι σκέψεις αυτές, τις οποίες ήδη έχει θέσει υπόψη των κεντρικών στελεχών, δεν έχουν γίνει από όλους δεκτές με ενθουσιασμό, είτε βρίσκονται στην πλειοψηφία είτε στη μειοψηφία. Ωστόσο, ο Αλ. Τσίπρας πιστεύει ότι το κόμμα δεν μπορεί να κάνει τα απαραίτητα βήματα αν μείνει καθηλωμένο σε παλιές πρακτικές και νοοτροπίες, οι οποίες, σε ορισμένες περιπτώσεις, λειτούργησαν παραλυτικά.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/02/2008

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License