Βραζιλία. Αμεση δράση ενάντια στις αυταπάτες.

300 ινδιάνοι καταλαμβάνουν αγρόκτημα και κρατούν ομήρους 2 εκπρόσωπους της FUNAI (Παράρτημα των Ηνωμένων Εθνών για την αγροτική ανάπτυξη)

Σημερα το πρωί 300 ινδιάνοι της φυλής των Τερένα κατέλαβαν ένα αγρόκτημα και κρατούν ομήρους 2 υπαλήλους της FUNAI. Οι ινδιάνοι του χωριού Limao Verde στο Μάτο Γκρόσο της Βραζιλίας απετούν την άμεση παράδωση της απο το 2003 έκτασης που έχει χαρακτηρηστεί σαν ινδιάνικη γή, και που έως τώρα ο καταπατητής της αρνήται - κάτω απο την σιωπηλή προστασία της τοπικής κυβέρνησης - να παραδώσει παρόλη την αποζημίωση των 230 χιλιάδων ρεάις που έχει οριστεί απο την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι διαπραγματεύσεις έχουν πέσει μέχρι τώρα στο κενό εξετείας της αποφασιστικότητας των ινδιάνων να δώσουν άμεσα τέλος στον μακροχρόνιο εμπαιγμό. Οι 300 καταληψίες αποτελούν μέρος της συνολικής κοινότητας των Τερένα που απαριθμούν τα 2000 μέλη και η επιστρεφόμενη σε αυτούς γή έχει έκταση 3000 εκτάρια και περιλαμβάνει 29 αγροκτήματα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License