Συγκρούσεις και συλλήψεις στο Μόντρεαλ

Περισσότεροι από 250.000 άτομα διαδήλωσαν στο Μόντρεαλ το Σάββατο 22 Μάρτη. Ένα κομμάτι της πορείας προσπάθησε να εισβάλλει στο Αμερικάνικο προξενείο και συγκρούστηκε με την αστυνομία, η οποία προέβη σε συλλήψεις.

post image

Περισσότεροι από 250.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην αντιπολεμική πορεία του Σαβββάτου 22 Μάρτη στο βροχερό Μόντρεαλ. Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών κατευθύνθηκαν προς το Αμερικάνικο Προξενείο, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Μπους, Μπλερ, τρομοκράτες" και καίγοντας σημαίες.

Μετά από λίγη ώρα, κατέφτασαν σε πλήρη ετοιμότητα τα ΜΑΤ και όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν τα κάγκελα που προστάτευαν το προξενείο, τα ΜΑΤ τους απώθησαν χρησιμοποιώντας γκλομπ και σπρέι πιπεριού. Γύρω στις 3:00μμ, με καταιγισμό δακρυγόνων και επιθέσεις με γκλομπ, τα ΜΑΤ ανάγκασαν τους διαδηλωτές να υποχωρήσουν στην οδό Rene Levesque.

Εκεί οι διαδηλωτές αποφασίσαν να προβούν σε καθιστική διαμαρτυρία. Τα ΜΑΤ συνέχισαν να επιτίθενται στους διαδηλωτές, συλλαμβάνοντας κάποιους από αυτούς, οι οποίοι αντέδρασαν επιτιθέμενοι με καδρόνια και λάσπη από τους κήπους των γειτονικών σπιτιών.

Πηγή: Indymedia Montreal, φωτό: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ]

Εικόνες:

από DiJ 25/03/2003 4:20 πμ.


post image
με επαναστατικούς χαιρετισμούς από το Μόντρεαλ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License