Πορεία Πολυτεχνείου-Βόλος

Πορεία 17.11 Βόλος

Λίγο μετά τις 6 ξεκίνησε η πορεία στο Βόλο από την πλατεία Ελευθερίας. Σε όλη τη διάρκεια έπεφτε δυνατή βροχή αλλά παρόλα αυτά η συμμετοχή του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη. Στη κεφαλή της πορείας ήταν χύμα κόσμος και τα στεφάνια και ακολουθούσε το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Πίσω τους υπήρχε ένα πανό κάποιας αριστερής οργάνωσης ή πρωτοβουλίας την οποία δε μπορώ να θυμηθώ τώρα και ακολουθούσε το μπλοκ της κατάληψης Ματσάγγου  φωνάζοντας  συνθήματα  συνεχώς και παρά τη βροχή που από ένα σημείο και μετά είχε γίνει  πραγματικά  πολύ δυνατή. Πολλά τρικάκια με συνθήματα όπως "Με κράτος και εκκλησία δε γίνεται παιδεία'' κ.α. γέμισαν τους δρόμους του Βόλου όμως εκτός από τους διαδηλωτές και λόγω της ημέρας και λόγω της βροχής υπήρχε ελάχιστος κόσμος στους δρόμους.  Στο τέλος υπήρχε μπλοκ του κοινωνικού φόρουμ. Συνθήματα  ακούστηκαν και κατά του πρύτανη του πανεπιστημίου και του δημάρχου από τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και της Ματσάγγου κυρίως. Ακόμα υπήρχαν άτομα που κρατούσαν αφίσες της ΚΟΕ στο πίσω μέρος της πορείας και κάποιοι του Μ-Λ ΚΚΕ καθώς μοιράζονταν σχετικά φυλλάδια.

Το ΚΚΕ  έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία  λίγη ώρα νωρίτερα για την οποία δεν έχω εικόνα.

Σε όλη τη πορεία πέρα από κάποιους της τροχαίας δεν υπήρχε εμφανή παρουσία μπάτσων ενώ δεν υπήρξε και κλούβα με ΜΑΤ όπως άλλες φορές. Σε αντίθεση με πέρυσι δεν είχαμε ούτε μεγάλη παρουσία από ασφαλίτες οι οποίοι όπως φαίνεται φοβήθηκαν και τη βροχή...

Γενικά ο κόσμος χωρίς να μπορώ να κάνω ακριβή εκτίμηση αριθμού ήταν αρκετός δεδομένου και των καιρικών συνθηκών που πιθανόν να έκαναν κάποιους να μην έρθουν.

από tasos 18/11/2007 11:57 μμ.


kai stin sigrntrosi tou kke eixe poli kosmo para tin vroxi.Na tous prosexete , itan ena mplok kai kala fititikon silogon pou itan knites.Oi knites einai autoi pou kapelonoun oles tis pories opos kai sto politexnio.pantos ego pou tous ida eixe peripou300 atoma pou oi 130-150 itan knites.

από makis 20/11/2007 12:11 πμ.


poso kosmo eixan oi pories?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License