Το ΜΕΡΑ για το Πολυτεχνείο

Το κείμενο μοιράστηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Ένα, δύο, τρία,… πολλά πολυτεχνεία!

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

με την αντεργατική πολιτική

το ευρωσύνταγμα

την επιχειρηματική εκπαίδευση

Στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της ΝΔ ζει το πολυτεχνείο

Σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει επίθεση στο ασφαλιστικό και στα δικαιώματα του κόσμου της δουλειάς, αλλά και των νέων, των εργαζόμενων του αύριο, η ζωντανή μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στέλνει μήνυμα ασυμβίβαστου αγώνα. Και σήμερα χρειαζόμαστε μια πραγματική εξέγερση ενάντια στους νόμους της αγοράς, ενάντια στην πολιτική που βάζει στο γύψο τα δικαιώματα σε εκπαίδευση, εργασία, δημοκρατία. Από το νόμο Γιαννάκου ως την Πράσινη Βίβλο της ανασφάλιστης εργασίας, από το ευρωσύνταγμα ως το ασφαλιστικό, από την καθημερινή ληστεία με τις τιμές του πετρελαίου μέχρι την ακρίβεια που ρημάζει το λαϊκό εισόδημα, από τις φωτιές και την καταστροφή του περιβάλλοντος ως τη «χούντα του ευρώ», μια «άλλη χούντα» δένει με αλυσίδες τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Συνεχίζουμε στο δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου: «Καμιά χούντα δεν είναι ανίκητη». Ανυποχώρητος αγώνας για να ηττηθεί η πολιτική ΝΔ-ΕΕ σε παιδεία-εργασία-δημοκρατικά δικαιώματα-περιβάλλον.

Όχι στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη της εκμετάλλευσης, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του πολέμου

Κρατάμε το νήμα που συνδέει το «Έξω αι ΗΠΑ» της πύλης του εξεγερμένου Πολυτεχνείου με την πάλη ενάντια στον κόσμο της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους μετανάστες που κυνηγά στην Ιταλία η κεντροαριστερά, με τους Παλαιστίνιους που ζουν στο ρατσιστικό καθεστώς του Ισραήλ, με το λαό του Ιράκ και της Βενεζουέλας. Νιώθουμε δική μας τη μάχη των Γάλλων εργαζόμενων ενάντια στο ασφαλιστικό του Σαρκοζί, όπως νιώσαμε δική μας τη νίκη τους ενάντια στο πρώτο Ευρωσύνταγμα. Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο που ετοιμάζουν ΗΠΑ-ΕΕ στο Ιράν. Είμαστε αλληλέγγυοι στους λαούς που παλεύουν ενάντια στις χούντες της εποχής μας, από το Πακιστάν ως τη Γεωργία. Καλούμε σε διεθνιστικό αγώνα των εργαζόμενων στα Βαλκάνια ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο, στα σύνορα που είναι κλειστά στους ανθρώπους και ανοιχτά στα κέρδη του κεφαλαίου.

Με την Αριστερά της ανατροπής

Η εξέγερση του Νοέμβρη στέλνει μήνυμα και για την Αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας. Μια εποχή που απαιτεί συζήτηση και δράση ενάντια στο ασφαλιστικό και το ευρωσύνταγμα που ετοιμάζουν, συζήτηση και δράση σε κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο και σχολή, κάθε χώρο δουλειάς και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο. Η εποχή μας θέλει μια Αριστερά που ζει και αναπνέει μέσα σε αγώνες αμεσοδημοκρατικούς, μαχητικούς ως τη νίκη, διεκδικητικούς στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων, μακριά από το ρεαλισμό της ήττας και τη χειραγώγηση των αγώνων. Μια Αριστερά με όραμα την κοινωνική απελευθέρωση, στρατηγική την ανατροπή και την αντικαπιταλιστική προοπτική. Μια Αριστερά που θα μπορέσει σήμερα να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής ΝΔ-ΕΕ, ξεπερνώντας τη συναίνεση του συνασπισμού εξουσίας με ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ-μηχανισμούς καταστολής. Μια Αριστερά που θα σπάσει την κοινωνική ανακωχή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που ήδη έκλεισε δυο απεργίες (ΔΕΗ, ΟΤΑ), ενώ για το ασφαλιστικό έχει μόνο λόγια και μια επετειακή 24ωρη απεργία. Αυτή η Αριστερά μπορεί να δώσει μια άλλη δύναμη στους κοινωνικούς αγώνες μέσα από τον αντικαπιταλιστικό πόλο, για τον οποίο θα παλέψει και το ΜΕΡΑ.

ΜΕΡΑ

για μια ανατρεπτική Αριστερά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License