Κατάθεση κάμερας στο μνημείο του Πολυτεχνείου

Δεν είναι καιροί για λουλούδια...

Τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

         Το 1973 κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη κοινωνία. Το 2007 η κοινωνία που οραματίστηκαν εξακολουθεί να αποτελεί ένα όνειρο. Για το λόγο αυτό, η διεκδίκηση μιας ελεύθερης, δίκαιης, "ανθρώπινης" κοινωνίας είναι και σήμερα επίκαιρη και μάλιστα χρίζει επανανοηματοδότησης.

         Η κατάθεση στεφάνων είναι ένα θέατρο παραλόγου, καθώς σε αυτή συναντάμε από επαγγελματίες αριστερούς μέχρι πολιτικούς συνεχιστές της χούντας. Η παρέλαση των - επίτιμων και μη - κυβερνητάδων, νομαρχέων και λοιπόν πολιτικοειδών, αποσιωπά την ουσία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και κάθε εξέγερσης.

        Ο αγώνας συνεχίζεται και σήμερα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες, τις παρακολουθήσεις και χαρτογραφήσεις πολιτικών χώρων, την καταπάτηση του ασύλου, την εμπορευματοποίηση της γνώσης και το ξεπούλημα των εργατικών δικαιωμάτων. Όσο τα κοινωνικά κεκτημένα συρρικνώνονται αντί να διευρύνονται, η κοινωνία μπαίνει σε μία κατάσταση φοβική. Ωστόσο, κάποιοι συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε. Απέναντι στην ασυδοσία κράτους και κεφαλαίου, προτάσσουμε τη ριζοσπαστική σκέψη και την άμεση δράση.

         Με βάση τους λόγους που προαναφέρθηκαν, καταθέτουμε σήμερα, 17 Νοέμβρη 2007, στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτόν τον ηλεκτρονικό χαφιέ, που δρούσε ανενόχλητος εντός του πανεπιστημιακού ασύλου.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ -

ΔΕΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΝΤΑΙ

Είμαστε αυτοί που οι αριστεροί και δεξιοί γονείς μας, μας έλεγαν να μην κάνουμε παρέα...

                                         ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License