ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Και σήμερα και αύριο Tο Πολυτεχνείο Zει!

post image


Και σήμερα και αύριο
Tο Πολυτεχνείο Zει!* 34 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
* 90 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Ο κύκλος δεν έκλεισε, η φλόγα της εξέγερσης και της επανάστασης παραμένει ζωντανή παρά τους τόνους λάσπης που έριξε η ιδεολογική προπαγάνδα της αστικής τάξης και η πολιτική προδοσία των μεταλλαγμένων σταλινικών γραφειοκρατών.

Όσοι βιάστηκαν να θάψουν τέτοιες ιστορικές τομές ή και ακόμα να τις μετατρέψουν σε ανώδυνες ιστορικές επετείους εξαφανίζοντας το διαρκές επαναστατικό τους περιεχόμενο πλανήθηκαν πλάνην οικτρά.

Τα μνημόσυνα δεν είναι ο δρόμος του Νοέμβρη του 1973 ούτε του Οκτώβρη του 1917.Δεν είναι τυχαίο που το Πολυτεχνείο είναι η μόνη αντικαπιταλιστική και αντιμπεριαλιστική επέτειος που σταθερά 34 χρόνια τώρα είναι το πανηγύρι των καταπιεσμένων και τρόμος των δυνάμεων καταστολής.

Αν το «ψωμί, γη, ειρήνη» των μπολσεβίκων κινητοποίησε εκατομμύρια ανθρώπους στη Ρωσία και σε όλο το πλανήτη για την υπόθεση της σοσιαλιστικής επανάστασης, σήμερα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η ανεργία, η καταστολή βάζουν αντικειμενικά επί τάπητος την ανάγκη ενός νέου Οκτώβρη και μιας νέας Διεθνούς.
Αν το «ψωμί παιδεία, ελευθερία», «έξω οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές», «Γενική Απεργία» ήταν τα κύρια συνθήματα του Νοέμβρη του 73 η επικαιρότητά τους σήμερα παραμένει ακέραια απέναντι στην αδυσώπητη επίθεση του κεφαλαίου και της ισχνής αλλά επικίνδυνης κυβέρνησης Καραμανλή.

Είναι γι' αυτό που το Πολυτεχνείο έρχεται από το μέλλον,

Υπάρχει στα σπινθηροβόλα μάτια της νέας γενιάς μαθητών, φοιτητών αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών για δωρεάν δημόσια παιδεία ενάντια στην αντιδραστική αναθεώρηση του άρθρου 16.
Υπάρχει μέσα στους αγώνες ενάντια στην κρατική καταστολή, για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Υπάρχει μέσα στους αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια στην ανεργία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και ενάντια στους μισθούς και συντάξεις πείνας


Η φετινή επέτειος Πολυτεχνείου βρίσκει περισσότερα από 400 Λύκεια πανελλαδικά κατειλημμένα ανεβάζοντας τα βολτ στην «ηλεκτρική καρέκλα» του Υπουργείου Παιδείας, προμηνύοντας ένα νέο γύρο συγκρούσεων που θα ακολουθήσουν ενάντια στην δηλωμένη θέση κυβέρνησης και ΕΕ για αναθεώρηση του άρθρου 16 και αναβάθμιση της «αγοράς παιδείας» προς όφελος του κεφαλαίου.
Δύο μόλις μήνες μετά τις Βουλευτικές Εκλογές, η κυβέρνηση της οριακής αυτοδυναμίας των 152 βουλευτών βρίσκει τοίχο στις κοινωνικές αντιστάσεις σπουδαστών και εργαζομένων.
Ο «διάλογος» για τη διάλυση των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων – που ήταν κεντρικός στόχος της κυβέρνησης - χρεοκόπησε. Η σύγκρουση, όμως βρίσκεται μπροστά, όχι πίσω. Όλος ο σχεδιασμός της ΝΔ για ένα νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων στις ΔΕΚΟ, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων νόμων κάνει την σύγκρουση αναπόφευκτη. Σε συνθήκες κρίσης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, μετά το κραχ στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων το κατρακύλισμα του δολαρίου και την αλματώδη άνοδο του πετρελαίου, η κυβέρνηση της Δεξιάς θέλει να επιβάλλει μια πρωτοφανή φορο-ληστρική επιδρομή και λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων και της λαοθάλασσας των μικροϊδιοκτητών της χώρας.
Παράλληλα η κυβέρνηση Καραμανλή δεν εξαπολύει μόνο τον ταξικό πόλεμο ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό», τον λαό και τις κατακτήσεις του αλλά μετέχει ενεργά και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του Μπους. Στοιχίζεται ενεργά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, Μ. Ανατολή, Αφγανισταν.

Η κρίση της άρχουσας τάξης όπως εκφράζεται τόσο με την αδυναμία της ΝΔ όσο και με την κρίση στο ΠΑΣΟΚ, τον άλλο πυλώνα της αστικής κυριαρχίας, δείχνει ότι όλοι οι όροι πάνω στους οποίους βασίστηκε η μεταπολιτευτική “εθνική, κοινωνική συναίνεση” και η “μακροβιότερη περίοδος δημοκρατικής ομαλότητας” στην ιστορία της χώρας έχουν εξαντληθεί.
Δεν υπάρχει, όμως, αυτόματη κατάρρευση. Η γραφειοκρατική παραδοσιακή αριστερά τείνει πολύτιμη χείρα βοηθείας στο σύστημα. Η Αλέκα δεν παραλείπει να τα λέει κεκλεισμένων των θυρών με τον Καραμανλή στου Μαξίμου ενώ η «αποστειρωμένη ζώνη» αντιπολίτευσης του ΚΚΕ διασπά την αναγκαία ενοποίηση των αγώνων με μόνο σκοπό την αυτοσυντήρηση του κομματικού του μηχανισμού. Από την άλλη, ο ρεφορμιστικός ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή που προσπαθεί να οικειοποιηθεί κάθε κίνημα και διαμαρτυρία με σκοπό τον ευνουχισμό του, αλληθωρίζει προς το ΠΑΣΟΚ και τα νέα σενάρια που τροφοδοτεί η κρίση του, φιλοδοξώντας να ακολουθήσει τα χνάρια του Μπερτινότι στην Ιταλία.
Η μόνη εναλλακτική λύση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η σφυρηλάτηση ενός ταξικού Ενιαίου Μετώπου αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΕΠΑ, για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση κάτω από την εργατική εξουσία. Το ΕΕΚ που παλεύει στις γραμμές του ΜΕΡΑ είναι αταλάντευτα προσανατολισμένο σε αυτή την επαναστατική πολιτική.


Γι’ αυτήν την προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης παλεύει η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ)–νεολαία του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ-Τροτσκιστές). Μια επανάσταση που πρέπει να προετοιμαστεί συνειδητά και συστηματικά σε κάθε σκίρτημα αγώνα και αμφισβήτησης της νεολαίας.
Το 2ο Συνέδριο της ΟΕΝ φιλοδοξεί να αποτελέσει σταθμό για τη συσπείρωση - προετοιμασία - οργάνωση των πιο ανυπότακτων δυνάμεων της νεολαίας γύρω από ένα επαναστατικό πρόγραμμα πάλης. Μια επανάσταση διαρκή - παγκόσμια - σοσιαλιστική που δεν θα σταματήσει προτού να εξαφανιστούν «οι αφέντες, οι εκπρόσωποι και οι θεοί» από κάθε γωνιά της γης, προτού η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός γίνει προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων, μέσα σε μια χειραφετημένη από την εκμετάλλευση, τις ταξικές διακρίσεις και την καταπίεση του κράτους πανανθρώπινη κομμουνιστική κοινωνία.

* Για την ανατροπή του Καπιταλισμού, την εργατική εξουσία και τον παγκόσμιο Κομμουνισμό.
* Για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή
* Έξω οι ιμπεριαλιστές και ο ελληνικός στρατός από τα Βαλκάνια, τη Μ. Ανατολή και την Κ. Ασία!
* Για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης και τη Σοσιαλιστική Ομοσπονδία της Μ. Ανατολής.
* Για μια εργατική επαναστατική Διεθνή –την επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς.


Διαρκής επανάσταση
ενάντια στην διαρκή καπιταλιστική βαρβαρότητα!

Πάρτε μέρος στο 2ο συνεδριο της ΟΕΝ
(8-9 Δεκέμβρη) Πολυτεχνείο.

Εκδήλωση για την Οκτωβριανη Επανάσταση ΔΕΥΤΕΡΑ 19/11 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License